Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 19:24

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 22 Μαρτίου 2016.

Αυστρία: Μεσίστια η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης   . Η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυματίζει μεσίστια στο κοινοβούλιο της Βιέννης στην Αυστρία, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.   
REUTERS / LEONHARD FOEGER

Η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυματίζει μεσίστια στο κοινοβούλιο της Βιέννης στην Αυστρία, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.   

Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας έλαβε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μετά τις πολύνεκρες επιθεςεις στις Βρυξέλλες. Προληπτικά, μέλη της ειδικής κατασταλτικής αντιτρομοκρατικής ομάδας ( ΕΚΑΜ ) καθώς και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ ), βρίσκονται στο διεθνές αεροδρόμιο, το οποίο από σήμερα είναι σε κόκκινο συναγερμό.

 

Πολύνεκρες επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Τραυματισμένες γυναίκες στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών. Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο και στο μετρό της βελγικής πρωτεύουσας. Για ανάληψη της ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος κάνουν λόγο αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης. 
REUTERS / HANDOUT

Τραυματισμένες γυναίκες στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών. Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο και στο μετρό της βελγικής πρωτεύουσας. Για ανάληψη της ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος κάνουν λόγο αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης. 

Διάσωση προσφύγων στη Μυτιλήνη. Σύρος πρόσφυγας κρατά στα χέρια του την κόρη του, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ύστερα από την διάσωσή τους από σκάφος της FRONTEX.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Σύρος πρόσφυγας κρατά στα χέρια του την κόρη του, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ύστερα από την διάσωσή τους από σκάφος της FRONTEX.

Η Γιορτή των Χρωμάτων. Στιγμιότυπο από τους εορτασμούς για το ινδουιστικό θρησκευτικό φεστιβάλ Χόλι, γνωστό και ως «Γιορτή των Χρωμάτων», στην πόλη Βρινταβάν. Το φεστιβάλ σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης και γιορτάζεται σε ολόκληρη την Ινδία.
EPA / HARISH TYAGI

Στιγμιότυπο από τους εορτασμούς για το ινδουιστικό θρησκευτικό φεστιβάλ Χόλι, γνωστό και ως «Γιορτή των Χρωμάτων», στην πόλη Βρινταβάν. Το φεστιβάλ σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης και γιορτάζεται σε ολόκληρη την Ινδία.

Ανατολή ηλίου στην ορεινή Αργολίδα. Μαργαρίτες φωτίζονται από τις ακτίνες του ήλιου που ανατέλλει, στη Ζόγκα Ελληνικού, στην Αργολίδα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Μαργαρίτες φωτίζονται από τις ακτίνες του ήλιου που ανατέλλει, στη Ζόγκα Ελληνικού, στην Αργολίδα.

Καθημερινή ζωή στη Σριναγκάρ. Ένας άντρας καπνίζει μέσα στη βάρκα του, στη λίμνη Νταλ, τη θερινή πρωτεύουσα του ινδικού Κασμίρ.
EPA / FAROOQ KHAN

Ένας άντρας καπνίζει μέσα στη βάρκα του, στη λίμνη Νταλ, τη θερινή πρωτεύουσα του ινδικού Κασμίρ.

Τα ροζ δίτροχα του Πακιστάν. Η Parveen Bibi φωτογραφίζεται στο δίτροχο όχημά της, καθώς περιμένει επιβάτες, στη Λαχόρη. Η υπηρεσία με τα ροζ δίτροχα με τις γυναίκες οδηγούς έχει κάνει εδώ και έναν χρόνο την εμφάνισή της στην πακιστανική πόλη και απευθύνεται σε γυναίκες που θέλουν να αποφύγουν τον κίνδυνο παρενόχλησής τους κατά τις μετακινήσεις τους. Η ιδρύτρια της υπηρεσίας, Zar Aslam, όταν ήταν μαθήτρια κινδύνευσε να πέσει θύμα απαγωγής, ενώ επέβαινε σε ένα από τα παραδοσιακά δίτροχα οχήματα του Πακιστάν. Η Aslam είχε ως στόχο να έχει περίπου 25 ροζ οχήματα στους δρόμους μέχρι τα μέσα του 2016, ωστόσο, λόγω των περιορισμένων πόρων δεν έχει καταφέρει να υλοποιήσει το σχέδιό της.
REUTERS / MOHSIN RAZA

Η Parveen Bibi φωτογραφίζεται στο δίτροχο όχημά της, καθώς περιμένει επιβάτες, στη Λαχόρη. Η υπηρεσία με τα ροζ δίτροχα με τις γυναίκες οδηγούς έχει κάνει εδώ και έναν χρόνο την εμφάνισή της στην πακιστανική πόλη και απευθύνεται σε γυναίκες που θέλουν να αποφύγουν τον κίνδυνο παρενόχλησής τους κατά τις μετακινήσεις τους. Η ιδρύτρια της υπηρεσίας, Zar Aslam, όταν ήταν μαθήτρια κινδύνευσε να πέσει θύμα απαγωγής, ενώ επέβαινε σε ένα από τα παραδοσιακά δίτροχα οχήματα του Πακιστάν. Η Aslam είχε ως στόχο να έχει περίπου 25 ροζ οχήματα στους δρόμους μέχρι τα μέσα του 2016, ωστόσο, λόγω των περιορισμένων πόρων δεν έχει καταφέρει να υλοποιήσει το σχέδιό της.

Ελέφαντες στον ζωολογικό κήπο Χάγκενμπεκ. Μωρό ελέφαντας στον ζωολογικό κήπο Χάγκενμπεκ, στη Γερμανία.
EPA / AXEL HEIMKEN

Μωρό ελέφαντας στον ζωολογικό κήπο Χάγκενμπεκ, στη Γερμανία.

Δύο άτομα επιχείρησαν να αυτοπυρποληθούν στην Ειδομένη. Δύο άτομα επιχείρησαν να αυτοπυρποληθούν στον καταυλισμό προσφύγων - μεταναστών στην Ειδομένη, όμως παρενέβησαν άλλοι και τους εμπόδισαν. Ωστόσο, η ενέργειά τους πυροδότησε ένταση στους συγκεντρωμένους που άρχισαν να διαδηλώνουν φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του ανοίγματος των συνόρων.
REUTERS / KOSTAS TSIRONIS

Δύο άτομα επιχείρησαν να αυτοπυρποληθούν στον καταυλισμό προσφύγων - μεταναστών στην Ειδομένη, όμως παρενέβησαν άλλοι και τους εμπόδισαν. Ωστόσο, η ενέργειά τους πυροδότησε ένταση στους συγκεντρωμένους που άρχισαν να διαδηλώνουν φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του ανοίγματος των συνόρων.

Παγκόσμια ημέρα νερού. Στιγμιότυπο από ιαματικά λουτρά στη Βουδαπέστη. Η 22η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα νερού.
EPA / ZOLTAN BALOGH

Στιγμιότυπο από ιαματικά λουτρά στη Βουδαπέστη. Η 22η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα νερού.

Σκι και βουτιές στο Καζακστάν. Στιγμιότυπο από τον διαγωνισμό «Jump and Freeze», που πραγματοποιείται σε θέρετρο για σκι κοντά στο Αλμάτι του Καζακστάν.
REUTERS / SHAMIL ZHUMATOV

Στιγμιότυπο από τον διαγωνισμό «Jump and Freeze», που πραγματοποιείται σε θέρετρο για σκι κοντά στο Αλμάτι του Καζακστάν.