Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016 19:19

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 15 Μαρτίου 2016.

Επίσκεψη στον τροχό της Βιέννης. Παιδιά επισκέπτονται το Ρίζενραντ, τον τροχό του πάρκου Πράτερ, στη Βιέννη. Ο τροχός κατασκευάστηκε το 1897 και έχει ύψος περίπου 65 μέτρα.
REUTERS / HEINZ-PETER BADER

Παιδιά επισκέπτονται το Ρίζενραντ, τον τροχό του πάρκου Πράτερ, στη Βιέννη. Ο τροχός κατασκευάστηκε το 1897 και έχει ύψος περίπου 65 μέτρα.

Αποχώρησαν τα πρώτα ρωσικά αεροσκάφη από τη Συρία. Ρωσικά αεροσκάφη φτάνουν στην αεροπορική βάση Μπουτουρλινόβκα από την Συρία. Τη Δευτέρα 14 Μαρτίου, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην ηγεσία του στρατού για για την έναρξη της αποχώρησης του κύριου τμήματος των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία.
REUTERS / REUTERS TV

Ρωσικά αεροσκάφη φτάνουν στην αεροπορική βάση Μπουτουρλινόβκα από την Συρία. Τη Δευτέρα 14 Μαρτίου, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην ηγεσία του στρατού για για την έναρξη της αποχώρησης του κύριου τμήματος των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία.

Αγιοποιείται η Μητέρα Τερέζα. Την αγιοποίηση της Μητέρας Τερέζα ανακοίνωσε ο Πάπας Φραγκίσκος. Η καθολική καλόγρια αλβανικής καταγωγής, πρόκειται να ανακηρυχθεί Αγία στις 4 Σεπτεμβρίου. Η Μητέρα Τερέζα αφιέρωσε τη ζωή της στην ανθρωπιστική δράση και έγινε ιδιαίτερα γνωστή για το ιεραποστολικό της έργο στην Καλκούτα της Ινδίας, ενώ είχε κερδίσει και Νόμπελ Ειρήνης.
REUTERS / JAYANTA SHAW

Την αγιοποίηση της Μητέρας Τερέζα ανακοίνωσε ο Πάπας Φραγκίσκος. Η καθολική καλόγρια αλβανικής καταγωγής, πρόκειται να ανακηρυχθεί Αγία στις 4 Σεπτεμβρίου. Η Μητέρα Τερέζα αφιέρωσε τη ζωή της στην ανθρωπιστική δράση και έγινε ιδιαίτερα γνωστή για το ιεραποστολικό της έργο στην Καλκούτα της Ινδίας, ενώ είχε κερδίσει και Νόμπελ Ειρήνης.

Γυναίκες με παραδοσιακές στολές της Κροατίας. Γυναίκες ντυμένες με παραδοσιακές κροατικές στολές περιμένουν την άφιξη της Καμίλα, δούκισσας της Κορνουάλης.
REUTERS / ANTONIO BRONIC

Γυναίκες ντυμένες με παραδοσιακές κροατικές στολές περιμένουν την άφιξη της Καμίλα, δούκισσας της Κορνουάλης.

Απόγευμα στο Λονδίνο. Λουλούδια έξω από το Εθνικό Θησαυροφυλάκιο της Μεγάλης Βρετανίας.
REUTERS / TOBY MELVILLE

Λουλούδια έξω από το Εθνικό Θησαυροφυλάκιο της Μεγάλης Βρετανίας.

Φεστιβάλ φωτός στη Φρανκφούρτη. Κόσμος παρατηρεί εικαστική εγκατάσταση με προβολές σε ναό της Φρανκφούρτης, στο πλαίσιο της όγδοης μπιενάλε φωτός που πραγματοποιείται στην γερμανική πόλη έως τις 18 Μαρτίου.
EPA / BORIS ROESSLER

Κόσμος παρατηρεί εικαστική εγκατάσταση με προβολές σε ναό της Φρανκφούρτης, στο πλαίσιο της όγδοης μπιενάλε φωτός που πραγματοποιείται στην γερμανική πόλη έως τις 18 Μαρτίου.

Κατασκευή μαγειρικών σκευών στην Ινδία . Ένας άντρας κατασκευάζει μαγειρικό σκεύος από ορείχαλκο, στο εργαστήριό του, στην πόλη Αχμενταμπάντ της Ινδίας.
REUTERS / AMIT DAVE

Ένας άντρας κατασκευάζει μαγειρικό σκεύος από ορείχαλκο, στο εργαστήριό του, στην πόλη Αχμενταμπάντ της Ινδίας.

Αμφισβητεί η Σεούλ ότι η Πιονγκγιάνγκ διαθέτει τεχνολογία επανεισόδου πυραύλων στην ατμόσφαιρα. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν κοιτά την κεφαλή ενός πυραύλου, ύστερα από προσομοίωση ατμοσφαιρικής επανεισόδου βαλλιστικού πυραύλου, σε φωτογραφία που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας. Ώρες μετά την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ για την επιτυχή προσομοίωση, το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι δεν πιστεύει πως η Βόρεια Κορέα διαθέτει τεχνολογία επανεισόδου πυραύλων στην ατμόσφαιρα. 
REUTERS / KCNA

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν κοιτά την κεφαλή ενός πυραύλου, ύστερα από προσομοίωση ατμοσφαιρικής επανεισόδου βαλλιστικού πυραύλου, σε φωτογραφία που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας. Ώρες μετά την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ για την επιτυχή προσομοίωση, το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι δεν πιστεύει πως η Βόρεια Κορέα διαθέτει τεχνολογία επανεισόδου πυραύλων στην ατμόσφαιρα. 

Εκδικάζεται η μήνυση Μπρέιβικ περί απάνθρωπων συνθηκών κράτησης. O Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, δράστης του μακελειού της 22ας Ιουλίου 2011 στο νησάκι Ουτόγια στη Νορβηγία, που στοίχισε τη ζωή 77 ανθρώπων, χαιρετά ναζιστικά, καθώς μπαίνει στη αίθουσα όπου πραγματοποιείται ακρόαση σχετικά με τις καταγγελίες του περί απάνθρωπων συνθηκών κράτησης. Ο Μπρέιβικ, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών,  ζητεί να τερματίσει η κράτηση του στην απομόνωση, υποστηρίζοντας ότι αυτοί οι αυστηροί περιοριστικοί όροι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
EPA / LISE ASERUD

O Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, δράστης του μακελειού της 22ας Ιουλίου 2011 στο νησάκι Ουτόγια στη Νορβηγία, που στοίχισε τη ζωή 77 ανθρώπων, χαιρετά ναζιστικά, καθώς μπαίνει στη αίθουσα όπου πραγματοποιείται ακρόαση σχετικά με τις καταγγελίες του περί απάνθρωπων συνθηκών κράτησης. Ο Μπρέιβικ, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών,  ζητεί να τερματίσει η κράτηση του στην απομόνωση, υποστηρίζοντας ότι αυτοί οι αυστηροί περιοριστικοί όροι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Άνοιξε η αυλαία της διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας CeBIT. Πιανίστας παίζει μουσική, αιωρούμενος πάνω από το κοινό που παρακολουθεί την τελετή έναρξης της διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας CeBIT, στο Ανόβερο.
EPA / OLE SPATA

Πιανίστας παίζει μουσική, αιωρούμενος πάνω από το κοινό που παρακολουθεί την τελετή έναρξης της διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας CeBIT, στο Ανόβερο.

Το κόστος της στρατηγικής διακοπής ανεφοδιασμού της Μπόκο Χαράμ. Ένας άντρας κρατά μια αγελάδα, στην αγορά βοοειδών στην πόλη Μαϊντουγκούρι της Νιγηρίας. Εκατοντάδες κτηνοτρόφοι και έμποροι έμειναν χωρίς δουλειά, ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη συγκεκριμένη αγορά -τη μεγαλύτερη του είδους στην Αφρική- στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη διακοπή του ανεφοδιασμού της Μπόκο Χαράμ. Η αγορά της Μαϊντουγκούρι αποτελούσε τον κύριο χώρο απασχόλησης για τους πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους που εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω της ισλαμιστικής οργάνωσης και οι οποίοι ζουν σε καταυλισμούς στα περίχωρα της πόλης. 
REUTERS / AFOLABI SOTUNDE

Ένας άντρας κρατά μια αγελάδα, στην αγορά βοοειδών στην πόλη Μαϊντουγκούρι της Νιγηρίας. Εκατοντάδες κτηνοτρόφοι και έμποροι έμειναν χωρίς δουλειά, ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη συγκεκριμένη αγορά -τη μεγαλύτερη του είδους στην Αφρική- στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη διακοπή του ανεφοδιασμού της Μπόκο Χαράμ. Η αγορά της Μαϊντουγκούρι αποτελούσε τον κύριο χώρο απασχόλησης για τους πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους που εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω της ισλαμιστικής οργάνωσης και οι οποίοι ζουν σε καταυλισμούς στα περίχωρα της πόλης. 

Άσκηση ετοιμότητας για τρομοκρατική επίθεση στη Ν. Κορέα. Ελεύθερος σκοπευτής στέκεται δίπλα σε διαφημιστική πινακίδα με τη φιγούρα ενός αστυνομικού, κατά τη διάρκεια άσκησης ετοιμότητας για τρομοκρατική επίθεση, στη Σεούλ.
REUTERS / KIM HONG-JI

Ελεύθερος σκοπευτής στέκεται δίπλα σε διαφημιστική πινακίδα με τη φιγούρα ενός αστυνομικού, κατά τη διάρκεια άσκησης ετοιμότητας για τρομοκρατική επίθεση, στη Σεούλ.

Ηλιοβασίλεμα στην Πόλη του Μεξικού. Ο ήλιος δύει πίσω από το κτήριο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στην Πόλη του Μεξικού.
REUTERS / EDGARD GARRIDO

Ο ήλιος δύει πίσω από το κτήριο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στην Πόλη του Μεξικού.

Αγριοκάτσικο στις ελβετικές Άλπεις  . Αγριοκάτσικο των Άλπεων κάθεται σε πλαγιά του όρους Σαμοσέρ (2.112 μ.) στις ελβετικές Άλπεις.
EPA / ANTHONY ANEX

Αγριοκάτσικο των Άλπεων κάθεται σε πλαγιά του όρους Σαμοσέρ (2.112 μ.) στις ελβετικές Άλπεις.

Καθημερινή ζωή στην Ταϊβάν. Στιγμιότυπο από δρόμο της Ταϊπέι κατά τις πρωινές ώρες αιχμής.
REUTERS / TYRONE SIU
Στιγμιότυπο από δρόμο της Ταϊπέι κατά τις πρωινές ώρες αιχμής.