Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 19:58

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 03 Μαρτίου 2016.

Παγκόσμια Ημέρα Αγριας Ζωής. Τρεις μαθήτριες ταΐζουν έναν ελέφαντα σε ζωολογικό κήπο της Μανίλα, στις Φιλιππίνες. Στις 20 Δεκεμβρίου του 2013, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε να ανακηρύξει την 3η Μαρτίου, ως την Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής με στόχο να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να συμβάλλει στη διάσωση των άγριων ζώων και φυτών σε όλο τον κόσμο.
EPA / MARK R. CRISTINO

Τρεις μαθήτριες ταΐζουν έναν ελέφαντα σε ζωολογικό κήπο της Μανίλα, στις Φιλιππίνες. Στις 20 Δεκεμβρίου του 2013, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε να ανακηρύξει την 3η Μαρτίου, ως την Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής με στόχο να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να συμβάλλει στη διάσωση των άγριων ζώων και φυτών σε όλο τον κόσμο.

Νότια Κορέα: Τελετή υποδοχής σε πάντα. Ένα πάντα με το όνομα Αιμπάο, (που μεταφράζεται αγαπημένος θησαυρός) καλωσόρισαν στην πόλη Ίντσεον, στην Νότια Κορέα.
REUTERS / Ha Sa-hyun/Yonhap

Ένα πάντα με το όνομα Αιμπάο, (που μεταφράζεται αγαπημένος θησαυρός) καλωσόρισαν στην πόλη Ίντσεον, στην Νότια Κορέα.

Ηρεμία στο Βελιγράδι. Κάτοικος του Βελιγραδίου κάθεται στις όχθες του ποταμού Δούναβη.
EPA / KOCA SULEJMANOVIC

Κάτοικος του Βελιγραδίου κάθεται στις όχθες του ποταμού Δούναβη.

Καθημερινότητα σε προσφυγικό καταυλισμό. Ένα παιδί παίζει μπάλα στο χώρο προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Καβάλα, Κιλκής.
INTIME NEWS / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ένα παιδί παίζει μπάλα στο χώρο προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Καβάλα, Κιλκής.

Επίδειξη μόδας στο Παρίσι. Ένα μοντέλο παρουσιάζει μια δημιουργία του Ινδού σχεδιαστή μόδας Manish Arora κατά τη διάρκεια επίδειξης μόδας στο Παρίσι.
REUTERS / GONZALO FUENTES

Ένα μοντέλο παρουσιάζει μια δημιουργία του Ινδού σχεδιαστή μόδας Manish Arora κατά τη διάρκεια επίδειξης μόδας στο Παρίσι.

Κακοκαιρία στη Χώρα των Βάσκων. Ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και θυελλώδεις άνεμοι πλήττουν από το πρωί το Σαν Σεμπαστιάν, στην Ισπανία.
EPA / JAVIER ETXEZARRETA

Ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και θυελλώδεις άνεμοι πλήττουν από το πρωί το Σαν Σεμπαστιάν, στην Ισπανία.

Έριξαν μπογιές και φέιγ βολάν στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Μπογιές και φέιγ βολάν πέταξε ομάδα ατόμων το μεσημέρι στην είσοδο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στην συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικουπη και Ακαδημίας.
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Μπογιές και φέιγ βολάν πέταξε ομάδα ατόμων το μεσημέρι στην είσοδο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στην συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικουπη και Ακαδημίας.

NBA: Ήττα του Μιλγουόκι από την Ιντιάνα. Στιγμιότυπο από τον αγώνα μεταξύ των Μιλγουόκι Μπακς και τους Ιντιάνα Πέισερς. Ο εικονιζόμενος Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει την εντός έδρας ήττα του Μιλγουόκι από την Ιντιάνα με 99-104.
 
USA Today Sports / Jeff Hanisch

Στιγμιότυπο από τον αγώνα μεταξύ των Μιλγουόκι Μπακς και τους Ιντιάνα Πέισερς. Ο εικονιζόμενος Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει την εντός έδρας ήττα του Μιλγουόκι από την Ιντιάνα με 99-104.

 

Αλ. Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψουμε η Ελλάδα να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών. Την ανάγκη να υπάρχει σεβασμός από όλους στην πιο βασική αρχή, στην τήρηση των συμφωνηθέντων και των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το προσφυγικό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλιου Ντόναλντ Τουσκ. Ο κ. Τσίπρας επέκρινε έντονα «μονομερείς ενέργειες που αντιβαίνουν τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκου Συμβουλίου και οδήγησαν στον δραστικό περιορισμό των ροών από τη βαλκανική οδό με πολυ σοβαρές συνέπειες για τους πρόσφυγες και την Ελλάδα». Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η Ε.Ε. δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα, καταδικάζοντας παράλληλα τις μονομερείς ενέργειες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ενώ τόνισε ότι η διχόνοια δεν οδηγεί σε λύση, αλλά διαλύει την εμπιστοσύνη. 
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Την ανάγκη να υπάρχει σεβασμός από όλους στην πιο βασική αρχή, στην τήρηση των συμφωνηθέντων και των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το προσφυγικό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλιου Ντόναλντ Τουσκ. Ο κ. Τσίπρας επέκρινε έντονα «μονομερείς ενέργειες που αντιβαίνουν τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκου Συμβουλίου και οδήγησαν στον δραστικό περιορισμό των ροών από τη βαλκανική οδό με πολυ σοβαρές συνέπειες για τους πρόσφυγες και την Ελλάδα». Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η Ε.Ε. δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα, καταδικάζοντας παράλληλα τις μονομερείς ενέργειες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ενώ τόνισε ότι η διχόνοια δεν οδηγεί σε λύση, αλλά διαλύει την εμπιστοσύνη. 

Κροκόδειλος στον ζωολογικό κήπο της Πράγας. Ένας κροκόδειλος κολυμπά σε λίμνη του ζωολογικού κήπου της Πράγας.
REUTERS / DAVID W CERNY

Ένας κροκόδειλος κολυμπά σε λίμνη του ζωολογικού κήπου της Πράγας.

Πρόσφυγες κατέλαβαν τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη. Σε κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής προχώρησαν για μία ακόμη φορά πρόσφυγες στην Ειδομένη, διαμαρτυρόμενοι για την πολυήμερη αναμονή τους στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.
REUTERS / MARKO DJURICA

Σε κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής προχώρησαν για μία ακόμη φορά πρόσφυγες στην Ειδομένη, διαμαρτυρόμενοι για την πολυήμερη αναμονή τους στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Καθημερινή ζωή στη Βραζιλία. Μια γυναίκα πλένει τον γιο της σε παραγκούπολη του Ρεσίφε, στη Βραζιλία.
REUTERS / UESLEI MARCELINO

Μια γυναίκα πλένει τον γιο της σε παραγκούπολη του Ρεσίφε, στη Βραζιλία.

Υποβρύχιο μπαλέτο στην Γκόγιανγκ. Επαγγελματίες δύτες πραγματοποιούν μια χορογραφία κάτω από την επιφάνεια του νερού, σε δεξαμενή ενυδρείου στην πόλη Γκόγιανγκ, στη Ν. Κορέα.
EPA / YONHAP

Επαγγελματίες δύτες πραγματοποιούν μια χορογραφία κάτω από την επιφάνεια του νερού, σε δεξαμενή ενυδρείου στην πόλη Γκόγιανγκ, στη Ν. Κορέα.

Κέντρο διάσωσης ζώων στην Κόστα Ρίκα. Κτηνίατρος δίνει βιταμίνες σε μια μικρή αλουάτα σε κέντρο διάσωσης ζώων στην Κόστα Ρίκα. Σύμφωνα με τους επικεφαλής του κέντρου, η έντονη ξηρασία των τελευταίων μηνών έχει επηρεάσει σημαντικά την υγεία των άγριων ζώων της περιοχής.
REUTERS / JUAN CARLOS ULATE

Κτηνίατρος δίνει βιταμίνες σε μια μικρή αλουάτα σε κέντρο διάσωσης ζώων στην Κόστα Ρίκα. Σύμφωνα με τους επικεφαλής του κέντρου, η έντονη ξηρασία των τελευταίων μηνών έχει επηρεάσει σημαντικά την υγεία των άγριων ζώων της περιοχής.

Έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγο στη Γουατεμάλα. Στιγμιότυπο από την έκρηξη που σημείωσε το βράδυ της Τρίτης το ηφαίστειο Φουέγο στη Γουατεμάλα. Η φωτογραφία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
REUTERS / JOSUE DECAVELE

Στιγμιότυπο από την έκρηξη που σημείωσε το βράδυ της Τρίτης το ηφαίστειο Φουέγο στη Γουατεμάλα. Η φωτογραφία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.