Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 20:26

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 02 Μαρτίου 2016.

Πίνακας του Βαν Ντάικ σε γκαλερί στο Πόρτλαντ. Επιμελητές τέχνης κρεμάνε εναν πίνακα του ζωγράφου Άντονι Βαν Ντάικ σε τοίχο σε γκαλερί του Πόρτλαντ. Ο πίνακας απεικονίζει τον πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο ΙΙ και η δημιουργία του χρονολογείται στο 1638.
REUTERS / DARREN STAPLES

Επιμελητές τέχνης κρεμάνε εναν πίνακα του ζωγράφου Άντονι Βαν Ντάικ σε τοίχο σε γκαλερί του Πόρτλαντ. Ο πίνακας απεικονίζει τον πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο ΙΙ και η δημιουργία του χρονολογείται στο 1638.

Διαδήλωση για το δικαίωμα στην άμβλωση. Διαδηλώτρια έχει κλείσει το στόμα της με μονωτική ταινία στην οποία έχει γράψει τη λέξη «ζωή». Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε την Τετάρτη έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ καθώς οι δικαστές μελετάνε αν οι προσπάθειες της πολιτείας του Τέξας να επιβάλλει αυστηρότερους κανονισμούς σε κλινικές άμβλωσης, συμβαδίζουν με το συνταγματικό δικαίωμα των γυναικών να τερματίζουν την εγκυμοσύνη τους.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Διαδηλώτρια έχει κλείσει το στόμα της με μονωτική ταινία στην οποία έχει γράψει τη λέξη «ζωή». Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε την Τετάρτη έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ καθώς οι δικαστές μελετάνε αν οι προσπάθειες της πολιτείας του Τέξας να επιβάλλει αυστηρότερους κανονισμούς σε κλινικές άμβλωσης, συμβαδίζουν με το συνταγματικό δικαίωμα των γυναικών να τερματίζουν την εγκυμοσύνη τους.

Φυλακισμένη στο «Κλουβί». Η Ρομίνα ντε Νοβέλις κατά τη διάρκεια περφόρμανς με το όνομα «Το Κλουβί» όπου η ίδια κλειδώθηκε σε κλουβί και γέμισε τα κάγκελα του με λουλούδια. Η περφόρμανς έγινε στα πλαίσια της ετήσιας έκθεσης Armory Show όπου διάφορες γκαλερί και καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους στη Νέα Υόρκη.
EPA / JUSTIN LANE

Η Ρομίνα ντε Νοβέλις κατά τη διάρκεια περφόρμανς με το όνομα «Το Κλουβί» όπου η ίδια κλειδώθηκε σε κλουβί και γέμισε τα κάγκελα του με λουλούδια. Η περφόρμανς έγινε στα πλαίσια της ετήσιας έκθεσης Armory Show όπου διάφορες γκαλερί και καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους στη Νέα Υόρκη.

Η άνοιξη ήρθε νωρίτερα στο Κασμίρ. Ένας κηπουρός στο Κασμίρ φυτεύει τουλίπες σ’ έναν κήπο, στις όχθες της λίμνης Dal, στη Σριναγκάρ, τη θερινή πρωτεύουσα του ινδικού Κασμίρ. Η άνοιξη έφτασε νωρίτερα φέτος στο Κασμίρ. Η εποχή της τουλίπας η οποία συνήθως ξεκινά στις 21 Μαρτίου έχει ήδη ξεκινήσει.
EPA / FAROOQ KHAN

Ένας κηπουρός στο Κασμίρ φυτεύει τουλίπες σ’ έναν κήπο, στις όχθες της λίμνης Dal, στη Σριναγκάρ, τη θερινή πρωτεύουσα του ινδικού Κασμίρ. Η άνοιξη έφτασε νωρίτερα φέτος στο Κασμίρ. Η εποχή της τουλίπας η οποία συνήθως ξεκινά στις 21 Μαρτίου έχει ήδη ξεκινήσει.

Ξύπνησαν οι αρκούδες στο καταφύγιο του Αρκτούρου . Ανοίγει και πάλι το Σάββατο 5 Μαρτίου το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας στο Νυμφαίο για τους επισκέπτες, έπειτα από το κλείσιμό του για λίγες εβδομάδες λόγω του χειμέριου ύπνου. Οι αρκούδες του Καταφυγίου έχουν ξυπνήσει εδώ και αρκετές ημέρες και πλέον κυκλοφορούν έξω από τις φωλιές τους για κάποιες ώρες. Για μία ακόμη χρονιά, οι νεαρότερες αρκούδες, ο Κυριάκος και ο Μανώλης, ξύπνησαν πρώτες. Πιο δραστήριες από τις υπόλοιπες αρκούδες είναι επίσης η Ειρήνη και η Βέσνα. Οι υπόλοιπες κυκλοφορούν κι αυτές έξω για λίγη ώρα, αλλά προτιμούν τις φωλιές τους ακόμα.
INTIME NEWS / ΜΚΟ ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Ανοίγει και πάλι το Σάββατο 5 Μαρτίου το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας στο Νυμφαίο για τους επισκέπτες, έπειτα από το κλείσιμό του για λίγες εβδομάδες λόγω του χειμέριου ύπνου. Οι αρκούδες του Καταφυγίου έχουν ξυπνήσει εδώ και αρκετές ημέρες και πλέον κυκλοφορούν έξω από τις φωλιές τους για κάποιες ώρες. Για μία ακόμη χρονιά, οι νεαρότερες αρκούδες, ο Κυριάκος και ο Μανώλης, ξύπνησαν πρώτες. Πιο δραστήριες από τις υπόλοιπες αρκούδες είναι επίσης η Ειρήνη και η Βέσνα. Οι υπόλοιπες κυκλοφορούν κι αυτές έξω για λίγη ώρα, αλλά προτιμούν τις φωλιές τους ακόμα.

Η νταντά στη Ρωσία δήλωσε ότι αποκεφάλισε το παιδί κατ
REUTERS / MAXIM SHEMETOV

Η νταντά η οποία συνελήφθη στη Μόσχα να κρατά στη μέση του δρόμου το κεφάλι ενός παιδιού δήλωσε ότι ενήργησε «κατ' εντολή του Αλλάχ», όταν προσήχθη την Τετάρτη ενώπιον δικαστή ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή της. Η 38χρονη Ουζμπέκα Γκουλτσέχρα Μπομποκούλοβα συνελήφθη τη Δευτέρα από την αστυνομία κοντά σε σταθμό του μετρό στη βορειοανατολική Μόσχα, ενώ περπατούσε κρατώντας το κομμένο κεφάλι ενός μικρού κοριτσιού, φωνάζοντας ότι είναι τρομοκράτης.

Με τη ματιά ενός αλόγου . Άλογο στην παραλία Αγίου Νικολάου, στην πόλη του Ναυπλίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Άλογο στην παραλία Αγίου Νικολάου, στην πόλη του Ναυπλίου.

Στιγμιότυπο από το διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου . Ένα αεροπλάνο απογειώνεται από το διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου κατά τη δύση του ηλίου.  
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Ένα αεροπλάνο απογειώνεται από το διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου κατά τη δύση του ηλίου.  

«Ασφυξία» στον καταυλισμό προσφύγων της Ειδομένης. Συνθήκες ασφυξίας εξακολουθούν να επικρατούν στον καταυλισμό προσφύγων της Ειδομένης. Τη νύχτα (από τα μεσάνυχτα ως τις 2 τα ξημερώματα) οι αρχές της ΠΓΔΜ άνοιξαν το σημείο διέλευσης και δέχτηκαν μόλις 70 άτομα, ενώ η ροή ξανάρχισε λίγο μετά τις 6 το πρωί και ως τις 9:00 πέρασαν άλλα 100 άτομα. Επτά χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται στον καταυλισμό, ενώ άλλα 2.000 και πλέον άτομα έχουν απλώσει τις σκηνές και τα λιγοστά υπάρχοντά τους στα γύρω χωράφια.
REUTERS / MARKO DJURICA

Συνθήκες ασφυξίας εξακολουθούν να επικρατούν στον καταυλισμό προσφύγων της Ειδομένης. Τη νύχτα (από τα μεσάνυχτα ως τις 2 τα ξημερώματα) οι αρχές της ΠΓΔΜ άνοιξαν το σημείο διέλευσης και δέχτηκαν μόλις 70 άτομα, ενώ η ροή ξανάρχισε λίγο μετά τις 6 το πρωί και ως τις 9:00 πέρασαν άλλα 100 άτομα. Επτά χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται στον καταυλισμό, ενώ άλλα 2.000 και πλέον άτομα έχουν απλώσει τις σκηνές και τα λιγοστά υπάρχοντά τους στα γύρω χωράφια.

Αυστραλία: Πρώτη δημόσια εμφάνιση για δύο κόκκινα πάντα . Δύο νεαρά κόκκινα πάντα, που ακούν στα ονόματα Mandu (αριστερά) και Keta, ετοιμάζονται να εμβολιαστούν κατά την πρώτη δημόσια εμφάνισή τους στον ζωολογικό κήπο της Μελβούρνης.
REUTERS / STRINGER

Δύο νεαρά κόκκινα πάντα, που ακούν στα ονόματα Mandu (αριστερά) και Keta, ετοιμάζονται να εμβολιαστούν κατά την πρώτη δημόσια εμφάνισή τους στον ζωολογικό κήπο της Μελβούρνης.

Επέστρεψαν στη γη έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο που βρίσκονταν στο διάστημα . Η ρωσική κάψουλα – αερόστατο Soyuz TMA-18M, η οποία μεταφέρει τον Αμερικανό αστροναύτη Σκοτ Κέλλυ και τους Ρώσους κοσμοναύτες Μιχαήλ Κορνιένκο και Σεργκέι Βολκόφ προσγειώνεται σε μια απομακρυσμένη περιοχή, έξω από την πόλη της Zhezkazgan (Zhezkazgan ), στο Καζακστάν. Ο Αμερικανός αστροναύτης Σκοτ Κέλλυ και ο Ρώσος κοσμοναύτης Μιχαήλ Κορνιένκο επέστρεψαν στην γη την Τετάρτη αφού πέρασαν σχεδόν ένα χρόνο στο διάστημα.
EPA / KIRILL KUDRYAVTSEV/POOL

Η ρωσική κάψουλα – αερόστατο Soyuz TMA-18M, η οποία μεταφέρει τον Αμερικανό αστροναύτη Σκοτ Κέλλυ και τους Ρώσους κοσμοναύτες Μιχαήλ Κορνιένκο και Σεργκέι Βολκόφ προσγειώνεται σε μια απομακρυσμένη περιοχή, έξω από την πόλη της Zhezkazgan (Zhezkazgan ), στο Καζακστάν. Ο Αμερικανός αστροναύτης Σκοτ Κέλλυ και ο Ρώσος κοσμοναύτης Μιχαήλ Κορνιένκο επέστρεψαν στην γη την Τετάρτη αφού πέρασαν σχεδόν ένα χρόνο στο διάστημα.

Ένθερμοι υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον . Υποστηρικτές της υποψήφιας για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, παρευρέθησαν σε προεκλογική της συγκέντρωση μεταμφιεσμένοι σε Ντόναλντ Τραμπ (αριστερά) και Χίλαρι Κλίντον (δεξιά). Από επτά νίκες κατέγραψαν - σύμφωνα με τις προβλέψεις των μεγάλων αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων και τα πρώτα αποτελέσματα - ο Ντόναλντ Τραμπ και η Χίλαρι Κλίντον, στις ψηφοφορίες της «Σούπερ Τρίτης» για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού Κόμματος αντίστοιχα, εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.
REUTERS / JONATHAN ERNST

Υποστηρικτές της υποψήφιας για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, παρευρέθησαν σε προεκλογική της συγκέντρωση μεταμφιεσμένοι σε Ντόναλντ Τραμπ (αριστερά) και Χίλαρι Κλίντον (δεξιά). Από επτά νίκες κατέγραψαν - σύμφωνα με τις προβλέψεις των μεγάλων αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων και τα πρώτα αποτελέσματα - ο Ντόναλντ Τραμπ και η Χίλαρι Κλίντον, στις ψηφοφορίες της «Σούπερ Τρίτης» για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού Κόμματος αντίστοιχα, εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ένταση έξω από το ΥΠΟΙΚ ανάμεσα σε MAT και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ . Ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί της Τετάρτης έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου συγκεντρώθηκαν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και απέκλεισαν τις εισόδους του κτηρίου. Αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους εργαζομένους των δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίοι ζητούσαν συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαίτας

Ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί της Τετάρτης έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου συγκεντρώθηκαν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και απέκλεισαν τις εισόδους του κτηρίου. Αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους εργαζομένους των δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίοι ζητούσαν συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.