Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 21:00

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 01 Μαρτίου 2016.

Καμηλοπάρδαλη από lego στο κέντρο της Σαγκάης . Μία καμηλοπάρδαλη από Lego, ύψους 6,16 μέτρων διακρίνεται κοντά σε εμπορικό κέντρο της Σαγκάης. Οι κατασκευαστές της χρειάστηκαν 450 ώρες για να φτιάξουν το συγκεκριμένο έργο, το οποίο αποτελείται από περίπου 40.000 κομμάτια lego, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
REUTERS / ALY SONG

Μία καμηλοπάρδαλη από Lego, ύψους 6,16 μέτρων διακρίνεται κοντά σε εμπορικό κέντρο της Σαγκάης. Οι κατασκευαστές της χρειάστηκαν 450 ώρες για να φτιάξουν το συγκεκριμένο έργο, το οποίο αποτελείται από περίπου 40.000 κομμάτια lego, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Περιμένοντας να ανοίξουν τα σύνορα. Ένα προσφυγόπουλο περιμένει στην ελληνική πλευρά των συνόρων με την ΠΓΔΜ κοντά στη Γευγελή, προκειμένου να περάσει στη γειτονική χώρα. Το μεσημέρι της Δευτέρας επικράτησε ένταση, στον καταυλισμό της Ειδομένης, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, με πρόσφυγες να πετούν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις της γειτονικής χώρας ζητώντας να ανοίξει άμεσα το σημείο διέλευσης και τους Σκοπιανούς αστυνομικούς να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.
EPA / GEORGI LICOVSKI

Ένα προσφυγόπουλο περιμένει στην ελληνική πλευρά των συνόρων με την ΠΓΔΜ κοντά στη Γευγελή, προκειμένου να περάσει στη γειτονική χώρα. Το μεσημέρι της Δευτέρας επικράτησε ένταση, στον καταυλισμό της Ειδομένης, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, με πρόσφυγες να πετούν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις της γειτονικής χώρας ζητώντας να ανοίξει άμεσα το σημείο διέλευσης και τους Σκοπιανούς αστυνομικούς να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Στιγμιότυπο από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος. Εργάτες πραγματοποιούν εργασίες επισκευής σε πλοία στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος.
INTIME NEWS / ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εργάτες πραγματοποιούν εργασίες επισκευής σε πλοία στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος.

Δύση του ηλίου στο Αννόβερο . Μία γυναίκα κάνει περίπατο με τον σκύλο της κατά τη δύση του ηλίου στο Αννόβερο.
EPA / JULIAN STRATENSCHULTE

Μία γυναίκα κάνει περίπατο με τον σκύλο της κατά τη δύση του ηλίου στο Αννόβερο.

Ιπποδρομίες στη Μογγολία . Αθλητές συμμετέχουν σε ιπποδρομίες στο in Tsagaan Khutul, έξω από το Ουλάν Μπατόρ της Μογγολίας.
REUTERS / RENTSENDORJ BAZARSUKH

Αθλητές συμμετέχουν σε ιπποδρομίες στο in Tsagaan Khutul, έξω από το Ουλάν Μπατόρ της Μογγολίας.

Ο τοίχος της καλοσύνης στην Καρδίτσα. Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, απεικονίζεται μία γυναίκα να αφήνει τρόφιμα για τους άπορους, στην κρεμάστρα του τοίχου της καλοσύνης στην πλατεία Στρατολογίας στην Καρδίτσα. Αν δεν το χρειάζεσαι άφησέ το, αν το χρειάζεσαι πάρ
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, απεικονίζεται μία γυναίκα να αφήνει τρόφιμα για τους άπορους, στην κρεμάστρα του τοίχου της καλοσύνης στην πλατεία Στρατολογίας στην Καρδίτσα. Αν δεν το χρειάζεσαι άφησέ το, αν το χρειάζεσαι πάρ'το είναι το σύνθημα σε διάφορα σημεία της Καρδίτσας, όπου πολίτες αφήνουν τρόφιμα και ρούχα για τους άπορους της πόλης. Η αρχή έγινε στο Ιράν, όταν τον περασμένο Δεκέμβριο ένας κάτοικος της πόλης Mashhad, κρέμασε γάντζους σε τοίχους με σκοπό να βοηθήσει τους άστεγους Ιρανούς. Έτσι η πρωτοβουλία αυτή άρχισε να διαδίδεται και στις πόλεις της χώρας μας λόγω της οικονομικής κρίσης.

Γενεύη: Η νέα Lamborghini Centenario στο 86ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου . Η νέα Lamborghini Centenario απεικονίζεται στο 86ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.
REUTERS / DENIS BALIBOUSE

Η νέα Lamborghini Centenario απεικονίζεται στο 86ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

ΗΠΑ: Σε εξέλιξη οι προκριματικές ψηφοφορίες σε 12 πολιτείες. Σούπερ Τρίτη στις ΗΠΑ, καθώς οι πολίτες ψηφίζουν στις προκριματικές ψηφοφορίες σε 12 πολιτείες για τους υποψηφίους για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού Κόμματος, εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου. Στις περισσότερες από τις 12 περιπτώσεις πρόκειται για ψηφοφορίες των προκριματικών εκλογών των δύο κομμάτων, με εξαίρεση την Αλάσκα, όπου διεξάγονται συνελεύσεις των Ρεπουμπλικανών και το Κολοράντο, όπου διεξάγονται συνελεύσεις των Δημοκρατικών.
EPA / JIM LO SCALZO

Σούπερ Τρίτη στις ΗΠΑ, καθώς οι πολίτες ψηφίζουν στις προκριματικές ψηφοφορίες σε 12 πολιτείες για τους υποψηφίους για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού Κόμματος, εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου. Στις περισσότερες από τις 12 περιπτώσεις πρόκειται για ψηφοφορίες των προκριματικών εκλογών των δύο κομμάτων, με εξαίρεση την Αλάσκα, όπου διεξάγονται συνελεύσεις των Ρεπουμπλικανών και το Κολοράντο, όπου διεξάγονται συνελεύσεις των Δημοκρατικών.

Ανοιξιάτικο σκηνικό στο Ναύπλιο . Παπαρούνες στην πόλη του Ναυπλίου
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Παπαρούνες στην πόλη του Ναυπλίου

Χιόνια στην πόλη της Πράγας . Ένας άνδρας κάνει περίπατο σε χιονισμένο πάρκο της Πράγας.
REUTERS / DAVID W CERNY

Ένας άνδρας κάνει περίπατο σε χιονισμένο πάρκο της Πράγας.

Ινδία: Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τη γιορτή Κουμπ Μέλα. Καλλιτέχνης ζωγραφίζει τοίχο στο πλαίσιο των ετοιμασιών για τους εορτασμούς της γιορτής Κουμπ Μέλα. Το Κουμπ Μέλα συμβαίνει κάθε 12 χρόνια με τις τοποθεσίες να εναλάσσονται. Σύμφωνα με τη παράδοση οι πιστοί Ινδουιστές μπορούν τότε να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους κάνοντας μπάνιο σε νερά αγιασμένου ποταμού.
EPA / SANJEEV GUPTA

Καλλιτέχνης ζωγραφίζει τοίχο στο πλαίσιο των ετοιμασιών για τους εορτασμούς της γιορτής Κουμπ Μέλα. Το Κουμπ Μέλα συμβαίνει κάθε 12 χρόνια με τις τοποθεσίες να εναλάσσονται. Σύμφωνα με τη παράδοση οι πιστοί Ινδουιστές μπορούν τότε να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους κάνοντας μπάνιο σε νερά αγιασμένου ποταμού.