Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 21:28

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016.

Το Σέλας από το διάστημα. Το Σέλας όπως φαίνεται από το διάστημα, φωτογράφισε ο αστροναύτης Τιμ Πικ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Αιτία του φαινομένου του σέλαος είναι ο βομβαρδισμός των υψηλών ατμοσφαιρικών στρωμάτων από ηλεκτρόνια που προέρχονται από τη συνεχή ροή φορτισμένων σωματίων από τον Ήλιο, που ονομάζεται ηλιακός άνεμος.
REUTERS / Tim Peake/ESA/NASA/Handout

Το Σέλας όπως φαίνεται από το διάστημα, φωτογράφισε ο αστροναύτης Τιμ Πικ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Αιτία του φαινομένου του σέλαος είναι ο βομβαρδισμός των υψηλών ατμοσφαιρικών στρωμάτων από ηλεκτρόνια που προέρχονται από τη συνεχή ροή φορτισμένων σωματίων από τον Ήλιο, που ονομάζεται ηλιακός άνεμος.

Προσοχή στις ιπτάμενες μπάλες. Πινακίδα στο γήπεδο Άνφιλντ λίγο πριν τον αγώνα Λίβερπουλ - Άουγκσμπουργκ.
REUTERS / Andrew Yates

Πινακίδα στο γήπεδο Άνφιλντ λίγο πριν τον αγώνα Λίβερπουλ - Άουγκσμπουργκ.

Ποζάροντας στο χιόνι. Ο εννιάχρονος Παμίρ ποζάρει με χάρη στο φωτογραφικό φακό καθώς παίζει με ένα κομμάτι ξύλο, στο ζωολογικό πάρκο Royev Ruchey στη Ρωσία.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Ο εννιάχρονος Παμίρ ποζάρει με χάρη στο φωτογραφικό φακό καθώς παίζει με ένα κομμάτι ξύλο, στο ζωολογικό πάρκο Royev Ruchey στη Ρωσία.

Παγιδεύτηκε διαφημιστικό πλοίο σε παραλία της Ν. Υόρκης. Το πλοίο Βασίλισσα Καρολίνα ΙΙΙ ταλαντεύεται στη παραλία Ρόκαγουεϊ. Το πλοίο χρησιμοποιείται για διαφημιστικούς λόγους και εχει εγκλωβιστεί στο σημείο λόγω ισχυρών ανέμων και υψηλών κυμάτων. Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ έσπευσε για βοήθεια και σύμφωνα με ανακοίνωση της δεν υπήρξαν τραυματίες.
REUTERS / EDUARDO MUNOZ

Το πλοίο Βασίλισσα Καρολίνα ΙΙΙ ταλαντεύεται στη παραλία Ρόκαγουεϊ. Το πλοίο χρησιμοποιείται για διαφημιστικούς λόγους και εχει εγκλωβιστεί στο σημείο λόγω ισχυρών ανέμων και υψηλών κυμάτων. Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ έσπευσε για βοήθεια και σύμφωνα με ανακοίνωση της δεν υπήρξαν τραυματίες.

Καμηλοπαρδάλεις στην Ιερουσαλήμ. Στιγμιότυπο από το ζωολογικό κήπο της Ιερουσαλήμ.
REUTERS / RONEN ZVULUN

Στιγμιότυπο από το ζωολογικό κήπο της Ιερουσαλήμ.

Σκηνές καταστροφής στα νησιά Φίτζι. Φωτογραφία από τα συντρίμμια που άφησε στο πέρασμά του ο κυκλώνας Ουίνστον, στο χωριό Νασάου, στο νησί Κόρο στα Φίτζι. Στους 42 έφτασαν οι νεκροί από τον κυκλώνα Ουίνστον στα νησιά Φίτζι, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Ο Ουίνστον, ο οποίος συνοδευόταν από ανέμους ταχύτητας 325 χιλιομέτρων την ώρα, κατέστρεψε τη νύχτα της 20ής προς 21η Φεβρουαρίου σπίτια, υποδομές και καλλιέργειες και ανάγκασε χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν σε καταφύγια εκτάκτου ανάγκης.
EPA / UNICEF/JOSEPH HING

Φωτογραφία από τα συντρίμμια που άφησε στο πέρασμά του ο κυκλώνας Ουίνστον, στο χωριό Νασάου, στο νησί Κόρο στα Φίτζι. Στους 42 έφτασαν οι νεκροί από τον κυκλώνα Ουίνστον στα νησιά Φίτζι, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Ο Ουίνστον, ο οποίος συνοδευόταν από ανέμους ταχύτητας 325 χιλιομέτρων την ώρα, κατέστρεψε τη νύχτα της 20ής προς 21η Φεβρουαρίου σπίτια, υποδομές και καλλιέργειες και ανάγκασε χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν σε καταφύγια εκτάκτου ανάγκης.

Brit Awards: Σάρωσε τα βραβεία η Adele. Τα  βραβεία Brit Awards, της κορυφαίας ίσως μουσικής βιομηχανίας στην Ευρώπη, απονεμήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Ο2 του Λονδίνου, με τη δισκογραφική επιστροφή της Adele να συνοδεύεται  με σαρωτική νίκη και τέσσερα βραβεία - καλύτερης Βρετανίδας ερμηνεύτριας, καλύτερου single, καλύτερου άλμπουμ καθώς και με το βραβείο «Global Success Song», το οποίο της απένειμε από τον διεθνή διαστημικό σταθμό ο Βρετανός αστροναύτης Tim Peake.  
REUTERS / STEFAN WERMUTH

Τα  βραβεία Brit Awards, της κορυφαίας ίσως μουσικής βιομηχανίας στην Ευρώπη, απονεμήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Ο2 του Λονδίνου, με τη δισκογραφική επιστροφή της Adele να συνοδεύεται  με σαρωτική νίκη και τέσσερα βραβεία - καλύτερης Βρετανίδας ερμηνεύτριας, καλύτερου single, καλύτερου άλμπουμ καθώς και με το βραβείο «Global Success Song», το οποίο της απένειμε από τον διεθνή διαστημικό σταθμό ο Βρετανός αστροναύτης Tim Peake.  

Παιχνίδια στο χιόνι. Κόσμος απολαμβάνει το χιόνι στο Νταλιάν, στην επαρχία Λιαονίνγκ στην Κίνα.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Κόσμος απολαμβάνει το χιόνι στο Νταλιάν, στην επαρχία Λιαονίνγκ στην Κίνα.

Καθημερινή ζωή στην Αϊτή. Ένα αγόρι κοιμάται στην άκρη του δρόμου, στο Πορτ-ο-Πρενς, στην Αϊτή.
REUTERS / ANDRES MARTINEZ CASARES

Ένα αγόρι κοιμάται στην άκρη του δρόμου, στο Πορτ-ο-Πρενς, στην Αϊτή.

Ένας «Αμερικάνος» στην Αιθιοπία. Ο 27χρονος Ταντίς Ρέντα, πρόσφυγας από την Ερυθραία και ιδιοκτήτης του κλαμπ «American», κάθεται μπροστά από το μαγαζί του στον προσφυγικό καταυλισμό Μάι-Άινι, κοντά στα σύνορα της Ερυθραίας στην περιοχή Τάιγκρεϊ στην Αιθιοπία. Το όνειρο του Ρέντα είναι να αποκτήσει αμερικανική υπηκοότητα, γι αυτό και έδωσε στο κλαμπ το όνομα «American».
 
REUTERS / TIKSA NEGERI

Ο 27χρονος Ταντίς Ρέντα, πρόσφυγας από την Ερυθραία και ιδιοκτήτης του κλαμπ «American», κάθεται μπροστά από το μαγαζί του στον προσφυγικό καταυλισμό Μάι-Άινι, κοντά στα σύνορα της Ερυθραίας στην περιοχή Τάιγκρεϊ στην Αιθιοπία. Το όνειρο του Ρέντα είναι να αποκτήσει αμερικανική υπηκοότητα, γι αυτό και έδωσε στο κλαμπ το όνομα «American».

 

Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά. Ένα μικρό αγόρι φορά μία μάσκα που έχουν φτιάξει για τα παιδιά οι εθελοντές, στον επιβατικό σταθμό στο λιμάνι του Πειραιά. Πρόσφυγες και μετανάστες που φθάνουν με πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, φιλοξενούνται προσωρινά στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού, ενώ κάποιοι από αυτούς αναμένεται να οδηγηθούν στα κέντρα προσωρινής κράτησης με πούλμαν. Εκεί υπάρχουν στελέχη του Ερυθρού Σταυρού, μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης Πειραιά και εθελοντές για τη διευκόλυνση των μεταναστών.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Ένα μικρό αγόρι φορά μία μάσκα που έχουν φτιάξει για τα παιδιά οι εθελοντές, στον επιβατικό σταθμό στο λιμάνι του Πειραιά. Πρόσφυγες και μετανάστες που φθάνουν με πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, φιλοξενούνται προσωρινά στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού, ενώ κάποιοι από αυτούς αναμένεται να οδηγηθούν στα κέντρα προσωρινής κράτησης με πούλμαν. Εκεί υπάρχουν στελέχη του Ερυθρού Σταυρού, μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης Πειραιά και εθελοντές για τη διευκόλυνση των μεταναστών.

Νεογέννητος μαύρος ιαγουάρος στην Ουγγαρία. Ένα θηλυκός μαύρος ιαγουάρος, ηλικίας δύο μηνών, εξετάζεται από γιατρούς κατά τη διάρκεια ιατρικού τσεκ απ, στο Πάρκο Σέγκεντ, 170 χιλιόμετρα νότια της Βουδαπέστης, στην Ουγγαρία. Ο ιαγουάρος γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2015.
EPA / ZOLTAN GERGELY KELEMEN

Ένα θηλυκός μαύρος ιαγουάρος, ηλικίας δύο μηνών, εξετάζεται από γιατρούς κατά τη διάρκεια ιατρικού τσεκ απ, στο Πάρκο Σέγκεντ, 170 χιλιόμετρα νότια της Βουδαπέστης, στην Ουγγαρία. Ο ιαγουάρος γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2015.

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους αγροτών. Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Τη συνάντηση είχαν ζητήσει οι εκπρόσωποι 69 μπλόκων που συμμετείχαν την περασμένη Κυριακή, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας. Το μπλόκο της Νίκαιας συμμετέχει στη συνάντηση με τρεις εκπροσώπους, ενώ από τη βόρεια Ελλάδα στο διάλογο παίρνουν μέρος μέλη των συντονιστικών επιτροπών από τα μπλόκα του Προμαχώνα, των Μαλγάρων της Δυτικής Μακεδονίας και του Αμύνταιου.
SOOC / Menelaos Myrillas

Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Τη συνάντηση είχαν ζητήσει οι εκπρόσωποι 69 μπλόκων που συμμετείχαν την περασμένη Κυριακή, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας. Το μπλόκο της Νίκαιας συμμετέχει στη συνάντηση με τρεις εκπροσώπους, ενώ από τη βόρεια Ελλάδα στο διάλογο παίρνουν μέρος μέλη των συντονιστικών επιτροπών από τα μπλόκα του Προμαχώνα, των Μαλγάρων της Δυτικής Μακεδονίας και του Αμύνταιου.

Χιονισμένο τοπίο στη Γερμανία. Χιονισμένο τοπίο κοντά στο Germaringen, στη Γερμανία.
EPA / KARL-JOSEF HILDENBRAND

Χιονισμένο τοπίο κοντά στο Germaringen, στη Γερμανία.