Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 19:30

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016.

Παιχνίδια στο νερό. Πιγκουίνοι κολυμπούν σε μία πισίνα, στο ζωολογικό κήπο της Φρανκφούρτης.
EPA / FRANK RUMPENHORST

Πιγκουίνοι κολυμπούν σε μία πισίνα, στο ζωολογικό κήπο της Φρανκφούρτης.

Ημέρα εθνικής γιορτής στη Ρωσία. Πορτραίτο του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν διακρίνεται σε θήκη κινητού. Σήμερα γιορτάζεται στη Ρωσία η Ημέρα των  Ενόπλων Δυνάμεων.
REUTERS / PAVEL REBROV

Πορτραίτο του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν διακρίνεται σε θήκη κινητού. Σήμερα γιορτάζεται στη Ρωσία η Ημέρα των  Ενόπλων Δυνάμεων.

Βρετανία: Έκρηξη σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας . Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στον Σταθμό Παραγωγής Ενέργειας του Ντίντκοτ, στο Όξφορντσαϊρ της νοτιοανατολικής Αγγλίας. Ο σταθμός έχει σταματήσει να λειτουργεί από το 2013.Οι βρετανικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό. Σε πέντε ανέρχονται οι τραυματίες ενώ τρεις άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.
REUTERS / PETER NICHOLLS

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στον Σταθμό Παραγωγής Ενέργειας του Ντίντκοτ, στο Όξφορντσαϊρ της νοτιοανατολικής Αγγλίας. Ο σταθμός έχει σταματήσει να λειτουργεί από το 2013.

Οι βρετανικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό. Σε πέντε ανέρχονται οι τραυματίες ενώ τρεις άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.

Σόου με σκύλους στο Μανχάταν. Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου του American Kennel Club για τις δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων, στο Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη.
REUTERS / CARLO ALLEGRI

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου του American Kennel Club για τις δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων, στο Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη.

Διαμαρτυρία Αφγανών στην Ειδομένη. Τις σιδηροδρομικές γραμμές στην Ειδομένη έκλεισαν Αφγανοί που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν, αν δεν τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Περίπου 150 άτομα έριξαν την περίφραξη και κάθισαν επάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, στο ύψος του καταυλισμού στην Ειδομένη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση διέλευσης από την ουδέτερη ζώνη.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Τις σιδηροδρομικές γραμμές στην Ειδομένη έκλεισαν Αφγανοί που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν, αν δεν τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Περίπου 150 άτομα έριξαν την περίφραξη και κάθισαν επάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, στο ύψος του καταυλισμού στην Ειδομένη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση διέλευσης από την ουδέτερη ζώνη.

Παρέλαση ελεφάντων στη Σρι Λάνκα. Ελέφαντας με περίτεχνο ύφασμα στο κεφάλι του, κατά τη διάρκεια της ετήσιας παρέλασης Ναουάμ Περαχέρα στο Κολόμπο. Πάνω από 50 ελέφαντες συμμετέχουν στην παρέλαση για το ετήσιο φεστιβάλ του ναού Γκανγκαραμάγια, συνοδευόμενοι από χορευτές,  και μουσικούς.
REUTERS / DINUKA LIYANAWATTE

Ελέφαντας με περίτεχνο ύφασμα στο κεφάλι του, κατά τη διάρκεια της ετήσιας παρέλασης Ναουάμ Περαχέρα στο Κολόμπο. Πάνω από 50 ελέφαντες συμμετέχουν στην παρέλαση για το ετήσιο φεστιβάλ του ναού Γκανγκαραμάγια, συνοδευόμενοι από χορευτές,  και μουσικούς.

Shapereader: Εγκατάσταση για ανθρώπους με και χωρίς προβλήματα όρασης. H Στέγη φιλοξενεί την εγκατάσταση Shapereader, μια νέα επαναστατική γλώσσα σχεδιασμένη για τη δημιουργία αφηγηματικών έργων από, και για τυφλούς αναγνώστες. Είναι βασισμένη πάνω σε ένα ρεπερτόριο 210 απτικών συμβόλων που μεταφράζουν τα διαφορετικά στοιχεία της αφήγησης, όπως τους χαρακτήρες της πλοκής, τα συναισθήματα τους, τις δράσεις, τα αντικείμενα, κ.ο.κ. Οι αναγνώστες καλούνται να μάθουν να αναγνωρίζουν και να χρησιμοποιήσουν τα απτικά σύμβολα ώστε να κατανοήσουν το απτικό αφήγημα. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει τις 57 πλάκες που απαρτίζουν την ιστορία Arctic Circle, καθώς και τους πίνακες υπομνημάτων που τη συνοδεύουν. Στο πλαίσιο της έκθεσης, έχει προγραμματιστεί ένα εργαστήριο μεταξύ ανθρώπων με και χωρίς προβλήματα όρασης (19 – 21 Φεβρουαρίου) κατά το οποίο, μια σειρά από ανάγλυφα γεωμετρικά σχήματα, χαραγμένα σε ξύλινες πλακέτες γίνονται το απτικό αλφαβητάρι των συμμετεχόντων. Η δημιουργία του Shapereader χορηγήθηκε από το Φιλανδικό Ίδρυμα Koneen Saatio το 2013 και είναι ένα έργο του Ilan Manouach.
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

H Στέγη φιλοξενεί την εγκατάσταση Shapereader, μια νέα επαναστατική γλώσσα σχεδιασμένη για τη δημιουργία αφηγηματικών έργων από, και για τυφλούς αναγνώστες. Είναι βασισμένη πάνω σε ένα ρεπερτόριο 210 απτικών συμβόλων που μεταφράζουν τα διαφορετικά στοιχεία της αφήγησης, όπως τους χαρακτήρες της πλοκής, τα συναισθήματα τους, τις δράσεις, τα αντικείμενα, κ.ο.κ. Οι αναγνώστες καλούνται να μάθουν να αναγνωρίζουν και να χρησιμοποιήσουν τα απτικά σύμβολα ώστε να κατανοήσουν το απτικό αφήγημα. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει τις 57 πλάκες που απαρτίζουν την ιστορία Arctic Circle, καθώς και τους πίνακες υπομνημάτων που τη συνοδεύουν. Στο πλαίσιο της έκθεσης, έχει προγραμματιστεί ένα εργαστήριο μεταξύ ανθρώπων με και χωρίς προβλήματα όρασης (19 – 21 Φεβρουαρίου) κατά το οποίο, μια σειρά από ανάγλυφα γεωμετρικά σχήματα, χαραγμένα σε ξύλινες πλακέτες γίνονται το απτικό αλφαβητάρι των συμμετεχόντων. Η δημιουργία του Shapereader χορηγήθηκε από το Φιλανδικό Ίδρυμα Koneen Saatio το 2013 και είναι ένα έργο του Ilan Manouach.

Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία από τη συλλογή Φθινόπωρο / Χειμώνας 2016 της Ashish, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Λονδίνο.
REUTERS / NEIL HALL

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία από τη συλλογή Φθινόπωρο / Χειμώνας 2016 της Ashish, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Λονδίνο.

Εντυπωσιακά πυροτεχνήματα στο Φεστιβάλ Φαναριών στην Κίνα. Άντρας από την εθνική μειονότητα των Μιάο κρατά πυροτεχνήματα κατά τη διάρκεια εορτασμών του Φεστιβάλ Φαναριών στην Ταϊτζιάνγκ, στην επαρχία Γκουιτζού, στην Κίνα.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Άντρας από την εθνική μειονότητα των Μιάο κρατά πυροτεχνήματα κατά τη διάρκεια εορτασμών του Φεστιβάλ Φαναριών στην Ταϊτζιάνγκ, στην επαρχία Γκουιτζού, στην Κίνα.

Εκτροχιασμός τρένου στην Ολλανδία . Επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε στην Ολλανδία, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν τουλάχιστον 10. To δυστύχημα συνέβη κοντά στη μικρή πόλη Ντάλφσεν, στην ανατολική Ολλανδία. Σύμφωνα με το Sky News, πριν τον εκτροχιασμό του το τρένο χτύπησε σε γερανό. Το τρένο εκτελούσε τη διαδρομή μεταξύ των ανατολικών ολλανδικών πόλεων Έμεν και Ζβόλε.
EPA / BRAM VAN DE BIEZEN

Επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε στην Ολλανδία, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν τουλάχιστον 10. To δυστύχημα συνέβη κοντά στη μικρή πόλη Ντάλφσεν, στην ανατολική Ολλανδία. Σύμφωνα με το Sky News, πριν τον εκτροχιασμό του το τρένο χτύπησε σε γερανό. Το τρένο εκτελούσε τη διαδρομή μεταξύ των ανατολικών ολλανδικών πόλεων Έμεν και Ζβόλε.

Νοσοκόμα νυχτερίδων στο Ισραήλ. Η Ισραηλινή Νόρα Λίφσιτζ, κρατά μία τραυματισμένη Αιγυπτιακή φρουτοφάγο νυχτερίδα, στο σπίτι της στο Τελ Αβίβ. Η Λίφσιτζ αναφέρει ότι ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια να φροντίζει στο σπίτι της τραυματισμένες νυχτερίδες και σήμερα έχει περίπου 70 ιπτάμενα θηλαστικά, τα οποία πρόκειται να απελευθερώσει πίσω στη φύση, όταν γίνουν καλά.
REUTERS / BAZ RATNER

Η Ισραηλινή Νόρα Λίφσιτζ, κρατά μία τραυματισμένη Αιγυπτιακή φρουτοφάγο νυχτερίδα, στο σπίτι της στο Τελ Αβίβ. Η Λίφσιτζ αναφέρει ότι ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια να φροντίζει στο σπίτι της τραυματισμένες νυχτερίδες και σήμερα έχει περίπου 70 ιπτάμενα θηλαστικά, τα οποία πρόκειται να απελευθερώσει πίσω στη φύση, όταν γίνουν καλά.

Καθημερινή ζωή στη Γάζα. Παλαιστίνιοι ψαράδες κάθονται στο λιμάνι της πόλης της Γάζας.
REUTERS / MOHAMMED SALEM

Παλαιστίνιοι ψαράδες κάθονται στο λιμάνι της πόλης της Γάζας.

Τρίδυμα στην Ουγγαρία . Νεογέννητα λιονταράκια στο ζωολογικό κήπο στην πόλη Gyongyos στην Ουγγαρία. Τα λιονταράκια, ένα αρσενικό και δύο θηλυκά, γεννήθηκαν στις 12 Ιανουαρίου και είναι η τέταρτη γέννα της λέαινας Έλσα.
EPA / PETER KOMKA

Νεογέννητα λιονταράκια στο ζωολογικό κήπο στην πόλη Gyongyos στην Ουγγαρία. Τα λιονταράκια, ένα αρσενικό και δύο θηλυκά, γεννήθηκαν στις 12 Ιανουαρίου και είναι η τέταρτη γέννα της λέαινας Έλσα.

Γερμανία: Παίρνοντας το πολυπόθητο χαρτί. H 33χρονη Άσμα Αλ Σαλέχ κρατά τον μικρό Ιμπραήμ, ηλικίας 5 μηνών, με το νεοεκδοθέν πιστοποιητικό καταγωγής του ("Ankunftsnachweis"), το Γερμανικό έγγραφο καταγραφής μεταναστών, στο πρώην βρετανικό στρατόπεδο Harewood, στη δυτική Γερμανία. Η Άσμα και ο 36χρονος σύζυγός της Γουάφι Αλ-Χαμούντ Αλκχάλντι, από την πόλη της ανατολικής Συρίας Ντέιρ αλ-Ζορ, εγκατέλειψαν τη χώρα τους όταν το σπίτι τους καταστράφηκε σε αεροπορική επιδρομή. Η οικογένεια κατάφερε να περάσει στο έδαφος της Τουρκίας στις αρχές Ιανουαρίου 2016, μετά από 10 χιλιόμετρα πεζοπορίας και 14 αποτυχημένες προσπάθειες. Αφού πλήρωσε 600 δολάρια για κάθε άτομο σε διακινητές, η οικογένεια έφτασε στο νησί της Λέσβου και από εκεί ακολούθησε την περιβόητη βαλκανική οδό προς τη Γερμανία.
REUTERS / WOLFGANG RATTAY

H 33χρονη Άσμα Αλ Σαλέχ κρατά τον μικρό Ιμπραήμ, ηλικίας 5 μηνών, με το νεοεκδοθέν πιστοποιητικό καταγωγής του ("Ankunftsnachweis"), το Γερμανικό έγγραφο καταγραφής μεταναστών, στο πρώην βρετανικό στρατόπεδο Harewood, στη δυτική Γερμανία. Η Άσμα και ο 36χρονος σύζυγός της Γουάφι Αλ-Χαμούντ Αλκχάλντι, από την πόλη της ανατολικής Συρίας Ντέιρ αλ-Ζορ, εγκατέλειψαν τη χώρα τους όταν το σπίτι τους καταστράφηκε σε αεροπορική επιδρομή. Η οικογένεια κατάφερε να περάσει στο έδαφος της Τουρκίας στις αρχές Ιανουαρίου 2016, μετά από 10 χιλιόμετρα πεζοπορίας και 14 αποτυχημένες προσπάθειες. Αφού πλήρωσε 600 δολάρια για κάθε άτομο σε διακινητές, η οικογένεια έφτασε στο νησί της Λέσβου και από εκεί ακολούθησε την περιβόητη βαλκανική οδό προς τη Γερμανία.