Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016 20:21

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016.

Ημέρα «Μάκα Πούτζα» στην Μπανγκόκ. Βουδιστές μοναχοί στέκονται μπροστά από τον ναό Γουάτ Πρα Νταμακάγια, στην Μπανγκόκ, πριν την έναρξη τελετής για την ημέρα «Μάκα Πούτζα», κατά την οποία τιμάται  ο Βούδας και οι διδασκαλίες του. ​
REUTERS / JORGE SILVA

Βουδιστές μοναχοί στέκονται μπροστά από τον ναό Γουάτ Πρα Νταμακάγια, στην Μπανγκόκ, πριν την έναρξη τελετής για την ημέρα «Μάκα Πούτζα», κατά την οποία τιμάται  ο Βούδας και οι διδασκαλίες του. ​

Mobile World Congress στη Βαρκελώνη. Επισκέπτες του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη «χάνονται» στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας φορώντας τις νέες συσκευές Samsung Gear VR, στο πλαίσιο παρουσίασης των νέων smartphone Samsung S7 and S7 Edge. Η εικόνα μοιάζει να βγήκε από μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας.
REUTERS / ALBERT GEA

Επισκέπτες του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη «χάνονται» στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας φορώντας τις νέες συσκευές Samsung Gear VR, στο πλαίσιο παρουσίασης των νέων smartphone Samsung S7 and S7 Edge. Η εικόνα μοιάζει να βγήκε από μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας.

Φεστιβάλ Φαναριών στην Κίνα. Φανάρια φωτίζουν διαμερίσματα πολυκατοικίας στην πόλη Ζαντζιάκου της Κίνας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φαναριών, που σηματοδοτεί το τέλος των εορτασμών για το νέο σεληνιακός έτος.
EPA / WU HONG

Φανάρια φωτίζουν διαμερίσματα πολυκατοικίας στην πόλη Ζαντζιάκου της Κίνας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φαναριών, που σηματοδοτεί το τέλος των εορτασμών για το νέο σεληνιακός έτος.

Χιλιάδες πρόσφυγες στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας του ΟΛΠ. Στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας του ΟΛΠ έχουν μετακινηθεί πολλοί από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έφθασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με τέσσερα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία. Ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων ξεπερνά τα 4.000 άτομα και σύμφωνα με πηγές από το Λιμενικό Σώμα, η αύξηση του αριθμού οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί από αυτούς είχαν εγκλωβιστεί στα νησιά στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και του απαγορευτικού τού απόπλου. 
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας του ΟΛΠ έχουν μετακινηθεί πολλοί από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έφθασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με τέσσερα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία. Ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων ξεπερνά τα 4.000 άτομα και σύμφωνα με πηγές από το Λιμενικό Σώμα, η αύξηση του αριθμού οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί από αυτούς είχαν εγκλωβιστεί στα νησιά στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και του απαγορευτικού τού απόπλου. 

Καθημερινή ζωή στην Ελβετία. Κόσμος απολαμβάνει τον ήλιο στις όχθες της λίμνης Τουν, στην Ελβετία.
EPA / PETER SCHNEIDER

Κόσμος απολαμβάνει τον ήλιο στις όχθες της λίμνης Τουν, στην Ελβετία.

Μακάκος στην Ταϊλάνδη. Μακάκος κάθεται πάνω σε πινακίδα που αναγράφει ότι απαγορεύεται το παρκάρισμα, στην πόλη Τσονμπουρί της Ταϊλάνδης.
EPA / BARBARA WALTON

Μακάκος κάθεται πάνω σε πινακίδα που αναγράφει ότι απαγορεύεται το παρκάρισμα, στην πόλη Τσονμπουρί της Ταϊλάνδης.

Συνέντευξη Τύπου του… ευδιάθετου Ματέο Ρέντσι . «Θα κάνω ό,τι μου είναι δυνατόν για να τον βοηθήσω (σ.σ. τον Αλέξη Τσίπρα). Κατά την τεταμένη σύνοδο του Ιουλίου εμείς ταχθήκαμε με την Ελλάδα, με την Ευρώπη, διότι χωρίς τη χώρα σας, η Ευρώπη θα έχανε μια ανεκτίμητης αξίας κληρονομιά» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη, ο εμφανώς ευδιάθετος Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι. Πρότεινε μάλιστα στον Έλληνα ομόλογό του να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. «Θεωρώ ότι θα ήταν προς όφελος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος αλλά και του ίδιου», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Ρέντσι.
REUTERS / ALESSANDRO BIANCHI

«Θα κάνω ό,τι μου είναι δυνατόν για να τον βοηθήσω (σ.σ. τον Αλέξη Τσίπρα). Κατά την τεταμένη σύνοδο του Ιουλίου εμείς ταχθήκαμε με την Ελλάδα, με την Ευρώπη, διότι χωρίς τη χώρα σας, η Ευρώπη θα έχανε μια ανεκτίμητης αξίας κληρονομιά» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη, ο εμφανώς ευδιάθετος Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι. Πρότεινε μάλιστα στον Έλληνα ομόλογό του να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. «Θεωρώ ότι θα ήταν προς όφελος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος αλλά και του ίδιου», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Ρέντσι.

Στους διαδρόμους ενός ξενοδοχείου . Άποψη των διαδρόμων του ξενοδοχείου «Παν Πασίφικ» στη Σιγκαπούρη.
REUTERS / EDGAR SU

Άποψη των διαδρόμων του ξενοδοχείου «Παν Πασίφικ» στη Σιγκαπούρη.

Συνάντηση Πρωθυπουργού με εκπροσώπους των αγροτών. Είμαι ανοιχτός να κάνουμε έναν πολύ ουσιαστικό διάλογο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας υποδεχόμενος εκπροσώπους μπλόκων στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο του διαλόγου με τους αγρότες. Τα αιτήματά σας μια πολύ καλή βάση διαλόγου που έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, σημείωσε, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να χαράξουμε πολιτική για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις προτάσεις σας». «Αλλά την ίδια στιγμή και οι δικές σας θέσεις δεν μπορούν να μη λαμβάνουν υπ
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Είμαι ανοιχτός να κάνουμε έναν πολύ ουσιαστικό διάλογο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας υποδεχόμενος εκπροσώπους μπλόκων στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο του διαλόγου με τους αγρότες. Τα αιτήματά σας μια πολύ καλή βάση διαλόγου που έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, σημείωσε, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να χαράξουμε πολιτική για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις προτάσεις σας». «Αλλά την ίδια στιγμή και οι δικές σας θέσεις δεν μπορούν να μη λαμβάνουν υπ' όψιν το συνολικότερο πρόβλημα του τόπου και τις δημοσιονομικές συνθήκες» πρόσθεσε.

Εβδομάδα μόδας στη Μαδρίτη. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία από την κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016 της σχεδιάστριας Maria Escote, στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας της Μαδρίτης.
REUTERS / ANDREA COMAS

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία από την κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016 της σχεδιάστριας Maria Escote, στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας της Μαδρίτης.

Πρόσφυγες στο Πολύκαστρο . Μετανάστες και πρόσφυγες κοιμούνται δίπλα σε κοντέινερ κοντά στο Πολύκαστρο. Από το πρωί, δεκάδες λεωφορεία έχουν αποβιβάσει περισσότερους από 3.000 πρόσφυγες στο σημείο και κάποιοι απ’ αυτούς αποφάσισαν να φτάσουν μέχρι την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, περπατώντας περίπου 20 χιλιόμετρα. Η απαγόρευση διέλευσης Αφγανών στη γειτονική χώρα και η απαίτηση όλοι οι πρόσφυγες να κατέχουν διαβατήριο ή ταυτότητα, καθώς δεν επαρκεί πλέον το υπηρεσιακό σημείωμα που λαμβάνουν από τις ελληνικές αρχές έχει δημιουργήσει συνθήκες «ασφυξίας» στην ουδέτερη ζώνη.
REUTERS / ALEXANDROS AVRAMIDIS

Μετανάστες και πρόσφυγες κοιμούνται δίπλα σε κοντέινερ κοντά στο Πολύκαστρο. Από το πρωί, δεκάδες λεωφορεία έχουν αποβιβάσει περισσότερους από 3.000 πρόσφυγες στο σημείο και κάποιοι απ’ αυτούς αποφάσισαν να φτάσουν μέχρι την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, περπατώντας περίπου 20 χιλιόμετρα. Η απαγόρευση διέλευσης Αφγανών στη γειτονική χώρα και η απαίτηση όλοι οι πρόσφυγες να κατέχουν διαβατήριο ή ταυτότητα, καθώς δεν επαρκεί πλέον το υπηρεσιακό σημείωμα που λαμβάνουν από τις ελληνικές αρχές έχει δημιουργήσει συνθήκες «ασφυξίας» στην ουδέτερη ζώνη.