Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 22:04

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016.

Ιράκ: Παίζοντας στα σκουπίδια. Ένα αγόρι παίζει με ένα όπλο παιχνίδι που βρήκε ψάχνοντας στα σκουπίδια, σε μία χωματερή στο Ερμπίλ, στην αυτόνομη βόρεια περιοχή του Κουρδιστάν, στο Ιράκ.
REUTERS / AZAD LASHKARI

Ένα αγόρι παίζει με ένα όπλο παιχνίδι που βρήκε ψάχνοντας στα σκουπίδια, σε μία χωματερή στο Ερμπίλ, στην αυτόνομη βόρεια περιοχή του Κουρδιστάν, στο Ιράκ.

Ηλιοβασίλεμα στη Νέα Υόρκη. Το Άγαλμα της Ελευθερίας κατά τη δύση του ηλίου στη Νέα Υόρκη.
REUTERS / BRENDAN MCDERMID

Το Άγαλμα της Ελευθερίας κατά τη δύση του ηλίου στη Νέα Υόρκη.

Ένας διαφορετικός αγώνας πόλο στη Σρι Λάνκα. Διαγωνιζόμενος πέφτει από το τρίκυκλο όχημά του, κατά τη διάρκεια αγώνα πόλο με τρίκυκλα, ή αλλιώς "Tuk Tuk", στην πόλη Γκάλε στη Σρι Λάνκα.
REUTERS / DINUKA LIYANAWATTE

Διαγωνιζόμενος πέφτει από το τρίκυκλο όχημά του, κατά τη διάρκεια αγώνα πόλο με τρίκυκλα, ή αλλιώς "Tuk Tuk", στην πόλη Γκάλε στη Σρι Λάνκα.

Νερό με δελτίο στο Νέο Δελχί. Κάτοικοι με άδεια δοχεία, περιμένουν να τα γεμίσουν με νερό από μία δημοτική υδροφόρα στο Νέο Δελχί. Ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις έχει αναπτύξει η ινδική κυβέρνηση στην πολιτεία Χαριάνα για να καταστείλει τις διαδηλώσεις, οι οποίες έχουν πλήξει σοβαρά την τροφοδοσία νερού στο Δελχί, μία πόλη 20 εκατομμυρίων κατοίκων. Η κάστα των Τζατς αντιδρά απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, με την οποία άλλες μη προνομιούχες κάστες αποκτούν πρόσβαση στην εκπαίδευση και σε θέσεις εργασίας. Με τις ταραχές να μαίνονται στη Χαριάνα, οι αρχές στο Δελχί διανέμουν το νερό με δελτίο στους κατοίκους, ώστε να μην υπάρξουν ελλείψεις σε νοσοκομεία και άλλες κρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες.
REUTERS / ANINDITO MUKHERJEE

Κάτοικοι με άδεια δοχεία, περιμένουν να τα γεμίσουν με νερό από μία δημοτική υδροφόρα στο Νέο Δελχί. Ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις έχει αναπτύξει η ινδική κυβέρνηση στην πολιτεία Χαριάνα για να καταστείλει τις διαδηλώσεις, οι οποίες έχουν πλήξει σοβαρά την τροφοδοσία νερού στο Δελχί, μία πόλη 20 εκατομμυρίων κατοίκων. Η κάστα των Τζατς αντιδρά απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, με την οποία άλλες μη προνομιούχες κάστες αποκτούν πρόσβαση στην εκπαίδευση και σε θέσεις εργασίας. Με τις ταραχές να μαίνονται στη Χαριάνα, οι αρχές στο Δελχί διανέμουν το νερό με δελτίο στους κατοίκους, ώστε να μην υπάρξουν ελλείψεις σε νοσοκομεία και άλλες κρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες.

Στο δρόμο για τα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ. Ένα παιδί κοιμάται σε μία κουβέρτα, την οποία τραβούν δύο άντρες, καθώς πλησιάζουν προς τα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ, κοντά στην Ειδομένη. Κανένας Αφγανός δεν περνάει από τις 11 το πρωί από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, καθώς οι αρχές της γειτονικής χώρας απαγορεύουν πλέον τη διέλευσή τους. Γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι εγγράφων σε όλους πρόσφυγες οι οποίοι μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους μόνο εάν έχουν ταυτότητα ή διαβατήριο, μαζί με το υπηρεσιακό σημείωμα των ελληνικών αρχών. Η νέα κατάσταση έχει δημιουργήσει το αδιαχώρητο στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων στην Ειδομένη, όπου βρίσκονται περίπου 1.500 άτομα, ενώ άλλα 4.000 που αποβιβάστηκαν από 80 λεωφορεία που ήρθαν από Αθήνα αναμένουν στο βενζινάδικο, στο ύψος του Πολυκάστρου.
REUTERS / ALEXANDROS AVRAMIDIS

Ένα παιδί κοιμάται σε μία κουβέρτα, την οποία τραβούν δύο άντρες, καθώς πλησιάζουν προς τα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ, κοντά στην Ειδομένη. Κανένας Αφγανός δεν περνάει από τις 11 το πρωί από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, καθώς οι αρχές της γειτονικής χώρας απαγορεύουν πλέον τη διέλευσή τους. Γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι εγγράφων σε όλους πρόσφυγες οι οποίοι μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους μόνο εάν έχουν ταυτότητα ή διαβατήριο, μαζί με το υπηρεσιακό σημείωμα των ελληνικών αρχών. Η νέα κατάσταση έχει δημιουργήσει το αδιαχώρητο στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων στην Ειδομένη, όπου βρίσκονται περίπου 1.500 άτομα, ενώ άλλα 4.000 που αποβιβάστηκαν από 80 λεωφορεία που ήρθαν από Αθήνα αναμένουν στο βενζινάδικο, στο ύψος του Πολυκάστρου.

Καθημερινή ζωή στη Δαμασκό. Στιγμιότυπο από τάξη σχολείου, στη συνοικία Αλ-Καμπούν στη Δαμασκό.
EPA / MOHAMMED BADRA

Στιγμιότυπο από τάξη σχολείου, στη συνοικία Αλ-Καμπούν στη Δαμασκό.

Εορτασμοί για την πρώτη πανσέληνο του σεληνιακού έτους στη Νότια Κορέα. Ένας άντρας περιστρέφει φλεγόμενα δοχεία με ροκανίδια ξύλου, κατά τη διάρκεια εορτασμών, ενόψει της Μεγάλης Πανσελήνου, μίας παραδοσιακής Κορεάτικης αργίας, στην οποία γιορτάζεται η πρώτη πανσέληνος του σεληνιακού ημερολογίου, στη Σεούλ.
REUTERS / KIM HONG-JI

Ένας άντρας περιστρέφει φλεγόμενα δοχεία με ροκανίδια ξύλου, κατά τη διάρκεια εορτασμών, ενόψει της Μεγάλης Πανσελήνου, μίας παραδοσιακής Κορεάτικης αργίας, στην οποία γιορτάζεται η πρώτη πανσέληνος του σεληνιακού ημερολογίου, στη Σεούλ.

Μαδρίτη: Στα παρασκήνια της Εβδομάδας Μόδας. Μοντέλο ετοιμάζεται για φωτογράφιση στα παρασκήνια, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας Mercedes-Benz στη Μαδρίτη.
REUTERS / SUSANA VERA

Μοντέλο ετοιμάζεται για φωτογράφιση στα παρασκήνια, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας Mercedes-Benz στη Μαδρίτη.

Νικήτρια η Κλίντον στη Νεβάδα. Νικήτρια στην εσωκομματική αναμέτρηση στη Νεβάδα αναδείχθηκε η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία κατάφερε να επικρατήσει με σχετική δυσκολία έναντι του αντιπάλου της, Μπέρνι Σάντερς, σύμφωνα με στατιστικές προβολές των τηλεοπτικών δικτύων Fox News και MSNBC. Με τις ψήφους στο 65% των τμημάτων να έχουν καταμετρηθεί, η Κλίντον προηγείται συγκεντρώνοντας το 52,2% των ψήφων, έναντι ενός 47,8% για τον Σάντερς.
REUTERS / DAVID BECKER

Νικήτρια στην εσωκομματική αναμέτρηση στη Νεβάδα αναδείχθηκε η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία κατάφερε να επικρατήσει με σχετική δυσκολία έναντι του αντιπάλου της, Μπέρνι Σάντερς, σύμφωνα με στατιστικές προβολές των τηλεοπτικών δικτύων Fox News και MSNBC. Με τις ψήφους στο 65% των τμημάτων να έχουν καταμετρηθεί, η Κλίντον προηγείται συγκεντρώνοντας το 52,2% των ψήφων, έναντι ενός 47,8% για τον Σάντερς.

Ευρωπαϊκή Πομπή Κωδωνοφόρων στην Θεσσαλονίκη. Στιγμιότυπο από την 3η Ευρωπαϊκή Πομπή Κωδωνοφόρων στην Θεσσαλονίκη. Κάθε χρόνο, την περίοδο του Φεβρουαρίου, πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Συνάντησης Κωδωνοφόρων “Οι δρόμοι του Κουδουνιού». Οι ομάδες ξεκινούν από το Λευκό Πύργο και μέσω της Παραλιακής Οδού καταλήγουν στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπου παρουσιάζουν το έθιμό τους με χορούς και μουσικές μέσα σε 15 περίπου λεπτά.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Στιγμιότυπο από την 3η Ευρωπαϊκή Πομπή Κωδωνοφόρων στην Θεσσαλονίκη. Κάθε χρόνο, την περίοδο του Φεβρουαρίου, πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Συνάντησης Κωδωνοφόρων “Οι δρόμοι του Κουδουνιού». Οι ομάδες ξεκινούν από το Λευκό Πύργο και μέσω της Παραλιακής Οδού καταλήγουν στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπου παρουσιάζουν το έθιμό τους με χορούς και μουσικές μέσα σε 15 περίπου λεπτά.

Συρία: Διπλή βομβιστική επίθεση στη Χομς. Τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη διπλή βομβιστική επίθεση, με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH). Η πόλη Χομς ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις και συχνά γίνεται στόχος βομβιστικών επιθέσεων. Τον περασμένο μήνα σε παρόμοια επίθεση, την ευθύνη της οποίας είχαν αναλάβει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, είχαν χάσει τη ζωή τους πάνω από 20 άνθρωποι.
REUTERS / SANA

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη διπλή βομβιστική επίθεση, με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH). Η πόλη Χομς ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις και συχνά γίνεται στόχος βομβιστικών επιθέσεων. Τον περασμένο μήνα σε παρόμοια επίθεση, την ευθύνη της οποίας είχαν αναλάβει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, είχαν χάσει τη ζωή τους πάνω από 20 άνθρωποι.