Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016 22:11

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016.

Berlinale: Χρυσή Άρκτος στον Τζιανφράνκο Ρόσι, για την ταινία «Fuoccoammare». Η κριτική επιτροπή του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, με πρόεδρο την Αμερικανίδα ηθοποιό Μέριλ Στριπ, έδωσε τη Χρυσή Άρκτο στον  Τζιανφράνκο Ρόσι για την ταινία του με τίτλο «Fire at Sea». Το δραματικά επίκαιρο ντοκιμαντέρ του Τζιανφράνκο Ρόσι παίρνει τον τίτλο του από ένα παλιό ιταλικό τραγούδι και εστιάζει στην καθημερινότητα της Λαμπεντούζα, ενός μικροσκοπικού νησιού νότια της Σικελίας που εδώ και χρόνια αποτελεί μεταβατικό προορισμό ως επί το πλείστον για Αφρικανούς οι οποίοι αναζητούν πέρασμα στην Ευρώπη.
REUTERS / POOL

Η κριτική επιτροπή του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, με πρόεδρο την Αμερικανίδα ηθοποιό Μέριλ Στριπ, έδωσε τη Χρυσή Άρκτο στον  Τζιανφράνκο Ρόσι για την ταινία του με τίτλο «Fire at Sea». Το δραματικά επίκαιρο ντοκιμαντέρ του Τζιανφράνκο Ρόσι παίρνει τον τίτλο του από ένα παλιό ιταλικό τραγούδι και εστιάζει στην καθημερινότητα της Λαμπεντούζα, ενός μικροσκοπικού νησιού νότια της Σικελίας που εδώ και χρόνια αποτελεί μεταβατικό προορισμό ως επί το πλείστον για Αφρικανούς οι οποίοι αναζητούν πέρασμα στην Ευρώπη.

Εκλογές στην Ουγκάντα. Οδηγοί μοτοσικλετών - ταξί κάθονται σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση στην Καμπάλα, στην Ουγκάντα. Ο πρόεδρος Γιουέρι Μουσέβενι κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στην Ουγκάντα, εδραιώνοντας την 30χρονη παραμονή του στην εξουσία. Ο Μουσέβενι κέρδισε το 60,8% των ψήφων, ενώ ο βασικός του αντίπαλος, Κίζα Μπεσίγκιε, το 35,4%. Οι παρατηρητές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ασκούν κριτική για τη διεξαγωγή των εκλογών.
EPA / DAI KUROKAWA

Οδηγοί μοτοσικλετών - ταξί κάθονται σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση στην Καμπάλα, στην Ουγκάντα. Ο πρόεδρος Γιουέρι Μουσέβενι κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στην Ουγκάντα, εδραιώνοντας την 30χρονη παραμονή του στην εξουσία. Ο Μουσέβενι κέρδισε το 60,8% των ψήφων, ενώ ο βασικός του αντίπαλος, Κίζα Μπεσίγκιε, το 35,4%. Οι παρατηρητές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ασκούν κριτική για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία του Marc Jacobs για τη συλλογή Φθινόπωρο / Χειμώνας 2016, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη.
REUTERS / CARLO ALLEGRI

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία του Marc Jacobs για τη συλλογή Φθινόπωρο / Χειμώνας 2016, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη.

Μαζική γαμήλια τελετή στη Νότια Κορέα. Νύφες περιμένουν στην ουρά για την τουαλέτα, κατά τη διάρκεια μαζικής γαμήλιας τελετής, στο Παγκόσμιο Κέντρο Ειρήνης Τσεονγκσίμ, στην Γκαπγιεόνγκ στη Νότια Κορέα.
REUTERS / Kim Hong-Ji

Νύφες περιμένουν στην ουρά για την τουαλέτα, κατά τη διάρκεια μαζικής γαμήλιας τελετής, στο Παγκόσμιο Κέντρο Ειρήνης Τσεονγκσίμ, στην Γκαπγιεόνγκ στη Νότια Κορέα.

Καθημερινή ζωή στο Νίγηρα. Άντρες ξεκουράζονται στις όχθες του ποταμού Νίγηρα στο Νιαμέι, στο Νίγηρα.
REUTERS / JOE PENNEY

Άντρες ξεκουράζονται στις όχθες του ποταμού Νίγηρα στο Νιαμέι, στο Νίγηρα.

Με νεκρά ψάρια γέμισε λίμνη στη Σουμάτρα. Ένα αγόρι κοιτά τα νεκρά ψάρια που επιπλέουν στη λίμνη Μανιντζάου, στη δυτική Σουμάτρα στην Ινδονησία. Σύμφωνα με αξιωματούχους για την αλιεία, περίπου 30 τόνοι ψάρια εκτροφείου, βρέθηκαν να επιπλέουν νεκρά στη λίμνη λόγω των δυνατών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή.
REUTERS / ANTARA FOTO

Ένα αγόρι κοιτά τα νεκρά ψάρια που επιπλέουν στη λίμνη Μανιντζάου, στη δυτική Σουμάτρα στην Ινδονησία. Σύμφωνα με αξιωματούχους για την αλιεία, περίπου 30 τόνοι ψάρια εκτροφείου, βρέθηκαν να επιπλέουν νεκρά στη λίμνη λόγω των δυνατών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή.

Φαντασμαγορική παρέλαση στη Σιγκαπούρη. Στιγμιότυπο από την παρέλαση Τσινγκέι, στη Σιγκαπουρη. Το Τσινγκέι, που στη διάλεκτο Χοκιέν σημαίνει «η τέχνη των κοστουμιών και της μεταμφίεσης», περιλαμβάνει τοπικές και διεθνείς παραστάσεις και εκδηλώσεις, σηματοδοτώντας το τέλος της περιόδου των εορτασμών για το Σεληνιακό Νέο Έτος.
EPA / WALLACE WOON

Στιγμιότυπο από την παρέλαση Τσινγκέι, στη Σιγκαπουρη. Το Τσινγκέι, που στη διάλεκτο Χοκιέν σημαίνει «η τέχνη των κοστουμιών και της μεταμφίεσης», περιλαμβάνει τοπικές και διεθνείς παραστάσεις και εκδηλώσεις, σηματοδοτώντας το τέλος της περιόδου των εορτασμών για το Σεληνιακό Νέο Έτος.

Διαξιφισμοί Τσίπρα - Μητσοτάκη στη συζήτηση για το παράλληλο πρόγραμμα. Σε αναμέτρηση «από τα παλαιά» εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή για το παράλληλο πρόγραμμα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης διασταύρωσαν τα ξίφη, αλλά βρέθηκε δυνατότητα για εθνική στάση σε σημαντικά θέματα, όπως είναι το προσφυγικό. Ο πρωθυπουργός έκλεισε την συζήτηση για πολιτικές εξελίξεις λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα κριθεί «στο τέλος της διαδρομής» και ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν σε 3,5 χρόνια».
SOOC / Nick Paleologos

Σε αναμέτρηση «από τα παλαιά» εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή για το παράλληλο πρόγραμμα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης διασταύρωσαν τα ξίφη, αλλά βρέθηκε δυνατότητα για εθνική στάση σε σημαντικά θέματα, όπως είναι το προσφυγικό. Ο πρωθυπουργός έκλεισε την συζήτηση για πολιτικές εξελίξεις λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα κριθεί «στο τέλος της διαδρομής» και ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν σε 3,5 χρόνια».

Ηλιοβασίλεμα στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού. Ηλιοβασίλεμα στην παραλία του Καπ Φερέ, στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού, στη νοτιοδυτική Γαλλία.
REUTERS / REGIS DUVIGNAU

Ηλιοβασίλεμα στην παραλία του Καπ Φερέ, στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού, στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Εβδομάδα Μόδας στη Μαδρίτη. Χορευτές παρουσιάζουν δημιουργίες της συλλογής από τον οίκο Francis Montesinos για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2016, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας Mercedes-Benz στη Μαδρίτη.
REUTERS / SUSANA VERA

Χορευτές παρουσιάζουν δημιουργίες της συλλογής από τον οίκο Francis Montesinos για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2016, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας Mercedes-Benz στη Μαδρίτη.

Το τελευταίο αντίο στον Παντελή Παντελίδη. Πλήθος κόσμου συνόδεψαν τον Παντελή Παντελίδη στην τελευταία του κατοικία στο κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης. Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες από το τραγούδι, πρώην συνάδελφοι από το Πολεμικό Ναυτικό και μια λαοθάλασσα θαυμαστών βρέθηκαν από νωρίς στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα της Νέας Ιωνίας, για να του πουν το «τελευταίο αντίο», για να αφήσουν ένα λουλούδι, για να τραγουδήσουν τα τραγούδια του.
SOOC / Menelaos Myrillas

Πλήθος κόσμου συνόδεψαν τον Παντελή Παντελίδη στην τελευταία του κατοικία στο κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης. Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες από το τραγούδι, πρώην συνάδελφοι από το Πολεμικό Ναυτικό και μια λαοθάλασσα θαυμαστών βρέθηκαν από νωρίς στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα της Νέας Ιωνίας, για να του πουν το «τελευταίο αντίο», για να αφήσουν ένα λουλούδι, για να τραγουδήσουν τα τραγούδια του.

Βρετανία: Στις 23 Ιουνίου το δημοψήφισμα για παραμονή στην Ε.Ε. . Στις 23 Ιουνίου θα διενεργηθεί το κρίσιμο δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον. Σε δηλώσεις του έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ διεμήνυσε πως μία έξοδος από την Ε.Ε. «θα απειλούσε την οικονομική και εθνική ασφάλεια». Όπως είπε οι Βρετανοί «θα κληθούν να λάβουν μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις για τη χώρα τους, το μέλλον και τα παιδιά τους».
REUTERS / TOBY MELVILLE

Στις 23 Ιουνίου θα διενεργηθεί το κρίσιμο δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον. Σε δηλώσεις του έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ διεμήνυσε πως μία έξοδος από την Ε.Ε. «θα απειλούσε την οικονομική και εθνική ασφάλεια». Όπως είπε οι Βρετανοί «θα κληθούν να λάβουν μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις για τη χώρα τους, το μέλλον και τα παιδιά τους».

Βόλτα στην παραλία Θεσσαλονίκης. Στιγμιότυπο από την παραλία της Θεσσαλονίκης.
INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στιγμιότυπο από την παραλία της Θεσσαλονίκης.