Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016 20:04

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016.

Πρόσφυγες στην Ειδομένη. Ενας πρόσφυγας παίζει με το παιδί του ενώ περιμένει να περάσει στο έδαφος της Π.Γ.Δ.Μ. από τα σύνορα στην Ειδομένη.
REUTERS / OGNEN TEOFILVOVSKI

Ενας πρόσφυγας παίζει με το παιδί του ενώ περιμένει να περάσει στο έδαφος της Π.Γ.Δ.Μ. από τα σύνορα στην Ειδομένη.

Σέρφερ αντιμέτωπος με τα κύματα. Σέρφερ αντιμετωπίζει τα τεράστια κύματα της Πράγια ντο Νόρτε στη Πορτογαλία. Η συγκεκριμένη παραλία είναι διάσημη για τα μεγάλα κύματα της και αποτελεί πόλο έλξης για τους σέρφερ όλου του κόσμου.
REUTERS / RAFAEL MARCHANTE

Σέρφερ αντιμετωπίζει τα τεράστια κύματα της Πράγια ντο Νόρτε στη Πορτογαλία. Η συγκεκριμένη παραλία είναι διάσημη για τα μεγάλα κύματα της και αποτελεί πόλο έλξης για τους σέρφερ όλου του κόσμου.

Βράδυ στη Μόσχα. Φωτογραφία από κεντρικό σημείο της Μόσχας όπου διακρίνεται το Κρεμλίνο και ο ποταμός Μόσχοβας.
REUTERS / MAXIM ZMEYEV

Φωτογραφία από κεντρικό σημείο της Μόσχας όπου διακρίνεται το Κρεμλίνο και ο ποταμός Μόσχοβας.

Ηλιόλουστη μέρα στο Ναύπλιο. Ένα αρσενικό φανέτο σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016.Το φανέτο είναι ένα ιδιαίτερα αξιαγάπητο ωδικό πουλί, όχι μόνο για το δυνατό και μελωδικό του κελάιδισμα, αλλά για την ομορφιά του φτερώματός του καθώς και για τον ήπιο χαρακτήρα του. Ανήκει στην οικογένεια των σπιζών και είναι γνωστό με τις ονομασίες Κιόρι, Σκαθάρι, Φανέτα, Φαγανέλι ενώ στην Κύπρο είναι γνωστό ως Τσακροσγάρτιλο. Είναι ένα μικρόσωμο σε μέγεθος πουλί που το συνολικό του μήκος δεν ξεπερνά τα 14 εκατοστά. Σπάνια το συναντά κανείς μόνο του. Ζει σε κοπάδια όλο τον χειμώνα, ενώ κατά την αναπαραγωγική περίοδο μένουν πάντα σε ζευγάρια.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ένα αρσενικό φανέτο σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016.Το φανέτο είναι ένα ιδιαίτερα αξιαγάπητο ωδικό πουλί, όχι μόνο για το δυνατό και μελωδικό του κελάιδισμα, αλλά για την ομορφιά του φτερώματός του καθώς και για τον ήπιο χαρακτήρα του. Ανήκει στην οικογένεια των σπιζών και είναι γνωστό με τις ονομασίες Κιόρι, Σκαθάρι, Φανέτα, Φαγανέλι ενώ στην Κύπρο είναι γνωστό ως Τσακροσγάρτιλο. Είναι ένα μικρόσωμο σε μέγεθος πουλί που το συνολικό του μήκος δεν ξεπερνά τα 14 εκατοστά. Σπάνια το συναντά κανείς μόνο του. Ζει σε κοπάδια όλο τον χειμώνα, ενώ κατά την αναπαραγωγική περίοδο μένουν πάντα σε ζευγάρια.

«Η γούνα είναι τοξική». Μοντέλα που φορούν αντιασφυξιογόνες μάσκες πραγματοποιούν διαμαρτυρία κατά της χρήσης της γούνας των ζώων στην κατασκευή ρούχων, έξω από το κτήριο όπου λαμβάνει χώρα η Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο. Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε από την PETA.
REUTERS / NEIL HALL

Μοντέλα που φορούν αντιασφυξιογόνες μάσκες πραγματοποιούν διαμαρτυρία κατά της χρήσης της γούνας των ζώων στην κατασκευή ρούχων, έξω από το κτήριο όπου λαμβάνει χώρα η Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο. Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε από την PETA.

Τριμερής συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Δ), η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ (Κ) και ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ (Α) συνομιλούν κατά τη διάρκεια τριμερής συνάντηση πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016, στις Βρυξέλλες. Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν όλα τα ζητήματα της Συνόδου Κορυφής, το προσφυγικό και τα θέματα που σχετίζονται με την ελληνική οικονομία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Andrea Bonetti

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Δ), η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ (Κ) και ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ (Α) συνομιλούν κατά τη διάρκεια τριμερής συνάντηση πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016, στις Βρυξέλλες. Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν όλα τα ζητήματα της Συνόδου Κορυφής, το προσφυγικό και τα θέματα που σχετίζονται με την ελληνική οικονομία.

Ηλιοβασίλεμα στο Ισραήλ. Δύο γυναίκες περπατούν στην παραλία Zikim που βρίσκεται κοντά στην πόλη Ασκελόν του Ισραήλ.
REUTERS / AMIR COHEN

Δύο γυναίκες περπατούν στην παραλία Zikim που βρίσκεται κοντά στην πόλη Ασκελόν του Ισραήλ.

Νυχτερινή ζωή στη Γρανάδα. Ένας άνδρας μιλά στο κινητό του σε δρόμο της Γρανάδα, στη Νικαράγουα.
REUTERS / OSWALDO RIVAS

Ένας άνδρας μιλά στο κινητό του σε δρόμο της Γρανάδα, στη Νικαράγουα.

Το ταξίδι των προσφύγων . Προσφυγόπουλα χαιρετούν τον κόσμο από το παράθυρο του τρένου στο οποίο έχουν επιβιβαστεί με προορισμό τη Σερβία. Χιλιάδες πρόσφυγες συνεχίζουν να διασχίζουν την Π.Γ.Δ.Μ. με σκοπό να φτάσουν σε χώρες της Ευρώπης.
 
EPA / GEORGI LICOVSKI

Προσφυγόπουλα χαιρετούν τον κόσμο από το παράθυρο του τρένου στο οποίο έχουν επιβιβαστεί με προορισμό τη Σερβία. Χιλιάδες πρόσφυγες συνεχίζουν να διασχίζουν την Π.Γ.Δ.Μ. με σκοπό να φτάσουν σε χώρες της Ευρώπης.

 

Το «εκτυφλωτικό δωμάτιο». Μια καλλιτέχνης κάθεται στο «εκτυφλωτικό δωμάτιο» που βρίσκεται σε εικαστική εγκατάσταση στο Εθνικό Γυμναστήριο Γιογιόγκι του Τόκιο.
EPA / FRANCK ROBICHON

Μια καλλιτέχνης κάθεται στο «εκτυφλωτικό δωμάτιο» που βρίσκεται σε εικαστική εγκατάσταση στο Εθνικό Γυμναστήριο Γιογιόγκι του Τόκιο.

Εβδομάδα μόδας στη Νέα Υόρκη. Ένα μοντέλο παρουσιάζει μια δημιουργία του Marc Jacobs στα πλαίσια της εβδομάδας μόδας στη Νέα Υόρκη.
REUTERS / CARLO ALLEGRI

Ένα μοντέλο παρουσιάζει μια δημιουργία του Marc Jacobs στα πλαίσια της εβδομάδας μόδας στη Νέα Υόρκη.

Σε προεκλογικούς ρυθμούς ο Νίγηρας. Υποστηρικτές του προέδρου του Νίγηρα, Μαχαμαντού Ισουφού, συμμετέχουν σε προεκλογική συγκέντρωση στη Νιαμέυ, εν αναμονή των εκλογών της Κυριακής.
REUTERS / JOE PENNEY

Υποστηρικτές του προέδρου του Νίγηρα, Μαχαμαντού Ισουφού, συμμετέχουν σε προεκλογική συγκέντρωση στη Νιαμέυ, εν αναμονή των εκλογών της Κυριακής.

Οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας. Άνδρες των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας μέσα σε φορτηγάκι διασχίζουν την πόλη al-Shadadi, στο Κυβερνείο Αλ Χασακά.
REUTERS / RODI SAID

Άνδρες των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας μέσα σε φορτηγάκι διασχίζουν την πόλη al-Shadadi, στο Κυβερνείο Αλ Χασακά.