Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 19:40

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016.

Καθημερινή ζωή στο Πακιστάν. Ένα κορίτσι χαμογελά καθώς κρατά ένα πρόβατο, στην πόλη Νοσέρα του Πακιστάν.
REUTERS / FAYAZ AZIZ

Ένα κορίτσι χαμογελά καθώς κρατά ένα πρόβατο, στην πόλη Νοσέρα του Πακιστάν.

Παιχνίδια για πώληση. Λούτρινα παιχνίδια πωλούνται σε πάγκο στην πόλη της Γρανάδας στη Νικαράγουα.
REUTERS / OSWALDO RIVAS

Λούτρινα παιχνίδια πωλούνται σε πάγκο στην πόλη της Γρανάδας στη Νικαράγουα.

Προπόνηση με γαϊδουράκι. O 14χρονος Aχμέντ προπονείται με το γαϊδουράκι του στην υπερπήδηση εμποδίων, στο χωριό του στη Βόρεια Αίγυπτο. Όνειρο του Αχμέντ είναι να ασχοληθεί επαγγελματικά με τα άλογα.
REUTERS / MOHAMED ABD EL GHANY

O 14χρονος Aχμέντ προπονείται με το γαϊδουράκι του στην υπερπήδηση εμποδίων, στο χωριό του στη Βόρεια Αίγυπτο. Όνειρο του Αχμέντ είναι να ασχοληθεί επαγγελματικά με τα άλογα.

Τουρισμός στη νότια Γαλλία. Αεροφωτογραφία σκαφών που σταθμεύουν στο Παλιό Λιμάνι της Μασσαλίας.
REUTERS / JEAN-PAUL PELISSIER

Αεροφωτογραφία σκαφών που σταθμεύουν στο Παλιό Λιμάνι της Μασσαλίας.

Προγραμματιστές... από κούνια. Ένα παιδί συμμετέχει σε εκδήλωση της πρωτοβουλίας «CoderDojo», στο Άμστερνταμ. Στο πλαίσιο του «CoderDojo», τα παιδιά μαθαίνουν προγραμματισμό, δημιουργούν ιστοσελίδες και αναπτύσσουν εφαρμογές.
EPA / REMKO DE WAAL

Ένα παιδί συμμετέχει σε εκδήλωση της πρωτοβουλίας «CoderDojo», στο Άμστερνταμ. Στο πλαίσιο του «CoderDojo», τα παιδιά μαθαίνουν προγραμματισμό, δημιουργούν ιστοσελίδες και αναπτύσσουν εφαρμογές.

Κτηνοτρόφοι ενίσχυσαν το μπλόκο των Τεμπών. Με κτηνοτρόφους από τη Θεσσαλία ενισχύθηκε το μπλόκο στην Κοιλάδα των Τεμπών. Δίνοντας το «παρών», υπογράμμισαν την ανάγκη να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου τους που έχουν να κάνουν, όπως τονίζουν, με την άμεση επιβίωσή τους.
INTIME NEWS / ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με κτηνοτρόφους από τη Θεσσαλία ενισχύθηκε το μπλόκο στην Κοιλάδα των Τεμπών. Δίνοντας το «παρών», υπογράμμισαν την ανάγκη να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου τους που έχουν να κάνουν, όπως τονίζουν, με την άμεση επιβίωσή τους.

Θεία Λειτουργία στην Ανταρκτική. Ο Πατριάρχης της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλος φωτογραφίζεται ανάμεσα σε πιγκουίνους, στο νησί του Βατερλώ, στην Ανταρκτική. Ο Πατριάρχης θα τελέσει Θεία Λειτουργία στον ορθόδοξο ναό που λειτουργεί από το 2004 στον ρωσικό ερευνητικό σταθμό Μπέλινγκσχάουζεν.
REUTERS / HANDOUT

Ο Πατριάρχης της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλος φωτογραφίζεται ανάμεσα σε πιγκουίνους, στο νησί του Βατερλώ, στην Ανταρκτική. Ο Πατριάρχης θα τελέσει Θεία Λειτουργία στον ορθόδοξο ναό που λειτουργεί από το 2004 στον ρωσικό ερευνητικό σταθμό Μπέλινγκσχάουζεν.

«Ελπίδα για μια νέα ζωή». Η φωτογραφία με τίτλο «Ελπίδα για μια νέα ζωή» του Αυστραλού φωτογράφου Ουόρεν Ρίτσαρντσον, ο οποίος ανακηρύχτηκε νικητής του φωτογραφικού διαγωνισμού «World Press Photo 2016». Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένας άντρας να περνά ένα βρέφος κάτω από τα συρματοπλέγματα, στα σύνορα μεταξύ Σερβίας - Ουγγαρίας. 
REUTERS / HANDOUT

Η φωτογραφία με τίτλο «Ελπίδα για μια νέα ζωή» του Αυστραλού φωτογράφου Ουόρεν Ρίτσαρντσον, ο οποίος ανακηρύχτηκε νικητής του φωτογραφικού διαγωνισμού «World Press Photo 2016». Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένας άντρας να περνά ένα βρέφος κάτω από τα συρματοπλέγματα, στα σύνορα μεταξύ Σερβίας - Ουγγαρίας. 

Νεκρός σε τροχαίο o τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης. Περαστικοί κοιτούν το σημείο όπου σκοτώθηκε ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης. Στις 08:20 το πρωί, το Ι.Χ. που οδηγούσε ο 32άχρονος ξέφυγε από την πορεία του στη λεωφόρο Βουλιαγμένης - στο ύψος του Ελληνικού - και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στις προστατευτικές μπάρες. Ο τραγουδιστής διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ δύο γυναίκες που επέβαιναν στο όχημα τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο ίδιο νοσοκομείο. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Περαστικοί κοιτούν το σημείο όπου σκοτώθηκε ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης. Στις 08:20 το πρωί, το Ι.Χ. που οδηγούσε ο 32άχρονος ξέφυγε από την πορεία του στη λεωφόρο Βουλιαγμένης - στο ύψος του Ελληνικού - και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στις προστατευτικές μπάρες. Ο τραγουδιστής διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ δύο γυναίκες που επέβαιναν στο όχημα τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο ίδιο νοσοκομείο. 

Θρήνος στην Άγκυρα. Συγγενείς θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε την Τετάρτη στην Άγκυρα κλαίνε έξω από νεκροτομείο. Τον θάνατο 28 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 61 έχει προκαλέσει, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τουρκικής κυβέρνησης, η έκρηξη οχήματος στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας.
REUTERS / UMIT BEKTAS

Συγγενείς θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε την Τετάρτη στην Άγκυρα κλαίνε έξω από νεκροτομείο. Τον θάνατο 28 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 61 έχει προκαλέσει, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τουρκικής κυβέρνησης, η έκρηξη οχήματος στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας.

Ταξίδι με πλοίο. Η ανατολή του ηλίου, όπως φαίνεται από πλοίο που ξεκίνησε το ταξίδι του από το λιμάνι του Πειραιά. 
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η ανατολή του ηλίου, όπως φαίνεται από πλοίο που ξεκίνησε το ταξίδι του από το λιμάνι του Πειραιά. 

Ανοιξιάτικο στιγμιότυπο στη χειμωνιάτικη Αθήνα. Πεταλούδα πάνω σε άνθος δέντρου, στην Αθήνα. 
SOOC / Menelaos Myrillas

Πεταλούδα πάνω σε άνθος δέντρου, στην Αθήνα. 

Γίββωνες στον ζωολογικό κήπο της Νιρεγιχάσα. Μωρό γίββωνας στέκεται στην αγκαλιά της μητέρας του, η οποία κρέμεται από ένα κλαδί, κατά την πρώτη παρουσίαση του νεαρού ζώου στους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου της Νιρεγιχάσα, στην Ουγγαρία. ​
EPA / ATTILA BALAZS

Μωρό γίββωνας στέκεται στην αγκαλιά της μητέρας του, η οποία κρέμεται από ένα κλαδί, κατά την πρώτη παρουσίαση του νεαρού ζώου στους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου της Νιρεγιχάσα, στην Ουγγαρία. ​