Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016 21:59

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016.

Τριπλή βομβιστική επίθεση σε σιιτική συνοικία στη Δαμασκό. Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 110 τραυματίστηκαν σε τριπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στη μεγαλύτερη σιιτική συνοικία της Δαμασκού, κοντά στο τέμενος Σαγίντα Ζεϊνάμπ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό όπως μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση.
EPA / SANA HANDOUT

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 110 τραυματίστηκαν σε τριπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στη μεγαλύτερη σιιτική συνοικία της Δαμασκού, κοντά στο τέμενος Σαγίντα Ζεϊνάμπ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό όπως μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση.

Στην ταινία «Spotlight» το «μεγάλο» βραβείο του Σωματείου των Κινηματογραφικών Ηθοποιών. Το καστ της ταινίας «Spotlight» (από αριστερά:) Μπίλι Κράνταπ, Μπράιαν Ντ΄ Αρσι Τζέιμς, Μαρκ Ράφαλο, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Τζον Σλάτερι, Μάικλ Κίτον και Λιβ Σραίμπερ ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων του Σωματείου των Κινηματογραφικών Ηθοποιών (Screen Actors Guild, SAG) στο Χόλυγουντ. Το «Spotlight», η ταινία που αφηγείται την αληθινή ιστορία της έρευνας μίας ομάδας ρεπόρτερ της εφημερίδας Boston Globe πάνω στην κάλυψη μιας σειράς υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς της καθολικής εκκλησίας, απέσπασε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας από καστ σε ταινία.
REUTERS / MIKE BLAKE

Το καστ της ταινίας «Spotlight» (από αριστερά:) Μπίλι Κράνταπ, Μπράιαν Ντ΄ Αρσι Τζέιμς, Μαρκ Ράφαλο, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Τζον Σλάτερι, Μάικλ Κίτον και Λιβ Σραίμπερ ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων του Σωματείου των Κινηματογραφικών Ηθοποιών (Screen Actors Guild, SAG) στο Χόλυγουντ. Το «Spotlight», η ταινία που αφηγείται την αληθινή ιστορία της έρευνας μίας ομάδας ρεπόρτερ της εφημερίδας Boston Globe πάνω στην κάλυψη μιας σειράς υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς της καθολικής εκκλησίας, απέσπασε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας από καστ σε ταινία.

Θρίαμβος Τζόκοβιτς στο Australian Open. Ο Τζόκοβιτς είναι μακράν ο κορυφαίος του πλανήτη στο τένις τα τελευταία δύο χρόνια και το απέδειξε και στη Μελβούρνη, όπου κατάκτησε τον έκτο τίτλο στο Australian Open και συνολικά 11ο της καριέρας του σε τουρνουά Grand Slam νικώντας στον τελικό τον Άντι Μάρεϊ με 3-0, σε κάτι λιγότερο από τρεις ώρες.
EPA / LUKAS COCH

Ο Τζόκοβιτς είναι μακράν ο κορυφαίος του πλανήτη στο τένις τα τελευταία δύο χρόνια και το απέδειξε και στη Μελβούρνη, όπου κατάκτησε τον έκτο τίτλο στο Australian Open και συνολικά 11ο της καριέρας του σε τουρνουά Grand Slam νικώντας στον τελικό τον Άντι Μάρεϊ με 3-0, σε κάτι λιγότερο από τρεις ώρες.

Καθημερινή ζωή στο Αφγανιστάν . Κόσμος απολαμβάνει τη θέα στην πόλη της Καμπούλ. Ένα μπαλόνι που μεταφέρει μία κάμερα ασφαλείας διακρίνεται στο βάθος, στον ουρανό της πόλης.
REUTERS / AHMAD MASOOD

Κόσμος απολαμβάνει τη θέα στην πόλη της Καμπούλ. Ένα μπαλόνι που μεταφέρει μία κάμερα ασφαλείας διακρίνεται στο βάθος, στον ουρανό της πόλης.

Αστυνομικοί έλεγχοι στο καρναβάλι της Βενετίας. Ιταλοί αστυνομικοί ελέγχουν μασκαρεμένους καρναβαλιστές κατά την άφιξή τους στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία.
REUTERS / ALESSANDRO BIANCHI

Ιταλοί αστυνομικοί ελέγχουν μασκαρεμένους καρναβαλιστές κατά την άφιξή τους στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία.

Γλάροι στον ποταμό Ρήνο . Γλάροι «ανταγωνίζονται» για ψίχουλα ψωμιού στον ποταμό Ρήνο, στο Βισμπάντεν της Γερμανίας.
EPA / FREDRIK VON ERICHSEN

Γλάροι «ανταγωνίζονται» για ψίχουλα ψωμιού στον ποταμό Ρήνο, στο Βισμπάντεν της Γερμανίας.

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του εβραϊκού Ολοκαυτώματος. Το Μνημείο Ολοκαυτώματος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.
SOOC / KONSTANTINOS TSAKALIDIS

Το Μνημείο Ολοκαυτώματος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.

Επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στα Εξάρχεια . Επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν άγνωστοι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη. Η επίθεση σημειώθηκε μετά τη 01.30 όταν περίπου πενήντα άτομα έριξαν δέκα βόμβες μολότοφ στην είσοδο των γραφείων.
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν άγνωστοι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη. Η επίθεση σημειώθηκε μετά τη 01.30 όταν περίπου πενήντα άτομα έριξαν δέκα βόμβες μολότοφ στην είσοδο των γραφείων.

Ψευταηδόνι στο Ναύπλιο . Ένα ψευαταηδόνι σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου.Το ψευταηδόνι είναι στρουθιόμορφο πτηνό της οικογενείας των Συλβιιδών. Είναι μερικώς μεταναστευτικό πτηνό, με τους περισσότερους πληθυσμούς καθιστικούς (μόνιμους), ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Το ψευταηδόνι είναι ένα ωδικό πτηνό, μεγέθους σπουργιτιού, το οποίο δύσκολα εκτίθεται σε κοινή θέα και, οι περισσότεροι παρατηρητές το αναγνωρίζουν από το τραγούδι του, παρά το βλέπουν.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ένα ψευαταηδόνι σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου.Το ψευταηδόνι είναι στρουθιόμορφο πτηνό της οικογενείας των Συλβιιδών. Είναι μερικώς μεταναστευτικό πτηνό, με τους περισσότερους πληθυσμούς καθιστικούς (μόνιμους), ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Το ψευταηδόνι είναι ένα ωδικό πτηνό, μεγέθους σπουργιτιού, το οποίο δύσκολα εκτίθεται σε κοινή θέα και, οι περισσότεροι παρατηρητές το αναγνωρίζουν από το τραγούδι του, παρά το βλέπουν.

Βόλτα στο Λυκαβηττό . Στιγμιότυπο από τον λόφο του Λυκαβηττού.
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στιγμιότυπο από τον λόφο του Λυκαβηττού.