Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 19:20

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016.

Βροχερό σκηνικό στη Σαγκάη. Ο Πύργος της Σαγκάης (αριστερά), το Παγκόσμιο Οικονομικό Κέντρο Σαγκάης και ο Πύργος Τζιν Μάο (δεξιά) διακρίνονται μέσα από τα σύννεφα, κατά τη διάρκεια βροχόπτωσης, στην οικονομική ζώνη Πουντόνγκ.
REUTERS / ALY SONG

Ο Πύργος της Σαγκάης (αριστερά), το Παγκόσμιο Οικονομικό Κέντρο Σαγκάης και ο Πύργος Τζιν Μάο (δεξιά) διακρίνονται μέσα από τα σύννεφα, κατά τη διάρκεια βροχόπτωσης, στην οικονομική ζώνη Πουντόνγκ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εθνικό Θέατρο. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται έξω από το Εθνικό Θέατρο, κατά του κατέβασματος της παράστασης «Ισορροπία του Nash», η οποία περιλαμβάνει αποσπάσματα από το βιβλίο του Σάββα Ξηρού.
NAFTEMPORIKI.GR

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται έξω από το Εθνικό Θέατρο, κατά του κατέβασματος της παράστασης «Ισορροπία του Nash», η οποία περιλαμβάνει αποσπάσματα από το βιβλίο του Σάββα Ξηρού.

Πρωτότυπη διαμαρτυρία. Διαδηλώτρια ντύθηκε κλόουν σε συγκέντρωση εναντίον του ακροδεξιού Αυστριακού Κόμματος της Ελευθερίας, στη Βιέννη.
REUTERS / LEONHARD FOEGER

Διαδηλώτρια ντύθηκε κλόουν σε συγκέντρωση εναντίον του ακροδεξιού Αυστριακού Κόμματος της Ελευθερίας, στη Βιέννη.

Ηλιοβασίλεμα στη Νέα Υόρκη. Το Άγαλμα της Ελευθερίας κατά τη δύση του ηλίου, στη Νέα Υόρκη.
REUTERS / BRENDAN MCDERMID

Το Άγαλμα της Ελευθερίας κατά τη δύση του ηλίου, στη Νέα Υόρκη.

Αστυνομικός κλοιός γύρω από το εθνικό πάρκο Μαλέρ στο Όρεγκον. Οδόφραγμα αστυνομίας στο εθνικό πάρκο Μαλέρ, έξω από το Μπέρνς στο Όρεγκον. Μια ομάδα σκληροπυρηνικών πολιτοφυλάκων καουμπόιδων βρίσκεται οχυρωμένη στο εθνικό πάρκο Μαλέρ, του Όρεγκον. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν σφίξει τον κλοιό στις ομοσπονδιακές εγκαταστάσεις, τις οποίες οι ένοπλοι έχουν καταλάβει με αίτημα την προστασία της άγριας ζωής. Ο αρχηγός, τους που συνελήφθη κατά τη διάρκεια αιματηρής συμπλοκής απηύθυνε έκκληση να σταματήσει η κατάληψη.
REUTERS / JIM URQUHART

Οδόφραγμα αστυνομίας στο εθνικό πάρκο Μαλέρ, έξω από το Μπέρνς στο Όρεγκον. Μια ομάδα σκληροπυρηνικών πολιτοφυλάκων καουμπόιδων βρίσκεται οχυρωμένη στο εθνικό πάρκο Μαλέρ, του Όρεγκον. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν σφίξει τον κλοιό στις ομοσπονδιακές εγκαταστάσεις, τις οποίες οι ένοπλοι έχουν καταλάβει με αίτημα την προστασία της άγριας ζωής. Ο αρχηγός, τους που συνελήφθη κατά τη διάρκεια αιματηρής συμπλοκής απηύθυνε έκκληση να σταματήσει η κατάληψη.

Τριάντα χρόνια από την τραγωδία του διαστημικού λεωφορείου Τσάλεντζερ. Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη NASA απεικονίζει τη στιγμή της έκρηξης του διαστημικού λεωφορείου Τσάλεντζερ, λιγο μετά την εκτόξευσή του από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι. Πριν από 30 χρόνια, στις 28 Ιανουαρίου 1986, το διαστημικό λεωφορείο Τσάλεντζερ εξερράγη λίγο μετά την έναρξη της αποστολής του από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στην Φλόριδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Η τραγωδία σημειώθηκε μόλις 73 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση με συνέπεια να σκοτωθούν και τα επτά μέλη του πληρώματος. Οι έρευνες που ακολούθησαν «έδειξαν» σχεδιαστικό λάθος στους πυραύλους προώθησης του σκάφους το οποίο κατά την απογείωση προκάλεσε αλυσιδωτή αντίδραση η οποία οδήγησε στην έκρηξη και ολική καταστροφή του διαστημοπλοίου.
REUTERS / NASA

Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη NASA απεικονίζει τη στιγμή της έκρηξης του διαστημικού λεωφορείου Τσάλεντζερ, λιγο μετά την εκτόξευσή του από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι. Πριν από 30 χρόνια, στις 28 Ιανουαρίου 1986, το διαστημικό λεωφορείο Τσάλεντζερ εξερράγη λίγο μετά την έναρξη της αποστολής του από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στην Φλόριδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Η τραγωδία σημειώθηκε μόλις 73 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση με συνέπεια να σκοτωθούν και τα επτά μέλη του πληρώματος. Οι έρευνες που ακολούθησαν «έδειξαν» σχεδιαστικό λάθος στους πυραύλους προώθησης του σκάφους το οποίο κατά την απογείωση προκάλεσε αλυσιδωτή αντίδραση η οποία οδήγησε στην έκρηξη και ολική καταστροφή του διαστημοπλοίου.

Στους 28 βαθμούς υπό το μηδέν το θερμόμετρο στη Σιβηρία. Ένας σκύλος τρέχει στην παγωμένη επιφάνεια του ποταμού Γιενισέι στην τάιγκα, στα περίχωρα του Κρασνογιάρσκ, στη Σιβηρία. Η θερμοκρασία στην περιοχή αγγίζει τους 28 βαθμούς Κελσίου υπό του μηδενός.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Ένας σκύλος τρέχει στην παγωμένη επιφάνεια του ποταμού Γιενισέι στην τάιγκα, στα περίχωρα του Κρασνογιάρσκ, στη Σιβηρία. Η θερμοκρασία στην περιοχή αγγίζει τους 28 βαθμούς Κελσίου υπό του μηδενός.

Παρατεταμένη ξηρασία πλήττει την Αιθιοπία. Γυναίκες κρατώντας τα παιδιά τους στην αγκαλιά, περιμένουν να γεμίσουν δοχεία με νερό, στην Αιθιοπία.Τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων δεκαετιών βιώνει η Αιθιοπία. Ανθρωπιστικές οργανώσεις εκτιμούν πως πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν έλλειψη τροφίμων και πόσιμου νερού. Ήδη χιλιάδες είναι αυτοί που εγκαταλείπουν τις εστίες τους, αφήνοντας πίσω ξερά χωράφια και νεκρά κοπάδια.
REUTERS / TIKSA NEGERI

Γυναίκες κρατώντας τα παιδιά τους στην αγκαλιά, περιμένουν να γεμίσουν δοχεία με νερό, στην Αιθιοπία.Τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων δεκαετιών βιώνει η Αιθιοπία. Ανθρωπιστικές οργανώσεις εκτιμούν πως πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν έλλειψη τροφίμων και πόσιμου νερού. Ήδη χιλιάδες είναι αυτοί που εγκαταλείπουν τις εστίες τους, αφήνοντας πίσω ξερά χωράφια και νεκρά κοπάδια.

Χωριό από ιγκλού στην Ελβετία. Εργάτης περνά μπροστά από ένα ιγκλού, το οποίο έχει διάμετρο 13 μέτρα και ύψος 11 μέτρα, μπροστά από το όρος Μάτερχορν, στο Ζερμάτ, στην Ελβετία. Το ξενοδοχείο – χωριό από ιγκλού, είναι φτιαγμένο σε ύψος 2.815 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας  από χιόνι και πάγο και διαθέτει, εκτός από τα δωμάτια, μπαρ και εστιατόριο. Γιορτάζοντας τα 20 χρόνια λειτουργίας του, οι ιδιοκτήτες έχτισαν ένα μεγάλο κλασσικό ιγκλού με διάμετρο 13 και ύψος 11 μέτρα, επιχειρώντας να κατακτήσουν το παγκόσμιο ρεκόρ.
EPA / JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Εργάτης περνά μπροστά από ένα ιγκλού, το οποίο έχει διάμετρο 13 μέτρα και ύψος 11 μέτρα, μπροστά από το όρος Μάτερχορν, στο Ζερμάτ, στην Ελβετία. Το ξενοδοχείο – χωριό από ιγκλού, είναι φτιαγμένο σε ύψος 2.815 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας  από χιόνι και πάγο και διαθέτει, εκτός από τα δωμάτια, μπαρ και εστιατόριο. Γιορτάζοντας τα 20 χρόνια λειτουργίας του, οι ιδιοκτήτες έχτισαν ένα μεγάλο κλασσικό ιγκλού με διάμετρο 13 και ύψος 11 μέτρα, επιχειρώντας να κατακτήσουν το παγκόσμιο ρεκόρ.

Στον δρόμο και οι αγρότες της Αττικής. Στον δρόμο βγήκαν και αγρότες της Αττικής, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό. Περίπου 200 τρακτέρ παρατάχθηκαν στη Λεωφόρο Μαρκοπουλου, ενώ από τις 12.00 έως τις 13.00 προχώρησαν σε αποκλεισμό του δρόμου στη διασταύρωση προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
SOOC / Menelaos Myrillas

Στον δρόμο βγήκαν και αγρότες της Αττικής, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό. Περίπου 200 τρακτέρ παρατάχθηκαν στη Λεωφόρο Μαρκοπουλου, ενώ από τις 12.00 έως τις 13.00 προχώρησαν σε αποκλεισμό του δρόμου στη διασταύρωση προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ορυζώνας στην Ινδία. Αγρότης φτιάχνει μία αυτοσχέδια καλύβα στον ορυζώνα του για να επιβλέπει τις καλλιέργειές του, στο χωριό Μαγιόνγκ, στην περιφέρεια Μοριγκαόν του κρατιδίου Ασάμ στην Ινδία.
EPA / STR

Αγρότης φτιάχνει μία αυτοσχέδια καλύβα στον ορυζώνα του για να επιβλέπει τις καλλιέργειές του, στο χωριό Μαγιόνγκ, στην περιφέρεια Μοριγκαόν του κρατιδίου Ασάμ στην Ινδία.

Ο εφιάλτης του ιού Ζίκα στη Βραζιλία. Η Σουέλι Μαρία (δεν διακρίνεται στη φωτογραφία) κρατά τη νεογέννητη κόρη της Μιλένα, η οποία πάσχει από μικροκεφαλία, σε ένα νοσοκομείο στην Ρεσίφε, στη Βραζιλία. Η Μιλένα, γεννήθηκε πριν από επτά ημέρες με μικροκεφαλία, μια νευρολογική διαταραχή επιζήμια για τον εγκέφαλο και την όρασή της, και σχετίζεται με την έξαρση του ιού Ζίκα στη Βραζιλία. Σύμφωνα με εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περίπου τρία με τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως θα επηρεαστούν από τον ιό Ζίκα. Ήδη ο ιός έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στη Λατινική Αμερική και τις χώρες της Καραϊβικής, ενώ τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν και στην Ευρώπη. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η δημιουργία του εμβολίου είναι χρόνια μακριά.
REUTERS / UESLEI MARCELINO

Η Σουέλι Μαρία (δεν διακρίνεται στη φωτογραφία) κρατά τη νεογέννητη κόρη της Μιλένα, η οποία πάσχει από μικροκεφαλία, σε ένα νοσοκομείο στην Ρεσίφε, στη Βραζιλία. Η Μιλένα, γεννήθηκε πριν από επτά ημέρες με μικροκεφαλία, μια νευρολογική διαταραχή επιζήμια για τον εγκέφαλο και την όρασή της, και σχετίζεται με την έξαρση του ιού Ζίκα στη Βραζιλία. Σύμφωνα με εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περίπου τρία με τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως θα επηρεαστούν από τον ιό Ζίκα. Ήδη ο ιός έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στη Λατινική Αμερική και τις χώρες της Καραϊβικής, ενώ τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν και στην Ευρώπη. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η δημιουργία του εμβολίου είναι χρόνια μακριά.

Γύπας υποπτος για κατασκοπεία. Ένας γύπας στην κτηνιατρική κλινική του ζωολογικού κήπου Ραμάτ Γκαν, κοντά στο Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με τις αρχές του ισραηλινού καταφυγίου άγριας ζωής, ο γύπας αιχμαλωτίστηκε από κατοίκους της πόλης Μπιντ Τζμπεϊλόν στο νότιο Λίβανο με την υποψία της κατασκοπείας, ενώ πέταγε από το καταφύγιο περνώντας τα σύνορα, φορώντας ισραηλινό δακτύλιο αναγνώρισης και πομπό εντοπισμού.
REUTERS / BAZ RATNER

Ένας γύπας στην κτηνιατρική κλινική του ζωολογικού κήπου Ραμάτ Γκαν, κοντά στο Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με τις αρχές του ισραηλινού καταφυγίου άγριας ζωής, ο γύπας αιχμαλωτίστηκε από κατοίκους της πόλης Μπιντ Τζμπεϊλόν στο νότιο Λίβανο με την υποψία της κατασκοπείας, ενώ πέταγε από το καταφύγιο περνώντας τα σύνορα, φορώντας ισραηλινό δακτύλιο αναγνώρισης και πομπό εντοπισμού.

Κοιτώντας από τα χαμηλά στα ψηλά. Ο ουρανός όπως φαίνεται μέσα από το δημαρχείο της πόλης της Σιένα, στην Ιταλία.
REUTERS / MAX ROSSI

Ο ουρανός όπως φαίνεται μέσα από το δημαρχείο της πόλης της Σιένα, στην Ιταλία.

Επεισόδια στο συλλαλητήριο των αγροτών στη Θεσσαλονίκη. Δυναμικό «παρών» έδωσαν χθες αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς από 75 μπλόκα, στο συλλαλητήριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την προγραμματισμένη τελετή εγκαινίων της 26ης Agrotica, η οποία τελικά ματαιώθηκε. Λίγο πριν τις 16.00 το μεσημέρι οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, επιχείρησαν να εισέλθουν στους χώρους της 26ης Agrotica από την πλαϊνή είσοδο, δίπλα στον Πύργο του ΟΤΕ, δεδομένου ότι ήταν «φραγμένη» με περισσότερα από πέντε λεωφορεία των ΜΑΤ η είσοδος στο συνεδριακό κέντρο επί της Λεωφόρου Στρατού. Στη συνέχεια, λόγω της αστυνομικής δύναμης που δεν τους το επέτρεπε, κατευθύνθηκαν λίγο πιο πάνω, για να μπουν στο Ιωάννης Βελλίδης από την πίσω είσοδο. Επικράτησε ένταση, ορισμένοι πέταξαν πίσω από τις δυνάμεις των ΜΑΤ κροτίδες λάμψης και αφού ζητήθηκε από συμμετέχοντες στην κινητοποίηση να «ηρεμήσουν τα πνεύματα», ξεκίνησε ένας διάλογος με την αστυνομία.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Δυναμικό «παρών» έδωσαν χθες αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς από 75 μπλόκα, στο συλλαλητήριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την προγραμματισμένη τελετή εγκαινίων της 26ης Agrotica, η οποία τελικά ματαιώθηκε. Λίγο πριν τις 16.00 το μεσημέρι οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, επιχείρησαν να εισέλθουν στους χώρους της 26ης Agrotica από την πλαϊνή είσοδο, δίπλα στον Πύργο του ΟΤΕ, δεδομένου ότι ήταν «φραγμένη» με περισσότερα από πέντε λεωφορεία των ΜΑΤ η είσοδος στο συνεδριακό κέντρο επί της Λεωφόρου Στρατού. Στη συνέχεια, λόγω της αστυνομικής δύναμης που δεν τους το επέτρεπε, κατευθύνθηκαν λίγο πιο πάνω, για να μπουν στο Ιωάννης Βελλίδης από την πίσω είσοδο. Επικράτησε ένταση, ορισμένοι πέταξαν πίσω από τις δυνάμεις των ΜΑΤ κροτίδες λάμψης και αφού ζητήθηκε από συμμετέχοντες στην κινητοποίηση να «ηρεμήσουν τα πνεύματα», ξεκίνησε ένας διάλογος με την αστυνομία.