Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 19:36

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016.

Παρατηρώντας τα κύματα. Τουρίστες κοιτούν τα κύματα του Ειρηνικού Ωκεανού να χτυπούν την ακτή της Βίνια Ντελ Μαρ στη Χιλή.
REUTERS / RODRIGO GARRIDO

Τουρίστες κοιτούν τα κύματα του Ειρηνικού Ωκεανού να χτυπούν την ακτή της Βίνια Ντελ Μαρ στη Χιλή.

Διαδραστική τοιχογραφία του Banksy για τη «ζούγκλα» του Καλαί . Ένας άντρας προσπαθεί να καλύψει τη διαδραστική τοιχογραφία του Banksy απέναντι από τη Γαλλική πρεσβεία στο Λονδίνο, στην οποία απεικονίζεται η Τιτίκα από τους «Άθλιους» του Ουγκώ ανάμεσα σε δακρυγόνα. Το γκράφιτι περιλαμβάνει ένα QR code, το οποίο, αφού σκαναριστεί από κάποια φορητή συσκευή, οδηγεί σε βίντεο που δείχνει τις αστυνομικές δυνάμεις να ρίχνουν δακρυγόνα στους μετανάστες που ζουν στη «ζούγκλα» του Καλαί.
REUTERS / STEFAN WERMUTH

Ένας άντρας προσπαθεί να καλύψει τη διαδραστική τοιχογραφία του Banksy απέναντι από τη Γαλλική πρεσβεία στο Λονδίνο, στην οποία απεικονίζεται η Τιτίκα από τους «Άθλιους» του Ουγκώ ανάμεσα σε δακρυγόνα. Το γκράφιτι περιλαμβάνει ένα QR code, το οποίο, αφού σκαναριστεί από κάποια φορητή συσκευή, οδηγεί σε βίντεο που δείχνει τις αστυνομικές δυνάμεις να ρίχνουν δακρυγόνα στους μετανάστες που ζουν στη «ζούγκλα» του Καλαί.

Η πανσέληνος στον ουρανό της Θεσσαλονίκης. Η πρώτη πανσέληνος του έτους δεσπόζει στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Η πρώτη πανσέληνος του έτους δεσπόζει στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Ξεκούραση δίπλα σε παγωμένη λίμνη. Μακάκος χασμουριέται, καθώς ξεκουράζεται στις όχθες παγωμένης λίμνης στο όρος Χουανγκσάν στην επαρχία Ανχουέι της Κίνας.
REUTERS / CHINA DAILY

Μακάκος χασμουριέται, καθώς ξεκουράζεται στις όχθες παγωμένης λίμνης στο όρος Χουανγκσάν στην επαρχία Ανχουέι της Κίνας.

Διαμαρτυρία της ΠΟΕ - ΟΤΑ έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου, πραγματοποιεί αιφνιδιαστικά εδώ και λίγη ώρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη νίκη του κόμματος στις εκλογές και τη συγκυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Ένα χρόνο μετά τις εκλογές και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακόμα να σκίσει τα μνημόνια–Τα σκίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 12:00 έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ» ανακοίνωσε η ομοσπονδία λίγο πριν την κινητοποίηση.
 
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου, πραγματοποιεί αιφνιδιαστικά εδώ και λίγη ώρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη νίκη του κόμματος στις εκλογές και τη συγκυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Ένα χρόνο μετά τις εκλογές και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακόμα να σκίσει τα μνημόνια–Τα σκίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 12:00 έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ» ανακοίνωσε η ομοσπονδία λίγο πριν την κινητοποίηση.

 

Στιγμιότυπο από την Αθήνα. Στιγμιότυπο από δρόμο της Αθήνας. 
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στιγμιότυπο από δρόμο της Αθήνας. 

Στιγμιότυπο από το Αυστραλιανό Όπεν. Ένας άντρας παρακολουθεί τον αγώνα τένις που πραγματοποιείται στη Μελβούρνη στο πλαίσιο του Αυστραλιανού Όπεν.
EPA / LUKAS COCH

Ένας άντρας παρακολουθεί τον αγώνα τένις που πραγματοποιείται στη Μελβούρνη στο πλαίσιο του Αυστραλιανού Όπεν.

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τους επιστημονικούς φορείς. Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος υποδέχονται τους προέδρους των επιστημονικών φορέων στο Μέγαρο Μαξίμου. «Η πραγματικότητα είναι πως όταν παίρνεις μέτρα για τη βιωσιμότητα του συστήματος, συνήθως είναι οριζόντια, αλλά αυτό είναι λάθος πρακτική», είπε ο Πρωθυπουργός και υπογράμμισε την ανάγκη να αναζητηθούν οι τρόποι ούτως ώστε να στηριχθούν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και οι νέοι επιστήμονες.
SOOC / Menelaos Myrillas

Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος υποδέχονται τους προέδρους των επιστημονικών φορέων στο Μέγαρο Μαξίμου. «Η πραγματικότητα είναι πως όταν παίρνεις μέτρα για τη βιωσιμότητα του συστήματος, συνήθως είναι οριζόντια, αλλά αυτό είναι λάθος πρακτική», είπε ο Πρωθυπουργός και υπογράμμισε την ανάγκη να αναζητηθούν οι τρόποι ούτως ώστε να στηριχθούν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και οι νέοι επιστήμονες.

«Το κάθισμα του design». Μια καρέκλα ύψους 12 μέτρων έχει τοποθετηθεί στο παρκινγκ του εκθεσιακού κέντρου «L.A. Mart» στο Λος Άντζελες. Το γιγαντιαίο έπιπλο, βάρους 24 τόνων, έχει κατασκευαστεί από κοινοπραξία ιταλικών εταιρειών και φέρει το όνομα: «το κάθισμα του design»
EPA / MIKE NELSON

Μια καρέκλα ύψους 12 μέτρων έχει τοποθετηθεί στο παρκινγκ του εκθεσιακού κέντρου «L.A. Mart» στο Λος Άντζελες. Το γιγαντιαίο έπιπλο, βάρους 24 τόνων, έχει κατασκευαστεί από κοινοπραξία ιταλικών εταιρειών και φέρει το όνομα: «το κάθισμα του design»

Καθημερινή ζωή στη Συρία. Παιδιά παρακολουθούν θεατρική παράσταση στις εγκαταστάσεις κέντρου ψυχολογικής υποστήριξης στην πόλη Ντούμα, λίγο έξω από τη Δαμασκό, η οποία θεωρείται προπύργιο των ανταρτών.
EPA / MOHAMMED BADRA

Παιδιά παρακολουθούν θεατρική παράσταση στις εγκαταστάσεις κέντρου ψυχολογικής υποστήριξης στην πόλη Ντούμα, λίγο έξω από τη Δαμασκό, η οποία θεωρείται προπύργιο των ανταρτών.

Αντανάκλαση στη λίμνη Μάσι. Ένας γλάρος αντανακλάται στο λεπτό στρώμα πάγου που καλύπτει τη λίμνη Μάσι, στο Ανόβερο της Γερμανίας.
EPA / JULIAN STRATENSCHULTE

Ένας γλάρος αντανακλάται στο λεπτό στρώμα πάγου που καλύπτει τη λίμνη Μάσι, στο Ανόβερο της Γερμανίας.