Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 19:56

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016.

Η «παραφωνία» της σκιάς. Η σκιά ενός δέντρου αποτελεί τη μόνη «παραφωνία» στο λευκό σκηνικό που έχει σχηματίσει το χιόνι σε χωράφι της Βαυαρίας.
EPA / ARMIN WEIGEL

Η σκιά ενός δέντρου αποτελεί τη μόνη «παραφωνία» στο λευκό σκηνικό που έχει σχηματίσει το χιόνι σε χωράφι της Βαυαρίας.

Άλογο προσπαθεί να φύγει από το στάβλο του. Άλογο προσπαθεί να ανοίξει τη κλειδαριά του στάβλου του, στη πόλη Σιδώνα του Λιβάνου.
REUTERS / ALI HASHISHO

Άλογο προσπαθεί να ανοίξει τη κλειδαριά του στάβλου του, στη πόλη Σιδώνα του Λιβάνου.

Πετώντας μέχρι το φεγγάρι. Σιλουέτες πουλιών διαγράφονται καθώς πετούν μπροστά από το φεγγάρι, στον νυχτερινό ουρανό του Βερολίνου.
 
REUTERS / PAWEL KOPCZYNSKI

Σιλουέτες πουλιών διαγράφονται καθώς πετούν μπροστά από το φεγγάρι, στον νυχτερινό ουρανό του Βερολίνου.

 

Συνέντευξη Τύπου για το ασφαλιστικό . Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος (δεξιά), ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου (αριστερά) και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης (δεν εικονίζεται), κατά την οποία η κυβέρνηση εμφανίστηκε αμετακίνητη στις βασικές της θέσεις -τόσο τις φορολογικές όσο και τις ασφαλιστικές.
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος (δεξιά), ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου (αριστερά) και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης (δεν εικονίζεται), κατά την οποία η κυβέρνηση εμφανίστηκε αμετακίνητη στις βασικές της θέσεις -τόσο τις φορολογικές όσο και τις ασφαλιστικές.

Φεστιβάλ βουντού στο Μπενίν . Ένας άντρας κρατά ένα κριάρι που προορίζεται για θυσία, στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ βουντού στην Ουίντα του Μπενίν. Το φεστιβάλ τιμά τη μνήμη των περίπου 60 εκατομμυρίων ανθρώπων που είχαν αναγκαστεί τα προηγούμενα χρόνια να εγκαταλείψουν χώρες της Δυτικής Αφρικής, έχοντας πωληθεί ως σκλάβοι.  Η παραδοσιακή αφρικανική θρησκεία του βουντού, που εξαπλώθηκε και σε άλλες ηπείρους με το δουλεμπόριο, συνδυάζει στοιχεία, όπως η φιλοσοφία και η ιατρική. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, οι πιστοί επιδίδονται σε παραδοσιακούς χορούς και πραγματοποιούν θυσίες ζώων.
REUTERS / AKINTUNDE AKINLEYE

Ένας άντρας κρατά ένα κριάρι που προορίζεται για θυσία, στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ βουντού στην Ουίντα του Μπενίν. Το φεστιβάλ τιμά τη μνήμη των περίπου 60 εκατομμυρίων ανθρώπων που είχαν αναγκαστεί τα προηγούμενα χρόνια να εγκαταλείψουν χώρες της Δυτικής Αφρικής, έχοντας πωληθεί ως σκλάβοι.  Η παραδοσιακή αφρικανική θρησκεία του βουντού, που εξαπλώθηκε και σε άλλες ηπείρους με το δουλεμπόριο, συνδυάζει στοιχεία, όπως η φιλοσοφία και η ιατρική. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, οι πιστοί επιδίδονται σε παραδοσιακούς χορούς και πραγματοποιούν θυσίες ζώων.

Λεοπάρδαλη στους δρόμους της Κατμαντού. Μια λεοπάρδαλη έκανε την εμφάνισή της στους δρόμους της πρωτεύουσας του Νεπάλ, Κατμαντού, τραυματίζοντας ένα άτομο. Οι αρχές κατάφεραν να αιχμαλωτίσουν το άγριο ζώο, αφού πρώτα το νάρκωσαν.
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Μια λεοπάρδαλη έκανε την εμφάνισή της στους δρόμους της πρωτεύουσας του Νεπάλ, Κατμαντού, τραυματίζοντας ένα άτομο. Οι αρχές κατάφεραν να αιχμαλωτίσουν το άγριο ζώο, αφού πρώτα το νάρκωσαν.

Ντράγκι: Σημαντική πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις. Τη βεβαιότητά του για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος σύντομα, εξέφρασε ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σημαντική πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και στη δημοσιονομική προσαρμογή», σημείωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρωζώνης.
EPA / JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Τη βεβαιότητά του για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος σύντομα, εξέφρασε ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σημαντική πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και στη δημοσιονομική προσαρμογή», σημείωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρωζώνης.

Στιγμιότυπο από το Αυστραλιανό Όπεν. Ο Ρότζερ Φέντερερ αλλάζει την μπλούζα του, κατά τη διάρκεια διακοπής της αναμέτρησής του με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, στο πλαίσιο του Αυστραλιανού Όπεν. Ο Ελβετός επικράτησε με 3-1 σετ του αντιπάλου του και πέτυχε την 300η του στα Γκραν Σλαμ, στο ατομικό ανδρών.
REUTERS / THOMAS PETER

Ο Ρότζερ Φέντερερ αλλάζει την μπλούζα του, κατά τη διάρκεια διακοπής της αναμέτρησής του με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, στο πλαίσιο του Αυστραλιανού Όπεν. Ο Ελβετός επικράτησε με 3-1 σετ του αντιπάλου του και πέτυχε την 300η του στα Γκραν Σλαμ, στο ατομικό ανδρών.

Πρόσφυγες στην Ειδομένη. Πρόσφυγες από τη Συρία προσπαθούν να ζεσταθούν στη φωτιά, καθώς περιμένουν να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από την Ειδομένη.
REUTERS / ALEXANDROS AVRAMIDIS

Πρόσφυγες από τη Συρία προσπαθούν να ζεσταθούν στη φωτιά, καθώς περιμένουν να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από την Ειδομένη.

Θεματικό πάρκο αφιερωμένο στις μαϊμούδες. Εκπαιδευμένες μαϊμούδες παρουσιάζουν «παράσταση» σε θεματικό πάρκο της Νότιας Κορέας.
REUTERS / KIM HONG-JI

Εκπαιδευμένες μαϊμούδες παρουσιάζουν «παράσταση» σε θεματικό πάρκο της Νότιας Κορέας.

Αναρρίχηση σε παγωμένο σιλό . Ένας άντρας σκαρφαλώνει στην παγωμένη επιφάνεια ενός σιλό στο Σίνταρ Φολς των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι ιδιοκτήτες έχουν εγκαταστήσει λάστιχα στην οροφή της κατασκευής και τους χειμερινούς μήνες την καταβρέχουν με νερό, προκειμένου να μπορούν να την χρησιμοποιούν για αναρρίχηση.
REUTERS / JIM YOUNG

Ένας άντρας σκαρφαλώνει στην παγωμένη επιφάνεια ενός σιλό στο Σίνταρ Φολς των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι ιδιοκτήτες έχουν εγκαταστήσει λάστιχα στην οροφή της κατασκευής και τους χειμερινούς μήνες την καταβρέχουν με νερό, προκειμένου να μπορούν να την χρησιμοποιούν για αναρρίχηση.

Σομαλία: Επίθεση ισλαμιστών σε παραλιακό εστιατόριο. Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση που πραγματοποίησαν ένοπλοι ισλαμιστές σεμπάμπ σε εστιατόριο σε παραλία του Μογκαντίσου. Η οργάνωση αλ Σεμπάμπ, που συνδέεται με την αλ Κάιντα, ανακοίνωσε ότι μέλη της ανατίναξαν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Beach View Cafe, στη δημοφιλή και πολυσύχναστη παραλία Λίντο του Μογκαντίσου. Στη συνέχεια ένοπλοι εισέβαλαν στο κατάμεστο εστιατόριο και ακολούθησαν πολύωρες συγκρούσεις με τις κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις. Ακολούθησε η ανατίναξη δεύτερου παγιδευμένου αυτοκινήτου.
REUTERS / FEISAL OMAR

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση που πραγματοποίησαν ένοπλοι ισλαμιστές σεμπάμπ σε εστιατόριο σε παραλία του Μογκαντίσου. Η οργάνωση αλ Σεμπάμπ, που συνδέεται με την αλ Κάιντα, ανακοίνωσε ότι μέλη της ανατίναξαν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Beach View Cafe, στη δημοφιλή και πολυσύχναστη παραλία Λίντο του Μογκαντίσου. Στη συνέχεια ένοπλοι εισέβαλαν στο κατάμεστο εστιατόριο και ακολούθησαν πολύωρες συγκρούσεις με τις κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις. Ακολούθησε η ανατίναξη δεύτερου παγιδευμένου αυτοκινήτου.