Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 20:04

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016.

Χιονισμένη η «κατοικία των θεών». Άποψη του χιονισμένου Ολύμπου. 
INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Άποψη του χιονισμένου Ολύμπου. 

Στιγμιότυπο από την εβδομάδα Μόδας στο Βερολίνο. Γερμανίδα παρακολουθεί την εβδομάδα Μόδας του Βερολίνου για τη περίοδο Φθινοπώρο/Χειμώνα 2016/2017.
EPA / BRITTA PEDERSEN

Γερμανίδα παρακολουθεί την εβδομάδα Μόδας του Βερολίνου για τη περίοδο Φθινοπώρο/Χειμώνα 2016/2017.

Εορτασμοί στη Λευκορωσία. Χωρικοί συμμετέχουν στην τοπική γιορτή Κολιάντα, στη Λευκορωσία. Η Κολιάντα σηματοδοτεί το τέλος του χειμώνα και είναι ένας συνδυασμός παγανιστικών εορτασμών και των Ορθόδοξων Χριστουγέννων.
REUTERS / VASILY FEDOSENKO

Χωρικοί συμμετέχουν στην τοπική γιορτή Κολιάντα, στη Λευκορωσία. Η Κολιάντα σηματοδοτεί το τέλος του χειμώνα και είναι ένας συνδυασμός παγανιστικών εορτασμών και των Ορθόδοξων Χριστουγέννων.

Αλπικό Σκι στην Αυστρία. Ο Γερμανός Αντρέας Σάντερ κατεβαίνει πλαγιά στην Αυστρία, κατά τη διάρκεια αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι.
REUTERS / DOMINIC EBENBICHLER

Ο Γερμανός Αντρέας Σάντερ κατεβαίνει πλαγιά στην Αυστρία, κατά τη διάρκεια αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι.

Επεισόδια στην Τυνησία. Άνδρας με το ποδήλατο του προσπαθεί να ξεφύγει από επεισόδια κατα τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας, στην πόλη Κασερίν της Τυνησίας. Άνεργοι διαδηλώνουν με αίτημα τη δημιουργία θέσεων εργασίας και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας. Αφορμή για το ξέσπασμα ήταν ο θάνατος ενός νέου που αυτοκτόνησε αφού απορρίφθηκε από θέση εργασίας στο δημόσιο τομέα.
REUTERS / Amine Ben Aziza

Άνδρας με το ποδήλατο του προσπαθεί να ξεφύγει από επεισόδια κατα τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας, στην πόλη Κασερίν της Τυνησίας. Άνεργοι διαδηλώνουν με αίτημα τη δημιουργία θέσεων εργασίας και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας. Αφορμή για το ξέσπασμα ήταν ο θάνατος ενός νέου που αυτοκτόνησε αφού απορρίφθηκε από θέση εργασίας στο δημόσιο τομέα.

Πάπια στο Νέο Δελχί . Πάπια βάζει το κεφάλι της ανάμεσα στα πούπουλά της, κατά τη διάρκεια μιας κρύας ημέρας σε δημόσιο κήπο στο Νέο Δελχί.
EPA / HARISH TYAGI

Πάπια βάζει το κεφάλι της ανάμεσα στα πούπουλά της, κατά τη διάρκεια μιας κρύας ημέρας σε δημόσιο κήπο στο Νέο Δελχί.

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού. Στους δρόμους βγήκαν και πάλι σήμερα επιστημονικοί φορείς, ελεύθεροι επαγγελματίες και συνδικάτα, αντιδρώντας στο σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στους δρόμους βγήκαν και πάλι σήμερα επιστημονικοί φορείς, ελεύθεροι επαγγελματίες και συνδικάτα, αντιδρώντας στο σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

Πειραιάς: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ναυτικών. Δεμένα παραμένουν από χθες στις 6 το πρωί τα πλοία σε όλα λιμάνια της χώρας, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης των ναυτικών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη των ναυτεργατικών σωματείων κατά του ασφαλιστικού και της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.
SOOC / Nikos Libertas

Δεμένα παραμένουν από χθες στις 6 το πρωί τα πλοία σε όλα λιμάνια της χώρας, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης των ναυτικών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη των ναυτεργατικών σωματείων κατά του ασφαλιστικού και της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.

Αλ. Τσίπρας: Αντιμέτωπη με τριπλή κρίση η Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανταλλάσσει χειραψία με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε (αριστερά), υπό το βλέμμα του Γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς (κέντρο), λίγο πριν την έναρξη πάνελ συζήτησης, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, η Ευρώπη σήμερα είναι αντιμέτωπη με μια τριπλή κρίση: Την οικονομική κρίση από όπου η Γηραιά Ήπειρος δεν έχει καταφέρει ακόμη να απεγκλωβιστεί, την προσφυγική κρίση και την κρίση αστάθειας. Σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι στην καρδιά των τριών παράλληλων κρίσεων και στόχος της κυβέρνησης είναι να μετατρέψει τη χώρα από κομμάτι της κρίσης σε τμήμα της λύσης.
EPA / LAURENT GILLIERON

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανταλλάσσει χειραψία με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε (αριστερά), υπό το βλέμμα του Γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς (κέντρο), λίγο πριν την έναρξη πάνελ συζήτησης, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, η Ευρώπη σήμερα είναι αντιμέτωπη με μια τριπλή κρίση: Την οικονομική κρίση από όπου η Γηραιά Ήπειρος δεν έχει καταφέρει ακόμη να απεγκλωβιστεί, την προσφυγική κρίση και την κρίση αστάθειας. Σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι στην καρδιά των τριών παράλληλων κρίσεων και στόχος της κυβέρνησης είναι να μετατρέψει τη χώρα από κομμάτι της κρίσης σε τμήμα της λύσης.

Χιόνι στην Ουάσιγκτον. Εργάτες καθαρίζουν το χιόνι από το πεζοδρόμιο μπροστά στον Λευκό Οίκο, στην Ουάσιγκτον. Το ύψος του χιονιού αναμένεται να φθάσει την Παρασκευή και το Σάββατο έως και τα 60 εκατοστά κατά τόπους, ιδίως στην Ουάσιγκτον, κάτι πρωτοφανές εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως και τα 90 χιλιόμετρα ανά ώρα.
REUTERS / JONATHAN ERNST

Εργάτες καθαρίζουν το χιόνι από το πεζοδρόμιο μπροστά στον Λευκό Οίκο, στην Ουάσιγκτον. Το ύψος του χιονιού αναμένεται να φθάσει την Παρασκευή και το Σάββατο έως και τα 60 εκατοστά κατά τόπους, ιδίως στην Ουάσιγκτον, κάτι πρωτοφανές εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως και τα 90 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Μ. Βρετανία: «Πιθανότατα» με έγκριση Πούτιν η δολοφονία Λιτβινένκο. Η δολοφονία του πρώην αξιωματούχου των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών Αλεξάντερ Λιτβινένκο το 2006 «πιθανότατα εγκρίθηκε» από τον ίδιο τον τότε και νυν πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας της βρετανικής Δικαιοσύνης. Η χήρα του Λιτβινένκο, Μαρίνα (στη φωτογραφία), εξέφρασε τη χαρά της για την έκθεση συμπερασμάτων των Βρετανών. Μιλώντας έξω από το κτήριο του Ανώτατου Δικαστηρίου στο Λονδίνο, ανέφερε ότι «τα λόγια του συζύγου μου λίγο πριν τον θάνατό του, όταν και κατηγόρησε τον κ. Πούτιν, αποδείχθηκαν σε αγγλικό δικαστήριο».
REUTERS / TOBY MELVILLE

Η δολοφονία του πρώην αξιωματούχου των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών Αλεξάντερ Λιτβινένκο το 2006 «πιθανότατα εγκρίθηκε» από τον ίδιο τον τότε και νυν πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας της βρετανικής Δικαιοσύνης. Η χήρα του Λιτβινένκο, Μαρίνα (στη φωτογραφία), εξέφρασε τη χαρά της για την έκθεση συμπερασμάτων των Βρετανών. Μιλώντας έξω από το κτήριο του Ανώτατου Δικαστηρίου στο Λονδίνο, ανέφερε ότι «τα λόγια του συζύγου μου λίγο πριν τον θάνατό του, όταν και κατηγόρησε τον κ. Πούτιν, αποδείχθηκαν σε αγγλικό δικαστήριο».

Πακιστάν: Προσευχή για τα θύματα της επίθεσης στο πανεπιστήμιο Μπάτσα Χαν. Μαθητές προσεύχονται στη μνήμη των 21 θυμάτων της επίθεσης που σημειώθηκε την Τετάρτη  στο Πανεπιστήμιο Μπάτσα Χαν στο Πακιστάν. Ο πρωθυπουργός της χώρας Ναβάζ Σαρίφ κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους την 21η Ιανουαρίου.
EPA / SHAHZAIB AKBER

Μαθητές προσεύχονται στη μνήμη των 21 θυμάτων της επίθεσης που σημειώθηκε την Τετάρτη  στο Πανεπιστήμιο Μπάτσα Χαν στο Πακιστάν. Ο πρωθυπουργός της χώρας Ναβάζ Σαρίφ κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους την 21η Ιανουαρίου.

Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ . Κόσμος περιμένει να παρακολουθήσει την τελετή έναρξης του 12ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ, στο Ανόι.
REUTERS / POOL

Κόσμος περιμένει να παρακολουθήσει την τελετή έναρξης του 12ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ, στο Ανόι.

Οι αδέσποτες γάτες του Τελ Αβίβ. Τυφλή αδέσποτη γάτα φωτογραφίζεται σε καταφύγιο ζώων στο Τελ Αβίβ. Οι αδέσποτες γάτες στο Ισραήλ υπολογίζεται ότι φτάνουν τα 2 εκατ. Οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων που δραστηριοποιούνται στη χώρα αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία στην οργάνωση καταφυγίων και τη στείρωση των ζώων, καθώς, όπως λένε, δεν λαμβάνουν επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος.
EPA / ABIR SULTAN

Τυφλή αδέσποτη γάτα φωτογραφίζεται σε καταφύγιο ζώων στο Τελ Αβίβ. Οι αδέσποτες γάτες στο Ισραήλ υπολογίζεται ότι φτάνουν τα 2 εκατ. Οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων που δραστηριοποιούνται στη χώρα αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία στην οργάνωση καταφυγίων και τη στείρωση των ζώων, καθώς, όπως λένε, δεν λαμβάνουν επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος.

Σέρφινγκ στην Καλιφόρνια. Σέρφερ βγαίνει από τη θάλασσα, στην Πασίφικ Μπιτς της Καλιφόρνια.
REUTERS / MIKE BLAKE

Σέρφερ βγαίνει από τη θάλασσα, στην Πασίφικ Μπιτς της Καλιφόρνια.

Παίζοντας μουσική στους δρόμους της Φρανκφούρτης. Ένας άνεργος άντρας παίζει αρμόνιο σε γέφυρα της Φρανκφούρτης, προσπαθώντας με τα χρήματα που του δίνουν οι περαστικοί να συντηρήσει την οικογένειά του που ζει στο Μουλχάιμ.
EPA / FRANK RUMPENHORST

Ένας άνεργος άντρας παίζει αρμόνιο σε γέφυρα της Φρανκφούρτης, προσπαθώντας με τα χρήματα που του δίνουν οι περαστικοί να συντηρήσει την οικογένειά του που ζει στο Μουλχάιμ.

Μετακινήσεις στο Λονδίνο. Οι επιβάτες ενός διώροφου λεωφορείου διακρίνονται υπό το φως του ήλιου που δύει, στο Λονδίνο.
REUTERS / STEFAN WERMUTH

Οι επιβάτες ενός διώροφου λεωφορείου διακρίνονται υπό το φως του ήλιου που δύει, στο Λονδίνο.