Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 20:19

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016.

Λουλούδια του... διαστήματος . Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA απεικονίζει τα πρώτα λουλούδια που άνθισαν στο Διάστημα, στο πλαίσιο πειράματος που ξεκίνησε στις 16 Νοεμβρίου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, με σκοπό τη μελέτη της ανάπτυξης των φυτών σε συνθήκες μικροβαρύτητας.
EPA / NASA / HANDOUT

Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA απεικονίζει τα πρώτα λουλούδια που άνθισαν στο Διάστημα, στο πλαίσιο πειράματος που ξεκίνησε στις 16 Νοεμβρίου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, με σκοπό τη μελέτη της ανάπτυξης των φυτών σε συνθήκες μικροβαρύτητας.

Το Βόρειο Σέλας από ψηλά. Τα χρωματιστά φώτα του Βόρειου Σέλαος όπως φαίνονται από το διάστημα, φωτογράφισε ο αστροναύτης Σκοτ Κέλι που βρίσκεται στο Διεθνή Σιδηροδρομικό Σταθμό. Tη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα τη Τετάρτη, η NASA.
REUTERS / NASA/Scott Kelly

Τα χρωματιστά φώτα του Βόρειου Σέλαος όπως φαίνονται από το διάστημα, φωτογράφισε ο αστροναύτης Σκοτ Κέλι που βρίσκεται στο Διεθνή Σιδηροδρομικό Σταθμό. Tη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα τη Τετάρτη, η NASA.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους αγρότες . Στους δρόμους βγήκαν με τα τρακτέρ τους αγρότες, όπως και κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι τόσο για το ζήτημα του ασφαλιστικού όσο και για το φορολογικό. Αεροφωτογραφία από το τελωνείο του Προμαχώνα, όπου 1.000 τρακτέρ έχουν «κατασκηνώσει» από την Παρασκευή. 
MotionTeam / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στους δρόμους βγήκαν με τα τρακτέρ τους αγρότες, όπως και κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι τόσο για το ζήτημα του ασφαλιστικού όσο και για το φορολογικό. Αεροφωτογραφία από το τελωνείο του Προμαχώνα, όπου 1.000 τρακτέρ έχουν «κατασκηνώσει» από την Παρασκευή. 

Θεοφάνεια στην Αιθιοπία  . Πιστοί πηδούν στα νερά, κατά τη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ Τίμκατ από την  Αιθιοπική Ορθόδοξη Εκκλησία (Τεουαχέντο) στην πόλη Γκόνταρ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γιορτή της χώρας, η οποία τιμά τη βάπτιση του Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό.
REUTERS / TIKSA NEGERI

Πιστοί πηδούν στα νερά, κατά τη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ Τίμκατ από την  Αιθιοπική Ορθόδοξη Εκκλησία (Τεουαχέντο) στην πόλη Γκόνταρ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γιορτή της χώρας, η οποία τιμά τη βάπτιση του Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό.

Εικονική πραγματικότητα στο Νταβός . Συμμετέχοντες του 46ου συνεδρίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός παρακολουθούν την ταινία εικονικής πραγματικότητας «Collisions», κατά την πρώτη ημέρα εργασιών. Θεματική της φετινής συνάντησης η «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση» και οι αλλαγές που αναμένεται αυτή να επιφέρει στον τρόπο ζωής, στην εργασία και την επικοινωνία.
EPA / LAURENT GILLIERON

Συμμετέχοντες του 46ου συνεδρίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός παρακολουθούν την ταινία εικονικής πραγματικότητας «Collisions», κατά την πρώτη ημέρα εργασιών. Θεματική της φετινής συνάντησης η «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση» και οι αλλαγές που αναμένεται αυτή να επιφέρει στον τρόπο ζωής, στην εργασία και την επικοινωνία.

Πακιστάν: Επίθεση ενόπλων σε πανεπιστήμιο. Σε 21 ανήλθαν οι νεκροί από την επίθεση ομάδας μαχητών σε ένα πανεπιστήμιο στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με υπεύθυνο της αστυνομίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι τελείωσε η επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας. Την ευθύνη για την επίθεση  ανέλαβαν οι Ταλιμπάν του Πακιστάν. Στη φωτογραφία, συγγενής ενός εκ των θυμάτων φτάνει στην είσοδο του ιδρύματος.
EPA / BILAWAL ARBAB

Σε 21 ανήλθαν οι νεκροί από την επίθεση ομάδας μαχητών σε ένα πανεπιστήμιο στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με υπεύθυνο της αστυνομίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι τελείωσε η επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας. Την ευθύνη για την επίθεση  ανέλαβαν οι Ταλιμπάν του Πακιστάν. Στη φωτογραφία, συγγενής ενός εκ των θυμάτων φτάνει στην είσοδο του ιδρύματος.

Λαϊκή αγορά έξω από το υπουργείο Εργασίας. Μια μικρή λαϊκή αγορά έχει στηθεί μπροστά από το υπουργείο Εργασίας από αγρότες - παραγωγούς, οι οποίοι αντιδρούν «στην αύξηση των εισφορών τους και στη διάλυση του ΟΓΑ». Η πρωτοβουλία είναι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, έχει συμβολικό χαρακτήρα και τα προϊόντα τριών τόνων που έχουν στηθεί στους πάγκους θα μοιραστούν δωρεάν στους περαστικούς.
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Μια μικρή λαϊκή αγορά έχει στηθεί μπροστά από το υπουργείο Εργασίας από αγρότες - παραγωγούς, οι οποίοι αντιδρούν «στην αύξηση των εισφορών τους και στη διάλυση του ΟΓΑ». Η πρωτοβουλία είναι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, έχει συμβολικό χαρακτήρα και τα προϊόντα τριών τόνων που έχουν στηθεί στους πάγκους θα μοιραστούν δωρεάν στους περαστικούς.

Η ζωή στη «ζούγκλα» του Καλαί . Αφγανός κάθεται μπροστά στην κατεστραμμένη σκηνή του, στον συνεχώς επεκτεινόμενο καταυλισμό που οι μετανάστες αποκαλούν «ζούγκλα», στο Καλαί της βόρειας Γαλλίας. Την τελευταία εβδομάδα οι αρχές απομακρύνουν με μπουλντόζες τα αυτοσχέδια καταλύματα που βρίσκονταν στη ζώνη πλάτους 100 μέτρων που μεσολαβεί μεταξύ του καταυλισμού και ενός αυτοκινητοδρόμου, καθώς ορισμένοι μετανάστες άρχισαν να πετούν πέτρες στο οδόστρωμα προκειμένου να καθυστερήσουν την κυκλοφορία και να καταφέρουν να ανέβουν κρυφά σε κάποιο από τα φορτηγά που κατευθύνονται προς το λιμάνι. Ορισμένοι, ωστόσο, εκφράζουν φόβους ότι πίσω από την πρόσφατη επιχείρηση της αστυνομίας, κρύβεται η πρόθεση για ολοκληρωτική απομάκρυνση του καταυλισμού.
REUTERS / PASCAL ROSSIGNOL

Αφγανός κάθεται μπροστά στην κατεστραμμένη σκηνή του, στον συνεχώς επεκτεινόμενο καταυλισμό που οι μετανάστες αποκαλούν «ζούγκλα», στο Καλαί της βόρειας Γαλλίας. Την τελευταία εβδομάδα οι αρχές απομακρύνουν με μπουλντόζες τα αυτοσχέδια καταλύματα που βρίσκονταν στη ζώνη πλάτους 100 μέτρων που μεσολαβεί μεταξύ του καταυλισμού και ενός αυτοκινητοδρόμου, καθώς ορισμένοι μετανάστες άρχισαν να πετούν πέτρες στο οδόστρωμα προκειμένου να καθυστερήσουν την κυκλοφορία και να καταφέρουν να ανέβουν κρυφά σε κάποιο από τα φορτηγά που κατευθύνονται προς το λιμάνι. Ορισμένοι, ωστόσο, εκφράζουν φόβους ότι πίσω από την πρόσφατη επιχείρηση της αστυνομίας, κρύβεται η πρόθεση για ολοκληρωτική απομάκρυνση του καταυλισμού.

Υπό το φως του φεγγαριού. Το φεγγάρι διακρίνεται ανάμεσα από δέντρα, στο κέντρο του Λονδίνου.
REUTERS / STEFAN WERMUTH

Το φεγγάρι διακρίνεται ανάμεσα από δέντρα, στο κέντρο του Λονδίνου.

Ο παγωμένος ποταμός Χάβελ. Κομμάτια πάγου επιπλέουν στον ποταμό Χάβελ, στο Πότσδαμ της Γερμανίας.
EPA / RALF HIRSCHBERGER

Κομμάτια πάγου επιπλέουν στον ποταμό Χάβελ, στο Πότσδαμ της Γερμανίας.

Άπλωμα ρούχων σε λεωφόρο . Μια γυναίκα απλώνει παπλώματα στο διαχωριστικό κιγκλίδωμα μεταξύ των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας σε λεωφόρο της πόλης Τσανγκσά, στην Κίνα.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Μια γυναίκα απλώνει παπλώματα στο διαχωριστικό κιγκλίδωμα μεταξύ των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας σε λεωφόρο της πόλης Τσανγκσά, στην Κίνα.