Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 20:29

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016.

Επιστρέφουν στις οικογένειες τους λείψανα Ελλήνων αγνοουμένων. Τα λείψανα 6 Ελλήνων στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο παραδόθηκαν σήμερα στις οικογένειες τους αφού πρώτα έγινε ταυτοποίηση μέσω DNA.
EPA / KATIA CHRISTODOULOU

Τα λείψανα 6 Ελλήνων στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο παραδόθηκαν σήμερα στις οικογένειες τους αφού πρώτα έγινε ταυτοποίηση μέσω DNA.

Μόδα στο Βερολίνο. Μοντέλο παρουσιάζει τις νέες αποχρώσεις της Maybelline κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Βερολίνο για τη περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Μοντέλο παρουσιάζει τις νέες αποχρώσεις της Maybelline κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Βερολίνο για τη περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016.

Αντικατοπτρισμός στη λίμνη. Καινούριες πολυκατοικίες που θα χρησιμοποιηθούν σαν χώροι κατοικίας χτίστηκαν στην τεχνητή λίμνη του Πάρκου Κούνμινγκ, στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας.
REUTERS / WONG CAMPION

Καινούριες πολυκατοικίες που θα χρησιμοποιηθούν σαν χώροι κατοικίας χτίστηκαν στην τεχνητή λίμνη του Πάρκου Κούνμινγκ, στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας.

Βόλτα στο χιόνι. Σκύλος βγήκε βόλτα στη χιονισμένη λίμνη Μπελέτσι η οποία βρίσκεται στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας.
INTIME NEWS / INTIMEnews

Σκύλος βγήκε βόλτα στη χιονισμένη λίμνη Μπελέτσι η οποία βρίσκεται στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας.

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο χαρτιού στην Αρχαία Κόρινθο. Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί - από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία - στις αποθήκες εργοστασίου χαρτιού, στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου, η οποία επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των υλικών που υπήρχαν εκεί. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 12 οχήματα και 30 πυροσβέστες που επιχειρούν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.
INTIME NEWS / ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί - από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία - στις αποθήκες εργοστασίου χαρτιού, στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου, η οποία επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των υλικών που υπήρχαν εκεί. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 12 οχήματα και 30 πυροσβέστες που επιχειρούν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.

Περίπατος στη Θεσσαλονίκη. Γκράφιτι σε τοίχο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Γκράφιτι σε τοίχο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Αυστραλιανό Όπεν: Μεγάλη διάκριση για τη Μαρία Σάκκαρη. Μια μεγάλη διάκριση επιφύλαξε για τη Μαρία Σάκκαρη η εκκίνηση στο κυρίως ταμπλό του Australian Open. Η Ελληνίδα τενίστρια, νούμερο 170 στην παγκόσμια κατάταξη, σημείωσε την πρώτη νίκη στην καριέρα της σε κυρίως ταμπλό τουρνουά Grand Slam, επικρατώντας με 2-1 (6-4, 1-6, 6-3) της Κινέζας Γιαφάν Γουάνγκ.
EPA / MAST IRHAM

Μια μεγάλη διάκριση επιφύλαξε για τη Μαρία Σάκκαρη η εκκίνηση στο κυρίως ταμπλό του Australian Open. Η Ελληνίδα τενίστρια, νούμερο 170 στην παγκόσμια κατάταξη, σημείωσε την πρώτη νίκη στην καριέρα της σε κυρίως ταμπλό τουρνουά Grand Slam, επικρατώντας με 2-1 (6-4, 1-6, 6-3) της Κινέζας Γιαφάν Γουάνγκ.

Χιόνια και στη Λέσβο . Χιονισμένο τοπίο στο χωριό Αγιάσος της Λέσβου. Χιόνια πέφτουν από το πρωί της Δευτέρας σε όλη σχεδόν τη Λέσβο, ακόμα και στο κέντρο της Μυτιλήνης και οι αρχές συνιστούν οι μετακινήσεις να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή στα χωριά που βρίσκονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια του νησιού. Με απόφαση του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού έκλεισαν σήμερα τα σχολεία στο νησί με εξαίρεση αυτά στον πρώην δήμο Μυτιλήνης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΤΣ

Χιονισμένο τοπίο στο χωριό Αγιάσος της Λέσβου. Χιόνια πέφτουν από το πρωί της Δευτέρας σε όλη σχεδόν τη Λέσβο, ακόμα και στο κέντρο της Μυτιλήνης και οι αρχές συνιστούν οι μετακινήσεις να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή στα χωριά που βρίσκονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια του νησιού. Με απόφαση του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού έκλεισαν σήμερα τα σχολεία στο νησί με εξαίρεση αυτά στον πρώην δήμο Μυτιλήνης.

Κίνα: Ετοιμασίες για την υποδοχή του έτους του πιθήκου. Παιδιά με στολές πιθήκων παίζουν πριν λάβουν μέρος σε καλλιτεχνική παράσταση, εν όψει του εορτασμού του κινεζικού νέου έτους, στην πόλη Χατσένγκ της επαρχίας Σαανξί.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Παιδιά με στολές πιθήκων παίζουν πριν λάβουν μέρος σε καλλιτεχνική παράσταση, εν όψει του εορτασμού του κινεζικού νέου έτους, στην πόλη Χατσένγκ της επαρχίας Σαανξί.

«Ναός» σε σχήμα γόβας. Κόσμος βγάζει φωτογραφίες την κατασκευή σε σχήμα γόβας που τοποθετήθηκε στην πόλη Τσιάγι της Ταϊβάν. Αν και αρχικά το κτίσμα είχε πάρει το όνομα «Ναός του παπουτσιού της Σταχτοπούτας», δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως τόπος λατρείας, αλλά ως τουριστική ατραξιόν.
REUTERS / PICHI CHUANG

Κόσμος βγάζει φωτογραφίες την κατασκευή σε σχήμα γόβας που τοποθετήθηκε στην πόλη Τσιάγι της Ταϊβάν. Αν και αρχικά το κτίσμα είχε πάρει το όνομα «Ναός του παπουτσιού της Σταχτοπούτας», δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως τόπος λατρείας, αλλά ως τουριστική ατραξιόν.

Συναντήθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλου με την Άγκελα Μέρκελ. Με τη Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε το Βερολίνο τη Δευτέρα και πέρα από τη Καγκελάριο συναντήθηκε και με τον Γερμανό ομόλογό του Γιοάχιμ Γκάουκ.
EPA / WOLFGANG KUMM

Με τη Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε το Βερολίνο τη Δευτέρα και πέρα από τη Καγκελάριο συναντήθηκε και με τον Γερμανό ομόλογό του Γιοάχιμ Γκάουκ.

Χιόνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης . Στα λευκά έχουν ντυθεί πολλές περιοχές της χώρας. Το χιόνι και οι χαμηλές θερμοκρασίες κράτησαν κλειστά σχολεία στη βόρεια Ελλάδα, ενώ αντιολισθητικές αλυδίσες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων σε πολλά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου. Στα ορεινά της Θεσσαλονίκης χιονίζει από τα ξημερώματα, ενώ χιόνι έπεσε ακόμη και στο κέντρο της πόλης, προκαλώντας προβλήματα και καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων.
MotionTeam / ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Στα λευκά έχουν ντυθεί πολλές περιοχές της χώρας. Το χιόνι και οι χαμηλές θερμοκρασίες κράτησαν κλειστά σχολεία στη βόρεια Ελλάδα, ενώ αντιολισθητικές αλυδίσες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων σε πολλά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου. Στα ορεινά της Θεσσαλονίκης χιονίζει από τα ξημερώματα, ενώ χιόνι έπεσε ακόμη και στο κέντρο της πόλης, προκαλώντας προβλήματα και καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Ξημέρωμα στις Βρυξέλλες . Η ανατολή του ηλίου, όπως διακρίνεται μέσα από την Αψίδα του Θριάμβου, στο πάρκο Σενκαντενέρ των Βρυξελλών.
REUTERS / YVES HERMAN

Η ανατολή του ηλίου, όπως διακρίνεται μέσα από την Αψίδα του Θριάμβου, στο πάρκο Σενκαντενέρ των Βρυξελλών.

Διασχίζοντας ένα ακόμη σύνορο. Πρόσφυγες περπατούν σε δρόμο του χωριού Μιράτοβατς, έχοντας περάσει πριν από λίγη ώρα στο Σερβικό έδαφος από την ΠΓΔΜ.
REUTERS / MARKO DJURICA

Πρόσφυγες περπατούν σε δρόμο του χωριού Μιράτοβατς, έχοντας περάσει πριν από λίγη ώρα στο Σερβικό έδαφος από την ΠΓΔΜ.

«Ανάσες» δροσιάς για τους θεατές του Αυστραλιανού Όπεν. Θεατές του Αυστραλιανού Όπεν προσπαθούν να δροσιστούν μπροστά σε ανεμιστήρα που έχει τοποθετηθεί στις εγκαταστάσεις, όπου λαμβάνει χώρα το ετήσιο τουρνουά τένις, στη Μελβούρνη.
EPA / FILIP SINGER

Θεατές του Αυστραλιανού Όπεν προσπαθούν να δροσιστούν μπροστά σε ανεμιστήρα που έχει τοποθετηθεί στις εγκαταστάσεις, όπου λαμβάνει χώρα το ετήσιο τουρνουά τένις, στη Μελβούρνη.

Λευκό τοπίο στην Ιαπωνία . Ένας άντρας περπατά σε δρόμο καλυμμένο από χιόνι, μπροστά από το αυτοκρατορικό παλάτι του Τόκιο, στην Ιαπωνία.
REUTERS / YUYA SHINO

Ένας άντρας περπατά σε δρόμο καλυμμένο από χιόνι, μπροστά από το αυτοκρατορικό παλάτι του Τόκιο, στην Ιαπωνία.

Το «φωτοστέφανο» του φεγγαριού. Ένα «φωτοστέφανο» σχηματίζεται γύρω από το φεγγάρι, στην περιοχή Σαλγκοταριάν της Ουγγαρίας. Το φαινόμενο οφείλεται στην αλληλεπίδραση του φωτός με τους κρυστάλλους πάγου στην ατμόσφαιρα.
EPA / PETER KOMKA

Ένα «φωτοστέφανο» σχηματίζεται γύρω από το φεγγάρι, στην περιοχή Σαλγκοταριάν της Ουγγαρίας. Το φαινόμενο οφείλεται στην αλληλεπίδραση του φωτός με τους κρυστάλλους πάγου στην ατμόσφαιρα.