Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 19:22

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016.

«Ο Μαγικός Πάγος της Σιβηρίας». Ένας άνδρας φωτογραφίζει το γλυπτό από πάγο «Η Μελωδία του Ηλιοβασιλέματος» που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του διεθνούς φεστιβάλ γλυπτών από πάγο «Ο Μαγικός Πάγος της Σιβηρίας», στην πόλη Κρασνογιάρσκ.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Ένας άνδρας φωτογραφίζει το γλυπτό από πάγο «Η Μελωδία του Ηλιοβασιλέματος» που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του διεθνούς φεστιβάλ γλυπτών από πάγο «Ο Μαγικός Πάγος της Σιβηρίας», στην πόλη Κρασνογιάρσκ.

Μπουρκίνα Φάσο: Τρομοκρατική επίθεση σε ξενοδοχείο. Αστυνομικοί κατά την διάρκεια της επιχείρησης στο ξενοδοχείο Splendid στην πρωτεύουσα Ουαγκαντούγκου στην Μπουρκίνα Φάσο, όπου ένοπλοι φερόμενοι ισλαμιστές εξαπέλυσαν επίθεση απότ ο βράδυ της Παρασκευής.
Αμερικανικές και γαλλικές ειδικές δυνάμεις συνέδραμαν τις αρχές της χώρας στις προσπάθειες ανάκτησης του ελέγχου του πολυτελούς ξενοδοχείου και στην απελευθέρωση 126 ομήρων.
Σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης της αφρικανικής χώρας, κατά τη διαρκεια της πρώτης επιχείρησης, σκοτώθηκαν τρεις τζιχαντιστές, όπως τους χαρακτήρισε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για έναν Άραβα και δύο μαύρους Αφρικανούς.
REUTERS

Αστυνομικοί κατά την διάρκεια της επιχείρησης στο ξενοδοχείο Splendid στην πρωτεύουσα Ουαγκαντούγκου στην Μπουρκίνα Φάσο, όπου ένοπλοι φερόμενοι ισλαμιστές εξαπέλυσαν επίθεση απότ ο βράδυ της Παρασκευής.

Αμερικανικές και γαλλικές ειδικές δυνάμεις συνέδραμαν τις αρχές της χώρας στις προσπάθειες ανάκτησης του ελέγχου του πολυτελούς ξενοδοχείου και στην απελευθέρωση 126 ομήρων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης της αφρικανικής χώρας, κατά τη διαρκεια της πρώτης επιχείρησης, σκοτώθηκαν τρεις τζιχαντιστές, όπως τους χαρακτήρισε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για έναν Άραβα και δύο μαύρους Αφρικανούς.

Συλλαλητήριο κατά του ασφαλιστικού . Η πορεία της Λαϊκής Ενότητας, στα πλαίσια της διαδήλωσης που οργάνωσαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ κατά του ασφαλιστικού στο κέντρο της Αθήνας, αντιδρώντας στο σχέδιο της κυβέρνησης και κάνοντας λόγο για διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, το ΤΕΕ, το ΕΚΑ, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΓΝΕ, η ΕΣΗΕΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων και η ΕΣΗΕΑ.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η πορεία της Λαϊκής Ενότητας, στα πλαίσια της διαδήλωσης που οργάνωσαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ κατά του ασφαλιστικού στο κέντρο της Αθήνας, αντιδρώντας στο σχέδιο της κυβέρνησης και κάνοντας λόγο για διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, το ΤΕΕ, το ΕΚΑ, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΓΝΕ, η ΕΣΗΕΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων και η ΕΣΗΕΑ.

Μαθήματα σέρφινγκ στη Χιλή. Ένας σέρφερ προπονείται σε παραλία της πόλης Βίνα Ντελ Μαρ στη Χιλή. Κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά σε πολλές περιοχές τους 36 βαθμούς Κελσίου. 
REUTERS / RODRIGO GARRIDO

Ένας σέρφερ προπονείται σε παραλία της πόλης Βίνα Ντελ Μαρ στη Χιλή. Κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά σε πολλές περιοχές τους 36 βαθμούς Κελσίου. 

Ακραία μεταβολή του καιρού. Κύματα σε παραλία του Παλαιού Φαλήρου. Ο καιρός παρουσιάζει ακραία μεταβολή με ισχυρούς ανέμους 7 έως 9 μποφόρ και στην συνέχεια με τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές.
EUROKINISSI / ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Κύματα σε παραλία του Παλαιού Φαλήρου. Ο καιρός παρουσιάζει ακραία μεταβολή με ισχυρούς ανέμους 7 έως 9 μποφόρ και στην συνέχεια με τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Τένις: Μια ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά. Ο Σέρβος τενίστας, Νόβακ Τζόκοβιτς, οδηγεί στο γήπεδο έναν άνδρα που φορά τη στολή ενός χαρακτήρα από τα «Χελωνονιντζάκια», στα πλαίσια εκδήλωσης με αφορμή την Ημέρα Παιδικού Τένις που διοργανώθηκε σήμερα στη Μελβούρνη. 
REUTERS / THOMAS PETER

Ο Σέρβος τενίστας, Νόβακ Τζόκοβιτς, οδηγεί στο γήπεδο έναν άνδρα που φορά τη στολή ενός χαρακτήρα από τα «Χελωνονιντζάκια», στα πλαίσια εκδήλωσης με αφορμή την Ημέρα Παιδικού Τένις που διοργανώθηκε σήμερα στη Μελβούρνη. 

Συνεργασία της Ελλάδας με τη Ρηνανία - Βεστφαλία για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (Α), ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς (Κ) και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης (Δ) δίνουν τα χέρια μετά την παρουσίαση και την υπογραφή Κοινής Δήλωσης Προθέσεων μεταξύ των οικονομικών αρχών του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, στην αίθουσα Συνεδρίων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στην Αθήνα.
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (Α), ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς (Κ) και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης (Δ) δίνουν τα χέρια μετά την παρουσίαση και την υπογραφή Κοινής Δήλωσης Προθέσεων μεταξύ των οικονομικών αρχών του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, στην αίθουσα Συνεδρίων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στην Αθήνα.

Εορτασμοί για την έναρξη της εποχής της τουλίπας. Στα πλαίσια εορταστικών εκδηλώσεων στο Άμστερνταμ με αφορμή την έναρξη της εποχής της τουλίπας, μια γυναίκα μαζεύει τουλίπες ντυμένη ως «Η γαλατού» μια από τις διασημότερες ρωπογραφίες του Ολλανδού ζωγράφου Γιοχάνες Βερμέερ, που απεικονίζει μια υπηρέτρια την ώρα που ρίχνει γάλα σε μία πήλινη λεκάνη.
REUTERS / MICHAEL KOOREN

Στα πλαίσια εορταστικών εκδηλώσεων στο Άμστερνταμ με αφορμή την έναρξη της εποχής της τουλίπας, μια γυναίκα μαζεύει τουλίπες ντυμένη ως «Η γαλατού» μια από τις διασημότερες ρωπογραφίες του Ολλανδού ζωγράφου Γιοχάνες Βερμέερ, που απεικονίζει μια υπηρέτρια την ώρα που ρίχνει γάλα σε μία πήλινη λεκάνη.

Εβδομάδα Μόδας στο Άμστερνταμ. Στιγμιότυπο από την Εβδομάδα Μόδας στο Άμστερνταμ.
EPA / REMKO DE WAAL

Στιγμιότυπο από την Εβδομάδα Μόδας στο Άμστερνταμ.

Τραυματισμένη φώκια στο Παλαιό Φάληρο. Φώκια εθεάθη το πρωί στο Παλαιό Φάληρο. Σύμφωνα με τη MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, η παρουσία της συγκεκριμένης φώκιας είναι σε γνώση της εδώ και μία εβδομάδα.
Όπως είπαν στο naftemporiki.gr, πρόκειται για ενήλικη φώκια, που είναι τραυματισμένη στο ένα πτερύγιο της ουράς της. Στο σημείο μετέβησαν μέλη της οργάνωσης, ενώ, όπως έγινε γνωστό, η φώκια μπήκε ξανά στη θάλασσα.
NAFTEMPORIKI.GR

Φώκια εθεάθη το πρωί στο Παλαιό Φάληρο. Σύμφωνα με τη MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, η παρουσία της συγκεκριμένης φώκιας είναι σε γνώση της εδώ και μία εβδομάδα.

Όπως είπαν στο naftemporiki.gr, πρόκειται για ενήλικη φώκια, που είναι τραυματισμένη στο ένα πτερύγιο της ουράς της. Στο σημείο μετέβησαν μέλη της οργάνωσης, ενώ, όπως έγινε γνωστό, η φώκια μπήκε ξανά στη θάλασσα.

Ταϊβάν: Εξελέγη η πρώτη γυναίκα πρόεδρος. Η Τσάι Μινγκ-Ουέν που ηγείται του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (DPP) κέρδισε σήμερα τις προεδρικές εκλογές που έγιναν στην Ταϊβάν. Η νέα ηγέτης είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της χώρας που καταλαμβάνει μια τέτοια θέση.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Η Τσάι Μινγκ-Ουέν που ηγείται του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (DPP) κέρδισε σήμερα τις προεδρικές εκλογές που έγιναν στην Ταϊβάν. Η νέα ηγέτης είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της χώρας που καταλαμβάνει μια τέτοια θέση.

Παιχνίδια με το χιόνι. Δύο σκύλοι παίζουν με το χιόνι σε πάρκο του Λουξεμβούργου.
REUTERS / FRANCOIS LENOIR

Δύο σκύλοι παίζουν με το χιόνι σε πάρκο του Λουξεμβούργου.