Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016 19:15

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016.

Η τέχνη «φώτισε» το Λονδίνο. Ένας εκ των «ταξιδιωτών» του Γάλλου εικαστικού Cedric Le Borgne ίπταται πάνω από το Σαιντ Τζέιμς Παρκ στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Lumiere». Χρώματα και εικόνες «κατέκτησαν» κεντρικά σημεία, εμβληματικά κτήρια αλλά και τον… ουρανό πάνω από την πόλη, στο πλαίσιο του «Lumiere Light Festival», ενθουσιάζοντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
REUTERS / TOBY MELVILLE

Ένας εκ των «ταξιδιωτών» του Γάλλου εικαστικού Cedric Le Borgne ίπταται πάνω από το Σαιντ Τζέιμς Παρκ στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Lumiere». Χρώματα και εικόνες «κατέκτησαν» κεντρικά σημεία, εμβληματικά κτήρια αλλά και τον… ουρανό πάνω από την πόλη, στο πλαίσιο του «Lumiere Light Festival», ενθουσιάζοντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Κάνοντας σκι στο Ιράν. Ιρανοί απολαμβάνουν το χειμωνιάτικο θέρετρο σκι Νταιζίν, βορειοδυτικά της Τεχεράνης.
REUTERS / Raheb Homavandi/TIMA

Ιρανοί απολαμβάνουν το χειμωνιάτικο θέρετρο σκι Νταιζίν, βορειοδυτικά της Τεχεράνης.

Χαμηλές θερμοκρασίες στο Σικάγο. Στιγμιότυπο από τον παγωμένο ποταμό του Σικάγο, στο Ιλινόις των ΗΠΑ.
REUTERS / JIM YOUNG

Στιγμιότυπο από τον παγωμένο ποταμό του Σικάγο, στο Ιλινόις των ΗΠΑ.

Εκλογές στην Ταϊβάν. Υποστηρικτές του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (DPP) της Ταϊβάν παρακολουθούν ομιλία του υποψηφίου για την προεδρία της χώρας λίγο πριν τις ημέρα των εκλογών.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Υποστηρικτές του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (DPP) της Ταϊβάν παρακολουθούν ομιλία του υποψηφίου για την προεδρία της χώρας λίγο πριν τις ημέρα των εκλογών.

Ηλιοβασίλεμα στη Θεσσαλονίκη. Ηλιοβασίλεμα στην παραλία της Θεσσαλονίκης.
INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ηλιοβασίλεμα στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Έναρξη του 40ού Διεθνούς Φεστιβάλ Τσίρκου του Μόντε Κάρλο. To ντουέτο Πιλάρ, εκτελεί το νούμερό του κατά τη διάρκεια της έναρξης του 40ού Διεθνούς Φεστιβάλ Τσίρκου του Μόντε Κάρλο, στο Μονακό
REUTERS / ERIC GAILLARD

To ντουέτο Πιλάρ, εκτελεί το νούμερό του κατά τη διάρκεια της έναρξης του 40ού Διεθνούς Φεστιβάλ Τσίρκου του Μόντε Κάρλο, στο Μονακό

Η Κοιλάδα των Φαλαινών στην Αίγυπτο. Φωτογραφία από το φυσικό καταφύγιο Γουάντι Αλ-Χιτάν, γνωστό ως «η Κοιλάδα των Φαλαινών», στην ερημο Αλ-Φαγιούμ, νοτιοδυτικά του Καϊρου, στην Αίγυπτο. Στην περιοχή υπάρχει μία εντυπωσιακή συλλογή από απολιθώματα και οστά, κάποια από τα οποία χρονολογούνται έως 40 εκατομμύρια χρόνια πριν. Η τοποθεσία μοιάζει με υπαίθριο μουσείο, με σηματοδοτημένα μονοπάτια τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να ακολουθήσουν για να θαυμάσουν τα απολιθώματα και τους σχηματισμούς πετρωμάτων.
REUTERS / MOHAMED ABD EL GHANY

Φωτογραφία από το φυσικό καταφύγιο Γουάντι Αλ-Χιτάν, γνωστό ως «η Κοιλάδα των Φαλαινών», στην ερημο Αλ-Φαγιούμ, νοτιοδυτικά του Καϊρου, στην Αίγυπτο. Στην περιοχή υπάρχει μία εντυπωσιακή συλλογή από απολιθώματα και οστά, κάποια από τα οποία χρονολογούνται έως 40 εκατομμύρια χρόνια πριν. Η τοποθεσία μοιάζει με υπαίθριο μουσείο, με σηματοδοτημένα μονοπάτια τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να ακολουθήσουν για να θαυμάσουν τα απολιθώματα και τους σχηματισμούς πετρωμάτων.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Ρώσο πρόεδρο. Την «καθοριστική συμβολή του ρωσικού κρατους και του ρωσικού λαού, στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος» τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, στην προεδρική κατοικία Νόβο-Ογκαριόβο στα περίχωρα της Μόσχας. «Οι προκλήσεις δεν αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά τον άνθρωπο και τη δημοκρατία» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.
EPA / IVAN SEKRETAREV/POOL

Την «καθοριστική συμβολή του ρωσικού κρατους και του ρωσικού λαού, στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος» τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, στην προεδρική κατοικία Νόβο-Ογκαριόβο στα περίχωρα της Μόσχας. «Οι προκλήσεις δεν αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά τον άνθρωπο και τη δημοκρατία» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Διαμαρτυρία αγροτών στις Σέρρες. Αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην άκρη του δρόμου στον κόμβο του Λευκώνα, στις Σέρρες, διαμαρτυρόμενοι για το νέο ασφαλιστικό που είναι υπό διαπραγμάτευση.
SOOC / KONSTANTINOS TSAKALIDIS

Αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην άκρη του δρόμου στον κόμβο του Λευκώνα, στις Σέρρες, διαμαρτυρόμενοι για το νέο ασφαλιστικό που είναι υπό διαπραγμάτευση.

Καλλιστεία για… αγελάδες στην Ελβετία . Μία γυναίκα με βραδινό φόρεμα κρατά την ουρά μίας αγελάδας, έτσι ώστε οι φωτογράφοι να φωτογραφίσουν τους μαστούς του ζώου, κατά τη διάρκεια διαγωνισμού ομορφιάς σε αγροτική έκθεση στην Ελβετία. Η εν λόγω έκθεση αποτελεί τον πιο σημαντικό διαγωνισμό για αγελάδες γαλακτοπαραγωγής και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον 23.000 επισκεπτών.
EPA / LAURENT GILLIERON

Μία γυναίκα με βραδινό φόρεμα κρατά την ουρά μίας αγελάδας, έτσι ώστε οι φωτογράφοι να φωτογραφίσουν τους μαστούς του ζώου, κατά τη διάρκεια διαγωνισμού ομορφιάς σε αγροτική έκθεση στην Ελβετία. Η εν λόγω έκθεση αποτελεί τον πιο σημαντικό διαγωνισμό για αγελάδες γαλακτοπαραγωγής και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον 23.000 επισκεπτών.

Χιόνια στη Στουτγκάρδη. Μία γυναίκα περπατά σ’ ένα πάρκο κατά τη διάρκεια έντονης χιονόπτωσης στη Στουτγκάρδη.
EPA / MARIJAN MURAT

Μία γυναίκα περπατά σ’ ένα πάρκο κατά τη διάρκεια έντονης χιονόπτωσης στη Στουτγκάρδη.

Παρκούρ στη Λωρίδα της Γάζας. Νεαρός Παλαιστίνιος επιδεικνύει τις ικανότητές του στο παρκούρ στη Λωρίδα της Γάζας.
REUTERS / SUHAIB SALEM

Νεαρός Παλαιστίνιος επιδεικνύει τις ικανότητές του στο παρκούρ στη Λωρίδα της Γάζας.