Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 19:18

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016.

«Κόκκινος» υδροηλεκτρικός σταθμός στη Σιβηρία . Μία γυναίκα περπατά μπροστά από ένα μωσαϊκό, το οποίο αναπαριστά το πορτρέτο του ιδρυτή της Σοβιετικής Ένωσης Βλαντιμίρ Λένιν στον υδροηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ενέργειας, κοντά στην σιβηρική πόλη του Κρασνογιάρσκ. Η μονάδα παραγωγής ενέργειας, η οποία ανήκει στην εταιρεία EuroSibEnergo, με δυνατότητα παραγωγής 6.000 μεγαβάτ (MW), διαθέτει ένα φράγμα από σκυρόδεμα ύψους 124 μέτρων και μήκους 1065 μέτρων και αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό σταθμό στη Ρωσία. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του σταθμού, περίπου το 85% της ενέργειας που παράγεται προορίζεται για το χυτήριο αλουμινίου Rusal Krasnoyarsk.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Μία γυναίκα περπατά μπροστά από ένα μωσαϊκό, το οποίο αναπαριστά το πορτρέτο του ιδρυτή της Σοβιετικής Ένωσης Βλαντιμίρ Λένιν στον υδροηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ενέργειας, κοντά στην σιβηρική πόλη του Κρασνογιάρσκ. Η μονάδα παραγωγής ενέργειας, η οποία ανήκει στην εταιρεία EuroSibEnergo, με δυνατότητα παραγωγής 6.000 μεγαβάτ (MW), διαθέτει ένα φράγμα από σκυρόδεμα ύψους 124 μέτρων και μήκους 1065 μέτρων και αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό σταθμό στη Ρωσία. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του σταθμού, περίπου το 85% της ενέργειας που παράγεται προορίζεται για το χυτήριο αλουμινίου Rusal Krasnoyarsk.

Πέθανε ο Άλαν Ρίκμαν. Πέθανε, σε ηλικία 69 ετών, ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν, ο οποίος έπασχε από καρκίνο. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από την οικογένειά του.
Γεννημένος στις 21 Φεβρουαρίου του 1946 στο Χάμερσμιθ στο Λονδίνο,  ο Ρίκμαν ήταν αναγνωρίσιμος από αρκετές γενιές ενώ τελευταία είχε γίνει ακόμα πιο δημοφιλής μεταξύ του νεανικού κοινού χάρη στον ρόλο του καθηγητή Σνέιπ στις ταινίες «Χάρι Πότερ».
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά προσόντα του ηθοποιού ήταν η βαθιά φωνή του και η προφορά του.
REUTERS / Olivia Harris

Πέθανε, σε ηλικία 69 ετών, ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν, ο οποίος έπασχε από καρκίνο. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από την οικογένειά του.

Γεννημένος στις 21 Φεβρουαρίου του 1946 στο Χάμερσμιθ στο Λονδίνο,  ο Ρίκμαν ήταν αναγνωρίσιμος από αρκετές γενιές ενώ τελευταία είχε γίνει ακόμα πιο δημοφιλής μεταξύ του νεανικού κοινού χάρη στον ρόλο του καθηγητή Σνέιπ στις ταινίες «Χάρι Πότερ».

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά προσόντα του ηθοποιού ήταν η βαθιά φωνή του και η προφορά του.

Θέα από ψηλά. Ένα γκαργκόιλ της Παναγίας των Παρισίων «επιβλέπει» το Παρίσι. Το συγκεκριμένο γκαργκόιλ απεικονίζει μια χίμαιρα και σχεδιάστηκε από την Βάιολετ Ντε-λυκ τον 19ο αιώνα.
 
REUTERS / CHARLES PLATIAU

Ένα γκαργκόιλ της Παναγίας των Παρισίων «επιβλέπει» το Παρίσι. Το συγκεκριμένο γκαργκόιλ απεικονίζει μια χίμαιρα και σχεδιάστηκε από την Βάιολετ Ντε-λυκ τον 19ο αιώνα.

 

Εκρήξεις και ανταλλαγή πυρών στη Τζακάρτα. Αλλεπάλληλες εκρήξεις και ανταλλαγή πυρών συγκλόνισαν το πρωί το κέντρο της πρωτεύουσας της Ινδονησίας, Τζακάρτα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τουλάχιστον έξι άτομα. Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, έξι βόμβες εξερράγησαν σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι είδε τρεις νεκρούς να κείτονται στο έδαφος και μια συμπλοκή να είναι σε εξέλιξη.
EPA / RONI BINTANG

Αλλεπάλληλες εκρήξεις και ανταλλαγή πυρών συγκλόνισαν το πρωί το κέντρο της πρωτεύουσας της Ινδονησίας, Τζακάρτα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τουλάχιστον έξι άτομα. Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, έξι βόμβες εξερράγησαν σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι είδε τρεις νεκρούς να κείτονται στο έδαφος και μια συμπλοκή να είναι σε εξέλιξη.

Θρησκευτική τελετή στην ανατολική Ινδία. Ένας Ινδός πιστός προσεύχεται, καθώς ετοιμάζεται να βουτήξει στα ιερά νερά του Κόλπου της Βεγγάλης, κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής στο νησί Sagar της ανατολικής Ινδίας. Η θρησκευτική εκδήλωση πραγματοποιείται  στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης ινδουιστών προσκυνητών κατά τη διάρκεια της Makar Sankranti στο νησί Sagar, 130 χιλιόμετρα νότια της Καλκούτας, όπου οι πιστοί βουτούν στα ιερά νερά του ποταμού Γάγγη.
EPA / PIYAL ADHIKARY

Ένας Ινδός πιστός προσεύχεται, καθώς ετοιμάζεται να βουτήξει στα ιερά νερά του Κόλπου της Βεγγάλης, κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής στο νησί Sagar της ανατολικής Ινδίας. Η θρησκευτική εκδήλωση πραγματοποιείται  στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης ινδουιστών προσκυνητών κατά τη διάρκεια της Makar Sankranti στο νησί Sagar, 130 χιλιόμετρα νότια της Καλκούτας, όπου οι πιστοί βουτούν στα ιερά νερά του ποταμού Γάγγη.

Τουρκία: Αιματηρή επίθεση κατά αστυνομικού τμήματος. Πέντε νεκροί, ανάμεσά τους μια γυναίκα και ένα βρέφος, και 39 τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός της επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης εναντίον αστυνομικού τμήματος στη νοτιοανατολική Τουρκία. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, από την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) μπροστά σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Σινάρ της επαρχίας Ντιγιάρμπακιρ, καταστράφηκε η πρόσοψη του κτηρίου.
REUTERS / SERTAC KAYAR

Πέντε νεκροί, ανάμεσά τους μια γυναίκα και ένα βρέφος, και 39 τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός της επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης εναντίον αστυνομικού τμήματος στη νοτιοανατολική Τουρκία. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, από την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) μπροστά σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Σινάρ της επαρχίας Ντιγιάρμπακιρ, καταστράφηκε η πρόσοψη του κτηρίου.

Διαμαρτυρία κατά του ασφαλιστικού από τους επιστημονικούς φορείς . Έξω από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας συγκεντρώθηκαν δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, γιατροί, φαρμακοποιοί και άλλοι επιστημονικοί κλάδοι, στο πλαίσιο συλλαλητηρίου που πραγματοποιούν ενάντια στο προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Οι επιστημονικοί φορείς πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή, όπου αυτήν την ώρα επιδίδουν ψήφισμα κατά του κυβερνητικού προσχεδίου.
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Έξω από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας συγκεντρώθηκαν δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, γιατροί, φαρμακοποιοί και άλλοι επιστημονικοί κλάδοι, στο πλαίσιο συλλαλητηρίου που πραγματοποιούν ενάντια στο προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Οι επιστημονικοί φορείς πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή, όπου αυτήν την ώρα επιδίδουν ψήφισμα κατά του κυβερνητικού προσχεδίου.

Η τουριστική ανάπτυξη απειλεί τη λίμνη Οχρίδα. Κύκνοι απολαμβάνουν μία ηλιόλουστη ημέρα στη λίμνη Οχρίδα, κοντά στην πόλη Στρούγκα της ΠΓΔΜ. Επιστήμονες της θαλάσσιας βιολογίας έχουν προειδοποιήσει ότι η μορφή τουριστικής ανάπτυξης, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή θέρετρων μεσογειακού στιλ και τη δημιουργία τεχνητών αμμωδών παραλιών, απειλεί το οικοσύστημα της αρχαιότερης λίμνης της Ευρώπης. Η λίμνη Οχρίδα αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco και φιλοξενεί περίπου 350 είδη, τα οποία δεν συναντώνται πουθενά αλλού στον κόσμο.
EPA / GEORGI LICOVSKI

Κύκνοι απολαμβάνουν μία ηλιόλουστη ημέρα στη λίμνη Οχρίδα, κοντά στην πόλη Στρούγκα της ΠΓΔΜ. Επιστήμονες της θαλάσσιας βιολογίας έχουν προειδοποιήσει ότι η μορφή τουριστικής ανάπτυξης, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή θέρετρων μεσογειακού στιλ και τη δημιουργία τεχνητών αμμωδών παραλιών, απειλεί το οικοσύστημα της αρχαιότερης λίμνης της Ευρώπης. Η λίμνη Οχρίδα αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco και φιλοξενεί περίπου 350 είδη, τα οποία δεν συναντώνται πουθενά αλλού στον κόσμο.

Στιγμιότυπο από το κέντρο του Λονδίνου . Κόσμος κατευθύνεται προς τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, διασχίζοντας τη  γέφυρα της Χιλιετίας κατά την ανατολή του ηλίου στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.
REUTERS / STEFAN WERMUTH

Κόσμος κατευθύνεται προς τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, διασχίζοντας τη  γέφυρα της Χιλιετίας κατά την ανατολή του ηλίου στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Αγνοούμενη βρέθηκε νεκρή σε χωράφι στην Κοζάνη. Θαμμένη σε χωράφι, σε περιοχή του Βελβεντού Κοζάνης, βρέθηκε την Τετάρτη η 37χρονη που αγνοούνταν από το περασμένο Σάββατο. Στο Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης έχει προσαχθεί και εξετάζεται ο 40χρονος σύζυγός της. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη ομολογήσει ότι αυτός είναι ο δράστης της δολοφονίας.
EUROKINISSI / EUROKINISSI

Θαμμένη σε χωράφι, σε περιοχή του Βελβεντού Κοζάνης, βρέθηκε την Τετάρτη η 37χρονη που αγνοούνταν από το περασμένο Σάββατο. Στο Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης έχει προσαχθεί και εξετάζεται ο 40χρονος σύζυγός της. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη ομολογήσει ότι αυτός είναι ο δράστης της δολοφονίας.

Χρυσό λιοντάρι Ταμαρίν στο Περθ. Χρυσό λιοντάρι Ταμαρίν στον ζωολογικό κήπο του Περθ.
EPA / PERTH ZOO

Χρυσό λιοντάρι Ταμαρίν στον ζωολογικό κήπο του Περθ.

Σύννεφα στον ουρανό του Σίδνεϊ . Σύννεφα συγκεντρώνονται στον ουρανό του Σίδνεϊ. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποίηση για σοβαρές καταιγίδες στην περιοχή.
EPA / DAN HIMBRECHTS

Σύννεφα συγκεντρώνονται στον ουρανό του Σίδνεϊ. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποίηση για σοβαρές καταιγίδες στην περιοχή.

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας . Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (πίσω και αριστερά) και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Κ.Ο. του κόμματος μετά την εκλογή του νέου προέδρου.
SOOC / Nick Paleologos

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (πίσω και αριστερά) και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Κ.Ο. του κόμματος μετά την εκλογή του νέου προέδρου.

Ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. . Βέβαιος ότι η ΝΔ θα αναλάβει γρήγορα και πάλι το τιμόνι της χώρας εμφανίστηκε ο νέος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο., αναφέροντας ότι τα αποτελέσματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι δραματικά. «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι όχι μόνο με όραμα αλλά με σχέδιο. Να ασκήσουμε υπεύθυνη και δημιουργική αντιπολίτευση, αλλά με εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, δεν αρκούμαστε στην ανέξοδη κριτική», είπε χαρακτηριστικά.
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Βέβαιος ότι η ΝΔ θα αναλάβει γρήγορα και πάλι το τιμόνι της χώρας εμφανίστηκε ο νέος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο., αναφέροντας ότι τα αποτελέσματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι δραματικά. «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι όχι μόνο με όραμα αλλά με σχέδιο. Να ασκήσουμε υπεύθυνη και δημιουργική αντιπολίτευση, αλλά με εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, δεν αρκούμαστε στην ανέξοδη κριτική», είπε χαρακτηριστικά.