Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016 19:06

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016.

Νέος πρόεδρος της Ν.Δ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέγεται νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που επισφραγίστηκε από τηλεφώνημα του ανθυποψηφίου του, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος τον συνεχάρη, αποδεχόμενος την ήττα του. 
SOOC / Alexandros Michailidis

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέγεται νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που επισφραγίστηκε από τηλεφώνημα του ανθυποψηφίου του, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος τον συνεχάρη, αποδεχόμενος την ήττα του. 

Λευκό σκηνικό στη Βιέννη. Πάπιες κολυμπούν σε ποτάμι της Βιέννης, υπό το βλέμμα των γλάρων που στέκονται στον πάγο.
EPA / CHRISTIAN BRUNA

Πάπιες κολυμπούν σε ποτάμι της Βιέννης, υπό το βλέμμα των γλάρων που στέκονται στον πάγο.

Σαββατοκύριακο ανοιχτών θυρών στα τεμένη της Γαλλίας. Κόσμος επισκέπτεται το Μεγάλο Τέμενος του Παρισιού. Εκατοντάδες μουσουλμανικά τεμένη σε ολόκληρη τη Γαλλία συμμετέχουν σε μία πρωτοφανούς κλίμακας εκδήλωση «ανοικτές πόρτες», προσφέροντας διευκρινίσεις και «τσάι της αδελφοσύνης» στους επισκέπτες, για να υπερασπισθούν ένα «Ισλάμ της ομόνοιας», στη χώρα που βρίσκεται υπό το σοκ των τζιχαντιστικών επιθέσεων. Εναν χρόνο μετά τις επιθέσεις κατά του Charlie Hebdo και του Hyper Cacher, η πρωτοβουλία προήλθε από το Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Λατρείας, το οποίο εκπροσωπεί τα μουσουλμανική τεμένη της Γαλλίας.
EPA / YOAN VALAT

Κόσμος επισκέπτεται το Μεγάλο Τέμενος του Παρισιού. Εκατοντάδες μουσουλμανικά τεμένη σε ολόκληρη τη Γαλλία συμμετέχουν σε μία πρωτοφανούς κλίμακας εκδήλωση «ανοικτές πόρτες», προσφέροντας διευκρινίσεις και «τσάι της αδελφοσύνης» στους επισκέπτες, για να υπερασπισθούν ένα «Ισλάμ της ομόνοιας», στη χώρα που βρίσκεται υπό το σοκ των τζιχαντιστικών επιθέσεων. Εναν χρόνο μετά τις επιθέσεις κατά του Charlie Hebdo και του Hyper Cacher, η πρωτοβουλία προήλθε από το Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Λατρείας, το οποίο εκπροσωπεί τα μουσουλμανική τεμένη της Γαλλίας.

Στιγμές χαλάρωσης στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο . Χιμπατζής ξεκουράζεται στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. 
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Χιμπατζής ξεκουράζεται στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. 

Αέρας ανανέωσης για τα ξύλινα τσόκαρα της Ολλανδίας. Η κόρη του κατασκευαστή τσόκαρων Ντερκ Πόφερς φορά τις ξύλινες γόβες που κατασκεύασε ο πατέρας της με σκοπό να επαναφέρει στο προσκήνιο την παραδοσιακή ολλανδική τεχνική κατασκευής ξύλινων υποδημάτων.
EPA / BAS CZERWINSKI

Η κόρη του κατασκευαστή τσόκαρων Ντερκ Πόφερς φορά τις ξύλινες γόβες που κατασκεύασε ο πατέρας της με σκοπό να επαναφέρει στο προσκήνιο την παραδοσιακή ολλανδική τεχνική κατασκευής ξύλινων υποδημάτων.

Προσευχή μέσα από φέρετρα. Πιστοί προσεύχονται μέσα από φέρετρα στον ναό «Wat Takien» στα περίχωρα της Μπανγκόκ. Ο βουδιστικός ναός δίνει τη δυνατότητα στους πιστούς να παρακολουθήσουν το τελετουργικό της ανάστασης ξαπλωμένοι μέσα σε φέρετρα. Καλόγεροι περνούν και απλώνουν πάνω τους ένα ύφασμα και ψάλλουν ένα μοιρολόι για τον συμβολικό θάνατο. Στη συνέχεια οι πιστοί σηκώνονται ξανά συμβολίζοντας το νέο ξεκίνημα στη ζωή, έχοντας αποβάλλει την κακή τύχη.
EPA / RUNGROJ YONGRIT

Πιστοί προσεύχονται μέσα από φέρετρα στον ναό «Wat Takien» στα περίχωρα της Μπανγκόκ. Ο βουδιστικός ναός δίνει τη δυνατότητα στους πιστούς να παρακολουθήσουν το τελετουργικό της ανάστασης ξαπλωμένοι μέσα σε φέρετρα. Καλόγεροι περνούν και απλώνουν πάνω τους ένα ύφασμα και ψάλλουν ένα μοιρολόι για τον συμβολικό θάνατο. Στη συνέχεια οι πιστοί σηκώνονται ξανά συμβολίζοντας το νέο ξεκίνημα στη ζωή, έχοντας αποβάλλει την κακή τύχη.

Στο μετρό χωρίς παντελόνι. Χωρίς τα παντελόνια τους εμφανίστηκαν αρκετοί επιβάτες του μετρό του Βερολίνου στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης: «Στο μετρό χωρίς παντελόνι».
REUTERS / HANNIBAL HANSCHKE

Χωρίς τα παντελόνια τους εμφανίστηκαν αρκετοί επιβάτες του μετρό του Βερολίνου στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης: «Στο μετρό χωρίς παντελόνι».

Σύννεφα πάνω από το Αλμάτι. Ο πύργος τηλεόρασης του Αλμάτι ξεπροβάλει μέσα από το πυκνό στρώμα από σύννεφα, που έχει καλύψει τη μεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν.
REUTERS / SHAMIL ZHUMATOV

Ο πύργος τηλεόρασης του Αλμάτι ξεπροβάλει μέσα από το πυκνό στρώμα από σύννεφα, που έχει καλύψει τη μεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν.

Επίθεση του Ισλαμικού Κράτους σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Λιβύη. Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο λιμάνι Ες Σιντέρ της Λιβύης. Η πυροσβεστική έχει καταφέρει να ελέγξει δύο εστίες, ενώ οι φλόγες μαίνονται σε πέντε ακόμα δεξαμενές. Οι πυρκαγιές ξέσπασαν ύστερα από επίθεση μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.
REUTERS / STRINGER

Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο λιμάνι Ες Σιντέρ της Λιβύης. Η πυροσβεστική έχει καταφέρει να ελέγξει δύο εστίες, ενώ οι φλόγες μαίνονται σε πέντε ακόμα δεξαμενές. Οι πυρκαγιές ξέσπασαν ύστερα από επίθεση μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Βόλτα στο παγωμένο Κρασνογιάρσκ. Μια γυναίκα φωτογραφίζεται σε δάσος στις όχθες του ποταμού Γενισέι, στο Κράσνογιαρσκ της Σιβηρίας, όπου η θερμοκρασία έφτασε τους -21 βαθμούς Κελσίου.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Μια γυναίκα φωτογραφίζεται σε δάσος στις όχθες του ποταμού Γενισέι, στο Κράσνογιαρσκ της Σιβηρίας, όπου η θερμοκρασία έφτασε τους -21 βαθμούς Κελσίου.

Φιλιππίνες: Νεκροί και τραυματίες στη λιτανεία του Μαύρου Ναζωραίου. Κοπέλα που έχει χάσει τις αισθήσεις της απομακρύνεται από την περιοχή όπου έχει συγκεντρωθεί μεγάλο πλήθος κόσμου, λόγω της παραδοσιακής λιτανείας του Μαύρου Ναζωραίου στη Μανίλα των Φιλιππίνων. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Ξυπόλητοι οι προσκυνητές συνοδεύουν το ξύλινο άγαλμα του Ιησού, το οποίο έφερε στη χώρα το 1607 ένας Ισπανός ιερέας. Καθώς πιστεύουν ότι έχει θαυματουργές δυνάμεις, προσπαθούν να το αγγίξουν κατά τη διάρκεια της πομπής, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται εντάσεις και ποδοπατήματα.
EPA / MARK R. CRISTINO

Κοπέλα που έχει χάσει τις αισθήσεις της απομακρύνεται από την περιοχή όπου έχει συγκεντρωθεί μεγάλο πλήθος κόσμου, λόγω της παραδοσιακής λιτανείας του Μαύρου Ναζωραίου στη Μανίλα των Φιλιππίνων. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Ξυπόλητοι οι προσκυνητές συνοδεύουν το ξύλινο άγαλμα του Ιησού, το οποίο έφερε στη χώρα το 1607 ένας Ισπανός ιερέας. Καθώς πιστεύουν ότι έχει θαυματουργές δυνάμεις, προσπαθούν να το αγγίξουν κατά τη διάρκεια της πομπής, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται εντάσεις και ποδοπατήματα.

Στον δρόμο προς τα κύματα. Ένας σέρφερ περπατά προς τη θάλασσα, σε παραλία του Κέιπ Τάουν, στη Νότια Αφρική.
EPA / NIC BOTHMA

Ένας σέρφερ περπατά προς τη θάλασσα, σε παραλία του Κέιπ Τάουν, στη Νότια Αφρική.

Β
SOOC / Menelaos Myrillas

Εκατοντάδες χιλιάδες μέλη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και φίλοι της οι οποίοι ενεγράφησαν στο κόμμα στον α' γύρο της διαδικασίας εκλογής προέδρου, στις 20 Δεκεμβρίου, εκλέγουν με καθολική ψηφοφορία τον νέο ηγέτη της κεντροδεξιάς παράταξης, επιλέγοντας ανάμεσα στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μέχρι τις 2 το απόγευμα, είχαν ψηφίσει περισσότερο από 225.000 άνθρωποι.