Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2016 18:02

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016.

Παρέλαση ποδηλατών στην παγωμένη Μόσχα. Πέντε χιλιάδες ποδηλάτες,παρά το χιόνι και τους -12 βαθμούς Κελσίου,συμμετείχαν στην  ποδηλατική παρέλαση που έλαβε χώρα στη Μόσχα. 
EPA / SERGEI ILNITSKY

Πέντε χιλιάδες ποδηλάτες,παρά το χιόνι και τους -12 βαθμούς Κελσίου,συμμετείχαν στην  ποδηλατική παρέλαση που έλαβε χώρα στη Μόσχα. 

Συνωστισμός για το Μαύρο Ναζωραίο . Πιστοί σπρώχνονται για να φτάσουν το άγαλμα του Μαύρου Ναζωραίου κατά την έναρξη της ετήσιας λιτανείας στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων. Πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμος ακουλούθησε ξυπόλητος την πομπή. Ο Μαύρος Ναζωραίος, ένα ξύλινο άγαλμα του Ιησού Χριστού σε πραγματικό μέγεθος, το οποίο έφτασε στις Φιλιππίνες από το Μεξικό τον 17ο αιώνα, πιστεύεται ότι έχει θαυματουργικές δυνάμεις.
EPA / MARK R. CRISTINO

Πιστοί σπρώχνονται για να φτάσουν το άγαλμα του Μαύρου Ναζωραίου κατά την έναρξη της ετήσιας λιτανείας στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων. Πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμος ακουλούθησε ξυπόλητος την πομπή. Ο Μαύρος Ναζωραίος, ένα ξύλινο άγαλμα του Ιησού Χριστού σε πραγματικό μέγεθος, το οποίο έφτασε στις Φιλιππίνες από το Μεξικό τον 17ο αιώνα, πιστεύεται ότι έχει θαυματουργικές δυνάμεις.

Πυρκαγιά σε αγορά της Μιανμάρ. Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε στην αγορά Μινγκαλάρ, στην πόλη Γιανγκόν της Μιανμάρ. 
EPA / LYNN BO BO

Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε στην αγορά Μινγκαλάρ, στην πόλη Γιανγκόν της Μιανμάρ. 

Καταμέτρηση πουλιών στη Γερμανία. Γαλαζοπαπαδίτσα στέκεται στο κλαδί ενός δέντρου, στη Γερμανία. Από την 8 έως τις 10 Ιανουαρίου η ένωση για την προστασία της άγριας φύσης και το τμήμα προστασίας πτηνών της Βαυαρίας κάλεσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν στην «ώρα των πουλιών του χειμώνα» καταμετρώντας τα πτηνά που συναντούν σε κήπους και στα μπαλκόνια τους σε διάστημα 60 λεπτών και αναφέροντας τον αριθμό στις αρχές. ​
EPA / PATRICK PLEUL

Γαλαζοπαπαδίτσα στέκεται στο κλαδί ενός δέντρου, στη Γερμανία. Από την 8 έως τις 10 Ιανουαρίου η ένωση για την προστασία της άγριας φύσης και το τμήμα προστασίας πτηνών της Βαυαρίας κάλεσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν στην «ώρα των πουλιών του χειμώνα» καταμετρώντας τα πτηνά που συναντούν σε κήπους και στα μπαλκόνια τους σε διάστημα 60 λεπτών και αναφέροντας τον αριθμό στις αρχές. ​

Διαδήλωση κατά των σεξουαλικών επιθέσεων στην Κολωνία. Μία γυναίκα που συμμετέχει σε διαδήλωση μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας κρατά πλακάτ με το σύνθημα «Όχι στη βία κατά των γυναικών». Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. 
EPA / OLIVER BERG

Μία γυναίκα που συμμετέχει σε διαδήλωση μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας κρατά πλακάτ με το σύνθημα «Όχι στη βία κατά των γυναικών». Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. 

Στιγμιότυπο από το Ράλι Ντακάρ. Ο Ισπανός Χουάν Πεδρέρο Γκαρθία σε στιγμιότυπο από την έκτη ειδική διαδρομή του Ράλι Ντακάρ 2016, στη Βολιβία.
REUTERS / POOL

Ο Ισπανός Χουάν Πεδρέρο Γκαρθία σε στιγμιότυπο από την έκτη ειδική διαδρομή του Ράλι Ντακάρ 2016, στη Βολιβία.

Ψάρεμα στη Σιβηρία . Ένας άντρας ψαρεύει στις όχθες του ποταμού Γενισέι, στην πόλη Ντιβνογκόρσκ της Σιβηρίας. Η θερμοκρασία στην περιοχή άγγιξε τους -29 βαθμούς Κελσίου.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Ένας άντρας ψαρεύει στις όχθες του ποταμού Γενισέι, στην πόλη Ντιβνογκόρσκ της Σιβηρίας. Η θερμοκρασία στην περιοχή άγγιξε τους -29 βαθμούς Κελσίου.

Μεξικό: Συνελήφθη ξανά ο «Ελ Τσάπο». Τη σύλληψη του καταζητούμενου βαρόνου των ναρκωτικών, Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, έξι μήνες μετά τη θεαματική απόδρασή του μέσω μιας υπόγειας στοάς από μια μεξικανική φυλακή, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο. Στη φωτογραφία ο Γκουσμάν μεταφέρεται από στρατιώτες στο σημείο, όπου θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου. Ο «Ελ Τσάπο» ήταν άλλοτε ένας απλός αγρότης που άρχισε να καλλιεργεί μαριχουάνα πριν εξελιχθεί σε έναν από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους κακοποιούς στον κόσμο.
REUTERS / EDGARD GARRIDO

Τη σύλληψη του καταζητούμενου βαρόνου των ναρκωτικών, Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, έξι μήνες μετά τη θεαματική απόδρασή του μέσω μιας υπόγειας στοάς από μια μεξικανική φυλακή, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο. Στη φωτογραφία ο Γκουσμάν μεταφέρεται από στρατιώτες στο σημείο, όπου θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου. Ο «Ελ Τσάπο» ήταν άλλοτε ένας απλός αγρότης που άρχισε να καλλιεργεί μαριχουάνα πριν εξελιχθεί σε έναν από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους κακοποιούς στον κόσμο.

Κίνα: Γκρέμισαν το χρυσό άγαλμα του Μάο. Μόλις μερικές ημέρες κατάφερε να παραμείνει στη θέση του το χρυσό άγαλμα του Μάο στην Κίνα. Οι αρχές της χώρας το γκρέμισαν λόγω κακοδιαχείρισης χρημάτων. Το άγαλμα 36 μέτρων, που κατασκευάστηκε στην επαρχία Χουνάν, προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων, με τον κόσμο να κατηγορεί τους τοπικούς άρχοντες και επιχειρηματίες ότι θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιήσει τα 426.000 ευρώ για να καταπολεμήσουν την πείνα.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Μόλις μερικές ημέρες κατάφερε να παραμείνει στη θέση του το χρυσό άγαλμα του Μάο στην Κίνα. Οι αρχές της χώρας το γκρέμισαν λόγω κακοδιαχείρισης χρημάτων. Το άγαλμα 36 μέτρων, που κατασκευάστηκε στην επαρχία Χουνάν, προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων, με τον κόσμο να κατηγορεί τους τοπικούς άρχοντες και επιχειρηματίες ότι θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιήσει τα 426.000 ευρώ για να καταπολεμήσουν την πείνα.

Ψάρεμα στον παγωμένο ποταμό Χατσόν. Κόσμος ψαρεύει μέσα από τρύπες που έχει ανοίξει στην παγωμένη επιφάνεια του ποταμού Χατσόν, νότια της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα.
REUTERS / KIM HONG-JI

Κόσμος ψαρεύει μέσα από τρύπες που έχει ανοίξει στην παγωμένη επιφάνεια του ποταμού Χατσόν, νότια της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα.