Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2016 20:02

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016.

Πρόβες για την Ημέρα της Δημοκρατίας στην Ινδία. Ινδοί στρατιώτες λαμβάνουν μέρος σε πρόβα για την παρέλαση που θα πραγματοποιήσουν στη Σριναγκάρ της Ινδίας στις 26 Ιανουαρίου για τον εορτασμό της Ημέρας της Δημοκρατίας.
REUTERS / ANINDITO MUKHERJEE

Ινδοί στρατιώτες λαμβάνουν μέρος σε πρόβα για την παρέλαση που θα πραγματοποιήσουν στη Σριναγκάρ της Ινδίας στις 26 Ιανουαρίου για τον εορτασμό της Ημέρας της Δημοκρατίας.

Αίγυπτος: Επίθεση ενόπλων σε ξενοδοχείο. Άγνωστοι άνοιξαν πυρ σε ξενοδοχείο στο τουριστικό θέρετρο Χουργκάντα της ανατολικής Αιγύπτου. Ένας Δανός και ένας Γερμανός τραυματίστηκαν στην είσοδο του ξενοδοχείου «Bella Vista», ενώ νεκρός είναι ένας από τους τρεις δράστες. Οι ένοπλοι αποπειράθηκαν να εισβάλλουν στο ξενοδοχείο, όμως δεν τα κατάφεραν χάρη στην επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας.
REUTERS / STRINGER

Άγνωστοι άνοιξαν πυρ σε ξενοδοχείο στο τουριστικό θέρετρο Χουργκάντα της ανατολικής Αιγύπτου. Ένας Δανός και ένας Γερμανός τραυματίστηκαν στην είσοδο του ξενοδοχείου «Bella Vista», ενώ νεκρός είναι ένας από τους τρεις δράστες. Οι ένοπλοι αποπειράθηκαν να εισβάλλουν στο ξενοδοχείο, όμως δεν τα κατάφεραν χάρη στην επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας.

Επεισόδια στην πορεία του ΠΑΜΕ. Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στη Βασ. Σοφίας, όπου άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, όταν μέλη του ΠΑΜΕ έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στο ύψος των Λουλουδάδικων, προκειμένου να φθάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο στην Ηρώδου Αττικού υπήρχε νέο αστυνομικό μπλόκο και έτσι δεν μπόρεσαν να φθάσουν στον τελικό τους προορισμό. 
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στη Βασ. Σοφίας, όπου άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, όταν μέλη του ΠΑΜΕ έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στο ύψος των Λουλουδάδικων, προκειμένου να φθάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο στην Ηρώδου Αττικού υπήρχε νέο αστυνομικό μπλόκο και έτσι δεν μπόρεσαν να φθάσουν στον τελικό τους προορισμό. 

Περίπατος στα Ανάκτορα Σενμπρούν. Ένας άνδρας περπατά σε κήπο των Ανακτόρων Σενμπρούν στη Βιέννη.
EPA / CHRISTIAN BRUNA

Ένας άνδρας περπατά σε κήπο των Ανακτόρων Σενμπρούν στη Βιέννη.

Συνέντευξη Τύπου για το Ασφαλιστικό. Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου. Ο κ. Κατρούγκαλος έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για κατηγορίες όπως τα «μπλοκάκια», ενώ υπεραμύνθηκε των προωθούμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό, οι οποίες, όπως είπε, θα διασφαλίζουν ότι «για πρώτη φορά θα έχουμε συνταξιούχους μίας ταχύτητας».
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου. Ο κ. Κατρούγκαλος έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για κατηγορίες όπως τα «μπλοκάκια», ενώ υπεραμύνθηκε των προωθούμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό, οι οποίες, όπως είπε, θα διασφαλίζουν ότι «για πρώτη φορά θα έχουμε συνταξιούχους μίας ταχύτητας».

Ισχυροί άνεμοι στη βόρεια Ισπανία. Ψάρεμα εν μέσω κακοκαιρίας στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι οι οποίοι αναμένεται να συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο.
EPA / JAVIER ETXEZARRETA

Ψάρεμα εν μέσω κακοκαιρίας στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι οι οποίοι αναμένεται να συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο.

Έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ στην Ινδονησία. Στιγμιότυπο από την έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ στην Ινδονησία.
REUTERS / ANTARA FOTO

Στιγμιότυπο από την έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ στην Ινδονησία.

Κουκουβάγια «ποζάρει» σε κάμερα διαχείρισης κυκλοφορίας. Εικόνα από βίντεο που λήφθηκε στις 3 Ιανουαρίου αλλά δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Μεταφορών του Κεμπέκ, στην οποία διακρίνεται μια κουκουβάγια του χιονιού, όπως καταγράφηκε από κάμερα διαχείρισης κυκλοφορίας στον χιονισμένο αυτοκινητόδρομο 40, στο Μόντεραλ του Καναδά.
REUTERS / Quebec Ministry of Transportation

Εικόνα από βίντεο που λήφθηκε στις 3 Ιανουαρίου αλλά δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Μεταφορών του Κεμπέκ, στην οποία διακρίνεται μια κουκουβάγια του χιονιού, όπως καταγράφηκε από κάμερα διαχείρισης κυκλοφορίας στον χιονισμένο αυτοκινητόδρομο 40, στο Μόντεραλ του Καναδά.

Ηλιοβασίλεμα στη Γάζα. Ο ήλιος δύει σε παραλία στη Λωρίδα της Γάζας.
EPA / MOHAMMED SABER

Ο ήλιος δύει σε παραλία στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούν περίπου 100 μέλη του ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Οι συγκεντρωμένοι απαιτούν να αποσυρθεί το «έκτρωμα», όπως το χαρακτηρίζουν, «του σχεδίου διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης».
Eurokinissi / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούν περίπου 100 μέλη του ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Οι συγκεντρωμένοι απαιτούν να αποσυρθεί το «έκτρωμα», όπως το χαρακτηρίζουν, «του σχεδίου διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης».

Στιγμιότυπο από το Ράλι Ντακάρ στη Βολιβία. Μια ιθαγενής Αϊμάρα κρατά το παιδί της ενώ παρακολουθεί το Ράλι Ντακάρ που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Βολιβία.
REUTERS / MARCOS BRINDICCI

Μια ιθαγενής Αϊμάρα κρατά το παιδί της ενώ παρακολουθεί το Ράλι Ντακάρ που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Βολιβία.

Η παγωμένη λίμνη Μπάλατον στην Ουγγαρία. Κύκνος στην παγωμένη λίμνη Μπάλατον της Ουγγαρίας.
EPA / Lajos Nagy

Κύκνος στην παγωμένη λίμνη Μπάλατον της Ουγγαρίας.