Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 19:53

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016.

Γάτα στο Ναύπλιο. Μία γάτα κάθεται σε περιοχή του Ναυπλίου , Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Μία γάτα κάθεται σε περιοχή του Ναυπλίου , Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016.

Το Ελ Νίνιο χτυπά τη Καλιφόρνια. Πεζή παρακολουθεί τα δυνατά κύμματα να σκάνε σε παραλία της Καλιφόρνια. Το φαινόμενο Ελ Νίνιο προκάλεσε καταιγίδες και πλημμύρες σε πολλές περιοχές της πολιτείας. Οι αμερικανικές αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους.
REUTERS / MIKE BLAKE

Πεζή παρακολουθεί τα δυνατά κύμματα να σκάνε σε παραλία της Καλιφόρνια. Το φαινόμενο Ελ Νίνιο προκάλεσε καταιγίδες και πλημμύρες σε πολλές περιοχές της πολιτείας. Οι αμερικανικές αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους.

Χριστούγεννα στη Ρωσία. Τα Χριστούγεννα γιόρτασαν στην πόλη Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας. Στις περισσότερες χώρες όπου κυριαρχεί η Ορθόδοξη Εκκλησία τα Χριστούγεννα γιορτάζονται σύμφωνα με το Ιουλιανό Ημερολόγιο, στις 7 Ιανουαρίου.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Τα Χριστούγεννα γιόρτασαν στην πόλη Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας. Στις περισσότερες χώρες όπου κυριαρχεί η Ορθόδοξη Εκκλησία τα Χριστούγεννα γιορτάζονται σύμφωνα με το Ιουλιανό Ημερολόγιο, στις 7 Ιανουαρίου.

Απόγευμα στο Σίτι. Φώτα από τα γραφεία εταιρειών που στεγάζονται στο κτήριο «Walkie Talkie» στο Σίτι του Λονδίνου.
REUTERS / TOBY MELVILLE

Φώτα από τα γραφεία εταιρειών που στεγάζονται στο κτήριο «Walkie Talkie» στο Σίτι του Λονδίνου.

Τρυφερές στιγμές στον ζωολογικό κήπο της Κολωνίας. Ένας μικρός πίθηκος αλουάτα κρατιέται από τη μητέρα του στον ζωολογικό κήπο της Κολωνίας. Το μικρό ζωάκι γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου και είναι ο 34ος πίθηκος αυτού του είδους που φιλοξενεί ο ζωολογικός κήπος.
EPA / MARIUS BECKER

Ένας μικρός πίθηκος αλουάτα κρατιέται από τη μητέρα του στον ζωολογικό κήπο της Κολωνίας. Το μικρό ζωάκι γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου και είναι ο 34ος πίθηκος αυτού του είδους που φιλοξενεί ο ζωολογικός κήπος.

Ισχυροί άνεμοι στην Αττική. Ισχυροί άνεμοι που αγγίζουν ακόμη και τα 9 μποφόρ πνέουν από το πρωί στην Αττική. Αυτή την ώρα τα περισσότερα δρομολόγια των πλοίων πραγματοποιούνται κανονικά.
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ισχυροί άνεμοι που αγγίζουν ακόμη και τα 9 μποφόρ πνέουν από το πρωί στην Αττική. Αυτή την ώρα τα περισσότερα δρομολόγια των πλοίων πραγματοποιούνται κανονικά.

Χιόνια στην Ουγγαρία. Ένα ελάφι τρέχει στο χιόνι, στην περιοχή Egerag της Ουγγαρίας.
EPA / TAMAS SOKI

Ένα ελάφι τρέχει στο χιόνι, στην περιοχή Egerag της Ουγγαρίας.

Οπλισμένος άνδρας επιχείρησε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι. Μέλη της γαλλικής αστυνομίας πραγματοποιούν σωματικό έλεγχο σε περαστικό που βρισκόταν στη συνοικία Μπαρμπ, στο βόρειο Παρίσι, λίγη ώρα αφότου άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι επιχείρησε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι και δέχθηκε πυρά Γάλλων αστυνομικών, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός. Ο δράστης φέρεται να φώναξε, λίγο πριν χάσει τη ζωή του τη γνωστή φράση «Αλλάχου Ακμπάρ» («Ο Θεός είναι Μεγάλος»), η οποία, αν και ιδιαίτερα κοινή μεταξύ των μουσουλμάνων, έχει συνδεθεί με τις τζιχαντιστικές επιθέσεις.
REUTERS / PHILIPPE WOJAZER

Μέλη της γαλλικής αστυνομίας πραγματοποιούν σωματικό έλεγχο σε περαστικό που βρισκόταν στη συνοικία Μπαρμπ, στο βόρειο Παρίσι, λίγη ώρα αφότου άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι επιχείρησε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι και δέχθηκε πυρά Γάλλων αστυνομικών, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός. Ο δράστης φέρεται να φώναξε, λίγο πριν χάσει τη ζωή του τη γνωστή φράση «Αλλάχου Ακμπάρ» («Ο Θεός είναι Μεγάλος»), η οποία, αν και ιδιαίτερα κοινή μεταξύ των μουσουλμάνων, έχει συνδεθεί με τις τζιχαντιστικές επιθέσεις.

Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με εργοδοτικούς φορείς. Στην «κοινωνική ευθύνη» που έχουν κυβέρνηση και φορείς να βρουν τις βέλτιστες επιλογές για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τις ηγεσίες των εργοδοτικών οργανώσεων. 
Γραφείο τύπου Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti

Στην «κοινωνική ευθύνη» που έχουν κυβέρνηση και φορείς να βρουν τις βέλτιστες επιλογές για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τις ηγεσίες των εργοδοτικών οργανώσεων. 

Η λίμνη Ορεστιάδα. Στιγμιότυπο από τη λίμνη της Ορεστιάδας, στην Καστοριά.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Στιγμιότυπο από τη λίμνη της Ορεστιάδας, στην Καστοριά.

Χειμωνιάτικο σκηνικό στο Βερολίνο. Ένας μικρός χιονάνθρωπος στην πλατεία Gendarmenmarkt στο Βερολίνο.
REUTERS / HANNIBAL HANSCHKE

Ένας μικρός χιονάνθρωπος στην πλατεία Gendarmenmarkt στο Βερολίνο.

Μογγολία: Επιδείξεις για την υποδοχή του νέου έτους . Στιγμιότυπο από επίδειξη που πραγματοποιούν παλαιστές σούμο στο πλαίσιο των εορτασμών για το νέο έτος στο ιερό Μέιτζι στο Τόκιο. 
REUTERS / YUYA SHINO

Στιγμιότυπο από επίδειξη που πραγματοποιούν παλαιστές σούμο στο πλαίσιο των εορτασμών για το νέο έτος στο ιερό Μέιτζι στο Τόκιο. 

Γεράκια στον Λίβανο. Δυο γεράκια πετούν στην κοιλάδα Μπεκάα, που βρίσκεται ανάμεσα στα όρη Λίβανος και Αντιλίβανος, στον Λίβανο.
REUTERS / JAMAL SAIDI

Δυο γεράκια πετούν στην κοιλάδα Μπεκάα, που βρίσκεται ανάμεσα στα όρη Λίβανος και Αντιλίβανος, στον Λίβανο.

«Βρυχάται» το ηφαίστειο του όρους Σιναμπούνγκ. Η στιγμή που το ηφαίστειο του όρους Σιναμπούνγκ, στην Ινδονησία εκρήγνυται.
REUTERS / ANTARA FOTO

Η στιγμή που το ηφαίστειο του όρους Σιναμπούνγκ, στην Ινδονησία εκρήγνυται.

Πιγκουίνος στο ενυδρείο του Σάο Πάολο. Ένας πιγκουίνος του Μαγγελάνου κολυμπά στο ενυδρείο του Σάο Πάολο, στη Βραζιλία.
REUTERS / PAULO WHITAKER

Ένας πιγκουίνος του Μαγγελάνου κολυμπά στο ενυδρείο του Σάο Πάολο, στη Βραζιλία.

Ανατολή ηλίου στο Αλγέρι. Το φεγγάρι φαίνεται στον ουρανό του Αλγερίου κατά την ανατολή του ηλίου, την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016.
REUTERS / ZOHRA BENSEMRA

Το φεγγάρι φαίνεται στον ουρανό του Αλγερίου κατά την ανατολή του ηλίου, την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016.