Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2016 19:57

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016.

«Ξύπνησε» το ηφαίστειο Σοπουτάν. Στιγμιότυπο από έκρηξη του ηφαιστείου Σοπουτάν στο νησί Σουλαουέζι της Ινδονησίας.
REUTERS / ANTARA FOTO

Στιγμιότυπο από έκρηξη του ηφαιστείου Σοπουτάν στο νησί Σουλαουέζι της Ινδονησίας.

34 νεκροί πρόσφυγες βρέθηκαν στα παράλια της Τουρκίας. Τα πτώματα 34 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον τριών παιδιών, εντοπίστηκαν από τις τουρκικές αρχές σε δύο διαφορετικές παραλίες, στο Αϊβαλί και στη περιοχή του Ντίκιλι. Οι πρόσφυγες προσπαθούσαν να φτάσουν στη Λέσβο όταν τα σκάφη τους αναποδογύρισαν, πιθανότατα λόγω της θαλασσοταραχής.
REUTERS / Taylan Yildirim

Τα πτώματα 34 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον τριών παιδιών, εντοπίστηκαν από τις τουρκικές αρχές σε δύο διαφορετικές παραλίες, στο Αϊβαλί και στη περιοχή του Ντίκιλι. Οι πρόσφυγες προσπαθούσαν να φτάσουν στη Λέσβο όταν τα σκάφη τους αναποδογύρισαν, πιθανότατα λόγω της θαλασσοταραχής.

Συγκινήθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα. Δάκρυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας για τα θύματα της βίας με χρήση όπλων στη χώρα. Ο Ομπάμα παρουσίασε σήμερα από την Ουάσιγκτον τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει για τον αυστηρότερο έλεγχο της οπλοκατοχής. Ο Αμερικανός πρόεδρος πήρε την πρωτοβουλία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με εκτελεστικές κυβερνητικές πράξεις, χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου το οποίο ελέγχεται από το συντηρητικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και αντιτίθεται σε κάθε περαιτέρω έλεγχο της οπλοκατοχής.
REUTERS / CARLOS BARRIA

Δάκρυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας για τα θύματα της βίας με χρήση όπλων στη χώρα. Ο Ομπάμα παρουσίασε σήμερα από την Ουάσιγκτον τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει για τον αυστηρότερο έλεγχο της οπλοκατοχής. Ο Αμερικανός πρόεδρος πήρε την πρωτοβουλία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με εκτελεστικές κυβερνητικές πράξεις, χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου το οποίο ελέγχεται από το συντηρητικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και αντιτίθεται σε κάθε περαιτέρω έλεγχο της οπλοκατοχής.

Θεοφάνεια στην Ισπανία. Άνδρας ντυμένος σαν ένας από τους 3 Μάγους χαιρετά τα παιδιά στην πόλη Χιχόν της Ισπανίας. Σύμφωνα με την ισπανική παράδοση τα παιδιά παίρνουν τα δώρα τους στις 6 Ιανουαρίου, την ημέρα των Θεοφανείων, από τους 3 Μάγους.
REUTERS / ELOY ALONSO

Άνδρας ντυμένος σαν ένας από τους 3 Μάγους χαιρετά τα παιδιά στην πόλη Χιχόν της Ισπανίας. Σύμφωνα με την ισπανική παράδοση τα παιδιά παίρνουν τα δώρα τους στις 6 Ιανουαρίου, την ημέρα των Θεοφανείων, από τους 3 Μάγους.

Ρεντγκρέιβ: Η Ελλάδα έχει δώσει το πιο σημαντικό μάθημα, αυτό της ανθρωπιάς. Ανεκτίμητο είναι το μάθημα ανθρωπιάς που δείχνει η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο με τη στάση της προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τόνισε, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός, πολιτικός, αγωνίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF Βανέσα Ρεντγκρέιβ, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής της στο Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας στον Ελαιώνα. Την κ. Ρεντγκρέιβ συνόδεψαν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η ηθοποιός Μιμή Ντενίση (στη φωτογραφία) και ο θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος Μάρτιν Σέρμαν.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανεκτίμητο είναι το μάθημα ανθρωπιάς που δείχνει η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο με τη στάση της προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τόνισε, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός, πολιτικός, αγωνίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF Βανέσα Ρεντγκρέιβ, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής της στο Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας στον Ελαιώνα. Την κ. Ρεντγκρέιβ συνόδεψαν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η ηθοποιός Μιμή Ντενίση (στη φωτογραφία) και ο θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος Μάρτιν Σέρμαν.

Κύκνοι στο Μινσκ . Κύκνοι κολυμπούν σε λίμνη στα περίχωρα του Μινσκ, στη Λευκορωσία.
REUTERS / VASILY FEDOSENKO

Κύκνοι κολυμπούν σε λίμνη στα περίχωρα του Μινσκ, στη Λευκορωσία.

Περίπατος στη στέπα . Ένας άντρας περπατά στη στέπα, στη Δημοκρατία της Χακασίας, στη Σιβηρία, λίγο μετά τη δύση του ηλίου. 
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Ένας άντρας περπατά στη στέπα, στη Δημοκρατία της Χακασίας, στη Σιβηρία, λίγο μετά τη δύση του ηλίου. 

Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της επίθεσης στο Σαρλί Εμπντό. Γκράφιτι με τη μορφή του Γάλλου αστυνομικού Αχμέντ Μεραμπέ, σε δρόμο του Παρισιού. Ο Μεραμπέ σκοτώθηκε από τους αδερφούς Κουασί, καθώς αυτοί διέφευγαν από τα γραφεία της εφημερίδας Σαρλί Εμπντό, στην οποία είχαν εισβάλει νωρίτερα. Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στο διάστημα 7-9 Ιανουαρίου στη γαλλική πρωτεύουσα και οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 17 άτομα.
EPA / ETIENNE LAURENT

Γκράφιτι με τη μορφή του Γάλλου αστυνομικού Αχμέντ Μεραμπέ, σε δρόμο του Παρισιού. Ο Μεραμπέ σκοτώθηκε από τους αδερφούς Κουασί, καθώς αυτοί διέφευγαν από τα γραφεία της εφημερίδας Σαρλί Εμπντό, στην οποία είχαν εισβάλει νωρίτερα. Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στο διάστημα 7-9 Ιανουαρίου στη γαλλική πρωτεύουσα και οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 17 άτομα.

Άλογα στη Σιβηρία. Άλογα τρέχουν σε λιβάδι σε χωριό της Σιβηρίας. Η θερμοκρασία στην περιοχή έφτασε τους -24 βαθμούς Κελσίου.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Άλογα τρέχουν σε λιβάδι σε χωριό της Σιβηρίας. Η θερμοκρασία στην περιοχή έφτασε τους -24 βαθμούς Κελσίου.

Η ζωή στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Μια γυναίκα ζητά ελεημοσύνη σε δρόμο του Μανχάταν. Την Κυριακή, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο υπέγραψε απόφαση, σύμφωνα με την οποία, η αστυνομία θα οδηγεί όλους τους αστέγους σε ξενώνες, προκειμένου να προστατευθούν από τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτό το διάστημα στην περιοχή. Η απόφαση προβλέπει και την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ξενώνων, ώστε να μπορεί να εξυπηρετηθεί μεγαλύτερος αριθμός αστέγων.
REUTERS / MIKE SEGAR

Μια γυναίκα ζητά ελεημοσύνη σε δρόμο του Μανχάταν. Την Κυριακή, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο υπέγραψε απόφαση, σύμφωνα με την οποία, η αστυνομία θα οδηγεί όλους τους αστέγους σε ξενώνες, προκειμένου να προστατευθούν από τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτό το διάστημα στην περιοχή. Η απόφαση προβλέπει και την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ξενώνων, ώστε να μπορεί να εξυπηρετηθεί μεγαλύτερος αριθμός αστέγων.

Γιορτινή ατμόσφαιρα στην Καγκελαρία . Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ακούει τα κάλαντα από χορωδία παιδιών από το πρόγραμμα «Sternsinger», στο πλαίσιο του οποίου συλλέγονται χρήματα για τη βοήθεια παιδιών σε όλο τον κόσμο.
REUTERS / HANNIBAL HANSCHKE
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ακούει τα κάλαντα από χορωδία παιδιών από το πρόγραμμα «Sternsinger», στο πλαίσιο του οποίου συλλέγονται χρήματα για τη βοήθεια παιδιών σε όλο τον κόσμο.
Βερολίνο: Αναμονή για την καταγραφή. Ένας άντρας κοιμάται σε χαρτόκουτο στα γραφεία της υπηρεσίας Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Βερολίνου, όπου έχουν στηθεί σκηνές για τους πρόσφυγες και μετανάστες που περιμένουν να καταγραφούν.
REUTERS / HANNIBAL HANSCHKE

Ένας άντρας κοιμάται σε χαρτόκουτο στα γραφεία της υπηρεσίας Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Βερολίνου, όπου έχουν στηθεί σκηνές για τους πρόσφυγες και μετανάστες που περιμένουν να καταγραφούν.

Διαγωνισμός καλλιγραφίας στο Τόκιο. Στιγμιότυπο από ετήσιο διαγωνισμό καλλιγραφίας στο Τόκιο, στον οποίο συμμετείχαν 3.100 άτομα όλων των ηλικιών. 
EPA / KIYOSHI OTA

Στιγμιότυπο από ετήσιο διαγωνισμό καλλιγραφίας στο Τόκιο, στον οποίο συμμετείχαν 3.100 άτομα όλων των ηλικιών. 

Λευκό τοπίο στην Ελβετία. Άποψη της χιονισμένης κοιλάδας Βερζάσκα, στην Ελβετία.
EPA / SAMUEL GOLAY

Άποψη της χιονισμένης κοιλάδας Βερζάσκα, στην Ελβετία.

«Μετακόμιση» ζωολογικού κήπου. Ζέβρες φτάνουν στις νέες εγκαταστάσεις του ζωολογικού κήπου «Wildlands Adventure» στο Έμεν της Ολλανδίας.
EPA / BAS CZERWINSKI

Ζέβρες φτάνουν στις νέες εγκαταστάσεις του ζωολογικού κήπου «Wildlands Adventure» στο Έμεν της Ολλανδίας.

Ψάρεμα σε παγωμένη λίμνη. Ένας άντρας έχει ανοίξει τρύπα στην επιφάνεια της παγωμένης λίμνης Τίζα, στην Ουγγαρία, προκειμένου να ψαρέψει.
EPA / JANOS MESZAROS

Ένας άντρας έχει ανοίξει τρύπα στην επιφάνεια της παγωμένης λίμνης Τίζα, στην Ουγγαρία, προκειμένου να ψαρέψει.