Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 02 Ιανουαρίου 2016 22:02

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016.

Συνεχίζεται ο εμφύλιος στη Συρία. Σύροι αντάρτες εκτοξεύουν μία οβίδα προς τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ κοντά στην επαρχία Ντεράα.
REUTERS / ALAA AL-FAQIR

Σύροι αντάρτες εκτοξεύουν μία οβίδα προς τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ κοντά στην επαρχία Ντεράα.

Επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ . Ένας Αφγανός αστυνομικός ελέγχει την είσοδο του εστιατορίου «Le Jardin» στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ έπειτα από επίθεση αυτοκτονίας. Οι Αφγανοί αντάρτες Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που είχε ως στόχο το γαλλικό εστιατόριο στο οποίο συχνάζουν ξένοι στην Καμπούλ.
REUTERS / MOHAMMAD ISMAIL

Ένας Αφγανός αστυνομικός ελέγχει την είσοδο του εστιατορίου «Le Jardin» στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ έπειτα από επίθεση αυτοκτονίας. Οι Αφγανοί αντάρτες Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που είχε ως στόχο το γαλλικό εστιατόριο στο οποίο συχνάζουν ξένοι στην Καμπούλ.

Καλιφόρνια: Συνθήματα κατά του Ντόναλντ Τραμπ στον ουρανό . Σύνθημα κατά του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα Ντόναλντ Τραμπ αναγράφεται στον ουρανό της Πασαντίνα στην Καλιφόρνια.
REUTERS / DAVID MCNEW

Σύνθημα κατά του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα Ντόναλντ Τραμπ αναγράφεται στον ουρανό της Πασαντίνα στην Καλιφόρνια.

Προσφυγικός καταυλισμός στον Λίβανο . Σύροι πρόσφυγες περπατούν στο χιόνι στον προσφυγικό καταυλισμό Barelias στον ανατολικό Λίβανο.
EPA / LUCIE PARSAGHIAN

Σύροι πρόσφυγες περπατούν στο χιόνι στον προσφυγικό καταυλισμό Barelias στον ανατολικό Λίβανο.

Βροχερός καιρός στο Μιλάνο. Τουρίστες και κάτοικοι του Μιλάνο προσπαθούν να προστατευθούν από τη βροχή μπροστά από τον καθεδρικό ναό της πόλης.
EPA / MOURAD BALTI TOUATI

Τουρίστες και κάτοικοι του Μιλάνο προσπαθούν να προστατευθούν από τη βροχή μπροστά από τον καθεδρικό ναό της πόλης.

Ο «Μπαμπούσιαρος» στο Σύνταγμα. Η πολιτιστική ομάδα «Καλλιτεχνικό Εργαστήριο» μεταφέρει το έθιμο «Μπαμπούσιαρος» από το Μεγάλο Ζαλούφι της Αν. Θράκης στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Λαϊκά δρώμενα του Δωδεκαήμερου». Ομάδες με παραδοσιακές ενδυμασίες (από τον Πόντο, την Κοζάνη, τη Μυτιλήνη και την ελληνική κοινότητα Ρουμανίας) με αφετηρία την Πλ. Συντάγματος διασχίζουν τον πεζόδρομο Ερμού και αναπαράγουν τοπικά έθιμα μεταφέροντας στο κέντρο της πόλης νότες χαράς με τραγούδια, χορούς και αστεϊσμούς Συνδιοργάνωση με το τμήμα Αθηνών Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, Athens Section CID-UNESCO.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η πολιτιστική ομάδα «Καλλιτεχνικό Εργαστήριο» μεταφέρει το έθιμο «Μπαμπούσιαρος» από το Μεγάλο Ζαλούφι της Αν. Θράκης στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Λαϊκά δρώμενα του Δωδεκαήμερου». Ομάδες με παραδοσιακές ενδυμασίες (από τον Πόντο, την Κοζάνη, τη Μυτιλήνη και την ελληνική κοινότητα Ρουμανίας) με αφετηρία την Πλ. Συντάγματος διασχίζουν τον πεζόδρομο Ερμού και αναπαράγουν τοπικά έθιμα μεταφέροντας στο κέντρο της πόλης νότες χαράς με τραγούδια, χορούς και αστεϊσμούς Συνδιοργάνωση με το τμήμα Αθηνών Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, Athens Section CID-UNESCO.

Χιόνια στο Μαίναλο . Παιδιά παίζουν στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου στην Αρκαδία. Το χιονοδρομικό κέντρο έχει ανοίξει από τα μέσα Δεκεμβρίου. Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών και η χιονόπτωση στην περιοχή προσέλκυσε πολλούς επισκέπτες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Παιδιά παίζουν στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου στην Αρκαδία. Το χιονοδρομικό κέντρο έχει ανοίξει από τα μέσα Δεκεμβρίου. Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών και η χιονόπτωση στην περιοχή προσέλκυσε πολλούς επισκέπτες.

Τουρνουά Four Hills ski jumping στην Αυστρία. Ο Ελβετός αθλητής Simon Ammann «πετά» στα ύψη στο πλαίσιο των προκριματικών της τρίτης φάσης του διάσημου τουρνουά Four Hills ski jumping, που διεξάγεται στην Ίνσμπρουκ της Αυστρίας.
EPA / JAN HETFLEISCH

Ο Ελβετός αθλητής Simon Ammann «πετά» στα ύψη στο πλαίσιο των προκριματικών της τρίτης φάσης του διάσημου τουρνουά Four Hills ski jumping, που διεξάγεται στην Ίνσμπρουκ της Αυστρίας.

Εορταστική διάθεση στην πλατεία Συντάγματος. Κόσμος κάνει βόλτα στην πλατεία Συντάγματος, δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλεξανδρος Μπελτές

Κόσμος κάνει βόλτα στην πλατεία Συντάγματος, δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Στιγμιότυπο από το Λονδίνο. Κόσμος κάνει περίπατο μπροστά από την Εθνική Πινακοθήκη κατά τη διάρκεια μίας βροχερής ημέρας στο Λονδίνο.
REUTERS / NEIL HALL

Κόσμος κάνει περίπατο μπροστά από την Εθνική Πινακοθήκη κατά τη διάρκεια μίας βροχερής ημέρας στο Λονδίνο.