Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 20:36

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015.

Η συγκλονιστική μαρτυρία πρώην αιχμάλωτης του Ι.Κ. . Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου με την 21χρονη Γιαζίντι απο το Ιράκ, Νάντια Μουράντ Μπασί Τάχα. Η νεαρή Γιαζίντι περιέγραψε στον ΠτΔ τα δεινά που υφίσταται ο λαός της, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση βοηθείας για τις χιλιάδες γυναίκες και παιδιά που έχει αιχμαλωτίσει το Ισλαμικό Κράτος. 
SOOC / Nikos Libertas

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου με την 21χρονη Γιαζίντι απο το Ιράκ, Νάντια Μουράντ Μπασί Τάχα. Η νεαρή Γιαζίντι περιέγραψε στον ΠτΔ τα δεινά που υφίσταται ο λαός της, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση βοηθείας για τις χιλιάδες γυναίκες και παιδιά που έχει αιχμαλωτίσει το Ισλαμικό Κράτος. 

Πλημμύρες στη Σκωτία. Πλημμυρισμένος δρόμος στο Ντάμφρις της Σκωτίας. Καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν το βόρειο τμήμα της Αγγλίας, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία με αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι χιλιάδες κατοικίες και πολλοί πολίτες να αναγκαστούν να απομακρυνθούν με βάρκες από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους, στην τρίτη μεγάλη καταιγίδα που πλήττει την περιοχή μέσα σε διάστημα μόλις ενός μήνα.
REUTERS / DARREN STAPLES

Πλημμυρισμένος δρόμος στο Ντάμφρις της Σκωτίας. Καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν το βόρειο τμήμα της Αγγλίας, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία με αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι χιλιάδες κατοικίες και πολλοί πολίτες να αναγκαστούν να απομακρυνθούν με βάρκες από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους, στην τρίτη μεγάλη καταιγίδα που πλήττει την περιοχή μέσα σε διάστημα μόλις ενός μήνα.

Ελπίζοντας για μια καλύτερη ζωή. Το μήνυμα «Έχουμε ένα όνειρο» έγραψαν μετανάστες σε τοίχο στο Καλαί της Γαλλίας. Μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φτιάξει στο σημείο αυτοσχέδια καταφύγια όπου ζουν περιμένοντας την ευκαιρία για να μπουν στη Μεγάλη Βρετανία.
REUTERS / PASCAL ROSSIGNOL

Το μήνυμα «Έχουμε ένα όνειρο» έγραψαν μετανάστες σε τοίχο στο Καλαί της Γαλλίας. Μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φτιάξει στο σημείο αυτοσχέδια καταφύγια όπου ζουν περιμένοντας την ευκαιρία για να μπουν στη Μεγάλη Βρετανία.

Διαδήλωση κατά της Ιαπωνίας στη Σεούλ. Φοιτητές κρατούν φωτογραφίες γυναικών που έγιναν «σεξουαλικές σκλάβες» των ιαπωνικών στρατευμάτων κατά την Κατοχή της Κορέας και οι οποίες έχουν πλέον αποβιώσει, στην καθιερωμένη εβδομαδιαία αντι-ιαπωνική διαδήλωση μπροστά στην πρεσβεία της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου στη Σεούλ. Ιαπωνία και Νότια Κορέα σύναψαν πρόσφατα ιστορική συμφωνία με την οποία ρυθμίζουν το θέμα των «γυναικών ανακούφισης» την εποχή του Β
REUTERS / KIM HONG-JI

Φοιτητές κρατούν φωτογραφίες γυναικών που έγιναν «σεξουαλικές σκλάβες» των ιαπωνικών στρατευμάτων κατά την Κατοχή της Κορέας και οι οποίες έχουν πλέον αποβιώσει, στην καθιερωμένη εβδομαδιαία αντι-ιαπωνική διαδήλωση μπροστά στην πρεσβεία της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου στη Σεούλ. Ιαπωνία και Νότια Κορέα σύναψαν πρόσφατα ιστορική συμφωνία με την οποία ρυθμίζουν το θέμα των «γυναικών ανακούφισης» την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το Τόκιο ζητεί επισήμως συγγνώμη και θα πληρώσει 1 δισ. γιεν (7.560.000 ευρώ) σε νοτιοκορεατικό ταμείο για τα θύματα της συγκεκριμένης πρακτικής.

Βόλτα με ποδήλατο στον λόφο του Πρίμροουζ. Ένας άντρας κάνει βόλτα με το ποδήλατό του στον λόφο του Πρίμροουζ, στο Λονδίνο.
REUTERS / PETER NICHOLLS

Ένας άντρας κάνει βόλτα με το ποδήλατό του στον λόφο του Πρίμροουζ, στο Λονδίνο.

Εορταστική ατμόσφαιρα στο Μινσκ. Κόσμος περπατά μέσα σε μια τεράστια χριστουγεννιάτικη μπάλα, η οποία έχει τοποθετηθεί σε πλατεία του Μινσκ.
EPA / TATYANA ZENKOVICH

Κόσμος περπατά μέσα σε μια τεράστια χριστουγεννιάτικη μπάλα, η οποία έχει τοποθετηθεί σε πλατεία του Μινσκ.

Καθημερινή ζωή στην Κωνσταντινούπολη. Μια γυναίκα ταΐζει έναν γλάρο, καθώς ταξιδεύει με πλοίο στον Βόσπορο.
REUTERS / MURAD SEZER

Μια γυναίκα ταΐζει έναν γλάρο, καθώς ταξιδεύει με πλοίο στον Βόσπορο.

Παρέλαση για το έτος του πιθήκου. Κοπέλα με παραδοσιακή φορεσιά των Γκουρούνγκ συμμετέχει σε παρέλαση για την υποδοχή του έτους του πιθήκου (σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο), στο Κατμαντού του Νεπάλ.
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Κοπέλα με παραδοσιακή φορεσιά των Γκουρούνγκ συμμετέχει σε παρέλαση για την υποδοχή του έτους του πιθήκου (σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο), στο Κατμαντού του Νεπάλ.

Ν. Κορέα: Γιορτινή ατμόσφαιρα στο... χρηματιστήριο. Υπάλληλοι του Χρηματιστηρίου της Νότιας Κορέας φωτογραφίζονται με φόντο το ταμπλό των μετοχών, κατά τη διάρκεια γιορτής για το τέλος της χρονιάς.
REUTERS / KIM HONG-JI

Υπάλληλοι του Χρηματιστηρίου της Νότιας Κορέας φωτογραφίζονται με φόντο το ταμπλό των μετοχών, κατά τη διάρκεια γιορτής για το τέλος της χρονιάς.

Ό,τι άφησαν πίσω τους οι φλόγες. Ένας άντρας κοιτά ό,τι απέμεινε από δάσος, ύστερα από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στη Χώρα των Βάσκων τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με τις αρχές περίπου 200 πυρκαγιές, οι οποίες μαίνονταν στη βόρεια Ισπανία, τέθηκαν υπό έλεγχο, κυρίως λόγω των βροχών.
REUTERS / VINCENT WEST

Ένας άντρας κοιτά ό,τι απέμεινε από δάσος, ύστερα από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στη Χώρα των Βάσκων τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με τις αρχές περίπου 200 πυρκαγιές, οι οποίες μαίνονταν στη βόρεια Ισπανία, τέθηκαν υπό έλεγχο, κυρίως λόγω των βροχών.

Η ζωή στη Λωρίδα της Γάζας. Ο καλλιτέχνης Τζιχάντ αλ-Γκουλ κοιτά τη θάλασσα, στο λιμάνι της Γάζας. Ο 23χρονος Παλαιστίνιος έχασε το ένα του πόδι το 2008, σε βομβαρδισμό των ισραηλινών δυνάμεων, ενώ έπαιζε με τους φίλους του στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ-Μπουρέιτζ. Επτά παιδιά έχασαν τη ζωή τους στη συγκεκριμένη επίθεση.
EPA / MOHAMMED SABER

Ο καλλιτέχνης Τζιχάντ αλ-Γκουλ κοιτά τη θάλασσα, στο λιμάνι της Γάζας. Ο 23χρονος Παλαιστίνιος έχασε το ένα του πόδι το 2008, σε βομβαρδισμό των ισραηλινών δυνάμεων, ενώ έπαιζε με τους φίλους του στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ-Μπουρέιτζ. Επτά παιδιά έχασαν τη ζωή τους στη συγκεκριμένη επίθεση.

Αγώνας κρίκετ στην Καλκούτα . Ένα παιδί παίζει κρίκετ, εν μέσω ομίχλης, σε πάρκο της Καλκούτας.
REUTERS / RUPAK DE CHOWDHURI

Ένα παιδί παίζει κρίκετ, εν μέσω ομίχλης, σε πάρκο της Καλκούτας.

Αφρικανικός εστεμμένος γερανός στην Μπανγκόκ. Αφρικανικός εστεμμένος γερανός φωτογραφίζεται στον ζωολογικό κήπο «Pata», που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο ενός εμπορικού κέντρου στην Μπανγκόκ. Τα πτηνά αυτά ζουν στους υγροβιότοπους της Δυτικής Αφρικής και απειλούνται με εξαφάνιση λόγω της καταστροφής του φυσικού τους περιβάλλοντος και της διακίνησής τους ως κατοικίδια.
EPA / DIEGO AZUBEL

Αφρικανικός εστεμμένος γερανός φωτογραφίζεται στον ζωολογικό κήπο «Pata», που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο ενός εμπορικού κέντρου στην Μπανγκόκ. Τα πτηνά αυτά ζουν στους υγροβιότοπους της Δυτικής Αφρικής και απειλούνται με εξαφάνιση λόγω της καταστροφής του φυσικού τους περιβάλλοντος και της διακίνησής τους ως κατοικίδια.

Εορταστική ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας. Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας.
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας.