Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015 20:31

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015.

Γερακίνα στο Ναύπλιο . Μία Γερακίνα Buteo buteo πετά σε περιοχή του Ναυπλίου. H Γερακίνα είναι ημερόβιο αρπακτικό πτηνό.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Μία Γερακίνα Buteo buteo πετά σε περιοχή του Ναυπλίου. H Γερακίνα είναι ημερόβιο αρπακτικό πτηνό.

Ουρανοξύστης στη Βέρνη. Η κορυφή ενός ουρανοξύστη διακρίνεται μέσα από την ομίχλη στη Βέρνη.
REUTERS / RUBEN SPRICH

Η κορυφή ενός ουρανοξύστη διακρίνεται μέσα από την ομίχλη στη Βέρνη.

Αφγανιστάν: Σύλληψη ανταρτών Ταλιμπάν . Αντάρτες Ταλιμπάν (δεξιά), οι οποίοι έχουν συλληφθεί από άντρες της συνοριοφυλακής του Αφγανιστάν, κατά τη διάρκεια παρουσίασης στα μέσα ενημέρωσης στην Τζαλαλαμπάντ των κατασχεθέντων όπλων και εξοπλισμού.
REUTERS / PARWIZ

Αντάρτες Ταλιμπάν (δεξιά), οι οποίοι έχουν συλληφθεί από άντρες της συνοριοφυλακής του Αφγανιστάν, κατά τη διάρκεια παρουσίασης στα μέσα ενημέρωσης στην Τζαλαλαμπάντ των κατασχεθέντων όπλων και εξοπλισμού.

Ισραήλ: Στη φυλακή για 18 μήνες ο Εχούντ Όλμερτ. Το ανώτατο δικαστήριο του Ισραήλ απάλλαξε τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, Εχούντ Όλμερτ, από την μία καταδικαστική απόφαση για διαφθορά και επιβεβαίωσε την καταδίκη του για δεύτερη υπόθεση διαφθοράς, μειώνοντας την ποινή του σε φυλάκιση 18 μηνών χωρίς αναστολή. Θα είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος της κυβέρνησης στο Ισραήλ που θα φυλακιστεί στη χώρα του.
EPA / GALI TIBBON/POOL

Το ανώτατο δικαστήριο του Ισραήλ απάλλαξε τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, Εχούντ Όλμερτ, από την μία καταδικαστική απόφαση για διαφθορά και επιβεβαίωσε την καταδίκη του για δεύτερη υπόθεση διαφθοράς, μειώνοντας την ποινή του σε φυλάκιση 18 μηνών χωρίς αναστολή. Θα είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος της κυβέρνησης στο Ισραήλ που θα φυλακιστεί στη χώρα του.

Ομίχλη και βροχή στη Μαδρίτη . Ένας άνδρας κάνει τον πρωινό του περίπατο στη Μαδρίτη εν μέσω πυκνής ομίχλης. Η βροχή έφτασε επιτέλους την ισπανική πρωτεύουσα μετά από μία μακρά περίοδο ξηρασίας.
EPA / JUAN CARLOS HIDALGO

Ένας άνδρας κάνει τον πρωινό του περίπατο στη Μαδρίτη εν μέσω πυκνής ομίχλης. Η βροχή έφτασε επιτέλους την ισπανική πρωτεύουσα μετά από μία μακρά περίοδο ξηρασίας.

Εντυπωσιακά γλυπτά από πάγο στη Μόσχα. Καλλιτέχνες περνούν μπροστά από ένα γλυπτό από πάγο, το οποίο αναπαριστά το Θεάτρο Μπολσόι στην Μόσχα. Οι Μοσχοβίτες ετοιμάζονται να γιορτάσουν την παραμονή της πρωτοχρονιάς στις 31 Δεκεμβρίου και τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο. Οι θερμοκρασίες στη ρωσική πρωτεύουσα έπεσαν κάτω από το μηδέν, έπειτα από μία περίοδο ήπιων καιρικών συνθηκών.
EPA / SERGEI ILNITSKY

Καλλιτέχνες περνούν μπροστά από ένα γλυπτό από πάγο, το οποίο αναπαριστά το Θεάτρο Μπολσόι στην Μόσχα. Οι Μοσχοβίτες ετοιμάζονται να γιορτάσουν την παραμονή της πρωτοχρονιάς στις 31 Δεκεμβρίου και τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο. Οι θερμοκρασίες στη ρωσική πρωτεύουσα έπεσαν κάτω από το μηδέν, έπειτα από μία περίοδο ήπιων καιρικών συνθηκών.

Σε επίπεδα – ρεκόρ η τρύπα του όζοντος τον Δεκέμβρη . Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 29 Δεκεμβρίου, απεικονίζονται επιστήμονες να μετράνε την ηλιακή ακτινοβολία στην Ανταρκτική στις 18 Νοεμβρίου. Η τρύπα του όζοντος έχει φτάσει σε μέγεθος - ρεκόρ με 10 τ.χλμ τον Δεκέμβριο του 2015, περισσότερο από το διπλάσιο του μέσου όρου της περιόδου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στις 28 Δεκεμβρίου 2015 από το Πανεπιστήμιο του Σαντιάγκο της Χιλής (Usach).
EPA / FELIPE TRUEBA

Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 29 Δεκεμβρίου, απεικονίζονται επιστήμονες να μετράνε την ηλιακή ακτινοβολία στην Ανταρκτική στις 18 Νοεμβρίου. Η τρύπα του όζοντος έχει φτάσει σε μέγεθος - ρεκόρ με 10 τ.χλμ τον Δεκέμβριο του 2015, περισσότερο από το διπλάσιο του μέσου όρου της περιόδου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στις 28 Δεκεμβρίου 2015 από το Πανεπιστήμιο του Σαντιάγκο της Χιλής (Usach).

Στιγμιότυπο από την Κίνα. Αερογέφυρα, φωτισμένη με μπλε χρώμα διακρίνεται κατά τη διάρκεια μίας ομιχλώδους ημέρας στην Τζινάν της επαρχίας Σανντόνγκ.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Αερογέφυρα, φωτισμένη με μπλε χρώμα διακρίνεται κατά τη διάρκεια μίας ομιχλώδους ημέρας στην Τζινάν της επαρχίας Σανντόνγκ.

Παίζοντας γκολφ περνά τις διακοπές του ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα παίζει γκολφ με φίλους κατά τη διάρκεια των διακοπών του στο Καϊλούα της Χαβάης.
REUTERS / JONATHAN ERNST

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα παίζει γκολφ με φίλους κατά τη διάρκεια των διακοπών του στο Καϊλούα της Χαβάης.

Αυξάνονται οι ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια στη Ινδία. Η σκιά ενός υπαλλήλου σχηματίζεται στον ουρανό καθώς εργάζεται για τη συντήρηση των γραμμών του ηλεκτρικού ρεύματος στη Μουμπάι. Οι υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ινδία ποικίλουν σημαντικά ανάλογα με την τοποθεσία. Η κατανάλωση ενέργειας στην Ινδία έχει αυξηθεί με ταχύτατους ρυθμούς λόγω της αύξησης του πληθυσμού και της οικονομικής ανάπτυξης. Η εγχώρια παραγωγή ενέργειας είναι ανεπαρκής και η Ινδία αναγκάζεται να εισάγει ηλεκτρισμό για να καλύψει της ενεργειακές της ανάγκες.
EPA / DIVYAKANT SOLANKI

Η σκιά ενός υπαλλήλου σχηματίζεται στον ουρανό καθώς εργάζεται για τη συντήρηση των γραμμών του ηλεκτρικού ρεύματος στη Μουμπάι. Οι υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ινδία ποικίλουν σημαντικά ανάλογα με την τοποθεσία. Η κατανάλωση ενέργειας στην Ινδία έχει αυξηθεί με ταχύτατους ρυθμούς λόγω της αύξησης του πληθυσμού και της οικονομικής ανάπτυξης. Η εγχώρια παραγωγή ενέργειας είναι ανεπαρκής και η Ινδία αναγκάζεται να εισάγει ηλεκτρισμό για να καλύψει της ενεργειακές της ανάγκες.