Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 19:51

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015.

Ιστορική συμφωνία Τόκιο - Σεούλ για τις «σεξουαλικές σκλάβες» του Β
REUTERS / YONHAP

Νοτιοκορεάτισσες, πρώην «σεξουαλικές σκλάβες» παρακολουθούν ένα τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων, καθώς περιμένουν να ακούσουν το αποτέλεσμα της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών της Ν. Κορέας με τον Ιάπωνα ομόλογό του. Ιαπωνία και Νότια Κορέα σύναψαν ιστορική συμφωνία με την οποία ρυθμίζουν το θέμα των γυναικών που έγιναν «σεξουαλικές σκλάβες» των ιαπωνικών στρατευμάτων κατά την Κατοχή της Κορέας, την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το Τόκιο ζητεί επισήμως συγγνώμη και θα πληρώσει 1 δισ. γιεν (7.560.000 ευρώ) σε νοτιοκορεατικό ταμείο για τα θύματα της συγκεκριμένης πρακτικής του ιαπωνικού στρατού.

Σφοδρή χιονόπτωση στο Μεξικό. Με χιόνια έχει σκεπαστεί το βορειοδυτικό τμήμα του Μεξικού με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά ένα αεροδρόμιο στην περιοχή και να διακοπεί η κυκλοφορία σε πολλούς αυτοκινητόδρομους στην πολιτεία Τσιουάουα. Η θερμοκρασία έφτασε σε κάποιες περιοχές στους -18 βαθμούς Κελσίου. Στη φωτογραφία κάτοικοι της πόλης Χουάρεζ προσπαθούν να διασχίσουν το δρόμο.
REUTERS / STRINGER

Με χιόνια έχει σκεπαστεί το βορειοδυτικό τμήμα του Μεξικού με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά ένα αεροδρόμιο στην περιοχή και να διακοπεί η κυκλοφορία σε πολλούς αυτοκινητόδρομους στην πολιτεία Τσιουάουα. Η θερμοκρασία έφτασε σε κάποιες περιοχές στους -18 βαθμούς Κελσίου. Στη φωτογραφία κάτοικοι της πόλης Χουάρεζ προσπαθούν να διασχίσουν το δρόμο.

Δεκάδες πυρκαγιές στη βόρεια Ισπανία. Οι πυροσβέστες αγωνίζονται για την κατάσβεση σχεδόν 120 δασικών πυρκαγιών στη βόρεια Ισπανία, οι οποίες μαίνονται κυρίως στην Κανταβρία και τις Αστούριες και έχουν ευνοηθεί από την ηπιότητα του φετεινού χειμώνα και την έλλειψη βροχοπτώσεων.
REUTERS / VINCENT WEST

Οι πυροσβέστες αγωνίζονται για την κατάσβεση σχεδόν 120 δασικών πυρκαγιών στη βόρεια Ισπανία, οι οποίες μαίνονται κυρίως στην Κανταβρία και τις Αστούριες και έχουν ευνοηθεί από την ηπιότητα του φετεινού χειμώνα και την έλλειψη βροχοπτώσεων.

Συγκομιδή πορτοκαλιών στην Υεμένη. Ένας άνδρας μεταφέρει ένα καλάθι με πορτοκάλια σε χωράφι της πόλης Μαρίμπ.
REUTERS / ALI OWIDHA

Ένας άνδρας μεταφέρει ένα καλάθι με πορτοκάλια σε χωράφι της πόλης Μαρίμπ.

Ηλιοβασίλεμα στο δάσος της Στροφυλιάς. Ηλιοβασίλεμα στο δάσος της Στροφυλιάς, στον Άραξο.
SOOC / Menelaos Myrillas

Ηλιοβασίλεμα στο δάσος της Στροφυλιάς, στον Άραξο.

Παιχνίδια σε πάρκο της Καλκούτα. Ένα μικρό αγόρι σκαρφαλώνει σε τούνελ παιχνιδιού σε πάρκο της Καλκούτα, στην Ινδία.
REUTERS / RUPAK DE CHOWDHURI

Ένα μικρό αγόρι σκαρφαλώνει σε τούνελ παιχνιδιού σε πάρκο της Καλκούτα, στην Ινδία.

Πρωινή ομίχλη στο Ναύπλιο. Πρωινή ομίχλη στο Ναύπλιο, την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015.
INTIME NEWS / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Πρωινή ομίχλη στο Ναύπλιο, την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015.

Πατινάζ εν μέσω ομίχλης. Κόσμος κάνει πατινάζ σε λίμνη του πάρκου  December κατά τη διάρκεια μίας ομιχλώδους ημέρας στο Πεκίνο.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Κόσμος κάνει πατινάζ σε λίμνη του πάρκου  December κατά τη διάρκεια μίας ομιχλώδους ημέρας στο Πεκίνο.

Χειμωνιάτικο σκηνικό στην Ήπειρο. Στιγμιότυπο από τον ποταμό Αώο στην Ήπειρο.
INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στιγμιότυπο από τον ποταμό Αώο στην Ήπειρο.

Τουριστικό στιγμιότυπο από την Κίνα. Τουρίστες περπατούν πάνω από μία φυτεία τσαγιού στην κινεζική επαρχία Χουμπέι.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Τουρίστες περπατούν πάνω από μία φυτεία τσαγιού στην κινεζική επαρχία Χουμπέι.

Επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ. Τουλάχιστον ένας άμαχος σκοτώθηκε και άλλοι 13 τραυματίστηκαν σήμερα, σε επίθεση αυτοκτονίας κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Στόχος της επίθεσης ήταν κατά πάσα πιθανότητα, στρατιώτες του ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών. Οι αντάρτες Ταλιμπάν, δια του εκπροσώπου τους Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση μέσω Twitter.
REUTERS / MOHAMMAD ISMAIL

Τουλάχιστον ένας άμαχος σκοτώθηκε και άλλοι 13 τραυματίστηκαν σήμερα, σε επίθεση αυτοκτονίας κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Στόχος της επίθεσης ήταν κατά πάσα πιθανότητα, στρατιώτες του ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών. Οι αντάρτες Ταλιμπάν, δια του εκπροσώπου τους Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση μέσω Twitter.

Β. Αγγλία: Στρατιωτικές ενισχύσεις για την αντιμετώπιση των πλημμυρών. Tην αποστολή νέων στρατιωτικών ενισχύσεων στη βόρεια Αγγλία, που πλήττεται από πρωτοφανείς πλημμύρες, ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Κάμερον αναμένεται να μεταβεί σήμερα στις πληγείσες περιοχές. Οι πλημμύρες προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες. Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η υπηρεσία Περιβάλλοντος εξέδωσε 27 προειδοποιήσεις για επικίνδυνες πλημμύρες στην Αγγλία και την Ουαλία.
EPA / MARK NESBIT/MINISTRY OF DEFENCE/HANDOUT

Tην αποστολή νέων στρατιωτικών ενισχύσεων στη βόρεια Αγγλία, που πλήττεται από πρωτοφανείς πλημμύρες, ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Κάμερον αναμένεται να μεταβεί σήμερα στις πληγείσες περιοχές. Οι πλημμύρες προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες. Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η υπηρεσία Περιβάλλοντος εξέδωσε 27 προειδοποιήσεις για επικίνδυνες πλημμύρες στην Αγγλία και την Ουαλία.

Η ιρακινή σημαία επιστρέφει στο Ραμάντι. Οι ιρακινές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους στρατηγικής σημασίας κυβερνητικό κτήριο στο κεντρικό Ραμάντι, το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην δυτική πόλη, δήλωσε εκπρόσωπος του ιρακινού στρατού. «Η ανάληψη του ελέγχου του κτηριακού συγκροτήματος, πρώην έδρα της επαρχιακής κυβέρνησης, σημαίνει ότι οι τζιχαντιστές ηττήθηκαν στο Ραμάντι» δήλωσε ο Σαμπάχ αλ-Νούμαν. «Το επόμενο στάδιο είναι να καθαρίσουμε σημεία όπου μπορεί να υπάρχουν διάσπαρτοι στην πόλη εκρηκτικοί μηχανισμοί και νάρκες» σημείωσε.
REUTERS / STRINGER

Οι ιρακινές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους στρατηγικής σημασίας κυβερνητικό κτήριο στο κεντρικό Ραμάντι, το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην δυτική πόλη, δήλωσε εκπρόσωπος του ιρακινού στρατού. «Η ανάληψη του ελέγχου του κτηριακού συγκροτήματος, πρώην έδρα της επαρχιακής κυβέρνησης, σημαίνει ότι οι τζιχαντιστές ηττήθηκαν στο Ραμάντι» δήλωσε ο Σαμπάχ αλ-Νούμαν. «Το επόμενο στάδιο είναι να καθαρίσουμε σημεία όπου μπορεί να υπάρχουν διάσπαρτοι στην πόλη εκρηκτικοί μηχανισμοί και νάρκες» σημείωσε.