Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015 20:58

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Άρη στον πρώτο ημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης από τον Παναθηναϊκό και ο Σπύρος Μούρτος του Άρη, σε στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού για το Κυπέλλο Ελλάδας, στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Με καταιγισμό τριπόντων στην πρώτη και τρίτη περίοδο (17 συνολικά στο ματς), οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν του Άρη με 90-69 στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης. Ο Παναθηναϊκός, πλέον, είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του 17ου τροπαίου στην ιστορία του στην 22η συμμετοχή του στον τελικό του θεσμού.
INTIME SPORTS / ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης από τον Παναθηναϊκό και ο Σπύρος Μούρτος του Άρη, σε στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού για το Κυπέλλο Ελλάδας, στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Με καταιγισμό τριπόντων στην πρώτη και τρίτη περίοδο (17 συνολικά στο ματς), οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν του Άρη με 90-69 στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης. Ο Παναθηναϊκός, πλέον, είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του 17ου τροπαίου στην ιστορία του στην 22η συμμετοχή του στον τελικό του θεσμού.

Χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ LuminAthens. Τρισδιάστατη προβολή στην πρόσοψη του Δημαρχιακού Μεγάρου στην Πλατεία Κοτζιά, για το LuminAthens Christmas Festival, στην Αθήνα.
SOOC / Nikos Libertas

Τρισδιάστατη προβολή στην πρόσοψη του Δημαρχιακού Μεγάρου στην Πλατεία Κοτζιά, για το LuminAthens Christmas Festival, στην Αθήνα.

Ηλιόλουστο απόγευμα στη Ζυρίχη. Κόσμος απολαμβάνει τη λιακάδα στην όχθη της λίμνης, στη Ζυρίχη.
EPA / WALTER BIERI

Κόσμος απολαμβάνει τη λιακάδα στην όχθη της λίμνης, στη Ζυρίχη.

Μίνι γουρουνάκι στο Μεξικό. Ο Τσούλε, ένα γουρουνάκι πυγμαίος ηλικίας έξι μηνών, κοιτά το φωτογραφικό φακό, στο Μεξικό. Τα γουρουνάκια πυγμαίοι, ή κοινώς μίνι, μπορούν να φθάσουν τα 30 κιλά σε βάρος και 35 εκατοστά στο ύψος, σύμφωνα με την εταιρεία Mini Pigs Mexico. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα μίνι γουρουνάκια έχουν γίνει πολύ δημοφιλή κατοικίδια στο Μεξικό, με τις πωλήσεις τους να φτάνουν τα 300 κάθε χρόνο και τις τιμές να κυμαίνονται από 350 έως 1.600 δολάρια.
REUTERS / EDGARD GARRIDO

Ο Τσούλε, ένα γουρουνάκι πυγμαίος ηλικίας έξι μηνών, κοιτά το φωτογραφικό φακό, στο Μεξικό. Τα γουρουνάκια πυγμαίοι, ή κοινώς μίνι, μπορούν να φθάσουν τα 30 κιλά σε βάρος και 35 εκατοστά στο ύψος, σύμφωνα με την εταιρεία Mini Pigs Mexico. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα μίνι γουρουνάκια έχουν γίνει πολύ δημοφιλή κατοικίδια στο Μεξικό, με τις πωλήσεις τους να φτάνουν τα 300 κάθε χρόνο και τις τιμές να κυμαίνονται από 350 έως 1.600 δολάρια.

Αυτοσχέδιο κουρείο στο Πακιστάν. Ένα αγόρι κουρεύεται σε ένα αυτοσχέδιο κουρείο, στο δρόμο μίας φτωχογειτονιάς στο Καράτσι.
REUTERS / AKHTAR SOOMRO

Ένα αγόρι κουρεύεται σε ένα αυτοσχέδιο κουρείο, στο δρόμο μίας φτωχογειτονιάς στο Καράτσι.

Αποδημητικά πουλιά στην Ινδία. Μία γυναίκα ταϊζει ένα κοπάδι γλάρων καθώς πετούν πάνω από την ακτή της Αραβικής Θάλασσας στη Μουμπάι. Τα αποδημητικά πουλιά φθάνουν στην περιοχή κατά τη χειμερινή περίοδο από διάφορα μέρη της Ινδίας και των γειτονικών χωρών και συνήθως φεύγουν και πάλι τους ανοιξιάτικους μήνες.
EPA / DIVYAKANT SOLANKI

Μία γυναίκα ταϊζει ένα κοπάδι γλάρων καθώς πετούν πάνω από την ακτή της Αραβικής Θάλασσας στη Μουμπάι. Τα αποδημητικά πουλιά φθάνουν στην περιοχή κατά τη χειμερινή περίοδο από διάφορα μέρη της Ινδίας και των γειτονικών χωρών και συνήθως φεύγουν και πάλι τους ανοιξιάτικους μήνες.

Σλοβενία: Κλόουν χαρίζουν χαμόγελα σε παιδιά προσφύγων. Μέλος της οργάνωσης γιατρών Red Noses Clowndoctors διασκεδάζει παιδιά προσφύγων, πριν την αναχώρησή τους για την Αυστρία, σε ένα κέντρο καταγραφής στη Ντόμποβα, στη Σλοβενία.
REUTERS / SRDJAN ZIVULOVIC

Μέλος της οργάνωσης γιατρών Red Noses Clowndoctors διασκεδάζει παιδιά προσφύγων, πριν την αναχώρησή τους για την Αυστρία, σε ένα κέντρο καταγραφής στη Ντόμποβα, στη Σλοβενία.

Παρέλαση με άλογα στην Κόστα Ρίκα. Κόσμος με τα άλογά του συμμετέχει στην παραδοσιακή παρέλαση στους δρόμους του Σαν Χοσέ στην Κόστα Ρίκα. Χιλιάδες ιππείς συμμετείχαν στην παρέλαση, η οποία αποτελεί μέρος των ετήσιων εορταστικών εκδηλώσεων για το τέλος του έτους.
REUTERS / JUAN CARLOS ULATE

Κόσμος με τα άλογά του συμμετέχει στην παραδοσιακή παρέλαση στους δρόμους του Σαν Χοσέ στην Κόστα Ρίκα. Χιλιάδες ιππείς συμμετείχαν στην παρέλαση, η οποία αποτελεί μέρος των ετήσιων εορταστικών εκδηλώσεων για το τέλος του έτους.

Παραγουάη: 90.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών. Μία γυναίκα κάθεται με το γιό της σε ένα αυτοσχέδιο κατάλυμα στην Ασουνσιόν. Στην Παραγουάη, περίπου 90.000 άνθρωποι σε μια περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα Ασουνσιόν εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να σωθούν από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις οι οποίες συνδέονται με το φαινόμενο Ελ Νίνιο, σύμφωνα με τη δημοτική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Πολλοί από αυτούς είναι πάμφτωχοι και ζουν σε χαμόσπιτα στις όχθες του ποταμού Παραγουάη. Η κυβέρνηση της χώρας έχει κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Ασουνσιόν και επτά επαρχίες της χώρας ώστε να αποδεσμευτούν κεφάλαια για να στηριχθούν οι πληγέντες.
REUTERS / JORGE ADORNO

Μία γυναίκα κάθεται με το γιό της σε ένα αυτοσχέδιο κατάλυμα στην Ασουνσιόν. Στην Παραγουάη, περίπου 90.000 άνθρωποι σε μια περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα Ασουνσιόν εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να σωθούν από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις οι οποίες συνδέονται με το φαινόμενο Ελ Νίνιο, σύμφωνα με τη δημοτική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Πολλοί από αυτούς είναι πάμφτωχοι και ζουν σε χαμόσπιτα στις όχθες του ποταμού Παραγουάη. Η κυβέρνηση της χώρας έχει κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Ασουνσιόν και επτά επαρχίες της χώρας ώστε να αποδεσμευτούν κεφάλαια για να στηριχθούν οι πληγέντες.

Φάρμα φιδιών στη Μπανγκόκ . Μία οικογένεια βγάζει φωτογραφία με ένα πύθωνα Βιρμανίας, σε μία φάρμα φιδιών στη Μπανγκόκ. Η φάρμα ιδρύθηκε το 1923 με στόχο να γίνει επίσημο ινστιτούτο έρευνας και ανάπτυξης ορών και θεραπείας κατά του δηλητηρίου φιδιών στη χώρα. Η Ταϊλάνδη φιλοξενεί πάνω από 200 είδη φιδιών, 60 από τα οποία είναι δηλητηριώδη.
EPA / DIEGO AZUBEL

Μία οικογένεια βγάζει φωτογραφία με ένα πύθωνα Βιρμανίας, σε μία φάρμα φιδιών στη Μπανγκόκ. Η φάρμα ιδρύθηκε το 1923 με στόχο να γίνει επίσημο ινστιτούτο έρευνας και ανάπτυξης ορών και θεραπείας κατά του δηλητηρίου φιδιών στη χώρα. Η Ταϊλάνδη φιλοξενεί πάνω από 200 είδη φιδιών, 60 από τα οποία είναι δηλητηριώδη.

Στιγμιότυπο από το Τόκιο. Γλάροι στην όχθη ενός ποταμού στο Τόκιο.
REUTERS / TORU HANAI

Γλάροι στην όχθη ενός ποταμού στο Τόκιο.

Πλημμύρες στη βόρεια Αγγλία. Ένα αγόρι στέκεται στην άκρη ενός πλημμυρισμένου δρόμου στο Κάγουντ, στη βόρεια Αγγλία. Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών «βύθισαν» πόλεις και χωριά στη βόρεια Αγγλία. Στις κομητείες του δυτικού Γιορκσάιρ και του Λάνκασιρ, εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν χθες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς ανέβαινε η στάθμη των υδάτων. Για σήμερα έχουν εκδοθεί 30 προειδοποιήσεις για κίνδυνο φονικών πλημμυρών.
REUTERS / PHIL NOBLE

Ένα αγόρι στέκεται στην άκρη ενός πλημμυρισμένου δρόμου στο Κάγουντ, στη βόρεια Αγγλία. Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών «βύθισαν» πόλεις και χωριά στη βόρεια Αγγλία. Στις κομητείες του δυτικού Γιορκσάιρ και του Λάνκασιρ, εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν χθες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς ανέβαινε η στάθμη των υδάτων. Για σήμερα έχουν εκδοθεί 30 προειδοποιήσεις για κίνδυνο φονικών πλημμυρών.

Πυκνό νέφος σκεπάζει τις πόλεις στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Ο μιναρές από ένα τζαμί ξεπροβάλλει μέσα από το νέφος που σκεπάζει το χωριό Πονιγιέρι, στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Καθώς σοβαρή ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζει τις πόλεις που βρίσκονται ανάμεσα στα βουνά, οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους και ιδιαίτερα τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους στην πόλη η οποία είναι κυριολεκτικά καλυμμένη από ένα πυκνό σύννεφο σκόνης.
REUTERS / DADO RUVIC

Ο μιναρές από ένα τζαμί ξεπροβάλλει μέσα από το νέφος που σκεπάζει το χωριό Πονιγιέρι, στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Καθώς σοβαρή ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζει τις πόλεις που βρίσκονται ανάμεσα στα βουνά, οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους και ιδιαίτερα τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους στην πόλη η οποία είναι κυριολεκτικά καλυμμένη από ένα πυκνό σύννεφο σκόνης.

Πυρκαγιά στην Καλιφόρνια. Ο φωτογράφος Τοντ Σουντμάιερ στέκεται μπροστά από τις φλόγες, ενώ τον "χτυπούν" ρίπες ισχυρών ανέμων, κοντά στο Σολίμαρ Μπιτς, στην Καλιφόρνια. Μεγάλη φωτιά απειλεί υποδομές στην Καλιφόρνια και υποχρέωσε τις αρχές να κλείσουν τμήματα αυτοκινητοδρόμων σε μια τουριστική ζώνη των ακτών του Ειρηνικού, ανάμεσα στο Μαλιμπού και τη Σάντα Μπάρμπαρα. Σχεδόν 600 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες κοντά στο Σολίμαρ Μπιτς, θέρετρο της νότιας Καλιφόρνιας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της κομητείας Βεντούρα. Οι κάτοικοι του Σολίμαρ Μπιτς καθώς και οι τουρίστες έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν την περιοχή και να μετακινηθούν προς τα βόρεια.
REUTERS / GENE BLEVINS

Ο φωτογράφος Τοντ Σουντμάιερ στέκεται μπροστά από τις φλόγες, ενώ τον "χτυπούν" ρίπες ισχυρών ανέμων, κοντά στο Σολίμαρ Μπιτς, στην Καλιφόρνια. Μεγάλη φωτιά απειλεί υποδομές στην Καλιφόρνια και υποχρέωσε τις αρχές να κλείσουν τμήματα αυτοκινητοδρόμων σε μια τουριστική ζώνη των ακτών του Ειρηνικού, ανάμεσα στο Μαλιμπού και τη Σάντα Μπάρμπαρα. Σχεδόν 600 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες κοντά στο Σολίμαρ Μπιτς, θέρετρο της νότιας Καλιφόρνιας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της κομητείας Βεντούρα. Οι κάτοικοι του Σολίμαρ Μπιτς καθώς και οι τουρίστες έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν την περιοχή και να μετακινηθούν προς τα βόρεια.