Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015 20:56

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικος αγώνας κολύμβησης στο Λονδίνο. Κολυμβητές ετοιμάζονται να λάβουν μέρος στον ετήσιο χριστουγεννιάτικο αγώνα Peter Pan Cup, στον ποταμό Σέρπενταϊν, στο Χάιντ Παρκ στο Λονδίνο.
REUTERS / ANDREW WINNING

Κολυμβητές ετοιμάζονται να λάβουν μέρος στον ετήσιο χριστουγεννιάτικο αγώνα Peter Pan Cup, στον ποταμό Σέρπενταϊν, στο Χάιντ Παρκ στο Λονδίνο.

Φεστιβάλ ελεφάντων στο Νεπάλ. Ένα μικρό αγόρι στέκεται κάτω από την προβοσκίδα ενός ελέφαντα, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της πρώτης ημέρας του 12ου φεστιβάλ ελεφάντων στη Σαουχάρα, στο Τσιταβάν, 154 χιλιόμετρα από το Κατμαντού, στο Νεπάλ. Το φεστιβάλ διαρκεί πέντε ημέρες και οργανώνεται από την τοπική ένωση ξενοδόχων της Σαουχάρα, για την προώθηση του τουρισμού στο Νεπάλ. 
EPA / HEMANTA SHRESTHA

Ένα μικρό αγόρι στέκεται κάτω από την προβοσκίδα ενός ελέφαντα, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της πρώτης ημέρας του 12ου φεστιβάλ ελεφάντων στη Σαουχάρα, στο Τσιταβάν, 154 χιλιόμετρα από το Κατμαντού, στο Νεπάλ. Το φεστιβάλ διαρκεί πέντε ημέρες και οργανώνεται από την τοπική ένωση ξενοδόχων της Σαουχάρα, για την προώθηση του τουρισμού στο Νεπάλ. 

Απογευματινή βόλτα στη Γερμανία. Κόσμος κάνει βόλτα στον πεζόδρομο γύρω από το κάστρο της λίμνης Κονστάνς, στο Φριντρισχάφεν, στη Γερμανία.
EPA / FELIX KAESTLE

Κόσμος κάνει βόλτα στον πεζόδρομο γύρω από το κάστρο της λίμνης Κονστάνς, στο Φριντρισχάφεν, στη Γερμανία.

Τουρκία: Απέτρεψε αυτοκτονία ο Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σφίγγει το χέρι ενός άντρα, ο οποίος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει από τη γέφυρα του Βοσπόρου. Οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να έσωσαν τον άνδρα που απειλούσε να αυτοκτονήσει στη γέφυρα του Βοσπόρου. Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Ερντογάν σταμάτησε την αυτοκινητοπομπή, όταν είδε τον 30χρονο. Οι φρουροί του προέδρου προσέγγισαν τον παρ
REUTERS / HANDOUT

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σφίγγει το χέρι ενός άντρα, ο οποίος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει από τη γέφυρα του Βοσπόρου. Οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να έσωσαν τον άνδρα που απειλούσε να αυτοκτονήσει στη γέφυρα του Βοσπόρου. Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Ερντογάν σταμάτησε την αυτοκινητοπομπή, όταν είδε τον 30χρονο. Οι φρουροί του προέδρου προσέγγισαν τον παρ' ολίγον αυτόχειρα και τον απομάκρυναν από το σημείο. Στη συνέχεια τον οδήγησαν στον πρόεδρο που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του και μιλούσε στο τηλέφωνο.

Δεκάδες τραυματίες από το σεισμό σε Αφγανιστάν - Πακιστάν. Τραυματίες από το σεισμό μεταφέρονται σε νοσοκομείο της Πεσαβάρ στο Πακιστάν. Τουλάχιστον 41 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία στην πόλη Πεσάβαρ του βορειοδυτικού Πακιστάν μετά το σεισμό 6,2 βαθμών που έπληξε το Αφγανιστάν, όπως μεταδίδουν πακιστανικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), ο σεισμός 6,2 βαθμών σημειώθηκε στις 23:44 τοπική ώρα (21:14 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό του εντοπίστηκε περίπου 82 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Φεϊζαμπάντ, της πρωτεύουσας της επαρχίας Μπανταχσάν του Αφγανιστάν, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.
EPA / ARSHAD ARBAB

Τραυματίες από το σεισμό μεταφέρονται σε νοσοκομείο της Πεσαβάρ στο Πακιστάν. Τουλάχιστον 41 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία στην πόλη Πεσάβαρ του βορειοδυτικού Πακιστάν μετά το σεισμό 6,2 βαθμών που έπληξε το Αφγανιστάν, όπως μεταδίδουν πακιστανικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), ο σεισμός 6,2 βαθμών σημειώθηκε στις 23:44 τοπική ώρα (21:14 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό του εντοπίστηκε περίπου 82 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Φεϊζαμπάντ, της πρωτεύουσας της επαρχίας Μπανταχσάν του Αφγανιστάν, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

Περιστρεφόμενοι δερβίσιδες στη Συρία . Περιστρεφόμενος δερβίσης εκτελεί τον παραδοσιακό χορό Σούφι, κατά τη διάρκεια εορτασμών για την επέτειο γέννησης του προφήτη Μωάμεθ, στο Χαλέπι, στη Συρία.
REUTERS / AMMAR ABDULLAH

Περιστρεφόμενος δερβίσης εκτελεί τον παραδοσιακό χορό Σούφι, κατά τη διάρκεια εορτασμών για την επέτειο γέννησης του προφήτη Μωάμεθ, στο Χαλέπι, στη Συρία.

Ζεστή χριστουγεννιάτικη μέρα στη Νέα Υόρκη. Γυναίκες κάνουν βαρκάδα στη λίμνη του Σέντραλ Παρκ στη Νέα Υόρκη. Η θερμοκρασία έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ στη Νέα Υόρκη την παραμονή των Χριστουγέννων, όπου το θερμόμετρο έφθασε μέχρι 22,2 βαθμούς Κελσίου, για πρώτα φορά τέτοια εποχή μετά το 1871. Ο υδράργυρος ήταν ελάχιστα πιο χαμηλά από τις 4 Ιουλίου, όταν και η θερμοκρασία έφθασε τους 23,8 βαθμούς Κελσίου.
REUTERS / EDUARDO MUNOZ

Γυναίκες κάνουν βαρκάδα στη λίμνη του Σέντραλ Παρκ στη Νέα Υόρκη. Η θερμοκρασία έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ στη Νέα Υόρκη την παραμονή των Χριστουγέννων, όπου το θερμόμετρο έφθασε μέχρι 22,2 βαθμούς Κελσίου, για πρώτα φορά τέτοια εποχή μετά το 1871. Ο υδράργυρος ήταν ελάχιστα πιο χαμηλά από τις 4 Ιουλίου, όταν και η θερμοκρασία έφθασε τους 23,8 βαθμούς Κελσίου.

Χειμωνιάτικο πρωινό στην Ινδία. Ένας άντρας πλένεται στην άκρη του δρόμου, ένα χειμωνιάτικο πρωινό στο Τσάντιγκαρθ, στην Ινδία.
REUTERS / AJAY VERMA

Ένας άντρας πλένεται στην άκρη του δρόμου, ένα χειμωνιάτικο πρωινό στο Τσάντιγκαρθ, στην Ινδία.

Νυχτερινή βόλτα στην Πράγα. Στιγμιότυπο από νυχτερινή βόλτα στην Πράγα.
SOOC / Nikos Libertas

Στιγμιότυπο από νυχτερινή βόλτα στην Πράγα.

Πυρκαγιές στη νότια Αυστραλία. Μία γυναίκα προσέχει τα άλογα και τα παιδιά της που κοιμούνται σε πτυσσόμενα κρεβάτια, σε κεντρικό δρόμο της πόλης Λορν, έχοντας εγκαταλείψει το σπίτι τους, καθώς μαίνονται οι πυρκαγιές νοτιοδυτικά της Μελβούρνης. Στάχτη έγιναν πάνω από 100 σπίτια από τις δασικές πυρκαγιές στη νότια Αυστραλία. Δύναμη περίπου 500 πυροσβεστών επιχειρεί για να θέσει υπό έλεγχο τις φωτιές. Η φωτιά κοντά στην παράκτια πόλη Λορν προκλήθηκε από έναν κεραυνό στις 19ης Δεκεμβρίου αλλά ενισχύθηκε χθες από τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους.
REUTERS / Julian Smith

Μία γυναίκα προσέχει τα άλογα και τα παιδιά της που κοιμούνται σε πτυσσόμενα κρεβάτια, σε κεντρικό δρόμο της πόλης Λορν, έχοντας εγκαταλείψει το σπίτι τους, καθώς μαίνονται οι πυρκαγιές νοτιοδυτικά της Μελβούρνης. Στάχτη έγιναν πάνω από 100 σπίτια από τις δασικές πυρκαγιές στη νότια Αυστραλία. Δύναμη περίπου 500 πυροσβεστών επιχειρεί για να θέσει υπό έλεγχο τις φωτιές. Η φωτιά κοντά στην παράκτια πόλη Λορν προκλήθηκε από έναν κεραυνό στις 19ης Δεκεμβρίου αλλά ενισχύθηκε χθες από τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στη βάση πεζοναυτών στη Χαβάη. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μισέλ, φθάνει στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της βάσης πεζοναυτών στη Χαβάη.
REUTERS / JONATHAN ERNST

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μισέλ, φθάνει στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της βάσης πεζοναυτών στη Χαβάη.

Χριστουγεννιάτικη πανσέληνος στην Ακρόπολη. Η πανσέληνος δεσπόζει στον ουρανό της Αττικής, δίπλα από τον Παρθενώνα.
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Η πανσέληνος δεσπόζει στον ουρανό της Αττικής, δίπλα από τον Παρθενώνα.