Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015 17:59

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015.

Εορταστικά πειράματα στη Σιβηρία. Ο Ιβάν Τομοφένκο, εκ των ιδρυτών του διαδραστικού μουσείου επιστήμης «Πάρκο του Νεύτωνα» στη πόλη Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας, χύνει υγρό άζωτο σε θερμοκρασία -196 βαθμών Κελσίου στο κεφάλι ενός επισκέπτη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για μαθητές. Το πείραμα είχε στόχο να διδάξει στα παιδιά το φαινόμενο Leidenfrost, το οποίο παρατηρείται όταν ένα υγρό έρθει σε επαφή με ένα σώμα που είναι εξαιρετικά θερμότερο από το σημείο ζέσης του υγρού. Τότε παράγεται ένα στρώμα ατμού το οποίο αποτρέπει το υγρό από το να βράσει ακαριαία.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Ο Ιβάν Τομοφένκο, εκ των ιδρυτών του διαδραστικού μουσείου επιστήμης «Πάρκο του Νεύτωνα» στη πόλη Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας, χύνει υγρό άζωτο σε θερμοκρασία -196 βαθμών Κελσίου στο κεφάλι ενός επισκέπτη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για μαθητές. Το πείραμα είχε στόχο να διδάξει στα παιδιά το φαινόμενο Leidenfrost, το οποίο παρατηρείται όταν ένα υγρό έρθει σε επαφή με ένα σώμα που είναι εξαιρετικά θερμότερο από το σημείο ζέσης του υγρού. Τότε παράγεται ένα στρώμα ατμού το οποίο αποτρέπει το υγρό από το να βράσει ακαριαία.

Ένταση στη Δυτική Όχθη. Παλαιστίνιος διαδηλωτής κλωτσά ένα φλεγόμενο λάστιχο, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στη φυλακή Οφέρ, στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.​
REUTERS / MOHAMAD TOROKMAN

Παλαιστίνιος διαδηλωτής κλωτσά ένα φλεγόμενο λάστιχο, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στη φυλακή Οφέρ, στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.​

Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στη Σόφια. Μια γυναίκα ανάβει ένα κερί, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, στη Σόφια.
REUTERS / STOYAN NENOV

Μια γυναίκα ανάβει ένα κερί, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, στη Σόφια.

Βουτιές για τα Χριστούγεννα. Ένας άντρας ντυμένος κλόουν βουτά στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαρκελώνης, στο πλαίσιο του «Ναδάλ Καπ», του διαγωνισμού κολύμβησης που διοργανώνεται κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα.
EPA / ALEJANDRO GARCIA

Ένας άντρας ντυμένος κλόουν βουτά στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαρκελώνης, στο πλαίσιο του «Ναδάλ Καπ», του διαγωνισμού κολύμβησης που διοργανώνεται κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα.

Ομίχλη στην Αυστρία. Πυκνή ομίχλη καλύπτει αιολικό πάρκο στην Αυστρία.
EPA / CHRISTIAN BRUNA

Πυκνή ομίχλη καλύπτει αιολικό πάρκο στην Αυστρία.

Μάθημα για την παράδοση από έναν... χασάπη. Μαθητές και δάσκαλοι δημοτικού σχολείου της κινεζικής πόλης Τσονγκίνγκ παρακολουθούν έναν χασάπη να κόβει το κρέας ενός γουρουνιού στο πλαίσιο… εκπαιδευτικής επίδειξης, που είχε ως στόχο να διδάξει στα παιδιά τις παραδόσεις της χώρας.  Η πινακίδα πίσω από τους μαθητές γράφει: «Τα όμορφα παιδικά μου χρόνια!».
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Μαθητές και δάσκαλοι δημοτικού σχολείου της κινεζικής πόλης Τσονγκίνγκ παρακολουθούν έναν χασάπη να κόβει το κρέας ενός γουρουνιού στο πλαίσιο… εκπαιδευτικής επίδειξης, που είχε ως στόχο να διδάξει στα παιδιά τις παραδόσεις της χώρας.  Η πινακίδα πίσω από τους μαθητές γράφει: «Τα όμορφα παιδικά μου χρόνια!».

Εκδήλωση για τα μη προνομιούχα παιδιά στην Ινδία. Ένα παιδάκι ντυμένο με στολή του Αγίου Βασίλη στέκεται στην πόρτα ενός κτηρίου, όπου διοργανώνεται εκδήλωση της πρωτοβουλίας για βιώσιμη εκπαίδευση των μη προνομιούχων παιδιών, στην ινδική πόλη Αμριτσάρ. Την εν λόγω καμπάνια υλοποιεί μη κυβερνητική οργάνωση με στόχο την παροχή εκπαίδευσης των παιδιών που ζουν στις παραγκουπόλεις της ασιατικής χώρας. 
EPA / RAMINDER PAL SINGH

Ένα παιδάκι ντυμένο με στολή του Αγίου Βασίλη στέκεται στην πόρτα ενός κτηρίου, όπου διοργανώνεται εκδήλωση της πρωτοβουλίας για βιώσιμη εκπαίδευση των μη προνομιούχων παιδιών, στην ινδική πόλη Αμριτσάρ. Την εν λόγω καμπάνια υλοποιεί μη κυβερνητική οργάνωση με στόχο την παροχή εκπαίδευσης των παιδιών που ζουν στις παραγκουπόλεις της ασιατικής χώρας. 

Κοινό τηλεοπτικό μήνυμα Αναστασιάδη - Ακιντζί προς τον κυπριακό λαό. Ένας άντρας παρακολουθεί το κοινό τηλεοπτικό μήνυμα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, με το οποίο εξέφρασαν τις ευχές τους στον κυπριακό λαό. Και οι δύο ηγέτες μίλησαν ελληνικά και τουρκικά.
REUTERS / YIANNIS KOURTOGLOU

Ένας άντρας παρακολουθεί το κοινό τηλεοπτικό μήνυμα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, με το οποίο εξέφρασαν τις ευχές τους στον κυπριακό λαό. Και οι δύο ηγέτες μίλησαν ελληνικά και τουρκικά.

Αγώνας ποδοσφαίρου στην Ανταρκτική. Χιλιανός στρατιώτης σε στιγμιότυπο από αγώνα ποδοσφαίρου στον παγετώνα Γιούνιον, σε απόσταση περίπου 1000 χ.λμ. από τον Νότιο Πόλο. Στον πρωτότυπο αυτό αγώνα αναμετρήθηκαν ομάδες που απαρτίζονταν από στρατιώτες, επιστήμονες και τουρίστες.
EPA / FELIPE TRUEBA
Χιλιανός στρατιώτης σε στιγμιότυπο από αγώνα ποδοσφαίρου στον παγετώνα Γιούνιον, σε απόσταση περίπου 1000 χ.λμ. από τον Νότιο Πόλο. Στον πρωτότυπο αυτό αγώνα αναμετρήθηκαν ομάδες που απαρτίζονταν από στρατιώτες, επιστήμονες και τουρίστες. 
Το φεγγάρι πάνω από την Αθήνα. Το φεγγάρι πάνω από την Αθήνα, το βράδυ της Πέμπτης.
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το φεγγάρι πάνω από την Αθήνα, το βράδυ της Πέμπτης.

Έκκληση για εγκράτεια και δικαιοσύνη απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος. «Σε έναν κόσμο που είναι πολύ συχνά σκληρός με τον αμαρτωλό και τον αδύναμο, με την αμαρτία, θα πρέπει να καλλιεργήσουμε ένα ισχυρό αίσθημα δικαιοσύνης», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά τη λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.  Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας ο Πάπας τοποθέτησε ένα αγαλματάκι του νεογέννητου Χριστού στη φάτνη.
REUTERS / TONY GENTILE

«Σε έναν κόσμο που είναι πολύ συχνά σκληρός με τον αμαρτωλό και τον αδύναμο, με την αμαρτία, θα πρέπει να καλλιεργήσουμε ένα ισχυρό αίσθημα δικαιοσύνης», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά τη λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.  Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας ο Πάπας τοποθέτησε ένα αγαλματάκι του νεογέννητου Χριστού στη φάτνη.

Χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης του δήμου Αθηναίων. Περισσότερα από 700 άτομα συμμετείχαν στο χριστουγεννιάτικο γεύμα αλληλεγγύης που παρέθεσε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), σήμερα το μεσημέρι στο κλειστό Γυμναστήριο του Ρουφ.
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Περισσότερα από 700 άτομα συμμετείχαν στο χριστουγεννιάτικο γεύμα αλληλεγγύης που παρέθεσε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), σήμερα το μεσημέρι στο κλειστό Γυμναστήριο του Ρουφ.