Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015 18:58

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015.

Χριστούγεννα στο Άργος. Το φεγγάρι διακρίνεται πάνω από το αστέρι του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Άργους.
INTIME NEWS / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Το φεγγάρι διακρίνεται πάνω από το αστέρι του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Άργους.

Χριστουγεννιάτικες Φωτιές στη Φλώρινα. Σήμα κατατεθέν της Φλώρινας είναι οι Χριστουγεννιάτικες Φωτιές. Πρόκειται για έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων και πιθανότατα έχει τις ρίζες του σε παγανιστικές εκδηλώσεις στη λατρεία του ηλίου. Ανάβονται φωτιές, ύψους μέχρι 15μ. και σε καθεμία από αυτές κερνούν κρασί, γλυκά και φασολάδα, ενώ γύρω από τη φωτιά γίνεται χορός με μουσική από τα τοπικά συγκροτήματα.
INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σήμα κατατεθέν της Φλώρινας είναι οι Χριστουγεννιάτικες Φωτιές. Πρόκειται για έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων και πιθανότατα έχει τις ρίζες του σε παγανιστικές εκδηλώσεις στη λατρεία του ηλίου. Ανάβονται φωτιές, ύψους μέχρι 15μ. και σε καθεμία από αυτές κερνούν κρασί, γλυκά και φασολάδα, ενώ γύρω από τη φωτιά γίνεται χορός με μουσική από τα τοπικά συγκροτήματα.

H ατμοσφαιρική ρύπανση «κατάπιε» το Σαράγεβο. Ο άνδρας που διασχίζει τη γέφυρα, μόλις που διακρίνεται εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που έχει «πνίξει» το Σαράγεβο. Ο δείκτης που μετρά την ποιότητα του αέρα (IQA) έφτασε σήμερα στο 94, δηλαδή επτά μονάδες κάτω από το «πορτοκαλί επίπεδο». Κανονικές θεωρούνται οι συνθήκες όταν ο δείκτης αυτός κυμαίνεται από το 0 μέχρι το 50.
REUTERS / DADO RUVIC

Ο άνδρας που διασχίζει τη γέφυρα, μόλις που διακρίνεται εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που έχει «πνίξει» το Σαράγεβο. Ο δείκτης που μετρά την ποιότητα του αέρα (IQA) έφτασε σήμερα στο 94, δηλαδή επτά μονάδες κάτω από το «πορτοκαλί επίπεδο». Κανονικές θεωρούνται οι συνθήκες όταν ο δείκτης αυτός κυμαίνεται από το 0 μέχρι το 50.

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων στον Πρωθυπουργό. Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα είπαν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, διαδοχικά, το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, το Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου και ο σύλλογος «Κωστηλάτα» από την Άρτα.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα είπαν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, διαδοχικά, το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, το Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου και ο σύλλογος «Κωστηλάτα» από την Άρτα.

Παιχνίδια του φωτός στη Σεούλ. Κόσμος περπατά στο κέντρο της στολισμένης για τα Χριστούγεννα Σεούλ.
REUTERS / KIM HONG-JI

Κόσμος περπατά στο κέντρο της στολισμένης για τα Χριστούγεννα Σεούλ.

Καθημερινή ζωή στην Αβάνα. Παιδιά παίζουν μπέιζμπολ στο κέντρο της Αβάνας.
REUTERS / ALEXANDRE MENEGHINI

Παιδιά παίζουν μπέιζμπολ στο κέντρο της Αβάνας.

Ένας προβληματισμένος χιμπατζής. Ένας χιμπατζής περιμένει, εμφανώς προβληματισμένος, να τον ταΐσουν, στο καταφύγιο άγριας ζωής του Τσάρλσβιλ στη Λιβερία.
REUTERS / STRINGER

Ένας χιμπατζής περιμένει, εμφανώς προβληματισμένος, να τον ταΐσουν, στο καταφύγιο άγριας ζωής του Τσάρλσβιλ στη Λιβερία.

Βουτιά σε παγωμένα νερά. Χειμερινοί κολυμβητές κοιτούν έναν άντρα να πηδά σε άνοιγμα της παγωμένης επιφάνειας του ποταμού Σονγχουά στην Κίνα.
REUTERS / SHENG LI

Χειμερινοί κολυμβητές κοιτούν έναν άντρα να πηδά σε άνοιγμα της παγωμένης επιφάνειας του ποταμού Σονγχουά στην Κίνα.

Προσευχή στη Σριναγκάρ. Μια γυναίκα προσεύχεται σε ναό της Σριναγκάρ, στην Ινδία.
REUTERS / DANISH ISMAIL

Μια γυναίκα προσεύχεται σε ναό της Σριναγκάρ, στην Ινδία.

Χριστούγεννα στις Βρυξέλλες. Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα κοντά στην Γκραν-Πλας των Βρυξελλών.
EPA / LAURENT DUBRULE

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα κοντά στην Γκραν-Πλας των Βρυξελλών.

Υεμένη: Εορτασμοί προς τιμήν του Μωάμεθ. Σιίτης μουσουλμάνος φωτογραφίζεται κατά τη διάρκεια εορτασμών για την επέτειο γέννησης του προφήτη Μωάμεθ, στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά.
EPA / YAHYA ARHAB

Σιίτης μουσουλμάνος φωτογραφίζεται κατά τη διάρκεια εορτασμών για την επέτειο γέννησης του προφήτη Μωάμεθ, στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά.

Ηλιοβασίλεμα στην Ουγγαρία. Ο ήλιος δύει πίσω από μια γέφυρα, στην Ουγγαρία. 
EPA / ZSOLT CZEGLEDI

Ο ήλιος δύει πίσω από μια γέφυρα, στην Ουγγαρία.