Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015 19:16

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015.

Χιονισμένο τοπίο στο Κρασνογιάρσκ. Ένα καράβι διασχίζει τον ποταμό Γενισέι τη στιγμή που η θερμοκρασία στην πόλη Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας δεν ξεπερνά τους -20 βαθμούς Κελσίου.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Ένα καράβι διασχίζει τον ποταμό Γενισέι τη στιγμή που η θερμοκρασία στην πόλη Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας δεν ξεπερνά τους -20 βαθμούς Κελσίου.

Συγκέντρωση υπέρ του συμφώνου συμβίωσης. Συγκέντρωση υπέρ του συμφώνου συμβίωσης -που τίθεται προς ψήφιση απόψε στη Βουλή- πραγματοποιούν στο Σύνταγμα οργανώσεις ομοφυλόφιλων. 
Τα βασικά τους συνθήματα είναι «δεν θα νικήσει ο κοινωνικός πανικός και το μίσος» και «το πρότυπο είναι η αγάπη».
NAFTEMPORIKI.GR

Συγκέντρωση υπέρ του συμφώνου συμβίωσης -που τίθεται προς ψήφιση απόψε στη Βουλή- πραγματοποιούν στο Σύνταγμα οργανώσεις ομοφυλόφιλων. 

Τα βασικά τους συνθήματα είναι «δεν θα νικήσει ο κοινωνικός πανικός και το μίσος» και «το πρότυπο είναι η αγάπη».

Νεπάλ: Στιγμιότυπο από τη ζωή ενός εργάτη. Τα μαλλιά ενός μετανάστη από την Ινδία, που εργάζεται στο Νεπάλ, έχουν καλυφθεί με βαμβάκι κατά τη διάρκεια κατασκευής κουβέρτας από ανακυκλωμένο βαμβάκι.
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Τα μαλλιά ενός μετανάστη από την Ινδία, που εργάζεται στο Νεπάλ, έχουν καλυφθεί με βαμβάκι κατά τη διάρκεια κατασκευής κουβέρτας από ανακυκλωμένο βαμβάκι.

Στιγμές χαλάρωσης στο ενυδρείο της Μοντερέι. Μια νεογέννητη θαλάσσια ενυδρίδα κοιμάται δίπλα στη μητέρα της στο ενυδρείο της πόλης του Μοντερέι, στην Καλιφόρνια.
REUTERS / MICHAEL FIALA

Μια νεογέννητη θαλάσσια ενυδρίδα κοιμάται δίπλα στη μητέρα της στο ενυδρείο της πόλης του Μοντερέι, στην Καλιφόρνια.

Ακροβάτες που κόβουν την ανάσα. Δύο ακροβάτες πραγματοποιούν το νούμερο «Ο τροχός του θανάτου» σε σόου που λαμβάνει χώρα στο Χονγκ Κονγκ.
EPA / JEROME FAVRE

Δύο ακροβάτες πραγματοποιούν το νούμερο «Ο τροχός του θανάτου» σε σόου που λαμβάνει χώρα στο Χονγκ Κονγκ.

Μαχμούντ Αμπάς: Ιστορικό ψήφισμα της ελληνικής Βουλής. Ιστορικό χαρακτήρισε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς το ψήφισμα που υιοθέτησε ομόφωνα η ελληνική Βουλή υπέρ της αναγνώρισης Παλαιστινιακού Κράτους. Μιλώντας στη Γερουσία της ελληνικής Βουλής, ο κ. Αμπάς αναφέρθηκε για πολλοστή φορά στο βάθος των σχέσεων ιστορικής φιλίας με τον ελληνικό λαό καθώς και στην πρόθεση περαιτέρω σύσφιγξης των σχέσεων. 
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ιστορικό χαρακτήρισε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς το ψήφισμα που υιοθέτησε ομόφωνα η ελληνική Βουλή υπέρ της αναγνώρισης Παλαιστινιακού Κράτους. Μιλώντας στη Γερουσία της ελληνικής Βουλής, ο κ. Αμπάς αναφέρθηκε για πολλοστή φορά στο βάθος των σχέσεων ιστορικής φιλίας με τον ελληνικό λαό καθώς και στην πρόθεση περαιτέρω σύσφιγξης των σχέσεων. 

Η ατμοσφαιρική ρύπανση «πνίγει» το Σαράγεβο. Άποψη της πόλης του Σαράγεβο, η οποία είναι καλυμμένη με πυκνό νέφος λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Οι αρμόδιες αρχές έχουν συστήσει στους πολίτες να αποφεύγουν να κινούνται με τα αυτοκίνητά τους καθώς και να μην εκτίθενται για πολλές ώρες στο νέφος μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση.
EPA / FEHIIM DEMIR

Άποψη της πόλης του Σαράγεβο, η οποία είναι καλυμμένη με πυκνό νέφος λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Οι αρμόδιες αρχές έχουν συστήσει στους πολίτες να αποφεύγουν να κινούνται με τα αυτοκίνητά τους καθώς και να μην εκτίθενται για πολλές ώρες στο νέφος μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση.

Εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι στο Αφγανιστάν. Ένα εκτοπισμένο παιδί από το Αφγανιστάν στέκεται έξω από ένα προσωρινό καταφύγιο στην Καμπούλ. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες, ο αριθμός των εκτοπισμένων στο Αφγανιστάν είχε ξεπεράσει τις 683.000 ήδη από το 2014 και αναμένεται να αγγίξει τις 900.000 στο τέλος του 2015.
EPA / HEDAYTULLAH AMID

Ένα εκτοπισμένο παιδί από το Αφγανιστάν στέκεται έξω από ένα προσωρινό καταφύγιο στην Καμπούλ. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες, ο αριθμός των εκτοπισμένων στο Αφγανιστάν είχε ξεπεράσει τις 683.000 ήδη από το 2014 και αναμένεται να αγγίξει τις 900.000 στο τέλος του 2015.

Η σκληρή καθημερινότητα στα εργοστάσια τούβλων του Νεπάλ. Στιγμιότυπο από εργοστάσιο τούβλων στο Νεπάλ όπου χιλιάδες ανήλικοι, λόγω της φτώχειας, δουλεύουν ως εποχικοί εργάτες τους χειμερινούς μήνες, εγκαταλείποντας το σχολείο.
EPA / NARENDRA SHRESTHA

Στιγμιότυπο από εργοστάσιο τούβλων στο Νεπάλ όπου χιλιάδες ανήλικοι, λόγω της φτώχειας, δουλεύουν ως εποχικοί εργάτες τους χειμερινούς μήνες, εγκαταλείποντας το σχολείο.

Το ζωικό βασίλειο του Μαλαμπόν στο κλίμα των Χριστουγέννων. Μια τίγρης της Βεγγάλης γλύφει το τζάμι του κλουβιού στο οποίο βρίσκεται στον ζωολογικό κήπο του Μαλαμπόν, στις Φιλιππίνες. Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου διοργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις αυτές τις ημέρες, εν αναμονή των Χριστουγέννων.
EPA / MARK R. CRISTINO

Μια τίγρης της Βεγγάλης γλύφει το τζάμι του κλουβιού στο οποίο βρίσκεται στον ζωολογικό κήπο του Μαλαμπόν, στις Φιλιππίνες. Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου διοργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις αυτές τις ημέρες, εν αναμονή των Χριστουγέννων.

Ένας διαφορετικός Άγιος Βασίλης. Ένας τροχονόμος ρυθμίζει την κυκλοφορία φορώντας τη στολή του Άγιου Βασίλη, σε κεντρικό δρόμο της Μπανγκόκ.
EPA / NARONG SANGNAK

Ένας τροχονόμος ρυθμίζει την κυκλοφορία φορώντας τη στολή του Άγιου Βασίλη, σε κεντρικό δρόμο της Μπανγκόκ.

Συγκέντρωση ομοφυλοφιλικών οργανώσεων έξω από τη Μητρόπολη. Συγκέντρωση έξω από τη Μητρόπολη πραγματοποιούν ομοφυλοφιλικές οργανώσεις για να διαμαρτυρηθούν για τη στάση της εκκλησίας στην επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.
naftemporiki.gr

Συγκέντρωση έξω από τη Μητρόπολη πραγματοποιούν ομοφυλοφιλικές οργανώσεις για να διαμαρτυρηθούν για τη στάση της εκκλησίας στην επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.