Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015 19:08

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015.

Η ζωή στους δρόμους της Αθήνας . Ένας άστεγος άντρας γράφει ένα ποίημα στο σημειωματάριό του, καθώς κάθεται δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που στόλισε εν όψει των γιορτών, σε μια γωνιά κεντρικού δρόμου της Αθήνας, όπου κοιμάται.
EPA / SIMELA PANTZARTZI

Ένας άστεγος άντρας γράφει ένα ποίημα στο σημειωματάριό του, καθώς κάθεται δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που στόλισε εν όψει των γιορτών, σε μια γωνιά κεντρικού δρόμου της Αθήνας, όπου κοιμάται.

Κίνα: Κατολίσθηση ισοπέδωσε κτήρια. Εξουθενωμένος διασώστης κάνει ένα διάλειμμα καθισμένος στη λάσπη. Τουλάχιστον 85 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται σήμερα Δευτέρα στην Κίνα, μία ημέρα μετά την κατολίσθηση από λάσπη και απόβλητα κατασκευών, που προκλήθηκε λόγω της υπερφόρτωσης μιας χωματερής σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη πόλη, την Σενζέν.
EPA / FREDDY CHAN

Εξουθενωμένος διασώστης κάνει ένα διάλειμμα καθισμένος στη λάσπη. Τουλάχιστον 85 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται σήμερα Δευτέρα στην Κίνα, μία ημέρα μετά την κατολίσθηση από λάσπη και απόβλητα κατασκευών, που προκλήθηκε λόγω της υπερφόρτωσης μιας χωματερής σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη πόλη, την Σενζέν.

Απρόσμενη «επίσκεψη» στα γραφεία της Ν.Δ. Ο τσολιάς της σατιρικής εκπομπής «Ελληνοφρένεια» κρατά σημαία του ΣΥΡΙΖΑ έξω από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην λεωφόρο Συγγρού.
EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο τσολιάς της σατιρικής εκπομπής «Ελληνοφρένεια» κρατά σημαία του ΣΥΡΙΖΑ έξω από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην λεωφόρο Συγγρού.

Μις Υφήλιος: Έστεψαν λάθος νικήτρια . Λάθος όνομα ανακοίνωσαν οι διοργανωτές των καλλιστείων για την ανάδειξη της «Μις Υφηλίου» και έσπευσαν, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης, να πάρουν το στέμμα από το κεφάλι της έκπληκτης Μις Κολομβίας (αριστερά) και να το δώσουν στην πραγματική νικήτρια του διαγωνισμού ομορφιάς, την Μις Φιλιππίνες (δεξιά).
REUTERS / STEVE MARCUS

Λάθος όνομα ανακοίνωσαν οι διοργανωτές των καλλιστείων για την ανάδειξη της «Μις Υφηλίου» και έσπευσαν, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης, να πάρουν το στέμμα από το κεφάλι της έκπληκτης Μις Κολομβίας (αριστερά) και να το δώσουν στην πραγματική νικήτρια του διαγωνισμού ομορφιάς, την Μις Φιλιππίνες (δεξιά).

Βουλή: «Δέντρο των Ευχών» για τα προσφυγόπουλα. Γιορτή με ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και δημιουργικές δραστηριότητες διοργάνωσε η Βουλή των Ελλήνων, υποδεχόμενη εβδομήντα ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες. Οι μικροί πρόσφυγες έγραψαν και κρέμασαν τις δικές τους επιθυμίες στο «Δέντρο των Ευχών» μαζί με συνομήλικούς τους από σχολεία της Αθήνας.
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Γιορτή με ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και δημιουργικές δραστηριότητες διοργάνωσε η Βουλή των Ελλήνων, υποδεχόμενη εβδομήντα ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες. Οι μικροί πρόσφυγες έγραψαν και κρέμασαν τις δικές τους επιθυμίες στο «Δέντρο των Ευχών» μαζί με συνομήλικούς τους από σχολεία της Αθήνας.

Καθαρή πρωτιά Β. Μεϊμαράκη στις εκλογές της Ν.Δ. Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης περιμένει μαζί με συνεργάτες του τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στο γραφείο του στη Δάφνη το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ο κ. Μεϊμαράκης συγκέντρωνε πάνω από το 40% των ψήφων, ο κ. Μητσοτάκης πλησίαζε το 30%, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας ήταν λίγο πάνω από το 20%, με τέταρτο τον κ. Γεωργιάδη να πλησιάζει το διψήφιο ποσοστό. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναμετρηθούν στον β
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης περιμένει μαζί με συνεργάτες του τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στο γραφείο του στη Δάφνη το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ο κ. Μεϊμαράκης συγκέντρωνε πάνω από το 40% των ψήφων, ο κ. Μητσοτάκης πλησίαζε το 30%, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας ήταν λίγο πάνω από το 20%, με τέταρτο τον κ. Γεωργιάδη να πλησιάζει το διψήφιο ποσοστό. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναμετρηθούν στον β' γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. 

Κίνα: Βιομηχανική λάσπη ισοπέδωσε 33 κτήρια. Ενενηνταένα άτομα αγνοούνται μετά από την κατάρρευση μεγάλου όγκου βιομηχανικής λάσπης, η οποία ισοπέδωσε 33 κτήρια στην Κίνα χθες. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Γης και Πόρων στην επίσημη ιστοσελίδα του, η κατολίσθηση στο βιομηχανικό πάρκο Χενγκτάγιου, οφείλεται στην συσσώρευση λάσπης από κατασκευές στην περιοχή.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ενενηνταένα άτομα αγνοούνται μετά από την κατάρρευση μεγάλου όγκου βιομηχανικής λάσπης, η οποία ισοπέδωσε 33 κτήρια στην Κίνα χθες. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Γης και Πόρων στην επίσημη ιστοσελίδα του, η κατολίσθηση στο βιομηχανικό πάρκο Χενγκτάγιου, οφείλεται στην συσσώρευση λάσπης από κατασκευές στην περιοχή.

Με θέα τον Ταϊπέι 101. Τουρίστες φωτογραφίζονται με φόντο τον πύργο-σύμβολο της πρωτεύουσας της Ταϊβάν, Ταϊπέι 101.
EPA / RITCHIE B. TONGO

Τουρίστες φωτογραφίζονται με φόντο τον πύργο-σύμβολο της πρωτεύουσας της Ταϊβάν, Ταϊπέι 101.

Εορταστικό κλίμα στον ζωολογικό κήπο του Μαλαμπόν. Ένας ουρακοτάγκος  προσπαθεί να φτάσει με το στόμα του την κορυφή του χριστουγεννιάτικου καπέλου του, κατά τη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης στον ζωολογικό κήπο του Μαλαμπόν, στις Φιλιππίνες.
EPA / MARK R. CRISTINO

Ένας ουρακοτάγκος  προσπαθεί να φτάσει με το στόμα του την κορυφή του χριστουγεννιάτικου καπέλου του, κατά τη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης στον ζωολογικό κήπο του Μαλαμπόν, στις Φιλιππίνες.

Αλλαγή του πολιτικού τοπίου μετά τις εκλογές στην Ισπανία. Υποστηρικτές του Podemos παρακολουθούν την ομιλία του επικεφαλής του κόμματος, Πάμπλο Ιγκλέσιας, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών στην Ισπανία. Μετά την καταμέτρηση του 100% των ψήφων, το Λαϊκό Κόμμα έλαβε 28,72% των ψήφων και 123 έδρες. Η πολιτική της λιτότητας που ακολούθησε η κυβέρνηση του Ραχόι, όπως και ένα σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε στο κόμμα ευνόησαν την ανάδειξη των δύο νέων κινημάτων, του Podemos της ριζοσπαστικής αριστεράς και των φιλελεύθερων Ciudadanos, τα οποία εξασφάλισαν αντίστοιχα 69 έδρες (20,6% των ψήφων) και 40 έδρες (14% των ψήφων).
REUTERS / SERGIO PEREZ

Υποστηρικτές του Podemos παρακολουθούν την ομιλία του επικεφαλής του κόμματος, Πάμπλο Ιγκλέσιας, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών στην Ισπανία. Μετά την καταμέτρηση του 100% των ψήφων, το Λαϊκό Κόμμα έλαβε 28,72% των ψήφων και 123 έδρες. Η πολιτική της λιτότητας που ακολούθησε η κυβέρνηση του Ραχόι, όπως και ένα σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε στο κόμμα ευνόησαν την ανάδειξη των δύο νέων κινημάτων, του Podemos της ριζοσπαστικής αριστεράς και των φιλελεύθερων Ciudadanos, τα οποία εξασφάλισαν αντίστοιχα 69 έδρες (20,6% των ψήφων) και 40 έδρες (14% των ψήφων).

Καθαριστές τζαμιών στο Τόκιο. Καθαριστές τζαμιών ντυμένοι με στολές χαρακτήρων του κινεζικού  ωροσκοπίου φωτογραφίζονται εν ώρα εργασίας, σε κτήριο του Τόκιο.
REUTERS / THOMAS PETER

Καθαριστές τζαμιών ντυμένοι με στολές χαρακτήρων του κινεζικού  ωροσκοπίου φωτογραφίζονται εν ώρα εργασίας, σε κτήριο του Τόκιο.

Ξημέρωμα στις Άλπεις. Τα σύννεφα πάνω από τις ανατολικές Άλπεις χρωματίζονται κόκκινα, καθώς ο ήλιος ανατέλλει, στο Μπισενχόφεν της Γερμανίας.
EPA / KARL-JOSEF HILDENBRAND

Τα σύννεφα πάνω από τις ανατολικές Άλπεις χρωματίζονται κόκκινα, καθώς ο ήλιος ανατέλλει, στο Μπισενχόφεν της Γερμανίας.

Καθημερινή ζωή στην Ουκρανία. Ένας άντρας περπατά στο κέντρο του Κιέβου. 
REUTERS / GLEB GARANICH

Ένας άντρας περπατά στο κέντρο του Κιέβου. 

Μπλάτερ - Πλατινί: Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τα επόμενα 8 χρόνια . Ο απερχόμενος πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ σε στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά την ανακοίνωση της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τα επόμενα 8 χρόνια που του επέβαλε η Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας. Ο κ. Μπλάτερ προσέφυγε στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) κατά της εν λόγω απόφασης, η οποία αφορά και τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί.​ Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής, Χανς Γιόαχιμ Έκερτ, κρίθηκε παράνομη η μεταβίβαση του ποσού 1,8 εκ. ευρώ από τον κ. Μπλάτερ στον κ. Πλατινί.
EPA / WALTER BIERI

Ο απερχόμενος πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ σε στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά την ανακοίνωση της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τα επόμενα 8 χρόνια που του επέβαλε η Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας. Ο κ. Μπλάτερ προσέφυγε στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) κατά της εν λόγω απόφασης, η οποία αφορά και τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί.​ Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής, Χανς Γιόαχιμ Έκερτ, κρίθηκε παράνομη η μεταβίβαση του ποσού 1,8 εκ. ευρώ από τον κ. Μπλάτερ στον κ. Πλατινί.