Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015 19:56

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015.

Καθημερινή ζωή στην Ινδία. Ένα αγόρι μεταφέρει στους ώμους του ένα κορίτσι, στην πόλη Σριναγκάρ της Ινδίας.
REUTERS / DANISH ISMAIL

Ένα αγόρι μεταφέρει στους ώμους του ένα κορίτσι, στην πόλη Σριναγκάρ της Ινδίας.

Ομίχλη σκέπασε τη Νέα Υόρκη. Άνδρας κάνει τζόκινγκ κάτω από τη γέφυρα του Μανχάταν ενώ ομίχλη έχει σκεπάσει το τοπίο.
REUTERS / SHANNON STAPLETON

Άνδρας κάνει τζόκινγκ κάτω από τη γέφυρα του Μανχάταν ενώ ομίχλη έχει σκεπάσει το τοπίο.

Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης των 14 αεροδρομίων. Ολοκληρώθηκε η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του δικαιώματος αξιοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Παραχωρησιούχου κοινοπραξίας Fraport AG-Slentel Ltd. Η σύμβαση προβλέπει την παραχώρηση της χρήσης, διαχείρισης, ανάπτυξης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης των εν λόγω αεροδρομίων, καθώς και των χώρων εμπορικής ή άλλης χρήσης που βρίσκονται μέσα στα αεροδρόμια. Σημειώνεται ότι η ιδιοκτησία της γης, των υποδομών και των εγκαταστάσεων παραμένει στο Ελληνικό Δημόσιο. Στη φωτογραφία το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.
REUTERS / ALEXANDROS AVRAMIDIS
Ολοκληρώθηκε η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του δικαιώματος αξιοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Παραχωρησιούχου κοινοπραξίας Fraport AG-Slentel Ltd. Η σύμβαση προβλέπει την παραχώρηση της χρήσης, διαχείρισης, ανάπτυξης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης των εν λόγω αεροδρομίων, καθώς και των χώρων εμπορικής ή άλλης χρήσης που βρίσκονται μέσα στα αεροδρόμια. Σημειώνεται ότι η ιδιοκτησία της γης, των υποδομών και των εγκαταστάσεων παραμένει στο Ελληνικό Δημόσιο. Στη φωτογραφία το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.
Αγιασμός εν όψει... εκτόξευσης. Ιερείς πραγματοποιούν αγιασμό στο Κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, στο Καζακστάν, εν όψει της αυριανής εκτόξευσης του πυραύλου Soyuz TMA-19M. Ο πύραυλος θα μεταφέρει τα μέλη της αποστολής 46/47 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
EPA / MAXIM SHIPENKOV

Ιερείς πραγματοποιούν αγιασμό στο Κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, στο Καζακστάν, εν όψει της αυριανής εκτόξευσης του πυραύλου Soyuz TMA-19M. Ο πύραυλος θα μεταφέρει τα μέλη της αποστολής 46/47 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Κοιτώντας ψηλά στο Σίτι του Λονδίνου. Ένας άντρας περπατά ανάμεσα σε ουρανοξύστες στο Σίτι του Λονδίνου. Το αρχιτεκτονικό τοπίο του επιχειρηματικού κέντρου της βρετανικής πρωτεύουσας αλλάζει διαρκώς. Κοιτώντας ψηλά μπορεί κανείς να διακρίνει κανείς κυρίως ψηλά κτήρια και γερανούς. Ανάμεσα στο «δάσος» από μοντέρνα πολυώροφα γραφεία, ωστόσο, υπάρχουν πάνω από 50 εκκλησίες και άλλοι τόποι λατρείας που διεκδικούν το βλέμμα των περαστικών, ξεχωρίζοντας με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους.
REUTERS / TOBY MELVILLE

Ένας άντρας περπατά ανάμεσα σε ουρανοξύστες στο Σίτι του Λονδίνου. Το αρχιτεκτονικό τοπίο του επιχειρηματικού κέντρου της βρετανικής πρωτεύουσας αλλάζει διαρκώς. Κοιτώντας ψηλά μπορεί κανείς να διακρίνει κανείς κυρίως ψηλά κτήρια και γερανούς. Ανάμεσα στο «δάσος» από μοντέρνα πολυώροφα γραφεία, ωστόσο, υπάρχουν πάνω από 50 εκκλησίες και άλλοι τόποι λατρείας που διεκδικούν το βλέμμα των περαστικών, ξεχωρίζοντας με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους.

Στιγμές χαλάρωσης . Γάτα κοιμάται στην πόρτα ενός παλιού σπιτιού στην πόλη του Ναυπλίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Γάτα κοιμάται στην πόρτα ενός παλιού σπιτιού στην πόλη του Ναυπλίου.

Μείωση των ρυθμών εισόδου μεταναστών στη Γερμανία υποσχέθηκε η Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ κρατά ένα λούτρινο σκύλο που της δωρίστηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της  Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης στην Καρλσρούη. Στην ομιλία της, η κ. Μέρκελ υποσχέθηκε μείωση των ρυθμών εισόδου μεταναστών στη Γερμανία. Η Γερμανία αναμένει ότι μέχρι τα τέλη του 2015 θα έχει υποδεχθεί συνολικά 1 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες για όλο το έτος.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ κρατά ένα λούτρινο σκύλο που της δωρίστηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της  Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης στην Καρλσρούη. Στην ομιλία της, η κ. Μέρκελ υποσχέθηκε μείωση των ρυθμών εισόδου μεταναστών στη Γερμανία. Η Γερμανία αναμένει ότι μέχρι τα τέλη του 2015 θα έχει υποδεχθεί συνολικά 1 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες για όλο το έτος.

Εισαγωγή νέων μετοχών της ΕΤΕ στο Χρηματιστήριο. Η Εθνική Τράπεζα θα πρωτοστατήσει στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, διοχετεύοντας ρευστότητα στην αγορά, τόνισε η πρόεδρος του δ.σ. της τράπεζας Λούκα Κατσέλη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την εισαγωγή των νέων μετοχών της ΕΤΕ στο Χρηματιστήριο. Παράλληλα, χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης στην Εθνική Τράπεζα το υψηλό ενδιαφέρον συμμετοχής των επενδυτών στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ενώ υπογράμμισε ότι η ΕΤΕ ήταν η μόνη τράπεζα που απευθύνθηκε σε έλληνες επενδυτές.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Η Εθνική Τράπεζα θα πρωτοστατήσει στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, διοχετεύοντας ρευστότητα στην αγορά, τόνισε η πρόεδρος του δ.σ. της τράπεζας Λούκα Κατσέλη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την εισαγωγή των νέων μετοχών της ΕΤΕ στο Χρηματιστήριο. Παράλληλα, χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης στην Εθνική Τράπεζα το υψηλό ενδιαφέρον συμμετοχής των επενδυτών στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ενώ υπογράμμισε ότι η ΕΤΕ ήταν η μόνη τράπεζα που απευθύνθηκε σε έλληνες επενδυτές.

Συνάντηση Γ. Μουζάλα με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης για το μεταναστευτικό. Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα έχει αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Πατουλη. Σύμφωνα με τον κ. Πατουλη, στόχος της συνάντησης είναι να ενημερωθούν για την πολιτική και τα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό, καθώς και να συζητήσουν για τρέχοντα ζητήματα και προβλήματα που έχουν προκύψει στους δήμους.
SOOC / Nick Paleologos

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα έχει αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Πατουλη. Σύμφωνα με τον κ. Πατουλη, στόχος της συνάντησης είναι να ενημερωθούν για την πολιτική και τα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό, καθώς και να συζητήσουν για τρέχοντα ζητήματα και προβλήματα που έχουν προκύψει στους δήμους.

Νέα ένταση στις ρωσοτουρκικές σχέσεις. Το ρωσικό πολεμικό πλοίο «Caesar Kunikov» περνά από τον Βόσπορο, ενώ πίσω του διακρίνεται η Αγία Σοφία. Το εν λόγω πλοίο πρωταγωνίστησε σε πρόσφατο περιστατικό που κλιμάκωσε περαιτέρω την ένταση στις ρωσο-τουρκικές σχέσεις, καθώς τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στις 6 Δεκεμβρίου διακρίνονταν στο κατάστρωμά του στρατιώτης που κρατούσε εκτοξευτήρα πυραύλου εδάφους - αέρος. Τη δευτέρα κορβέτα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας και σκάφος της ρωσικής ακτοφυλακής ανάγκασαν εμπορικό πλοίο που έφερε τουρκική σημαία να αλλάξει πορεία, αφού, σύμφωνα με τους Ρώσους, παρεμβλήθηκε στην πορεία σκαφών κριμαϊκής ενεργειακής εταιρίας που ρυμουλκούσαν γεωτρύπανα. Το συμβάν έρχεται ως συνέχεια του «θερμού» επεισοδίου που έλαβε χώρα την Κυριακή στο Αιγαίο, όταν ρωσικό πολεμικό πλοίο εκτόξευσε προειδοποιητικές βολές εναντίον τουρκικού σκάφους.
EPA / SEDAT SUNA

Το ρωσικό πολεμικό πλοίο «Caesar Kunikov» περνά από τον Βόσπορο, ενώ πίσω του διακρίνεται η Αγία Σοφία. Το εν λόγω πλοίο πρωταγωνίστησε σε πρόσφατο περιστατικό που κλιμάκωσε περαιτέρω την ένταση στις ρωσο-τουρκικές σχέσεις, καθώς τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στις 6 Δεκεμβρίου διακρίνονταν στο κατάστρωμά του στρατιώτης που κρατούσε εκτοξευτήρα πυραύλου εδάφους - αέρος. Τη δευτέρα κορβέτα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας και σκάφος της ρωσικής ακτοφυλακής ανάγκασαν εμπορικό πλοίο που έφερε τουρκική σημαία να αλλάξει πορεία, αφού, σύμφωνα με τους Ρώσους, παρεμβλήθηκε στην πορεία σκαφών κριμαϊκής ενεργειακής εταιρίας που ρυμουλκούσαν γεωτρύπανα. Το συμβάν έρχεται ως συνέχεια του «θερμού» επεισοδίου που έλαβε χώρα την Κυριακή στο Αιγαίο, όταν ρωσικό πολεμικό πλοίο εκτόξευσε προειδοποιητικές βολές εναντίον τουρκικού σκάφους.

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην Ταϊβάν. Μια γυναίκα φωτογραφίζει χριστουγεννιάτικό δέντρο σε πλατεία της Ταϊπέι .
EPA / RITCHIE B. TONGO

Μια γυναίκα φωτογραφίζει χριστουγεννιάτικό δέντρο σε πλατεία της Ταϊπέι .

Μετανάστες στο κλειστό γήπεδο του Ταε Κβον Ντο . Άποψη του χώρου, στο κλειστό γήπεδο του Ταε Κβον Ντο στον οποίο έχουν βρει προσωρινά καταφύγιο μετανάστες που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη και μεταφέρθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα. 
SOOC / Giorgos Gavrilakis

Άποψη του χώρου, στο κλειστό γήπεδο του Ταε Κβον Ντο στον οποίο έχουν βρει προσωρινά καταφύγιο μετανάστες που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη και μεταφέρθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα. 

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας. Στιγμιότυπο από την οδό Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας. 
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από την οδό Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας. 

Βενεζουέλα: Πανηγυρική συναυλία για τη νίκη της αντιπολίτευσης. Υποστηρικτές του Συνασπισμού για τη Δημοκρατική Ενότητα (MUD) συμμετέχουν σε πανηγυρική συναυλία για την εκλογική νίκη στις βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Κυριακή στη Βενεζουέλα. Το MUD έλαβε 112 έδρες από τις συνολικά 167 του κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο, δηλαδή μια πλειοψηφία των δύο τρίτων η οποία του δίνει ευρείες αρμοδιότητες.
REUTERS / STRINGER/VENEZUELA

Υποστηρικτές του Συνασπισμού για τη Δημοκρατική Ενότητα (MUD) συμμετέχουν σε πανηγυρική συναυλία για την εκλογική νίκη στις βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Κυριακή στη Βενεζουέλα. Το MUD έλαβε 112 έδρες από τις συνολικά 167 του κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο, δηλαδή μια πλειοψηφία των δύο τρίτων η οποία του δίνει ευρείες αρμοδιότητες.

Πρωινή ομίχλη στο Παρίσι . Ο πύργος του Άιφελ διακρίνεται μέσα από την πυκνή ομίχλη που καλύπτει το Παρίσι, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.
REUTERS / GONZALO FUENTES

Ο πύργος του Άιφελ διακρίνεται μέσα από την πυκνή ομίχλη που καλύπτει το Παρίσι, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.