Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015 22:04

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Διεθνής διαγωνισμός αερόστατων στο Ντουμπάι . Αερόστατα πετούν πάνω από τα τεχνητά νησιά «Palm Islands» κατά τη διάρκεια διεθνούς διαγωνισμού αερόστατων στο Ντομπάι.
EPA / ALI HAIDER

Αερόστατα πετούν πάνω από τα τεχνητά νησιά «Palm Islands» κατά τη διάρκεια διεθνούς διαγωνισμού αερόστατων στο Ντομπάι.

Παρίσι: Το τελικό σχέδιο για το κλίμα παρουσίασε ο Λ. Φαμπιούς . Το τελικό σχέδιο της συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που έχει σκοπό να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη, υποβλήθηκε το πρωί στους αντιπροσώπους 195 χωρών που συγκεντρώθηκαν κοντά στο Παρίσι από τον πρόεδρο της COP21 και υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος εμφανίστηκε πολύ συγκινημένος.
«Είμαστε σχεδόν στο τέλος ενός δρόμου και χωρίς αμφιβολία στην αρχή ενός άλλου», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός, σε σύνοδο της ολομέλειας, με σπασμένη φωνή και στο όριο των δακρύων.
REUTERS / PHILIPPE WOJAZER

Το τελικό σχέδιο της συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που έχει σκοπό να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη, υποβλήθηκε το πρωί στους αντιπροσώπους 195 χωρών που συγκεντρώθηκαν κοντά στο Παρίσι από τον πρόεδρο της COP21 και υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος εμφανίστηκε πολύ συγκινημένος.

«Είμαστε σχεδόν στο τέλος ενός δρόμου και χωρίς αμφιβολία στην αρχή ενός άλλου», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός, σε σύνοδο της ολομέλειας, με σπασμένη φωνή και στο όριο των δακρύων.

Καμπούλ: Αποκρούσθηκε η επίθεση των Ταλιμπάν κοντά στην ισπανική πρεσβεία . Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας απέκρουσαν επίθεση καμικάζι σε ξενώνα κοντά στην πρεσβεία της Ισπανίας στην Καμπούλ, σκοτώνοντας τρεις μαχητές Ταλιμπάν έπειτα από ώρες διακεκομμένων πυροβολισμών και εκρήξεων που διήρκεσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
REUTERS / MOHAMMAD ISMAIL

Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας απέκρουσαν επίθεση καμικάζι σε ξενώνα κοντά στην πρεσβεία της Ισπανίας στην Καμπούλ, σκοτώνοντας τρεις μαχητές Ταλιμπάν έπειτα από ώρες διακεκομμένων πυροβολισμών και εκρήξεων που διήρκεσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κατεστραμμένα κτήρια στο Χαλέπι . Κατεστραμμένα κτήρια απεικονίζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Χαλέπι της Συρίας.
REUTERS / AMMAR ABDULLAH

Κατεστραμμένα κτήρια απεικονίζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Χαλέπι της Συρίας.

Ινδία: Καθημερινή ζωή στην Ασσάμ. Ένας άνδρας κάνει ποδήλατο περνώντας μέσα από ένα χωράφι με σπόρους μουστάρδας στην Ασσάμ της Ινδίας.
EPA / STR

Ένας άνδρας κάνει ποδήλατο περνώντας μέσα από ένα χωράφι με σπόρους μουστάρδας στην Ασσάμ της Ινδίας.

Χριστουγεννιάτικα ψώνια στο Αμβούργο . Κόσμος κάνει τα χριστουγεννιάτικά του ψώνια στο Αμβούργο της Γερμανίας.
EPA / DANIEL BOCKWOLDT

Κόσμος κάνει τα χριστουγεννιάτικά του ψώνια στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Κλήρωση Euro 2016. Δεν έβγαλε τα μεγάλα ντέρμπι η κλήρωση της τελικής φάσης των ομίλων του EURO 2016, που διεξήχθη στο Παρίσι. Στην πρεμιέρα του τουρνουά, που θα θα γίνει στις 10 Ιουνίου, η «οικοδέσποινα» Γαλλία θα υποδεχθεί την Ρουμανία. Δια χειρός του Νταβίντ Τρεζεγκέ βγήκαν οι επικεφαλής των ομίλων (Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Βέλγιο και Πορτογαλία).
REUTERS / CHARLES PLATIAU

Δεν έβγαλε τα μεγάλα ντέρμπι η κλήρωση της τελικής φάσης των ομίλων του EURO 2016, που διεξήχθη στο Παρίσι. Στην πρεμιέρα του τουρνουά, που θα θα γίνει στις 10 Ιουνίου, η «οικοδέσποινα» Γαλλία θα υποδεχθεί την Ρουμανία. Δια χειρός του Νταβίντ Τρεζεγκέ βγήκαν οι επικεφαλής των ομίλων (Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Βέλγιο και Πορτογαλία).

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Η μεγάλη μάχη «με την ολιγαρία και τον νεοφιλελευθερισμό» είναι ακόμη μπροστά μας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους συντρόφους του να είναι «έτοιμοι και για τους αναγκαίους τακτικούς ελιγμούς, για να μείνουμε όρθιοι και να δώσουμε την μάχη». Εκτίμησε μάλιστα ότι μόνον έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι χρήσιμος για τις κοινωνικές τάξεις τις οποίες εκπροσωπεί.
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Η μεγάλη μάχη «με την ολιγαρία και τον νεοφιλελευθερισμό» είναι ακόμη μπροστά μας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους συντρόφους του να είναι «έτοιμοι και για τους αναγκαίους τακτικούς ελιγμούς, για να μείνουμε όρθιοι και να δώσουμε την μάχη». Εκτίμησε μάλιστα ότι μόνον έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι χρήσιμος για τις κοινωνικές τάξεις τις οποίες εκπροσωπεί.

Πρόσφυγες στην Ειδομένη. Πρόσφυγες από την Συρία και το Αφγανιστάν περνούν τα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ με σκοπό τη συνέχιση του ταξιδιού τους προς την Κεντρική Ευρώπη μέσω των Βαλκανίων, κοντά στο χωριό Ειδομένη.
SOOC / Dimitri Messinis

Πρόσφυγες από την Συρία και το Αφγανιστάν περνούν τα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ με σκοπό τη συνέχιση του ταξιδιού τους προς την Κεντρική Ευρώπη μέσω των Βαλκανίων, κοντά στο χωριό Ειδομένη.

Super League: Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-1. Ο παίκτης της ΑΕΚ Γιόχανσον (δεξιά) μάχεται για την κατοχή της μπάλας με τον παίκτη του Πανιωνίου (κάτω), κατά τη διάρκεια του αγώνα Πανιώνιος-ΑΕΚ για το Πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ στο Γήπεδο Νέας Σμύρνης. Όρθια στη Νέα Σμύρνη έμεινε η ΑΕΚ, όπου αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Πανιώνιο, αν κι έπαιζε με 10 παίκτες από το 68ο λεπτό, λόγω της αποβολής του Άρθο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑ

Ο παίκτης της ΑΕΚ Γιόχανσον (δεξιά) μάχεται για την κατοχή της μπάλας με τον παίκτη του Πανιωνίου (κάτω), κατά τη διάρκεια του αγώνα Πανιώνιος-ΑΕΚ για το Πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ στο Γήπεδο Νέας Σμύρνης. Όρθια στη Νέα Σμύρνη έμεινε η ΑΕΚ, όπου αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Πανιώνιο, αν κι έπαιζε με 10 παίκτες από το 68ο λεπτό, λόγω της αποβολής του Άρθο.

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Ναύπλιο. Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη του Ναυπλίου με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου από τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο στην πλατεία Συντάγματος.
INTIME NEWS / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη του Ναυπλίου με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου από τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο στην πλατεία Συντάγματος.