Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 19:23

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015.

Η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό αεροσκάφος. Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος, το οποίο παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, κατέρριψε η τουρκική αεροπορία, οξύνοντας περαιτέρω τις σχέσεις Μόσχας - Άγκυρας.
EPA / HABERTURK TV CHANNEL

Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος, το οποίο παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, κατέρριψε η τουρκική αεροπορία, οξύνοντας περαιτέρω τις σχέσεις Μόσχας - Άγκυρας.

Πούτιν: «Σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας». Τα σημερινά τραγικά γεγονότα θα έχουν σημαντικές συνέπειες, ειδικά σε ό,τι αφορά τις σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και στην Τουρκία, τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, μιλώντας στη ρωσική κρατική τηλεόραση. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, στο τέλος της δήλωσής του, επιτέθηκε στην Τουρκία για το γεγονός ότι, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, απευθύνθηκε αμέσως στο NATO, του οποίου αποτελεί μέλος. Ο κ. Πούτιν σημείωσε ότι, αντί η Τουρκία να επικοινωνήσει με τη Μόσχα κατέφυγε στο NATO και συμπλήρωσε: «Σαν να είχαμε καταρρίψει εμείς δικό τους αεροσκάφος και όχι το ανάποδο. Τι θέλουν να κάνουν, να βάλουν το NATO στην υπηρεσία του Ισλαμικού Κράτους;».
REUTERS / Maxim Shipenkov

Τα σημερινά τραγικά γεγονότα θα έχουν σημαντικές συνέπειες, ειδικά σε ό,τι αφορά τις σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και στην Τουρκία, τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, μιλώντας στη ρωσική κρατική τηλεόραση. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, στο τέλος της δήλωσής του, επιτέθηκε στην Τουρκία για το γεγονός ότι, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, απευθύνθηκε αμέσως στο NATO, του οποίου αποτελεί μέλος. Ο κ. Πούτιν σημείωσε ότι, αντί η Τουρκία να επικοινωνήσει με τη Μόσχα κατέφυγε στο NATO και συμπλήρωσε: «Σαν να είχαμε καταρρίψει εμείς δικό τους αεροσκάφος και όχι το ανάποδο. Τι θέλουν να κάνουν, να βάλουν το NATO στην υπηρεσία του Ισλαμικού Κράτους;».

Ψάρεμα στη Σρι Λάνκα. Ένας ψαράς ρίχνει τα δίχτυα του στη Μπατικαλόα της Σρι Λάνκα.
REUTERS / DINUKA LIYANAWATTE

Ένας ψαράς ρίχνει τα δίχτυα του στη Μπατικαλόα της Σρι Λάνκα.

Χιόνια στη Χώρα των Βάσκων. Αγελάδες τρώνε πευκοβελόνες σε χιονισμένο δάσος στη Χώρα των Βάσκων. Η θερμοκρασία στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρη την Ισπανία έπεσε αισθητά και πολλές περιοχές καλύφθηκαν με χιόνι.
REUTERS / VINCENT WEST

Αγελάδες τρώνε πευκοβελόνες σε χιονισμένο δάσος στη Χώρα των Βάσκων. Η θερμοκρασία στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρη την Ισπανία έπεσε αισθητά και πολλές περιοχές καλύφθηκαν με χιόνι.

Τάισμα ψαριών στον βοτανικό κήπο του Πάλμενγκαρτεν . Ένας κυπρίνος ανοίγει το στόμα του περιμένοντας φαγητό σε λίμνη του βοτανικού κήπου του Πάλμενγκαρτεν, στην Φρανκφούρτη.
EPA / FRANK RUMPENHORST

Ένας κυπρίνος ανοίγει το στόμα του περιμένοντας φαγητό σε λίμνη του βοτανικού κήπου του Πάλμενγκαρτεν, στην Φρανκφούρτη.

Έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα. Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 03.35 στην είσοδο των γραφείων του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στην οδό Ξενοφώντος 5, στο Σύνταγμα, προκαλώντας υλικές ζημιές.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 03.35 στην είσοδο των γραφείων του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στην οδό Ξενοφώντος 5, στο Σύνταγμα, προκαλώντας υλικές ζημιές.
Στο πνεύμα των Χριστουγέννων το Ντόρτμουντ. Ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι στα εγκαίνια της Χριστουγεννιάτικης αγοράς στο Ντόρτμουντ.
REUTERS / INA FASSBENDER

Ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι στα εγκαίνια της Χριστουγεννιάτικης αγοράς στο Ντόρτμουντ.

Χιονισμένο τοπίο στο Σιντζιάνγκ. Βοσκοί διασχίζουν με τα πρόβατά τους τα χιονισμένα βουνά της αυτόνομης περιοχής Σιντζιάνγκ, στην Κίνα.
REUTERS / CHINA DAILY

Βοσκοί διασχίζουν με τα πρόβατά τους τα χιονισμένα βουνά της αυτόνομης περιοχής Σιντζιάνγκ, στην Κίνα.

Έβαλε τα γιορτινά της η Αθήνα. «Η Αθήνα γιορτάζει! Η πόλη που φέτος άρχισε να φωταγωγείται νωρίτερα, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές και διεθνείς πρωτεύουσες, στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας», ανέφερε  ο  δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στην πλατεία Συντάγματος, δίνοντας το  σύνθημα για την επίσημη φωταγώγηση της πόλης εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Από τις 5.30 το απόγευμα μουσικές πλημμύρισαν την Αθήνα, καθώς δύο τμήματα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του δήμου Αθηναίων ξεκίνησαν, ταυτοχρόνως, από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην πλ. Κοτζιά) και τον σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι, για να συναντηθούν στην πλατεία Συντάγματος και να υποδεχθούν τον κόσμο δημιουργώντας εορταστική ατμόσφαιρα.
Στις 7 το απόγευμα, η Big Band του δήμου Αθηναίων μαζί με τον Σάκη Ρουβά, σε μια ειδική εμφάνιση και με ρεπερτόριο που αφιερώθηκε στο Παρίσι, συνόδευσαν με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες τους την επίσημη φωταγώγηση της πόλης και του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Η Αθήνα γιορτάζει! Η πόλη που φέτος άρχισε να φωταγωγείται νωρίτερα, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές και διεθνείς πρωτεύουσες, στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας», ανέφερε  ο  δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στην πλατεία Συντάγματος, δίνοντας το  σύνθημα για την επίσημη φωταγώγηση της πόλης εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Από τις 5.30 το απόγευμα μουσικές πλημμύρισαν την Αθήνα, καθώς δύο τμήματα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του δήμου Αθηναίων ξεκίνησαν, ταυτοχρόνως, από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην πλ. Κοτζιά) και τον σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι, για να συναντηθούν στην πλατεία Συντάγματος και να υποδεχθούν τον κόσμο δημιουργώντας εορταστική ατμόσφαιρα.

Στις 7 το απόγευμα, η Big Band του δήμου Αθηναίων μαζί με τον Σάκη Ρουβά, σε μια ειδική εμφάνιση και με ρεπερτόριο που αφιερώθηκε στο Παρίσι, συνόδευσαν με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες τους την επίσημη φωταγώγηση της πόλης και του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Παγιδευμένοι στην Ειδομένη. Ένας άνδρας από το Πακιστάν κάθεται πάνω σε τοίχο στον οποίο αναγράφεται το μήνυμα «Βοήθεια! Κάνει πολύ κρύο και δεν έχουμε χρήματα», στην ουδέτερη ζώνη ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, στο ύψος Ειδομένης - Γευγελής. Περίπου 1000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν αποκλειστεί για πολλές ημέρες στην περιοχή, καθώς η ΠΓΔΜ δεν επιτρέπει τη διέλευση σε οικονομικούς μετανάστες, αλλά μόνο σε πρόσφυγες που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Ένας άνδρας από το Πακιστάν κάθεται πάνω σε τοίχο στον οποίο αναγράφεται το μήνυμα «Βοήθεια! Κάνει πολύ κρύο και δεν έχουμε χρήματα», στην ουδέτερη ζώνη ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, στο ύψος Ειδομένης - Γευγελής. Περίπου 1000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν αποκλειστεί για πολλές ημέρες στην περιοχή, καθώς η ΠΓΔΜ δεν επιτρέπει τη διέλευση σε οικονομικούς μετανάστες, αλλά μόνο σε πρόσφυγες που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζόμενων του ΕΚΑΒ. Εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός και ζητούν την επίλυσή τους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός και ζητούν την επίλυσή τους.

Ελάφι στα σύνορα ΗΠΑ - Καναδά. Ένα ελάφι τρέχει στα σύνορα του Καναδά με τις ΗΠΑ, κοντά στην πόλη Havre, της πολιτείας Μοντάνα.
REUTERS / LUCY NICHOLSON

Ένα ελάφι τρέχει στα σύνορα του Καναδά με τις ΗΠΑ, κοντά στην πόλη Havre, της πολιτείας Μοντάνα.

Καθημερινή ζωή στη Σουρακάρτα. Ένας εργάτης στεγνώνει υφάσματα στις ακτές ποταμού στη Σουρακάρτα της Ινδονησίας.
EPA / ALI LUTFI

Ένας εργάτης στεγνώνει υφάσματα στις ακτές ποταμού στη Σουρακάρτα της Ινδονησίας.

Παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού οι Βρυξέλλες .
REUTERS / YVES HERMAN

'Ενας Βέλγος στρατιώτης πραγματοποιεί περιπολία σε εμπορικό δρόμο του κέντρου των Βρυξελλών. Η περιοχή παραμένει σε κατάσταση συναγερμού λόγω της απειλής για άμεση επίθεση και αύριο, Τετάρτη θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.