Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015 20:01

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015.

Φθινοπωρινό πρωινό στα Ζαγοροχώρια. Φθινοπωρινό πρωινό στα Ζαγοροχώρια.
MotionTeam / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Φθινοπωρινό πρωινό στα Ζαγοροχώρια.

Στιγμιότυπο από το σημερινό Eurogroup. Την εκταμίευση της δόσης των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, όπως και της υπο-δόσης των 2 δισ. ευρώ ενέκρινε το Eurogroup, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. κάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση να έχει «κλείσει» μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου τον τελευταίο γύρο των προαπαιτούμενων ώστε να εκταμιευτεί η δόση του 1 δισ. ευρώ.
SOOC / Aris Oikonomou

Την εκταμίευση της δόσης των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, όπως και της υπο-δόσης των 2 δισ. ευρώ ενέκρινε το Eurogroup, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. κάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση να έχει «κλείσει» μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου τον τελευταίο γύρο των προαπαιτούμενων ώστε να εκταμιευτεί η δόση του 1 δισ. ευρώ.

Απόγευμα στο Παρίσι. Ηλικιωμένοι κάνουν την απογευματινή τους βόλτα κοντά στη Παναγία των Παρισίων, δέκα ημέρες μετά τις επιθέσεις που συγκλόνισαν τη πόλη. Συγγενείς και φίλοι των Γάλλων που σκοτώθηκαν στα τρομοκρατικά χτυπήματα της 13ης Νοεμβρίου άρχισαν να κηδεύουν τους δικούς τους, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί καθ
EPA / YOAN VALAT

Ηλικιωμένοι κάνουν την απογευματινή τους βόλτα κοντά στη Παναγία των Παρισίων, δέκα ημέρες μετά τις επιθέσεις που συγκλόνισαν τη πόλη. Συγγενείς και φίλοι των Γάλλων που σκοτώθηκαν στα τρομοκρατικά χτυπήματα της 13ης Νοεμβρίου άρχισαν να κηδεύουν τους δικούς τους, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ την προσεχή Παρασκευή η χώρα αναμένεται να αποτίσει φόρο τιμής στους νεκρούς της σε επίσημη τελετή.

Χριστούγεννα στο Βερολίνο. Άνοιξε σήμερα η χριστουγεννιάτικη αγορά στην Αλεξάντερπλατς του Βερολίνου, η οποία θα μείνει ανοιχτή μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ήδη από τη πρώτη ημέρα λειτουργίας της η αγορά έχει γεμίσει με κόσμο που έσπευσαν να την επισκεφτούν.
REUTERS / HANNIBAL HANSCHKE

Άνοιξε σήμερα η χριστουγεννιάτικη αγορά στην Αλεξάντερπλατς του Βερολίνου, η οποία θα μείνει ανοιχτή μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ήδη από τη πρώτη ημέρα λειτουργίας της η αγορά έχει γεμίσει με κόσμο που έσπευσαν να την επισκεφτούν.

Συλλαλητήριο αγροτών στα Τρίκαλα . Αγρότες και κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και τους γύρω δρόμους των Τρικάλων, στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου που οργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη». Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ζητούν την κατάργηση της υπερφορολόγησης και της αύξησης των εισφορών του ΟΓΑ για τον κλάδο τους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

Αγρότες και κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και τους γύρω δρόμους των Τρικάλων, στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου που οργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη». Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ζητούν την κατάργηση της υπερφορολόγησης και της αύξησης των εισφορών του ΟΓΑ για τον κλάδο τους.

Εγκλωβισμένοι στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ. Νέα μείωση παρουσίασε στην Ειδομένη, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας την Κυριακή, ο αριθμός των κατόχων διαβατηρίων στους οποίους οι αρχές της ΠΓΔΜ δεν επιτρέπουν την είσοδο. Συγκεκριμένα, στις 18.00, στον ειδικό καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί δίπλα στην «ουδέτερη ζώνη» ανάμεσα στις δύο χώρες, βρίσκονταν 2.100 άτομα, από τα οποία τα 1.200 ήταν κάτοχοι διαβατηρίων Ιράκ, Συρίας και Αφγανιστάν και περίμεναν την άδεια να εισέλθουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ, ενώ σε περίπου 900 ανέρχονταν οι υπόλοιποι.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Νέα μείωση παρουσίασε στην Ειδομένη, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας την Κυριακή, ο αριθμός των κατόχων διαβατηρίων στους οποίους οι αρχές της ΠΓΔΜ δεν επιτρέπουν την είσοδο. Συγκεκριμένα, στις 18.00, στον ειδικό καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί δίπλα στην «ουδέτερη ζώνη» ανάμεσα στις δύο χώρες, βρίσκονταν 2.100 άτομα, από τα οποία τα 1.200 ήταν κάτοχοι διαβατηρίων Ιράκ, Συρίας και Αφγανιστάν και περίμεναν την άδεια να εισέλθουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ, ενώ σε περίπου 900 ανέρχονταν οι υπόλοιποι.

Συνάντηση Ντέιβιντ Κάμερον – Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι. Υπέρ της πραγματοποίησης αεροπορικών επιδρομών για την εξουδετέρωση του Ισλαμικού Κράτους τάχθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, σε δηλώσεις μετά από συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Κατά τον Ολάντ, στρατιωτικός στόχος στη Συρία και στο Ιράκ είναι η πρόκληση της «μεγαλύτερης δυνατής βλάβης» στο Ι.Κ. Ο Γάλλος πρόεδρος επιβεβαίωσε έτσι ότι η Γαλλία θα ενισχύσει τις αεροπορικές της επιδρομές στις δύο χώρες.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Υπέρ της πραγματοποίησης αεροπορικών επιδρομών για την εξουδετέρωση του Ισλαμικού Κράτους τάχθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, σε δηλώσεις μετά από συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Κατά τον Ολάντ, στρατιωτικός στόχος στη Συρία και στο Ιράκ είναι η πρόκληση της «μεγαλύτερης δυνατής βλάβης» στο Ι.Κ. Ο Γάλλος πρόεδρος επιβεβαίωσε έτσι ότι η Γαλλία θα ενισχύσει τις αεροπορικές της επιδρομές στις δύο χώρες.

Διατεθειμένος να παραιτηθεί από μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ. ο Β. Μεϊμαράκης. Διατεθειμένος να παραιτηθεί από μεταβατικός πρόεδρος δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με την προϋπόθεση όμως να παραιτηθούν ο Απόστολος Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης και οι Αδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας. Ο συνυποψήφιός του για την προεδρία του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε μέσω twitter ότι παραιτείται από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Διατεθειμένος να παραιτηθεί από μεταβατικός πρόεδρος δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με την προϋπόθεση όμως να παραιτηθούν ο Απόστολος Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης και οι Αδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας. Ο συνυποψήφιός του για την προεδρία του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε μέσω twitter ότι παραιτείται από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού οι Βρυξέλλες. Δεκαέξι άτομα συνέλαβε η αστυνομία του Βελγίου στη διάρκεια επιχειρήσεων, χωρίς ωστόσο να εντοπίσει τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, τον Βέλγο υπήκοο που θεωρείται ότι έπαιξε κεντρικό ρόλο στις επιθέσεις στο Παρίσι. Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, μιλώντας μετά από συνάντηση των επικεφαλής δυνάμεων ασφαλείας για την επανεξέταση του επίπεδου συναγερμού στο οποίο βρίσκονται οι Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι η πόλη θα συνεχίσει να βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από φόβο ότι μπορεί να υποστεί μια επίθεση σαν εκείνη του Παρισιού.
EPA / STEPHANIE LECOCQ

Δεκαέξι άτομα συνέλαβε η αστυνομία του Βελγίου στη διάρκεια επιχειρήσεων, χωρίς ωστόσο να εντοπίσει τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, τον Βέλγο υπήκοο που θεωρείται ότι έπαιξε κεντρικό ρόλο στις επιθέσεις στο Παρίσι. Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, μιλώντας μετά από συνάντηση των επικεφαλής δυνάμεων ασφαλείας για την επανεξέταση του επίπεδου συναγερμού στο οποίο βρίσκονται οι Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι η πόλη θα συνεχίσει να βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από φόβο ότι μπορεί να υποστεί μια επίθεση σαν εκείνη του Παρισιού.

Καθημερινή ζωή στην Αβάνα. Ένα μικρό αγόρι παίζει στο κέντρο της πρωτεύουσας της Κούβας.
REUTERS / ALEXANDRE MENEGHINI

Ένα μικρό αγόρι παίζει στο κέντρο της πρωτεύουσας της Κούβας.

Χιόνια στη Ν. Κορέα. Χιόνι 10 εκατοστών έχει καλύψει θέρετρο στο όρος Balwang, στη Ν. Κορέα.
EPA / YONGPYEONG RESORT

Χιόνι 10 εκατοστών έχει καλύψει θέρετρο στο όρος Balwang, στη Ν. Κορέα.

Ο φιλελεύθερος Μαουρίτσιο Μάκρι αναδεικνύεται νέος πρόεδρος της Αργεντινής. Νέος πρόεδρος της Αργεντινής αναδεικνύεται ο φιλελεύθερος Μαουρίτσιο Μάκρι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τα δύο τρίτα των εκλογικών κέντρων, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της εκλογικής αρχής της χώρας. Με καταμετρημένο το 66% των εκλογικών κέντρων ο 56χρονος δήμαρχος του Μπουένος Άιρες, συγκεντρώνει ποσοστό 53,46% έναντι 46,54% του Σιόλι, ο οποίος εμφανιζόταν πριν από τον πρώτο γύρο, ως το φαβορί των εκλογών.
REUTERS / IVAN ALVARADO

Νέος πρόεδρος της Αργεντινής αναδεικνύεται ο φιλελεύθερος Μαουρίτσιο Μάκρι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τα δύο τρίτα των εκλογικών κέντρων, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της εκλογικής αρχής της χώρας. Με καταμετρημένο το 66% των εκλογικών κέντρων ο 56χρονος δήμαρχος του Μπουένος Άιρες, συγκεντρώνει ποσοστό 53,46% έναντι 46,54% του Σιόλι, ο οποίος εμφανιζόταν πριν από τον πρώτο γύρο, ως το φαβορί των εκλογών.

Πουλώντας μαργαρίτες στο Ανόι . Μία γυναίκα μεταφέρει με το ποδήλατό της μαργαρίτες προκειμένου να τις πουλήσει στο Ανόι. Οι μαργαρίτες οι οποίες πωλούνται από πολλούς πλανόδιους πωλητές στο Ανόι, συνήθως ανθίζουν τον Νοέμβριο.
EPA / LUONG THAI LINH

Μία γυναίκα μεταφέρει με το ποδήλατό της μαργαρίτες προκειμένου να τις πουλήσει στο Ανόι. Οι μαργαρίτες οι οποίες πωλούνται από πολλούς πλανόδιους πωλητές στο Ανόι, συνήθως ανθίζουν τον Νοέμβριο.