Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015 19:09

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015.

Φυλλοβόλα δέντρα σε δάσος της Κολωνίας. Γυμνά φυλλοβόλα δέντρα στο δάσος Koenigsforst της Κολωνίας. Το υπουργείο περιβάλλοντος της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας έχει δημοσιεύσει την ετήσια έκθεση για τα δάση της περιοχής.
EPA / OLIVER BERG

Γυμνά φυλλοβόλα δέντρα στο δάσος Koenigsforst της Κολωνίας. Το υπουργείο περιβάλλοντος της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας έχει δημοσιεύσει την ετήσια έκθεση για τα δάση της περιοχής.

Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες στο Καρνέισον της Ουάσιγκτον . Τα νερά του ποταμού Snoqualmie καλύπτουν αυτοκινητόδρομο της περιοχής Καρνέισον στην Ουάσιγκτον. Περίπου 185.000 σπίτια και επιχειρήσεις παρέμειναν χωρίς ρεύμα στην Ουάσιγκτον την Τετάρτη, έπειτα από καταιγίδα που προκάλεσε κατολισθήσεις και πλημμύρες, αλλά και τον θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων.
REUTERS / JASON REDMOND

Τα νερά του ποταμού Snoqualmie καλύπτουν αυτοκινητόδρομο της περιοχής Καρνέισον στην Ουάσιγκτον. Περίπου 185.000 σπίτια και επιχειρήσεις παρέμειναν χωρίς ρεύμα στην Ουάσιγκτον την Τετάρτη, έπειτα από καταιγίδα που προκάλεσε κατολισθήσεις και πλημμύρες, αλλά και τον θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων.

Βιέννη: Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα χρώματα της Γαλλίας. Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 20 Νοεμβρίου, απεικονίζεται το χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει τοποθετηθεί έξω από το κτήριο του δημαρχείου της Βιέννης, φωταγωγημένο με τα χρώματα της σημαίας της Γαλλίας, προς τιμήν των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.
EPA / HERBERT PFARRHOFER

Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 20 Νοεμβρίου, απεικονίζεται το χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει τοποθετηθεί έξω από το κτήριο του δημαρχείου της Βιέννης, φωταγωγημένο με τα χρώματα της σημαίας της Γαλλίας, προς τιμήν των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Άλογο στο Ναύπλιο. Ένα αρσενικό άλογο απολαμβάνει την ηρεμία της φύσης στην παραλία της Καραθώνας, στην πόλη του Ναυπλίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ένα αρσενικό άλογο απολαμβάνει την ηρεμία της φύσης στην παραλία της Καραθώνας, στην πόλη του Ναυπλίου.

Διαμαρτυρία Ιρανών στα σύνορα Ελλάδας – Π.Γ.Δ.Μ . Ασφυκτική είναι η κατάσταση στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων, στην Ειδομένη, μετά από την απόφαση της ΠΓΔΜ να διέρχονται από την ουδέτερη ζώνη μόνο Σύροι, Ιρακινοί και Αφγανοί. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, από χθες, περίπου 200 Ιρανοί βρίσκονται μπροστά στο σημείο εισόδου, ζητώντας να περάσουν τα σύνορα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή ροή διέλευσης προσφύγων.
REUTERS / OGNEN TEOFILOVSKI

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων, στην Ειδομένη, μετά από την απόφαση της ΠΓΔΜ να διέρχονται από την ουδέτερη ζώνη μόνο Σύροι, Ιρακινοί και Αφγανοί. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, από χθες, περίπου 200 Ιρανοί βρίσκονται μπροστά στο σημείο εισόδου, ζητώντας να περάσουν τα σύνορα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή ροή διέλευσης προσφύγων.

Διαμαρτυρία εναντίον της επίσκεψης Ομπάμα στη Μαλαισία. Διαδηλωτές πατούν ένα πλακάτ με τη φωτογραφία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα,  στο οποίο αναγράφεται η φράση «ο νούμερο ένα τρομοκράτης του κόσμου». Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται εναντίον της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στην Μαλαισία, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνόδου ASEAN (Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας) που πραγματοποιείται στην Κουάλα Λουμπούρ.
EPA / FAZRY ISMAIL

Διαδηλωτές πατούν ένα πλακάτ με τη φωτογραφία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα,  στο οποίο αναγράφεται η φράση «ο νούμερο ένα τρομοκράτης του κόσμου». Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται εναντίον της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στην Μαλαισία, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνόδου ASEAN (Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας) που πραγματοποιείται στην Κουάλα Λουμπούρ.

Βουλή: Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός του 2016. Τον πρώτο της προϋπολογισμό κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (αριστερά) παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση (δεξιά) τον προϋπολογισμό του 2016 και τις εκθέσεις που τον συνοδεύουν, εκφράζοντας την «ιδιαίτερη τιμή» που αισθάνεται.
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Τον πρώτο της προϋπολογισμό κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (αριστερά) παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση (δεξιά) τον προϋπολογισμό του 2016 και τις εκθέσεις που τον συνοδεύουν, εκφράζοντας την «ιδιαίτερη τιμή» που αισθάνεται.

Μέτρα για την τόνωση του πληθωρισμού προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΕΚΤ. Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να αυξήσει τον πληθωρισμό υπογράμμισε ο Μάριο Ντράγκι, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής. Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στη Φρανκφούρτη, ο Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε ειδικά στο ήδη αρνητικό επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων της κεντρικής τράπεζας, σε μια ένδειξη ότι ίσως μειωθεί περαιτέρω.
EPA / FREDRIK VON ERICHSEN

Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να αυξήσει τον πληθωρισμό υπογράμμισε ο Μάριο Ντράγκι, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής. Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στη Φρανκφούρτη, ο Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε ειδικά στο ήδη αρνητικό επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων της κεντρικής τράπεζας, σε μια ένδειξη ότι ίσως μειωθεί περαιτέρω.

Θιβέτ: Προσευχή στο κέντρο της Λάσα. Προσκυνητές προσεύχονται την αυγή έξω από τον ναό Τζοκχάγκ, στο κέντρο της Λάσα. Κάθε μέρα χιλιάδες Θιβετιανοί επισκέπτονται τον ναό  Τζοκχάγκ για να προσευχηθούν. Ο ναός θεωρείται ένας από τους ιερότερους τόπους λατρείας για τους πιστούς.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Προσκυνητές προσεύχονται την αυγή έξω από τον ναό Τζοκχάγκ, στο κέντρο της Λάσα. Κάθε μέρα χιλιάδες Θιβετιανοί επισκέπτονται τον ναό  Τζοκχάγκ για να προσευχηθούν. Ο ναός θεωρείται ένας από τους ιερότερους τόπους λατρείας για τους πιστούς.

Μάλι: Ομηρία δεκάδων ανθρώπων σε πολυτελές ξενοδοχείο. Ομηρία βρίσκεται σε εξέλιξη σε πολυτελές ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμακό, στο οποίο ένοπλοι επιτέθηκαν το πρωί της Παρασκευή, φωνάζοντας, σύμφωνα με μαρτυρίες, «Αλλάχου Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι Μεγάλος). Στον χώρο βρίσκονται, μεταξύ άλλων, πολίτες της Γαλλίας, της Τουρκίας και της Κίνας. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ήδη 80 όμηροι έχουν απελευθερωθεί μετά από έφοδο των ειδικών δυνάμεων του Μάλι.
REUTERS / STRINGER

Ομηρία βρίσκεται σε εξέλιξη σε πολυτελές ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμακό, στο οποίο ένοπλοι επιτέθηκαν το πρωί της Παρασκευή, φωνάζοντας, σύμφωνα με μαρτυρίες, «Αλλάχου Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι Μεγάλος). Στον χώρο βρίσκονται, μεταξύ άλλων, πολίτες της Γαλλίας, της Τουρκίας και της Κίνας. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ήδη 80 όμηροι έχουν απελευθερωθεί μετά από έφοδο των ειδικών δυνάμεων του Μάλι.

Ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ινδία. Ένας Ινδός κάνει τον πρωινό του περίπατο σε δημόσιο κήπο εν μέσω αιθαλομίχλης, στα περίχωρα του Δελχί. Στο Δελχί κυκλοφορούν 8,8 εκατομμύρια οχήματα και κάθε μέρα προστίθενται άλλα 1.400. Επιπλέον, η καύση των υπολειμμάτων καλλιεργειών από τους αγρότες των διπλανών περιοχών εκπέμπει αέρια όπως το διοξείδιο του άνθρακα και το μεθάνιο που συμβάλλουν στην ατμοσφαιρική ρύπανση.
EPA / HARISH TYAGI

Ένας Ινδός κάνει τον πρωινό του περίπατο σε δημόσιο κήπο εν μέσω αιθαλομίχλης, στα περίχωρα του Δελχί. Στο Δελχί κυκλοφορούν 8,8 εκατομμύρια οχήματα και κάθε μέρα προστίθενται άλλα 1.400. Επιπλέον, η καύση των υπολειμμάτων καλλιεργειών από τους αγρότες των διπλανών περιοχών εκπέμπει αέρια όπως το διοξείδιο του άνθρακα και το μεθάνιο που συμβάλλουν στην ατμοσφαιρική ρύπανση.