Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015 22:20

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015.

Πάνω από 6.500 πρόσφυγες έφθασαν σήμερα στον Πειραιά. Περισσότεροι από 6.500 πρόσφυγες έφτασαν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς εκτός από τους 3.657, που αποβιβάστηκαν το πρωί από τα πλοία «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Blue Star 1», τα οποία προέρχονταν από τη Μυτιλήνη, κατέπλευσαν άλλα δύο πλοία, που αποβίβασαν 2.918 πρόσφυγες.
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Περισσότεροι από 6.500 πρόσφυγες έφτασαν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς εκτός από τους 3.657, που αποβιβάστηκαν το πρωί από τα πλοία «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Blue Star 1», τα οποία προέρχονταν από τη Μυτιλήνη, κατέπλευσαν άλλα δύο πλοία, που αποβίβασαν 2.918 πρόσφυγες.

Κεντρική Tράπεζα στην Υεμένη. Υπάλληλοι της Κεντρικής τράπεζας της Υεμένης στην Σαναά μετράνε στοίβες με χρήματα.
REUTERS / MOHAMED AL-SAYAGHI

Υπάλληλοι της Κεντρικής τράπεζας της Υεμένης στην Σαναά μετράνε στοίβες με χρήματα.

Μετανάστες στην Λέσβο. Αναμονή μεταναστών έξω απο τον καταυλισμό στην Λέσβο.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Αναμονή μεταναστών έξω απο τον καταυλισμό στην Λέσβο.

Χωρίς μετρό και ΗΣΑΠ η Αθήνα. Ακινητοποημένοι θα μείνουν σήμερα οι συρμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ, καθώς οι εργαζόμενοι στα δύο μέσα μεταφοράς πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.
INTIME NEWS / ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ακινητοποημένοι θα μείνουν σήμερα οι συρμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ, καθώς οι εργαζόμενοι στα δύο μέσα μεταφοράς πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

Εικόνα από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Στιγμιότυπο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
MotionTeam / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στιγμιότυπο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Δεσμεύσεις των G20 για την παγκόσμια ανάπτυξη. Να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία προκειμένου να αντιμετωπίσουν την άνιση οικονομική ανάπτυξη, δεσμεύονται οι χώρες – μέλη των G20, σύμφωνα με έγγραφο, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων χωρών συναντώνται σήμερα και αύριο στην Τουρκία, προκειμένου να βρουν τρόπους τόνωσης της παγκόσμιας ανάπτυξης, παρά το γεγονός ότι μέρος της ατζέντας έχει επισκιαστεί από τα γεγονότα στο Παρίσι. Σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το Reuters, οι 20 ηγέτες υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα προσεκτικής χρήσης των διαθέσιμων νομισματικών εργαλείων.
REUTERS / MURAD SEZER

Να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία προκειμένου να αντιμετωπίσουν την άνιση οικονομική ανάπτυξη, δεσμεύονται οι χώρες – μέλη των G20, σύμφωνα με έγγραφο, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων χωρών συναντώνται σήμερα και αύριο στην Τουρκία, προκειμένου να βρουν τρόπους τόνωσης της παγκόσμιας ανάπτυξης, παρά το γεγονός ότι μέρος της ατζέντας έχει επισκιαστεί από τα γεγονότα στο Παρίσι. Σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το Reuters, οι 20 ηγέτες υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα προσεκτικής χρήσης των διαθέσιμων νομισματικών εργαλείων.

Επίδειξη κυνηγιού στο Άργος. Ο Πελοποννησιακός Σύλλογος Πτηνών διοργάνωσε την 4η έκθεση – διαγωνισμό ωδικών πτηνών στην πόλη του Άργους. Για πρώτη φορά φέτος έγινε από τα μέλη του ΠΕΣΥΠ έκθεση διακοσμητικών περιστεριών και διακοσμητικών ορνίθων. Στο διαγωνισμό πήραν μέρος εκτροφείς πτηνών από όλη την Πελοπόννησο και την Αθήνα. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο των Στρατώνων Καποδίστρια στο Άργος. Στο πλαίσιο της έκθεσης έγινε επίδειξη κυνηγιού με πετρίτη, είδος γερακιού, ενώ ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει από κοντά ένα είδος αετογέρακα που ζει στην Αμερική. Το γεράκι αυτό είναι ένα από τα γρηγορότερα πτηνά στον πλανήτη. Τα γεράκια έφεραν στην πόλη του Άργους ομάδα από το Αττικό ζωολογικό πάρκο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ο Πελοποννησιακός Σύλλογος Πτηνών διοργάνωσε την 4η έκθεση – διαγωνισμό ωδικών πτηνών στην πόλη του Άργους. Για πρώτη φορά φέτος έγινε από τα μέλη του ΠΕΣΥΠ έκθεση διακοσμητικών περιστεριών και διακοσμητικών ορνίθων. Στο διαγωνισμό πήραν μέρος εκτροφείς πτηνών από όλη την Πελοπόννησο και την Αθήνα. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο των Στρατώνων Καποδίστρια στο Άργος. Στο πλαίσιο της έκθεσης έγινε επίδειξη κυνηγιού με πετρίτη, είδος γερακιού, ενώ ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει από κοντά ένα είδος αετογέρακα που ζει στην Αμερική. Το γεράκι αυτό είναι ένα από τα γρηγορότερα πτηνά στον πλανήτη. Τα γεράκια έφεραν στην πόλη του Άργους ομάδα από το Αττικό ζωολογικό πάρκο.

Εορτασμός Πολυτεχνείου. Μία γυναίκα τοποθετεί γαρύφαλλα στο μνημείο που βρίσκεται στο χώρο του πολυτεχνείου. Ξεκίνησαν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 42η επέτειο της εορτής του πολυτεχνείου 2015.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗ

Μία γυναίκα τοποθετεί γαρύφαλλα στο μνημείο που βρίσκεται στο χώρο του πολυτεχνείου. Ξεκίνησαν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 42η επέτειο της εορτής του πολυτεχνείου 2015.

Γάλλοι φοιτητές στην είσοδο της γαλλικής πρεσβείας. Γάλλοι φοιτητές που βρίσκονται σε εκδρομή στην Ελλάδα αφήνουν σημειώματα στην είσοδο της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα, μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής. Επιθέσεις σημειώθηκαν στο συναυλιακό χώρο Le Bataclan στο κέντρο του Παρισιού καθώς και σε 40 άλλες τοποθεσίες μέσα στην πρωτεύουσα και σε προάστιά της. Εκρήξεις σημειώθηκαν και κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου στο Stade de France, όπου διεξαγόταν ο φιλικός αγώνας μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, με 80.000 θεατές και παρουσία του Γάλλου πρόεδρου Φρανσουά Ολάντ. Σε 128 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τις επιθέσεις και 200 είναι οι τραυματίες ενώ περίπου 99 από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως δήλωσε πηγή της εισαγγελίας του Παρισιού.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖ

Γάλλοι φοιτητές που βρίσκονται σε εκδρομή στην Ελλάδα αφήνουν σημειώματα στην είσοδο της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα, μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής. Επιθέσεις σημειώθηκαν στο συναυλιακό χώρο Le Bataclan στο κέντρο του Παρισιού καθώς και σε 40 άλλες τοποθεσίες μέσα στην πρωτεύουσα και σε προάστιά της. Εκρήξεις σημειώθηκαν και κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου στο Stade de France, όπου διεξαγόταν ο φιλικός αγώνας μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, με 80.000 θεατές και παρουσία του Γάλλου πρόεδρου Φρανσουά Ολάντ. Σε 128 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τις επιθέσεις και 200 είναι οι τραυματίες ενώ περίπου 99 από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως δήλωσε πηγή της εισαγγελίας του Παρισιού.

Λουλούδια στην Γαλλική Πρεσβεία. Λουλούδια στην είσοδο της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης συμπαράστασης πολιτών, μετά τις χθεσινοβραδινές επιθέσεις στο Παρίσι.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖ

Λουλούδια στην είσοδο της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης συμπαράστασης πολιτών, μετά τις χθεσινοβραδινές επιθέσεις στο Παρίσι.