Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 20:10

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015.

Παιχνίδια με το χιόνι. Ένας σκύλος παίζει με το χιόνι στο όρος Μαμούθ, στην Καλιφόρνια. Η θερμοκρασία στην περιοχή μειώθηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες και τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους, διακόπτοντας απότομα το φθινόπωρο. Πλέον, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ελπίζουν πως η φετινή χρονιά θα είναι καλή για τους λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων.
REUTERS / HANDOUT

Ένας σκύλος παίζει με το χιόνι στο όρος Μαμούθ, στην Καλιφόρνια. Η θερμοκρασία στην περιοχή μειώθηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες και τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους, διακόπτοντας απότομα το φθινόπωρο. Πλέον, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ελπίζουν πως η φετινή χρονιά θα είναι καλή για τους λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων.

Τρίκαλα: Εγκαίνια για το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό. Επίσημα εγκαίνια και παρουσίαση του προγράμματος «Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό» πραγματοποιήθηκαν τη Τρίτη από το Δήμο Τρικκαίων. Το πρόγραμμα είναι παγκόσμιας εμβέλειας και στη πιλοτική εφαρμογή του συμμετείχαν εκτός από τα Τρίκαλα άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις: το Μιλάνο (Ιταλία), το Λεόν (Ισπανία), η Λα Ροσέλ (Γαλλία) και η Βαντάα (Φινλανδία). Παράλληλα με τα εγκαίνια προγραμματίστηκε σχετική ημερίδας αλλά και περιήγηση με τα αυτοματοποιημένα οχήματα.
Eurokinissi / ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Επίσημα εγκαίνια και παρουσίαση του προγράμματος «Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό» πραγματοποιήθηκαν τη Τρίτη από το Δήμο Τρικκαίων. Το πρόγραμμα είναι παγκόσμιας εμβέλειας και στη πιλοτική εφαρμογή του συμμετείχαν εκτός από τα Τρίκαλα άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις: το Μιλάνο (Ιταλία), το Λεόν (Ισπανία), η Λα Ροσέλ (Γαλλία) και η Βαντάα (Φινλανδία). Παράλληλα με τα εγκαίνια προγραμματίστηκε σχετική ημερίδας αλλά και περιήγηση με τα αυτοματοποιημένα οχήματα.

Κίνα: Πόλεις βυθίστηκαν σε μολυσμένη ομίχλη. Η πόλη Τζινάν της Κίνας έχει βυθιστεί στην ομίχλη καθώς για άλλη μια φορά τα επίπεδα μόλυνσης στη χώρα έχουν φτάσει σε πολύ υψηλά μεγέθη.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Η πόλη Τζινάν της Κίνας έχει βυθιστεί στην ομίχλη καθώς για άλλη μια φορά τα επίπεδα μόλυνσης στη χώρα έχουν φτάσει σε πολύ υψηλά μεγέθη.

Σε κλίμα Χριστουγέννων η Ιαπωνία. Ο κόσμος απολαμβάνει το φαντασμαγορικό σόου που διοργανώθηκε σε πάρκο διασκέδασης στην Ιαπωνία με αφορμή τη φωταγώγηση της πόλης σε χριστουγεννιάτικο κλίμα.
EPA / KIMIMASA MAYAMA

Ο κόσμος απολαμβάνει το φαντασμαγορικό σόου που διοργανώθηκε σε πάρκο διασκέδασης στην Ιαπωνία με αφορμή τη φωταγώγηση της πόλης σε χριστουγεννιάτικο κλίμα.

Πορτογαλία: Έπεσε η κυβέρνηση του Πέντρο Πάσoς Κοέλιο. Ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός Πέντρο Πάσoς Κοέλιο παρακολουθεί τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, θέμα της οποίας ήταν η ψήφος εμπιστοσύνης στο κυβερνητικό πρόγραμμα. Τα κόμματα της αριστεράς και της κεντροαριστεράς σε μια ιστορική μεταξύ τους συμφωνία, απέκτησαν την πλειοψηφία στη Βουλή, ρίχνοντας έτσι τη κυβέρνηση της χώρας. Η κυβέρνηση του Κοέλιο δεν συμπλήρωσε ούτε 11 ημέρες.
REUTERS / RAFAEL MARCHANTE

Ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός Πέντρο Πάσoς Κοέλιο παρακολουθεί τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, θέμα της οποίας ήταν η ψήφος εμπιστοσύνης στο κυβερνητικό πρόγραμμα. Τα κόμματα της αριστεράς και της κεντροαριστεράς σε μια ιστορική μεταξύ τους συμφωνία, απέκτησαν την πλειοψηφία στη Βουλή, ρίχνοντας έτσι τη κυβέρνηση της χώρας. Η κυβέρνηση του Κοέλιο δεν συμπλήρωσε ούτε 11 ημέρες.

Ώρα προσευχής στη Γιανγκόν. Άνθρωποι προσεύχονται στη παγόδα Σβενταγκόν. Η παγόδα Σβενταγκόν βρίσκεται στη Γιανγκόν, πρωτεύουσα της Μιανμάρ.
REUTERS / JORGE SILVA

Άνθρωποι προσεύχονται στη παγόδα Σβενταγκόν. Η παγόδα Σβενταγκόν βρίσκεται στη Γιανγκόν, πρωτεύουσα της Μιανμάρ.

Συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη. Στιγμιότυπο από τις συγκούσεις που σημειώθηκαν σήμερα στη Χεβρώνα, μετά από πορεία διαμαρτυρίας των Παλαιστινίων, οι οποίοι ζητούν από το Ισραηλ να παραδόσει τις σορούς των Παλαιστινίων που έπεσαν νεκροί από πυρά αστυνομικών μετά από τις επιθέσεις με μαχαίρια που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.
REUTERS / MUSSA ISSA QAWASMA

Στιγμιότυπο από τις συγκούσεις που σημειώθηκαν σήμερα στη Χεβρώνα, μετά από πορεία διαμαρτυρίας των Παλαιστινίων, οι οποίοι ζητούν από το Ισραηλ να παραδόσει τις σορούς των Παλαιστινίων που έπεσαν νεκροί από πυρά αστυνομικών μετά από τις επιθέσεις με μαχαίρια που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών και κτηνοτρόφων στη Λάρισα. Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας πραγματοποίησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού, με τη «συμβολική» παρουσία και μερικών τρακτέρ.
INTIME NEWS / ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας πραγματοποίησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού, με τη «συμβολική» παρουσία και μερικών τρακτέρ.

Το φεστιβάλ Τιχάρ στο Νεπάλ. Ένα αγόρι διακρίνεται ανάμεσα σε γιρλάντες προς πώληση σε δρόμο του Κατμαντού, στο Νεπάλ. Οι Νεπαλέζοι ινδουιστές γιορτάζουν το φεστιβάλ του Τιχάρ, γνωστό επίσης ως Ντιβάλι, για ένα πενθήμερο και αφιερώνουν κάθε μια μέρα σε ένα ζώο. Παράλληλα στολίζουν τις κατοικίες τους με γιρλάντες, λυχνάρια και κεριά για να «καλωσορίσουν» σε αυτές τη θεά του πλούτου και της ευημερίας, Λάκσμι.
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Ένα αγόρι διακρίνεται ανάμεσα σε γιρλάντες προς πώληση σε δρόμο του Κατμαντού, στο Νεπάλ. Οι Νεπαλέζοι ινδουιστές γιορτάζουν το φεστιβάλ του Τιχάρ, γνωστό επίσης ως Ντιβάλι, για ένα πενθήμερο και αφιερώνουν κάθε μια μέρα σε ένα ζώο. Παράλληλα στολίζουν τις κατοικίες τους με γιρλάντες, λυχνάρια και κεριά για να «καλωσορίσουν» σε αυτές τη θεά του πλούτου και της ευημερίας, Λάκσμι.

Οι δρόμοι της Αθήνας. Στιγμιότυπα στην πόλη της Αθήνας,Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015.
Eurokinissi / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Στιγμιότυπα στην πόλη της Αθήνας,Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015.

Καθημερινή ζωή στο Πεσαβάρ. Ένας άνδρας τακτοποιεί δέματα σανού στο Πεσαβάρ του Πακιστάν.
EPA / BILAWAL ARBAB

Ένας άνδρας τακτοποιεί δέματα σανού στο Πεσαβάρ του Πακιστάν.

Συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων στη Λέσβο. Ένα ουράνιο τόξο διακρίνεται στον ουρανό της Λέσβου, τη στιγμή που συνεχίζονται οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στο νησί. Από τις αρχές του 2015, υπολογίζεται πως περισότεροι από 590.000 άνθρωποι έχουν περάσει στις ελληνικές ακτές από τα τουρκικά παράλια.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Ένα ουράνιο τόξο διακρίνεται στον ουρανό της Λέσβου, τη στιγμή που συνεχίζονται οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στο νησί. Από τις αρχές του 2015, υπολογίζεται πως περισότεροι από 590.000 άνθρωποι έχουν περάσει στις ελληνικές ακτές από τα τουρκικά παράλια.

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο στη Βουλή. Κατά την εισήγησή του, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως το αποτέλεσμα του Eurogroup τη Δευτέρα καταδεικνύει πως η κυβέρνηση με σκληρή διαπραγμάτευση μπορεί να πετύχει στόχους, ενώ υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη να γίνουν μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές που, όπως είπε, έχει ανάγκη η κοινωνία.
EPA / YANNIS KOLESIDIS

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο στη Βουλή. Κατά την εισήγησή του, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως το αποτέλεσμα του Eurogroup τη Δευτέρα καταδεικνύει πως η κυβέρνηση με σκληρή διαπραγμάτευση μπορεί να πετύχει στόχους, ενώ υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη να γίνουν μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές που, όπως είπε, έχει ανάγκη η κοινωνία.

Βίγια Επεκουέν: Η Ατλαντίδα της Αργεντινής. Ο ήλιος δύει στο ερειπωμένο, τουριστικό χωριό Βίγια Επεκουέν. Το χωριό βρίσκεται σε απόσταση περίπου 600χλμ νοτιοδυτικά από την Αργεντίνικη πρωτεύουσα και στο παρελθόν αποτελούσε έναν πολυσύχναστο τουριστικό προορισμό χάρη στα ιαματικά λουτρά του. Ωστόσο, το Νοέμβριο του 1985, μετά από μία περίοδο ισχυρών βροχοπτώσεων, η στάθμη της λιμνοθάλασσας άρχισε να ανεβαίνει, βυθίζοντας ολόκληρο το χωριό 30 μέτρα κάτω από το νερό. Οι 1.500 κάτοικοι του αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τα σπίτια τους, αφήνοντας πίσω όλα τους τα υπάρχοντα. Το 2009 η λίμνη αρχίζει να υποχωρεί, αποκαλύπτοντας την κατεστραμμένη πια περιοχή.
REUTERS / ENRIQUE MARCARIAN

Ο ήλιος δύει στο ερειπωμένο, τουριστικό χωριό Βίγια Επεκουέν. Το χωριό βρίσκεται σε απόσταση περίπου 600χλμ νοτιοδυτικά από την Αργεντίνικη πρωτεύουσα και στο παρελθόν αποτελούσε έναν πολυσύχναστο τουριστικό προορισμό χάρη στα ιαματικά λουτρά του. Ωστόσο, το Νοέμβριο του 1985, μετά από μία περίοδο ισχυρών βροχοπτώσεων, η στάθμη της λιμνοθάλασσας άρχισε να ανεβαίνει, βυθίζοντας ολόκληρο το χωριό 30 μέτρα κάτω από το νερό. Οι 1.500 κάτοικοι του αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τα σπίτια τους, αφήνοντας πίσω όλα τους τα υπάρχοντα. Το 2009 η λίμνη αρχίζει να υποχωρεί, αποκαλύπτοντας την κατεστραμμένη πια περιοχή.

Ο ήλιος ανατέλλει στο Σιντζιάνγκ. Ο ήλιος ανατέλλει πίσω από μία ρόδα, σε λούνα πάρκ της αυτόνομης περιοχής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σιντζιάνγκ.
REUTERS / CHINA DAILY

Ο ήλιος ανατέλλει πίσω από μία ρόδα, σε λούνα πάρκ της αυτόνομης περιοχής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σιντζιάνγκ.