Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015 19:55

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015.

Αναμονή προσφύγων στα σύνορα της Ειδομένης. Σύμφωνα με τις αρχές 20.000 άνθρωποι αναμένεται να περάσουν σήμερα τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα.
INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σύμφωνα με τις αρχές 20.000 άνθρωποι αναμένεται να περάσουν σήμερα τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Μετέφεραν πρόσφυγες με θαλαμηγό. Με πολυτελή θαλαμηγό μεταφέρθηκαν σήμερα στη βόρεια Λέσβο από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια, περισσότεροι από 300 μετανάστες και πρόσφυγες. Σύμφωνα με πληροφορίες η μεταφορά με τη θαλαμηγό κόστισε σε κάθε επιβαίνοντα περί τα 3.000 ευρώ.Το σκάφος εντοπίστηκε αρχικά στην περιοχή της Σκάλας Συκαμνιάς και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην παραλία Τσόνια όπου οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στην ακτή από άνδρες του Λιμενικού και διασώστες μέλη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Με πολυτελή θαλαμηγό μεταφέρθηκαν σήμερα στη βόρεια Λέσβο από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια, περισσότεροι από 300 μετανάστες και πρόσφυγες. Σύμφωνα με πληροφορίες η μεταφορά με τη θαλαμηγό κόστισε σε κάθε επιβαίνοντα περί τα 3.000 ευρώ.Το σκάφος εντοπίστηκε αρχικά στην περιοχή της Σκάλας Συκαμνιάς και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην παραλία Τσόνια όπου οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στην ακτή από άνδρες του Λιμενικού και διασώστες μέλη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Απόγευμα στο Ναύπλιο. Πουλιά έχουν συγκεντρωθεί σε κολώνα της ΔΕΗ στην πόλη του Ναυπλίου.
Eurokinissi / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Πουλιά έχουν συγκεντρωθεί σε κολώνα της ΔΕΗ στην πόλη του Ναυπλίου.

Κύμα αιθαλομίχλης καλύπτει τη βορειοανατολική Κίνα. Επικίνδυνη αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης καταγράφηκε σε πόλεις και περιφέρειες της βορειοανατολικής Κίνας και σε ορισμένα μέρη η πυκνότητα των επιβλαβών σωματιδίων είναι σχεδόν 50 φορές μεγαλύτερη από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Στη Σενγιάνγκ και την Τσανγκτσούν, αντίστοιχες πρωτεύουσες των επαρχιών Λιαονίνγκ και Τζιλίν, μια πυκνή ομίχλη γκρίζου χρώματος εμπόδιζε την ορατότητα, βυθίζοντας στο σκοτάδι τους οδικούς άξονες, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Επικίνδυνη αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης καταγράφηκε σε πόλεις και περιφέρειες της βορειοανατολικής Κίνας και σε ορισμένα μέρη η πυκνότητα των επιβλαβών σωματιδίων είναι σχεδόν 50 φορές μεγαλύτερη από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Στη Σενγιάνγκ και την Τσανγκτσούν, αντίστοιχες πρωτεύουσες των επαρχιών Λιαονίνγκ και Τζιλίν, μια πυκνή ομίχλη γκρίζου χρώματος εμπόδιζε την ορατότητα, βυθίζοντας στο σκοτάδι τους οδικούς άξονες, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Έκρηξη στη Βίλα Κούβελου . Η είσοδος του υπό κατάληψη κτηρίου στο Μαρούσι όπου τοποθετήθηκε βόμβα από αγνώστους νωρίς τα ξημερώματα,
SOOC / Menelaos Myrillas

Η είσοδος του υπό κατάληψη κτηρίου στο Μαρούσι όπου τοποθετήθηκε βόμβα από αγνώστους νωρίς τα ξημερώματα,

Στην εισαγγελέα του Α.Π. ο Γ. Πανούσης. Στοιχεία και ονόματα κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, μία ημέρα μετά τις καταγγελίες του ότι «πολιτικοί που έχουν σχέση με τρομοκράτες» απεργάζονται τη φυσική και πολιτική εξόντωσή του. 

Στοιχεία και ονόματα κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, μία ημέρα μετά τις καταγγελίες του ότι «πολιτικοί που έχουν σχέση με τρομοκράτες» απεργάζονται τη φυσική και πολιτική εξόντωσή του. 

Πρωινή βόλτα στα Χανιά . Πρωινή βόλτα στα παλιό ενετικό λιμάνι των Χανίων.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πρωινή βόλτα στα παλιό ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Ο χορός «Χάκα» στην Νέα Ζηλανδία. Παιδιά χορεύουν Χάκα ενόψει της άφιξης του Πρίγκιπα της Βρετανίας Κάρολου και της Δούκισσας της Κορνουάλλης, Καμίλα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που ονομάζεται «Τσάι με το Ταρανάκι» στο πάρκο της πόλης Πλίμουθ, στην Νέα Ζηλανδία.
REUTERS / POOL

Παιδιά χορεύουν Χάκα ενόψει της άφιξης του Πρίγκιπα της Βρετανίας Κάρολου και της Δούκισσας της Κορνουάλλης, Καμίλα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που ονομάζεται «Τσάι με το Ταρανάκι» στο πάρκο της πόλης Πλίμουθ, στην Νέα Ζηλανδία.

62η επέτειο της ανεξαρτησίας της Καμπότζης . Μαθητές κρατούν πλαστικά λουλούδια και σημαίες της Καμπότζης κατά τη διάρκεια του εορτασμού για την 62η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας από την Γαλλία.  
REUTERS / SAMRANG PRING

Μαθητές κρατούν πλαστικά λουλούδια και σημαίες της Καμπότζης κατά τη διάρκεια του εορτασμού για την 62η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας από την Γαλλία.  

Ψάρεμα στην Γάζα. Στιγμιότυπο που απεικονίζει ψαράδες στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της πόλης της Γάζας.
EPA / MOHAMMED SABER

Στιγμιότυπο που απεικονίζει ψαράδες στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της πόλης της Γάζας.

Έργο τέχνης φτιαγμένο από ... τηλέφωνα. Ένα έργο τέχνης από τον καλλιτέχνη της Ταϊβάν Lin Shih- Pao. Το έργο φτιάχτηκε με 25.000 τηλέφωνα κολλημένα και καρφωμένα σε ξύλινο πλαίσιο και με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση ηλεκτρονικών συσκευών.
REUTERS / PICHI CHUANG

Ένα έργο τέχνης από τον καλλιτέχνη της Ταϊβάν Lin Shih- Pao. Το έργο φτιάχτηκε με 25.000 τηλέφωνα κολλημένα και καρφωμένα σε ξύλινο πλαίσιο και με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση ηλεκτρονικών συσκευών.

Εκλογές στην Μιανμάρ. Μια γυναίκα από τις εθνικές μειονότητες της Μιανμάρ μόλις έχει ψηφίσει και μας δείχνει το βαμμένο με μελάνι δάχτυλο της βρίσκεται έξω από ένα εκλογικό κέντρο στο χωριό Panpet.
REUTERS / STRINGER

Μια γυναίκα από τις εθνικές μειονότητες της Μιανμάρ μόλις έχει ψηφίσει και μας δείχνει το βαμμένο με μελάνι δάχτυλο της βρίσκεται έξω από ένα εκλογικό κέντρο στο χωριό Panpet.