Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2015 19:09

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015.

Δέκατος φετινός τίτλος για τον Τζόκοβιτς. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς φωτογραφίζεται με το τρόπαιο του «Paris Masters», έχοντας νικήσει νωρίτερα με χαρακτηριστική άνεση τον Άντι Μάρεϊ στον τελικό της διοργάνωσης. Ο Νόλε πανηγύρισε τον τέταρτο τίτλο στη διοργάνωση, που ήταν συνολικά ο 58ος στην καριέρα του και δέκατος για φέτος, στην αναμφισβήτητα κορυφαία μέχρι σήμερα χρονιά του.​
EPA / YOAN VALAT

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς φωτογραφίζεται με το τρόπαιο του «Paris Masters», έχοντας νικήσει νωρίτερα με χαρακτηριστική άνεση τον Άντι Μάρεϊ στον τελικό της διοργάνωσης. Ο Νόλε πανηγύρισε τον τέταρτο τίτλο στη διοργάνωση, που ήταν συνολικά ο 58ος στην καριέρα του και δέκατος για φέτος, στην αναμφισβήτητα κορυφαία μέχρι σήμερα χρονιά του.​

Άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς κοντά στη Δαμασκό. Πολίτες περπατούν σε δρόμο της πόλης Ντούμα, ανατολικά της Δαμασκού, που επλήγη από τους βομβαρδισμούς του Σαββάτου. Τουλάχιστον 23 άμαχοι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η μη κυβερνητική οργάνωση, θεωρεί ότι το πιθανότερο είναι ότι πραγματοποιήθηκαν από τη ρωσική αεροπορία.
EPA / MOHAMMED BADRA

Πολίτες περπατούν σε δρόμο της πόλης Ντούμα, ανατολικά της Δαμασκού, που επλήγη από τους βομβαρδισμούς του Σαββάτου. Τουλάχιστον 23 άμαχοι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η μη κυβερνητική οργάνωση, θεωρεί ότι το πιθανότερο είναι ότι πραγματοποιήθηκαν από τη ρωσική αεροπορία.

Απολαμβάνοντας τον ήλιο στην Προμενάντ Ντεζ Ανγκλέ . Τουρίστρια από την Κίνα ποζάρει για μια φωτογραφία σε ηλιόλουστη ακτή στην Προμενάντ Ντεζ Ανγκλέ, στη Νίκαια της Γαλλίας.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Τουρίστρια από την Κίνα ποζάρει για μια φωτογραφία σε ηλιόλουστη ακτή στην Προμενάντ Ντεζ Ανγκλέ, στη Νίκαια της Γαλλίας.

Καθημερινή ζωή στην Ινδία. Ένας άντρας μετακινείται σε δρόμο της ινδικής πόλης Αμριτσάρ, πάνω σε έναν ελέφαντα. Οι ελέφαντες οδηγούνται συχνά στους δρόμους των πόλεων από τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι ζητούν ελεημοσύνη από τους περαστικούς.
EPA / RAMINDER PAL SINGH

Ένας άντρας μετακινείται σε δρόμο της ινδικής πόλης Αμριτσάρ, πάνω σε έναν ελέφαντα. Οι ελέφαντες οδηγούνται συχνά στους δρόμους των πόλεων από τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι ζητούν ελεημοσύνη από τους περαστικούς.

Κέντρο αισθητικής για άστεγες μητέρες. Μια γυναίκα κάνει καθαρισμό προσώπου στο κέντρο αισθητικής για άστεγες μητέρες στη Βουδαπέστη. Το κέντρο δημιουργήθηκε για την παροχή δωρεάν υπηρεσιών στις ενδιαφερόμενες γυναίκες από τον Στρατό της Σωτηρίας της Ουγγαρίας.
EPA / ZOLTAN BALOGH

Μια γυναίκα κάνει καθαρισμό προσώπου στο κέντρο αισθητικής για άστεγες μητέρες στη Βουδαπέστη. Το κέντρο δημιουργήθηκε για την παροχή δωρεάν υπηρεσιών στις ενδιαφερόμενες γυναίκες από τον Στρατό της Σωτηρίας της Ουγγαρίας.

Υπερθέαμα στον αέρα. Αεροσκάφη της ομάδας Al Fursan από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πετούν σε σχηματισμό, κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδείξεων στο αεροδρόμιο αλ Μάκτουμ του Ντουμπάι.
EPA / ALI HAIDER
Αεροσκάφη της ομάδας Al Fursan από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πετούν σε σχηματισμό, κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδείξεων στο αεροδρόμιο αλ Μάκτουμ του Ντουμπάι.
Καλλιτεχνικό πατινάζ στο Πεκίνο. Η γιαπωνέζα αθλήτρια Μάο Ασάντα παρουσιάζει το πρόγραμμά της κατά το γκαλά λήξης του Κινέζικου Γκραν Πρι Καλλιτεχνικού Πατινάζ, στο Πεκίνο. Η Ασάντα κατέκτησε την πρώτη θέση στο ατομικό γυναικών.
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Η γιαπωνέζα αθλήτρια Μάο Ασάντα παρουσιάζει το πρόγραμμά της κατά το γκαλά λήξης του Κινέζικου Γκραν Πρι Καλλιτεχνικού Πατινάζ, στο Πεκίνο. Η Ασάντα κατέκτησε την πρώτη θέση στο ατομικό γυναικών.

Εγκλωβισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Οι πολύ αργοί ρυθμοί στη μετακίνηση προσφύγων από την Ελλάδα στην ΠΓΔΜ έχει ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό στην περιοχή του μεθοριακού σταθμού Ειδομένης Κιλκίς χιλιάδες άτομα. «Κοντά στους 10.000 άνθρωποι είναι καθηλωμένοι στα σύνορα και οι περισσότεροι παραμένουν μέσα στα λεωφορεία που τους μετέφεραν από την Αθήνα και την Καβάλα. Υπάρχουν μωρά που αντιμετωπίζουν, λόγω της ταλαιπωρίας και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναπνευστικά προβλήματα, αλλά οι γονείς τους αρνούνται να απευθυνθούν σε γιατρούς επειδή θα χάσουν τη σειρά στην ουρά που έχει σχηματιστεί προς τα σύνορα με τα Σκόπια», δήλωσε ο επικεφαλής της Συντονιστικής Διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου, Γιώργος Περπερίδης.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Οι πολύ αργοί ρυθμοί στη μετακίνηση προσφύγων από την Ελλάδα στην ΠΓΔΜ έχει ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό στην περιοχή του μεθοριακού σταθμού Ειδομένης Κιλκίς χιλιάδες άτομα. «Κοντά στους 10.000 άνθρωποι είναι καθηλωμένοι στα σύνορα και οι περισσότεροι παραμένουν μέσα στα λεωφορεία που τους μετέφεραν από την Αθήνα και την Καβάλα. Υπάρχουν μωρά που αντιμετωπίζουν, λόγω της ταλαιπωρίας και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναπνευστικά προβλήματα, αλλά οι γονείς τους αρνούνται να απευθυνθούν σε γιατρούς επειδή θα χάσουν τη σειρά στην ουρά που έχει σχηματιστεί προς τα σύνορα με τα Σκόπια», δήλωσε ο επικεφαλής της Συντονιστικής Διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου, Γιώργος Περπερίδης.

Κοιτάζοντας τα αστέρια στις Άλπεις. Ένας άντρας παρατηρεί τον έναστρο ουρανό πάνω από το όρος Ρίτζι, στις ελβετικές Άλπεις. 
EPA / ALEXANDRA WEY

Ένας άντρας παρατηρεί τον έναστρο ουρανό πάνω από το όρος Ρίτζι, στις ελβετικές Άλπεις. 

Πεζόδρομος για έξι ώρες η Λ. Νίκης. Σε πεζόδρομο μετατράπηκε για άλλη μια φορά η παραλιακή λεωφόρος Νίκης στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες στην πόλη να απολαύσουν τον περίπατό τους κάτω από τον λαμπερό φθινοπωρινό ήλιο. Η πεζοδρόμηση του κεντρικού παραλιακού δρόμου, που γίνεται μια φορά κάθε μήνα, έδωσε τη δυνατότητα και σήμερα και σε χιλιάδες ποδηλάτες να μετακινηθούν με ασφάλεια, χωρίς αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.
INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σε πεζόδρομο μετατράπηκε για άλλη μια φορά η παραλιακή λεωφόρος Νίκης στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες στην πόλη να απολαύσουν τον περίπατό τους κάτω από τον λαμπερό φθινοπωρινό ήλιο. Η πεζοδρόμηση του κεντρικού παραλιακού δρόμου, που γίνεται μια φορά κάθε μήνα, έδωσε τη δυνατότητα και σήμερα και σε χιλιάδες ποδηλάτες να μετακινηθούν με ασφάλεια, χωρίς αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Περίπατος στην παραλία. Κόσμος περπατά στην ακτή Λος Κεμπράντος, στη βόρεια Ισπανία.
REUTERS / ELOY ALONSO

Κόσμος περπατά στην ακτή Λος Κεμπράντος, στη βόρεια Ισπανία.

Πρωτιά Μερούση στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Χριστόφορος Μερούσης, με επίδοση 2:21.22, αναδείχθηκε νικητής στον Μαραθώνιο Ανδρών, που ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή πλέον των 43.000 δρομέων στην κλασσική διαδρομή Μαραθώνας-Αθήνα, απόστασης 42.195 μέτρων.
REUTERS / MICHALIS KARAGIANNIS

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Χριστόφορος Μερούσης, με επίδοση 2:21.22, αναδείχθηκε νικητής στον Μαραθώνιο Ανδρών, που ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή πλέον των 43.000 δρομέων στην κλασσική διαδρομή Μαραθώνας-Αθήνα, απόστασης 42.195 μέτρων.