Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2015 18:26

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015.

Στη δίνη του πολέμου. Ένας άντρας τρέχει έχοντας στην αγκαλιά του ένα τραυματισμένο κοριτσάκι, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη βομβαρδισμοί, σε συνοικία της Δαμασκού. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν από δυνάμεις που πρόσκεινται στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.
REUTERS / BASSAM KHABIEH

Ένας άντρας τρέχει έχοντας στην αγκαλιά του ένα τραυματισμένο κοριτσάκι, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη βομβαρδισμοί, σε συνοικία της Δαμασκού. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν από δυνάμεις που πρόσκεινται στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Φονική κατολίσθηση στη Βραζιλία. Διασώστης προσπαθεί να απεγκλωβίσει ένα άλογο που έχει καλυφθεί από λάσπη, ύστερα από την γιγαντιαία κατολίσθηση που σημειώθηκε στο χωριό Μπέντο Ροντρίγκες στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έπειτα από τη ρήξη φράγματος σε ορυχείο. Για έναν λόγο άγνωστο ακόμη, το φράγμα υποχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης (τοπική ώρα) απελευθερώνοντας έναν χείμαρρο λάσπης «η οποία απλώθηκε σε έκταση δύο χιλιομέτρων» στην κοιλάδα μέχρι το χωριό, εξήγησε ο πρόεδρος του τοπικού συνδικάτου μεταλλωρύχων Ρονάλντο Μπέντο. Για τουλάχιστον 17 νεκρούς κάνουν λόγο τοπικά μέσα, ενώ δεκάδες είναι και οι τραυματίες.
REUTERS / RICARDO MORAES

Διασώστης προσπαθεί να απεγκλωβίσει ένα άλογο που έχει καλυφθεί από λάσπη, ύστερα από την γιγαντιαία κατολίσθηση που σημειώθηκε στο χωριό Μπέντο Ροντρίγκες στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έπειτα από τη ρήξη φράγματος σε ορυχείο. Για έναν λόγο άγνωστο ακόμη, το φράγμα υποχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης (τοπική ώρα) απελευθερώνοντας έναν χείμαρρο λάσπης «η οποία απλώθηκε σε έκταση δύο χιλιομέτρων» στην κοιλάδα μέχρι το χωριό, εξήγησε ο πρόεδρος του τοπικού συνδικάτου μεταλλωρύχων Ρονάλντο Μπέντο. Για τουλάχιστον 17 νεκρούς κάνουν λόγο τοπικά μέσα, ενώ δεκάδες είναι και οι τραυματίες.

98η επέτειος της Οκτωβριανής επανάστασης. Ένας άντρας μεταφέρει πορτρέτο του Βλαντιμίρ Λένιν, στο πλαίσιο των ετοιμασιών της πορείας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 98 χρόνων από την Οκτωβριανή επανάσταση.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Ένας άντρας μεταφέρει πορτρέτο του Βλαντιμίρ Λένιν, στο πλαίσιο των ετοιμασιών της πορείας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 98 χρόνων από την Οκτωβριανή επανάσταση.

Μυτιλήνη: Συνεχείς αφίξεις σκαφών με πρόσφυγες και μετανάστες. Πρόσφυγες και εθελοντές βοηθούν μια γυναίκα να κατέβει από το σκάφος με το οποίο έφτασε από την Τουρκία σε ακτή της Λέσβου. Υπολογίζεται ότι από το πρωί έχουν φτάσει στο νησί, βοηθούντος του πολύ καλού καιρού, πάνω από 3.500 άτομα. Εν τω μεταξύ, άλλη μία σορός ενός πνιγμένου παιδιού εντόπισε το πρωί το Λιμενικό Σώμα ανοικτά της ακτής Αυλάκι στην Πέτρα της βόρειας Λέσβου.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Πρόσφυγες και εθελοντές βοηθούν μια γυναίκα να κατέβει από το σκάφος με το οποίο έφτασε από την Τουρκία σε ακτή της Λέσβου. Υπολογίζεται ότι από το πρωί έχουν φτάσει στο νησί, βοηθούντος του πολύ καλού καιρού, πάνω από 3.500 άτομα. Εν τω μεταξύ, άλλη μία σορός ενός πνιγμένου παιδιού εντόπισε το πρωί το Λιμενικό Σώμα ανοικτά της ακτής Αυλάκι στην Πέτρα της βόρειας Λέσβου.

Κάτω από τον έναστρο ουρανό . Φωτογραφία μακράς έκθεσης του έναστρου ουρανού πάνω από το όρος Καράτζιτσα, στην ΠΓΔΜ.
EPA / GEORGI LICOVSKI

Φωτογραφία μακράς έκθεσης του έναστρου ουρανού πάνω από το όρος Καράτζιτσα, στην ΠΓΔΜ.

Ρετρό ποδηλατάδα στην Πράγα. Στιγμιότυπο από τον ρετρό ποδηλατικό αγώνα «One Mile Race», σε πάρκο της Πράγας.
EPA / FILIP SINGER

Στιγμιότυπο από τον ρετρό ποδηλατικό αγώνα «One Mile Race», σε πάρκο της Πράγας.

Μούσια και μουστάκια για... βραβείο. Συμμετέχοντες στον διαγωνισμό γενειάδας και μουστακιού της Νέας Υόρκης βγάζουν μια «selfie».
EPA / JUSTIN LANE

Συμμετέχοντες στον διαγωνισμό γενειάδας και μουστακιού της Νέας Υόρκης βγάζουν μια «selfie».

Ιστορική χειραψία των προέδρων της Κίνας και της Ταϊβάν. Ιστορική χειραψία αντάλλαξαν στη Σιγκαπούρη οι πρόεδροι της Κίνας και της Ταϊβάν κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής, της πρώτης μετά τον χωρισμό του νησιού από την ηπειρωτική Κίνα, πριν από 66 χρόνια, έπειτα από τον εμφύλιο πόλεμο.
Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και ο ομόλογός του της Ταϊβάν Μα Ινγκ-τζου έσφιξαν τα χέρια για περισσότερο από ένα λεπτό και χαμογέλασαν μπροστά στις κάμερες, ενώ πλήθος δημοσιογράφων είχε συγκεντρωθεί στην κατάμεστη αίθουσα ξενοδοχείου της Σιγκαπούρης, πριν οι δύο ηγέτες αποσυρθούν για τις συνομιλίες τους.
REUTERS / EDGAR SU

Ιστορική χειραψία αντάλλαξαν στη Σιγκαπούρη οι πρόεδροι της Κίνας και της Ταϊβάν κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής, της πρώτης μετά τον χωρισμό του νησιού από την ηπειρωτική Κίνα, πριν από 66 χρόνια, έπειτα από τον εμφύλιο πόλεμο.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και ο ομόλογός του της Ταϊβάν Μα Ινγκ-τζου έσφιξαν τα χέρια για περισσότερο από ένα λεπτό και χαμογέλασαν μπροστά στις κάμερες, ενώ πλήθος δημοσιογράφων είχε συγκεντρωθεί στην κατάμεστη αίθουσα ξενοδοχείου της Σιγκαπούρης, πριν οι δύο ηγέτες αποσυρθούν για τις συνομιλίες τους.

Επίσκεψη στο Ιουρασικό Μουσείο Αστουριών . Επισκέπτες του Ιουρασικού Μουσείου Αστουριών στην Κολούνγκα της Ισπανίας περιηγούνται ανάμεσα στα εκθέματα. ​
REUTERS / ELOY ALONSO
Επισκέπτες του Ιουρασικού Μουσείου Αστουριών στην Κολούνγκα της Ισπανίας περιηγούνται ανάμεσα στα εκθέματα. ​
Το βλέμμα της προσμονής. Ένα κοριτσάκι περιμένει να πάρει ποπ κόρν, σε παραγκούπολη της Μουμπάι, στην Ινδία.
REUTERS / DANISH SIDDIQUI

Ένα κοριτσάκι περιμένει να πάρει ποπ κόρν, σε παραγκούπολη της Μουμπάι, στην Ινδία.

Νυχτερίδα στο σπήλαιο λάβας Μαντζανγκούλ . Νυχτερίδα στο σπήλαιο λάβας Μαντζανγκούλ, στο ηφαιστειογενές νησί Τζετζού, στη Νότια Κορέα. Το σπήλαιο έχει μήκος  7,4 χλμ. και είναι ένα από τα μεγαλύτερα του είδους. ​
EPA / JEON HEON-KYUN

Νυχτερίδα στο σπήλαιο λάβας Μαντζανγκούλ, στο ηφαιστειογενές νησί Τζετζού, στη Νότια Κορέα. Το σπήλαιο έχει μήκος  7,4 χλμ. και είναι ένα από τα μεγαλύτερα του είδους. ​

Ετοιμασίες για τα Χριστούγεννα στη Ν. Υόρκη. Ένας άντρας τοποθετεί χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια σε δέντρα κατά μήκος της 6ης Λεωφόρου, στη Νέα Υόρκη.
EPA / JUSTIN LANE

Ένας άντρας τοποθετεί χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια σε δέντρα κατά μήκος της 6ης Λεωφόρου, στη Νέα Υόρκη.