Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 19:16

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015.

Γερμανία: Ανατολή του ηλίου. Στιγμιότυπο από την ανατολή του ηλίου στην περιοχή της λίμνης Tegernsee, στην Νότια Γερμανία.
REUTERS / MICHAEL DALDER

Στιγμιότυπο από την ανατολή του ηλίου στην περιοχή της λίμνης Tegernsee, στην Νότια Γερμανία.

Μαξίμου: Ευρεία σύσκεψη για το προσφυγικό ζήτημα. Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους δημάρχους και τους μητροπολίτες των νησιών που έχουν τις μεγαλύτερες προσφυγικές ροές. Στη σύσκεψη έγινε πρόταση για τη δημιουργία πιλοτικού προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων στα νησιά, με την προϋπόθεση ότι η Ε.Ε. θα εξασφαλίσει θέσεις εργασίας σε μόνιμους κατοίκους αλλά και σε πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και για ειδική φορολογική ζώνη για τα νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους δημάρχους και τους μητροπολίτες των νησιών που έχουν τις μεγαλύτερες προσφυγικές ροές. Στη σύσκεψη έγινε πρόταση για τη δημιουργία πιλοτικού προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων στα νησιά, με την προϋπόθεση ότι η Ε.Ε. θα εξασφαλίσει θέσεις εργασίας σε μόνιμους κατοίκους αλλά και σε πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και για ειδική φορολογική ζώνη για τα νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές.

Τον πρώτο αστροναύτη στο Διάστημα στέλνει η Βρετανία, μετά από 24 χρόνια. Ο πρώτος Βρετανός αστροναύτης εδώ και 24 χρόνια, ο οποίος θα επισκεφθεί τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, δηλώνει ότι ελπίζει με την αποστολή του να εμπνεύσει τους νεαρούς συμπολίτες του να ταξιδέψουν κάποια στιγμή στο μέλλον στον Άρη.
Ο Τιμ Πικ, 43χρονος πρώην επισημαναγός των ενόπλων δυνάμεων, θα φύγει για αποστολή διάρκειας έξι μηνών που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA), τον Δεκέμβριο.
Είναι ο πρώτος Βρετανός ο οποίος θα ταξιδέψει στο Διάστημα μετά την Έλεν Σάρμαν, η οποία ταξίδεψε με ένα σοβιετικό διαστημόπλοιο και παρέμεινε στο Διάστημα για διάστημα οκτώ ημερών το 1991.
REUTERS / STEFAN WERMUTH

Ο πρώτος Βρετανός αστροναύτης εδώ και 24 χρόνια, ο οποίος θα επισκεφθεί τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, δηλώνει ότι ελπίζει με την αποστολή του να εμπνεύσει τους νεαρούς συμπολίτες του να ταξιδέψουν κάποια στιγμή στο μέλλον στον Άρη.

Ο Τιμ Πικ, 43χρονος πρώην επισημαναγός των ενόπλων δυνάμεων, θα φύγει για αποστολή διάρκειας έξι μηνών που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA), τον Δεκέμβριο.

Είναι ο πρώτος Βρετανός ο οποίος θα ταξιδέψει στο Διάστημα μετά την Έλεν Σάρμαν, η οποία ταξίδεψε με ένα σοβιετικό διαστημόπλοιο και παρέμεινε στο Διάστημα για διάστημα οκτώ ημερών το 1991.

Αναστολή για όλες τις ρωσικές πτήσεις προς την Αίγυπτο. Επιβάτες των οποίων η πτήση για την Αίγυπτο αναβλήθηκε κοιτάνε τις εναλλακτικές τους διαδρομές στο αεροδρόμιο της Μόσχας. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν δέχθηκε την εισήγηση των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας και αποφάσισε να αναστείλει όλες τις τουριστικές πτήσεις προς την Αίγυπτο, μέχρι να διευκρινιστούν τα αίτια της συντριβής του Airbus στο Σινά.  Οι αρχές της χώρας διευκρίνισαν πως η απόφαση αυτή δεν σημαίνει ότι η συντριβή του αεροπλάνου προκλήθηκε από τρομοκρατική επίθεση και τόνισαν πως ένα τέτοιο συμπέρασμα είναι πρόωρο.
REUTERS / SERGEI KARPUKHIN

Επιβάτες των οποίων η πτήση για την Αίγυπτο αναβλήθηκε κοιτάνε τις εναλλακτικές τους διαδρομές στο αεροδρόμιο της Μόσχας. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν δέχθηκε την εισήγηση των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας και αποφάσισε να αναστείλει όλες τις τουριστικές πτήσεις προς την Αίγυπτο, μέχρι να διευκρινιστούν τα αίτια της συντριβής του Airbus στο Σινά.  Οι αρχές της χώρας διευκρίνισαν πως η απόφαση αυτή δεν σημαίνει ότι η συντριβή του αεροπλάνου προκλήθηκε από τρομοκρατική επίθεση και τόνισαν πως ένα τέτοιο συμπέρασμα είναι πρόωρο.

Διαδήλωση στο Λονδίνο. Ένας υποστηρικτής της ομάδας των ακτιβιστών Anonymous κρατείται από την αστυνομία έξω από την Εθνική Πινακοθήκη κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Λονδίνο.
REUTERS / PETER NICHOLLS

Ένας υποστηρικτής της ομάδας των ακτιβιστών Anonymous κρατείται από την αστυνομία έξω από την Εθνική Πινακοθήκη κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Λονδίνο.

Δίκη Χ.Α.: Ξέσπασε κατά του Ρουπακιά η Μάγδα Φύσσα. Μπουκάλι με νερό πέταξε στον Γιώργο Ρουπακιά η μητέρα του Παύλου Φύσσα, κατά τη διακοπή της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο κατηγορούμενος δεν αντέδρασε, ενώ ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης απευθυνόμενος στους αστυνομικούς τους είπε: «Θα τη μαζέψετε επιτέλους;». Οι αστυνομικοί απομάκρυναν  την μητέρα του Παύλου Φύσσα από το εδώλιο κι εκείνη φώναξε:  «Τι θέλετε;  Ήρθατε για να τον προστατέψετε; Θα του το κόψω το λαρύγγι να το ξέρετε.  Δεν  θα φύγω από αυτή τη ζωή αν δεν τον κρεμάσω, απόβρασμα της κοινωνίας».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Μπουκάλι με νερό πέταξε στον Γιώργο Ρουπακιά η μητέρα του Παύλου Φύσσα, κατά τη διακοπή της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο κατηγορούμενος δεν αντέδρασε, ενώ ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης απευθυνόμενος στους αστυνομικούς τους είπε: «Θα τη μαζέψετε επιτέλους;». Οι αστυνομικοί απομάκρυναν  την μητέρα του Παύλου Φύσσα από το εδώλιο κι εκείνη φώναξε:  «Τι θέλετε;  Ήρθατε για να τον προστατέψετε; Θα του το κόψω το λαρύγγι να το ξέρετε.  Δεν  θα φύγω από αυτή τη ζωή αν δεν τον κρεμάσω, απόβρασμα της κοινωνίας».

Πρωινό στην Δρέσδη. Στο ομιχλώδες τοπίο της Δρέσδης ξεπροβάλει ένα δέντρο.
EPA / ARNO BURGI

Στο ομιχλώδες τοπίο της Δρέσδης ξεπροβάλει ένα δέντρο.

Άφιξη προσφύγων στη Λέσβο. Σύροι πρόσφυγες προσεύχονται μετά την άφιξή τους με σκάφος στο νησί της Λέσβου. Περισσότεροι από 590.000 πρόσφυγες έχουν περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα από την αρχή του έτους, εγκαταλείποντας μαζικά την εμπόλεμη Συρία.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Σύροι πρόσφυγες προσεύχονται μετά την άφιξή τους με σκάφος στο νησί της Λέσβου. Περισσότεροι από 590.000 πρόσφυγες έχουν περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα από την αρχή του έτους, εγκαταλείποντας μαζικά την εμπόλεμη Συρία.

Διαδηλώσεις κατά του Μπαράκ Ομπάμα. Πολίτες διαδηλώνουν στην Μαλαισία κατά της επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ  αναμένεται να φτάσει στην Μαλαισία καθώς θα συμμετάσχει στη σύνοδο ΗΠΑ-ASEAN (Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας) και στη σύνοδο κορυφής Ανατολικής Ασίας.
EPA / AHMAD YUSNI

Πολίτες διαδηλώνουν στην Μαλαισία κατά της επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ  αναμένεται να φτάσει στην Μαλαισία καθώς θα συμμετάσχει στη σύνοδο ΗΠΑ-ASEAN (Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας) και στη σύνοδο κορυφής Ανατολικής Ασίας.

Φθινώπορο στην Ουάσινγκτον. Οι σκιές τον πεζοπόρων διαγράφονται στα ξερά φύλλα στο πάρκο Rock Creek στην Ουάσινγκτον.
REUTERS / CARLOS BARRIA

Οι σκιές τον πεζοπόρων διαγράφονται στα ξερά φύλλα στο πάρκο Rock Creek στην Ουάσινγκτον.

Βαυαρία: Επιβατικό τρένο συγκρούστηκε με φορτηγό . Επιβατικό τρένο συγκρούστηκε με φορτηγό σε σιδηροδρομική διάβαση στη βόρεια Βαυαρία αργά το βράδυ της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι, ανάμεσά τους τέσσερις σοβαρά.
REUTERS / MICHAELA REHLE

Επιβατικό τρένο συγκρούστηκε με φορτηγό σε σιδηροδρομική διάβαση στη βόρεια Βαυαρία αργά το βράδυ της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι, ανάμεσά τους τέσσερις σοβαρά.

«Trident Juncture». Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει αεροσκάφος F-16 Block 50 να πραγματοποιεί νυχτερινή πτήση. Από την Κυριακή 18 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, η Πολεμική Αεροπορίασυμμετείχε στην άσκηση του ΝΑΤΟ «Trident Juncture», με κλιμάκιο τεσσάρων αεροσκαφών F-16 Block 50 και ανάλογο προσωπικό της 347Μ, της 111 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/ Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου, το οποίο μεταστάθμευσε στην Αεροπορική Βάση Trapani, στην Ιταλία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΑ

Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει αεροσκάφος F-16 Block 50 να πραγματοποιεί νυχτερινή πτήση. Από την Κυριακή 18 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, η Πολεμική Αεροπορίασυμμετείχε στην άσκηση του ΝΑΤΟ «Trident Juncture», με κλιμάκιο τεσσάρων αεροσκαφών F-16 Block 50 και ανάλογο προσωπικό της 347Μ, της 111 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/ Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου, το οποίο μεταστάθμευσε στην Αεροπορική Βάση Trapani, στην Ιταλία.

Χειμωνιάτικη λιακάδα στην Αθήνα. Στιγμιότυπα από την Ακρόπολη.
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στιγμιότυπα από την Ακρόπολη.