Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 19:25

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015.

Φθινοπωρινό σκηνικό στη Γερμανία. Πάπια κολυμπά σε λίμνη στο Μπαϊρόιτ της Γερμανίας
EPA / NICOLAS ARMER

Πάπια κολυμπά σε λίμνη στο Μπαϊρόιτ της Γερμανίας

Διαγωνισμός ομορφιάς στο Τόκιο. Η Λίντσεϊ Μπέκερ φορά στολή της NASA ως εθνική ενδυμασία των ΗΠΑ, τις οποίες εκπροσωπεί στον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Ιντερνάσιοναλ», στο Τόκιο.
REUTERS / TORU HANAI

Η Λίντσεϊ Μπέκερ φορά στολή της NASA ως εθνική ενδυμασία των ΗΠΑ, τις οποίες εκπροσωπεί στον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Ιντερνάσιοναλ», στο Τόκιο.

Επίθεση δέχτηκε ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Επεισόδια σημειώθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντίων, έξω από τη Βουλή, κοντά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Άγνωστοι που βρίσκονταν μεταξύ των συγκεντρωμένων χτύπησαν μπροστά στα μάτια των αστυνομικών τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο. Ερωτηθείς σχετικά, ο βουλευτής απάντησε ότι δεν γνωρίζει ποιοι τον χτύπησαν, δήλωσε, ωστόσο, ότι «ως διπλωμάτης 20 χρόνια υπηρέτησα τα εθνικά συμφέροντα όσο όλη μου τη ζωή. Αγωνίστηκα γι αυτήν την ιστορία, δεν πρέπει να χτυπιέμαι».
NAFTEMPORIKI.GR

Επεισόδια σημειώθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντίων, έξω από τη Βουλή, κοντά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Άγνωστοι που βρίσκονταν μεταξύ των συγκεντρωμένων χτύπησαν μπροστά στα μάτια των αστυνομικών τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο. Ερωτηθείς σχετικά, ο βουλευτής απάντησε ότι δεν γνωρίζει ποιοι τον χτύπησαν, δήλωσε, ωστόσο, ότι «ως διπλωμάτης 20 χρόνια υπηρέτησα τα εθνικά συμφέροντα όσο όλη μου τη ζωή. Αγωνίστηκα γι αυτήν την ιστορία, δεν πρέπει να χτυπιέμαι».

Βουτιά προς την ελευθερία. Μία χελώνα του είδους Καρέτα - Καρέτα απελευθερώθηκε από ανθρώπους του Ενυδρείου Κρήτης, στο Ηράκλειο.
EUROKINISSI

Μία χελώνα του είδους Καρέτα - Καρέτα απελευθερώθηκε από ανθρώπους του Ενυδρείου Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Απελευθέρωση χελωνών στη Γουατεμάλα . Χελωνάκια τρέχουν προς τον ωκεανό, μετά την απελευθέρωσή τους στην παραλία Πουέρτο Κετσάλ, στη Γουατεμάλα.
REUTERS / JORGE DAN LOPEZ

Χελωνάκια τρέχουν προς τον ωκεανό, μετά την απελευθέρωσή τους στην παραλία Πουέρτο Κετσάλ, στη Γουατεμάλα.

Ένας απρόσμενος επισκέπτης. Ο πρίγκιπας της Μ. Βρετανίας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα κοιτούν μια μέλισσα που έχει σταθεί στο παντελόνι του Καρόλου, την ώρα που κρατά στο χέρι του ερπετό του είδους τουατάρα, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους σε καταφύγιο άγριων ζώων στη Νέα Ζηλανδία.
REUTERS / POOL

Ο πρίγκιπας της Μ. Βρετανίας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα κοιτούν μια μέλισσα που έχει σταθεί στο παντελόνι του Καρόλου, την ώρα που κρατά στο χέρι του ερπετό του είδους τουατάρα, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους σε καταφύγιο άγριων ζώων στη Νέα Ζηλανδία.

Η Αράλη από ψηλά. Η λίμνη Αράλη, ανάμεσα στο Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν, διακρίνεται σε φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον δορυφόρο Suomi NPP.  Οι σκούρες περιοχές είναι τα σημεία όπου υπάρχει ακόμη νερό, οι γαλάζιες είναι άγονα εδάφη και οι πράσινες είναι υγρότοποι. Η Αράλη ήταν κάποτε η τρίτη μεγαλύτερη λίμνη του κόσμου. Από τη δεκαετία του 1960 συρρικνώνεται, καθώς τα δυο ποτάμια που την τροφοδοτούσαν εκτράπηκαν προς την έρημο για αρδευτικά έργα.
REUTERS / NOAA/NASA
Η λίμνη Αράλη, ανάμεσα στο Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν, διακρίνεται σε φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον δορυφόρο Suomi NPP.  Οι σκούρες περιοχές είναι τα σημεία όπου υπάρχει ακόμη νερό, οι γαλάζιες είναι άγονα εδάφη και οι πράσινες είναι υγρότοποι. Η Αράλη ήταν κάποτε η τρίτη μεγαλύτερη λίμνη του κόσμου. Από τη δεκαετία του 1960 συρρικνώνεται, καθώς τα δυο ποτάμια που την τροφοδοτούσαν εκτράπηκαν προς την έρημο για αρδευτικά έργα.
Κατάρρευση εργοστασίου στο Πακιστάν. Δημοσιογράφοι παρακολουθούν την επιχείρηση διάσωσης στα ερείπια ενός εργοστασίου που κατέρρευσε την Τετάρτη στη Λαχόρη του Πακιστάν. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν, άλλοι 40 τραυματίστηκαν από την κατάρρευση του κτηρίου, με τα αίτια της να μην έχουν προς το παρόν ξεκαθαριστεί.
EPA / RAHAT DAR

Δημοσιογράφοι παρακολουθούν την επιχείρηση διάσωσης στα ερείπια ενός εργοστασίου που κατέρρευσε την Τετάρτη στη Λαχόρη του Πακιστάν. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν, άλλοι 40 τραυματίστηκαν από την κατάρρευση του κτηρίου, με τα αίτια της να μην έχουν προς το παρόν ξεκαθαριστεί.

Καθημερινή ζωή στην Ιαπωνία . Ένας άντρας πηγαίνει στη δουλειά του με ποδήλατο, στο Τόκιο.
REUTERS / ISSEI KATO

Ένας άντρας πηγαίνει στη δουλειά του με ποδήλατο, στο Τόκιο.

Ζωντανός πίνακας ζωγραφικής. Μοντέλα συμμετέχουν σε περφόρμανς της Ρωσίδας Μαρία Γκασάνοβα  με τίτλο «ο ζωντανός πίνακας ζωγραφικής», στο πλαίσιο ετήσιου καλλιτεχνικού φεστιβάλ στο Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Μοντέλα συμμετέχουν σε περφόρμανς της Ρωσίδας Μαρία Γκασάνοβα  με τίτλο «ο ζωντανός πίνακας ζωγραφικής», στο πλαίσιο ετήσιου καλλιτεχνικού φεστιβάλ στο Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας.

Γιόγκα πάνω από φαράγγι. Γυναίκες κάνουν ασκήσεις γιόγκα στην κρεμαστή γυάλινη γέφυρα του πάρκου Σινιουτζάι, στην επαρχία Χουνάν της Κίνας. Η γέφυρα μήκους 300 μέτρων, περνά πάνω από φαράγγι βάθους περίπου 180 μέτρων. 
REUTERS / CHINA DAILY

Γυναίκες κάνουν ασκήσεις γιόγκα στην κρεμαστή γυάλινη γέφυρα του πάρκου Σινιουτζάι, στην επαρχία Χουνάν της Κίνας. Η γέφυρα μήκους 300 μέτρων, περνά πάνω από φαράγγι βάθους περίπου 180 μέτρων. 

Παρέμβαση ακτιβιστών κατά του φράχτη στον Έβρο κατά την επίσκεψη Αλ. Τσίπρα - Σουλτς στη Λέσβο. Ακτιβιστές φωνάζουν συνθήματα κατά του φράχτη στον Έβρο, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς (δεν εικονίζονται) στη Μυτιλήνη. Πολίτες και οργανώσεις έχουν ταχθεί υπέρ της πτώσης του φράχτη, προκειμένου να υπάρξει μια ασφαλής και νόμιμη δίοδος για τους πρόσφυγες, ώστε να μην επιλέγουν τους επικίνδυνους θαλάσσιους δρόμους. Αναφερόμενος στο θέμα, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «η ιδέα του να πέσει ο φράχτης μονομερώς και να έρχονται οι πρόσφυγες από τον Έβρο, φαίνεται καλή ιδέα για κάποιους που δεν έχουν γνώση του γεγονότος ότι από την άλλη μεριά του Έβρου υπάρχουν νάρκες».
REUTERS / STR

Ακτιβιστές φωνάζουν συνθήματα κατά του φράχτη στον Έβρο, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς (δεν εικονίζονται) στη Μυτιλήνη. Πολίτες και οργανώσεις έχουν ταχθεί υπέρ της πτώσης του φράχτη, προκειμένου να υπάρξει μια ασφαλής και νόμιμη δίοδος για τους πρόσφυγες, ώστε να μην επιλέγουν τους επικίνδυνους θαλάσσιους δρόμους. Αναφερόμενος στο θέμα, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «η ιδέα του να πέσει ο φράχτης μονομερώς και να έρχονται οι πρόσφυγες από τον Έβρο, φαίνεται καλή ιδέα για κάποιους που δεν έχουν γνώση του γεγονότος ότι από την άλλη μεριά του Έβρου υπάρχουν νάρκες».

Εμφανείς οι «πληγές» της οικονομικής κρίσης στα στόματα των παιδιών. «Οι “πληγές” της οικονομικής κρίσης είναι εμφανείς στα στόματα των παιδιών» σχολιάζει το Reuters σε ρεπορτάζ του για την οδοντική υγεία στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται σε αυτό, τη δεκαετία 2004-14, 60% των οδοντικών προβλημάτων των 15άχρονων παιδιών στη χώρα μας αφέθηκαν χωρίς θεραπεία –ποσοστό αυξημένο κατά 16% σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία. Επιπλέον, σχεδόν όλα τα παιδιά ηλικίας 5 ετών (86,8%) αντιμετώπισαν στοματικά προβλήματα για τα οποία δεν έλαβαν κάποια θεραπεία. «Η φροντίδα των δοντιών θεωρείται πλέον πολυτέλεια», εξηγεί η Νίκη Διαμάντη, οδοντίατρος σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Όπως άλλωστε καταδεικνύουν τα στοιχεία της Eurostat για το 2013, 1 στους 8 Έλληνες παρέλειψε να επισκεφθεί τον οδοντίατρο λόγω του υψηλού κόστους.
Όπως σημειώνεται στο άρθρο, για την κατάσταση δεν ευθύνονται τα συρρικνωμένα εισοδήματα των Ελλήνων, που οδήγησαν σε περιορισμό των επισκέψεων στους ειδικούς. Στα χρόνια της κρίσης οι δαπάνες για την υγεία έχουν μειωθεί δραματικά, ενώ παράλληλα, παρατηρούνται αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες (αύξηση των πωλήσεων των φθηνών πλούσιων σε ζάχαρη σνακ στα σούπερ μάρκετ από το 2013). Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από εξέταση ενός αγοριού στο Ανοιχτό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στην Αθήνα.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

«Οι “πληγές” της οικονομικής κρίσης είναι εμφανείς στα στόματα των παιδιών» σχολιάζει το Reuters σε ρεπορτάζ του για την οδοντική υγεία στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται σε αυτό, τη δεκαετία 2004-14, 60% των οδοντικών προβλημάτων των 15άχρονων παιδιών στη χώρα μας αφέθηκαν χωρίς θεραπεία –ποσοστό αυξημένο κατά 16% σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία. Επιπλέον, σχεδόν όλα τα παιδιά ηλικίας 5 ετών (86,8%) αντιμετώπισαν στοματικά προβλήματα για τα οποία δεν έλαβαν κάποια θεραπεία. «Η φροντίδα των δοντιών θεωρείται πλέον πολυτέλεια», εξηγεί η Νίκη Διαμάντη, οδοντίατρος σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Όπως άλλωστε καταδεικνύουν τα στοιχεία της Eurostat για το 2013, 1 στους 8 Έλληνες παρέλειψε να επισκεφθεί τον οδοντίατρο λόγω του υψηλού κόστους.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, για την κατάσταση δεν ευθύνονται τα συρρικνωμένα εισοδήματα των Ελλήνων, που οδήγησαν σε περιορισμό των επισκέψεων στους ειδικούς. Στα χρόνια της κρίσης οι δαπάνες για την υγεία έχουν μειωθεί δραματικά, ενώ παράλληλα, παρατηρούνται αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες (αύξηση των πωλήσεων των φθηνών πλούσιων σε ζάχαρη σνακ στα σούπερ μάρκετ από το 2013). Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από εξέταση ενός αγοριού στο Ανοιχτό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στην Αθήνα.

Φωτεινή περιήγηση στη Σεούλ. Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ φαναριών που διεξάγεται στη Σεούλ.
EPA / JEON HEON-KYUN

Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ φαναριών που διεξάγεται στη Σεούλ.

Πορεία μαθητών και φοιτητών στην Αθήνα. Με σύνθημα «Δεν στριμώχνουμε τη ζωή μας στα μέτρα τους» μαθητές και φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, όπου ομάδα διαδηλωτών άναψε καπνογόνα και έκαψε συμβολικά την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι φοιτητές ζητούν μεταξύ άλλων αύξηση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων και οι μαθητές την κάλυψη των κενών στα σχολεία.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Με σύνθημα «Δεν στριμώχνουμε τη ζωή μας στα μέτρα τους» μαθητές και φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, όπου ομάδα διαδηλωτών άναψε καπνογόνα και έκαψε συμβολικά την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι φοιτητές ζητούν μεταξύ άλλων αύξηση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων και οι μαθητές την κάλυψη των κενών στα σχολεία.