Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 19:47

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015.

Πρόσφυγες στη Γερμανία. Δύο άντρες περπατούν στο δάσος που περιβάλλει το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, όπου διαμένουν, στην κομητεία Γκίφχορν της Γερμανίας.
EPA / Julian Stratenschulte

Δύο άντρες περπατούν στο δάσος που περιβάλλει το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, όπου διαμένουν, στην κομητεία Γκίφχορν της Γερμανίας.

«Ημέρα των Νεκρών» στο Μεξικό. Μια γυναίκα ντυμένη ως το σύμβολο της Ημέρας των Νεκρών, «Κατρίνα» φωτογραφίζεται κατά τη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης στην Σιουδάδ Χουάρες του Μεξικού. Ο χαρακτήρας «Κατρίνα», γνωστός και ως «ο κομψός θάνατος» δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τον σκιτσογράφο Χοσέ Γουαδελούπε Ποσάδα και έκτοτε συνδέεται με την «Ημέρα των Νεκρών» κατά την οποία, οι Μεξικάνοι φορούν αυτοσχέδιες στολές και κρατούν κεριά, λουλούδια, φωτογραφίες και αντικείμενα των αγαπημένων τους προσώπων.
REUTERS / STRINGER/MEXICO

Μια γυναίκα ντυμένη ως το σύμβολο της Ημέρας των Νεκρών, «Κατρίνα» φωτογραφίζεται κατά τη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης στην Σιουδάδ Χουάρες του Μεξικού. Ο χαρακτήρας «Κατρίνα», γνωστός και ως «ο κομψός θάνατος» δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τον σκιτσογράφο Χοσέ Γουαδελούπε Ποσάδα και έκτοτε συνδέεται με την «Ημέρα των Νεκρών» κατά την οποία, οι Μεξικάνοι φορούν αυτοσχέδιες στολές και κρατούν κεριά, λουλούδια, φωτογραφίες και αντικείμενα των αγαπημένων τους προσώπων.

Θρησκευτική τελετή για ζώα στο Βέλγιο. Σκύλοι Μπλαντχάουντ περιμένουν να τους ευλογήσει ιερέας, κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής για ζώα έξω από την Βασιλική των Αγίων Πέτρου και Παύλου στο Σεν Ιμπέρ του Βελγίου. Εκατοντάδες ζώα ευλογήθηκαν στο πλαίσιο των εορτασμών του Σεν Ιμπέρ, προστάτη αγίου των κυνηγών.
REUTERS / YVES HERMAN

Σκύλοι Μπλαντχάουντ περιμένουν να τους ευλογήσει ιερέας, κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής για ζώα έξω από την Βασιλική των Αγίων Πέτρου και Παύλου στο Σεν Ιμπέρ του Βελγίου. Εκατοντάδες ζώα ευλογήθηκαν στο πλαίσιο των εορτασμών του Σεν Ιμπέρ, προστάτη αγίου των κυνηγών.

Πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων στο Λουξεμβούργο. Τελετή για την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από τη χώρα μας προς το Λουξεμβούργο πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (αριστερά), του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς (δεξιά), του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, του αναπληρωτή υπουργού για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, καθώς και του Έλληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου (δεν εικονίζονται). Οι πρώτοι πρόσφυγες που αναχώρησαν με εμπορική πτήση για το Λουξεμβούργο ήταν τα μέλη δύο οικογενειών Ιρακινών και τεσσάρων οικογενειών από τη Συρία. Ανάμεσα τους ήταν μια έγκυος και δύο παιδιά με ειδικές ανάγκες. Η επιλογή τους έγινε με βάση κριτήρια για την «ευαλωτότητα», σε συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου. 
SOOC / Nikos Libertas

Τελετή για την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από τη χώρα μας προς το Λουξεμβούργο πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (αριστερά), του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς (δεξιά), του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, του αναπληρωτή υπουργού για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, καθώς και του Έλληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου (δεν εικονίζονται). Οι πρώτοι πρόσφυγες που αναχώρησαν με εμπορική πτήση για το Λουξεμβούργο ήταν τα μέλη δύο οικογενειών Ιρακινών και τεσσάρων οικογενειών από τη Συρία. Ανάμεσα τους ήταν μια έγκυος και δύο παιδιά με ειδικές ανάγκες. Η επιλογή τους έγινε με βάση κριτήρια για την «ευαλωτότητα», σε συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου. 

Ελλείψεις καυσίμων στο Νεπάλ. Μοτοσικλέτα που πυρπολήθηκε από διαδηλωτές της εθνοτικής ομάδας Μαντέσι, διακρίνεται σε αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Νεπάλ και την Ινδία, στην περιοχή Birgunj. Οι Μαντέσι διαμαρτύρονται εδώ και έξι εβδομάδες για το νέο σύνταγμα, το οποίο, όπως λένε, δεν τους παρέχει επαρκή πολιτική αντιπροσώπευση και έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό των οχημάτων που μεταφέρουν καύσιμα από την Ινδία. Η ενέργεια αυτή έχει ως αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές ελλείψεις σε όλη τη χώρα. Το Νεπάλ πάντως έλαβε χθες για πρώτη φορά προμήθειες πετρελαίου από την Κίνα, μια κίνηση που σηματοδοτεί το τέλος της ενεργειακής του εξάρτησης από την Ινδία.
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Μοτοσικλέτα που πυρπολήθηκε από διαδηλωτές της εθνοτικής ομάδας Μαντέσι, διακρίνεται σε αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Νεπάλ και την Ινδία, στην περιοχή Birgunj. Οι Μαντέσι διαμαρτύρονται εδώ και έξι εβδομάδες για το νέο σύνταγμα, το οποίο, όπως λένε, δεν τους παρέχει επαρκή πολιτική αντιπροσώπευση και έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό των οχημάτων που μεταφέρουν καύσιμα από την Ινδία. Η ενέργεια αυτή έχει ως αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές ελλείψεις σε όλη τη χώρα. Το Νεπάλ πάντως έλαβε χθες για πρώτη φορά προμήθειες πετρελαίου από την Κίνα, μια κίνηση που σηματοδοτεί το τέλος της ενεργειακής του εξάρτησης από την Ινδία.

Ρομπότ - παράνυμφος . Ρομπότ ντυμένο παράνυμφος σερβίρει τους καλεσμένους γάμου στην πόλη Τιεντζίν της Κίνας. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η κατασκευάστρια εταιρεία πραγματοποίησε τις απαραίτητες προσαρμογές στο ρομπότ-σερβιτόρο, το οποίο παράγει, προκειμένου να μπορεί να εκτελεί χρέη παρανύμφου σε γάμους.
REUTERS / CHINA DAILY

Ρομπότ ντυμένο παράνυμφος σερβίρει τους καλεσμένους γάμου στην πόλη Τιεντζίν της Κίνας. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η κατασκευάστρια εταιρεία πραγματοποίησε τις απαραίτητες προσαρμογές στο ρομπότ-σερβιτόρο, το οποίο παράγει, προκειμένου να μπορεί να εκτελεί χρέη παρανύμφου σε γάμους.

Μυτιλήνη: Επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς πρόσφυγες. Ο μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου, Ιάκωβος με εκπροσώπους όλων των εκκλησιών, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, πρόσφυγες και πολίτες στην επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε στο Άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, στην Επάνω Σκάλα, στην Μυτιλήνη για τους πρόσφυγες που πέθαναν στο Αιγαίο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑ

Ο μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου, Ιάκωβος με εκπροσώπους όλων των εκκλησιών, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, πρόσφυγες και πολίτες στην επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε στο Άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, στην Επάνω Σκάλα, στην Μυτιλήνη για τους πρόσφυγες που πέθαναν στο Αιγαίο.

Συντριβή αεροσκάφους στο Νότιο Σουδάν. Τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Νότιο Σουδάν όταν ρωσικής κατασκευής εμπορικό αεροσκάφος συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του. Η συντριβή έγινε σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Τζούμπα. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί πόσα από τα θύματα ήταν επιβάτες και πόσα βρίσκονταν στο έδαφος. 
REUTERS / STRINGER

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Νότιο Σουδάν όταν ρωσικής κατασκευής εμπορικό αεροσκάφος συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του. Η συντριβή έγινε σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Τζούμπα. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί πόσα από τα θύματα ήταν επιβάτες και πόσα βρίσκονταν στο έδαφος. 

Λίγο πριν το ταξίδι. Πρόσφυγας κρατά στην αγκαλιά της το μωρό της, καθώς ετοιμάζεται να αναχωρήσει από το Τσεσμέ με προορισμό τη Χίο.
REUTERS / UMIT BEKTAS

Πρόσφυγας κρατά στην αγκαλιά της το μωρό της, καθώς ετοιμάζεται να αναχωρήσει από το Τσεσμέ με προορισμό τη Χίο.

Διαμαρτυρία ατόμων με αναπηρία . Πανελλαδικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν άτομα με αναπηρία στο κέντρο της Αθήνας. Αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, από όπου ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή, μαζί με συνταξιούχους που επίσης είχαν συγκεντρωθεί στο ίδιο σημείο. Σύμφωνα με την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, οι διαδηλωτές διεκδικούν αξιοπρέπεια, ισότητα και δικαιοσύνη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, καθώς και την κοινωνική τους προστασία από την κοινωνικό-οικονομική κρίση.
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Πανελλαδικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν άτομα με αναπηρία στο κέντρο της Αθήνας. Αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, από όπου ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή, μαζί με συνταξιούχους που επίσης είχαν συγκεντρωθεί στο ίδιο σημείο. Σύμφωνα με την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, οι διαδηλωτές διεκδικούν αξιοπρέπεια, ισότητα και δικαιοσύνη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, καθώς και την κοινωνική τους προστασία από την κοινωνικό-οικονομική κρίση.

Το κινούμενο βιβλίο. Λάμπες σε σχήμα βιβλίων φωτίζουν τον χώρο της έκθεσης με τίτλο «Το κινούμενο βιβλίο» στο Μουσείο Λογοτεχνίας, στη Γερμανία.
EPA / WOLFRAM KASTL

Λάμπες σε σχήμα βιβλίων φωτίζουν τον χώρο της έκθεσης με τίτλο «Το κινούμενο βιβλίο» στο Μουσείο Λογοτεχνίας, στη Γερμανία.

«Λίφτινγκ» για τη Φοντάνα ντι Τρέβι. Κόσμος έχει συγκεντρωθεί μπροστά στο εμβληματικό σιντριβάνι της Ρώμης, Φοντάνα ντι Τρέβι, το οποίο λειτούργησε ξανά ύστερα από 17 μήνες εντατικών εργασιών συντήρησης. Το «λίφτινγκ» χρηματοδότησε ο οίκος μόδας Fendi, ο οποίος διέθεσε ποσό 2,2 εκατομμυρίων για την ανακαίνιση του μνημείου, η οποία κρίθηκε αναγκαία καθώς το 2012 τμήματά του κατέρρευσαν, ενώ στην ιταλική πρωτεύουσα βρίσκεται σε εξέλιξη μία ευρύτερη επιχείρηση αποκατάστασης σημαντικών μνημείων, με δωρεές ιδιωτών.
EPA / ALESSANDRO DI MEO

Κόσμος έχει συγκεντρωθεί μπροστά στο εμβληματικό σιντριβάνι της Ρώμης, Φοντάνα ντι Τρέβι, το οποίο λειτούργησε ξανά ύστερα από 17 μήνες εντατικών εργασιών συντήρησης. Το «λίφτινγκ» χρηματοδότησε ο οίκος μόδας Fendi, ο οποίος διέθεσε ποσό 2,2 εκατομμυρίων για την ανακαίνιση του μνημείου, η οποία κρίθηκε αναγκαία καθώς το 2012 τμήματά του κατέρρευσαν, ενώ στην ιταλική πρωτεύουσα βρίσκεται σε εξέλιξη μία ευρύτερη επιχείρηση αποκατάστασης σημαντικών μνημείων, με δωρεές ιδιωτών.

Εορτασμός της Ημέρας Εθνικής Ενότητας στη Ρωσία. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βγάζει μια σέλφι με μέλη της πατριωτικής στρατιωτικής ομάδας «Βίμπελ», στο περιθώριο της τελετής κατάθεσης στεφάνου στο μνημείο των Ποζάρσκι και Μίνιν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Εθνικής Ενότητας. Η Ρωσία γιορτάζει σήμερα την απελευθέρωση της Μόσχας από Πολωνούς - Λετονούς εισβολείς το 1612.
REUTERS / POOL

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βγάζει μια σέλφι με μέλη της πατριωτικής στρατιωτικής ομάδας «Βίμπελ», στο περιθώριο της τελετής κατάθεσης στεφάνου στο μνημείο των Ποζάρσκι και Μίνιν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Εθνικής Ενότητας. Η Ρωσία γιορτάζει σήμερα την απελευθέρωση της Μόσχας από Πολωνούς - Λετονούς εισβολείς το 1612.

Ένας παγωμένος ιστός αράχνης. Σταγόνες έχουν παγώσει πάνω σε ιστό αράχνης, στο Τέλτοβ της Γερμανίας.
EPA / RALF HIRSCHBERGER

Σταγόνες έχουν παγώσει πάνω σε ιστό αράχνης, στο Τέλτοβ της Γερμανίας.

Καύση ναρκωτικών στο Αφγανιστάν. Ένας άντρας ρίχνει βενζίνη πάνω σε σωρό από ναρκωτικά που έχουν κατασχεθεί από τις αρχές, στην Γκουζάρα του Αφγανιστάν. Σύμφωνα με την αστυνομία, κάηκαν πάνω από τρεις τόνοι παράνομων ναρκωτικών ουσιών.
REUTERS / STRINGER/AFGHANISTAN

Ένας άντρας ρίχνει βενζίνη πάνω σε σωρό από ναρκωτικά που έχουν κατασχεθεί από τις αρχές, στην Γκουζάρα του Αφγανιστάν. Σύμφωνα με την αστυνομία, κάηκαν πάνω από τρεις τόνοι παράνομων ναρκωτικών ουσιών.

Στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ. Αμερικανοί στρατιώτες της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας εκτέλεσαν σειρά επιδείξεων στη Σαραγόσα της Ισπανίας όπου το ΝΑΤΟ διατηρεί βάση εκπαίδευσης. Πάνω από 36.000 στρατιώτες από 35 χώρες συμμετείχαν στις ασκήσεις.
REUTERS / PAUL HANNA

Αμερικανοί στρατιώτες της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας εκτέλεσαν σειρά επιδείξεων στη Σαραγόσα της Ισπανίας όπου το ΝΑΤΟ διατηρεί βάση εκπαίδευσης. Πάνω από 36.000 στρατιώτες από 35 χώρες συμμετείχαν στις ασκήσεις.